|
Autor |
Mesaj |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Sâm Sep 02, 2006 9:01 am Titlul subiectului: |
|
|
Ideea la bass-reflex este de a aduce unda sonora realizata in spatele difuzorului "in faza" cu unda din fata sa (aia fiind in antifaza), lucru realizat cu o precizie destul de mare. Pentru asta se foloseste tubul din incinte, dar ca o solutie asemanatoare se poate folosi o membrana pasiva.
Membrana pasiva (cum s-a mai zis) se acordeaza cu greutati de cateva zeci de grame, pentru a modifica rezonanta membranei la fel cum modifici rezonanta tubului alungindu-l.
Avantajul ar fi ca nu risti sa se auda zgomot de port (viteza aerului in tub sa treaca de 25-30m/s) si faptul ca poti modifica proprietatile incintei foarte rapid adaugand greutati. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Sâm Sep 02, 2006 1:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
are cineva vreo idee cum scot magnetu de pe niste difuzoare??? am niste chinezarii si vreau sa incerc ceva ... un sub piramidal cu un dif activ si doua pasive ....
ms !!!! _________________ www.rentabenz.ro |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Sâm Sep 02, 2006 1:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Metoda finuta si curata (care nu merge niciodata) este sa dai ansambll de con jos si sa desurubezi holsurulurile ce tin magnetul.
Varianta 2 (mult mai frumoasa si distractiva) iei un cican destul de greu si spargi magnetul de care oricum nu te mai folosesti.
Spargere placuta. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Sâm Sep 02, 2006 1:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
o_kh3 a scris: | am niste chinezarii si vreau sa incerc ceva ... un sub piramidal cu un dif activ si doua pasive ....
ms !!!! |
sa ne arati si noua ce va iesi...am si eu in cap ceva de genu ala,dar mamentan nu ma tin fondurile k sa fac tot ce am in cap,dar las ca o sa ajung si io pe salarul meu...si atunci sa vezi  |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Sâm Sep 02, 2006 1:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
tai membrana,tai suspensia,deslipesti firele care vina la borne,scoti membrana si suspensia si ramai numai cu magnetul si sasiul...magnetul e prins de oricei in 6 suruburi...dar varianta asta sare in calcul daca vrei sa folosesti difurile ca radiator pasiv...
in concluzie ciocanu si ochelari de protectie sa nu iti intre magneti in ochii  |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
|
Trimis: Sâm Sep 02, 2006 2:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
si daca tai eu membrana si conu ce mai facu cu alea cu difuzoarele??? pot sa le arunc la cos _________________ www.rentabenz.ro |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Sâm Sep 02, 2006 2:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
poate vrei sa te joci cu magnetii ) |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
|
Trimis: Sâm Sep 02, 2006 2:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
da o sa ii folosesc ca sa adun acele de pe jos in caz ca imi scap  _________________ www.rentabenz.ro |
|
Sus |
|
 |
|