Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

1202D in 1204BR
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Sâm Sep 02, 2006 9:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ideea la bass-reflex este de a aduce unda sonora realizata in spatele difuzorului "in faza" cu unda din fata sa (aia fiind in antifaza), lucru realizat cu o precizie destul de mare. Pentru asta se foloseste tubul din incinte, dar ca o solutie asemanatoare se poate folosi o membrana pasiva.
Membrana pasiva (cum s-a mai zis) se acordeaza cu greutati de cateva zeci de grame, pentru a modifica rezonanta membranei la fel cum modifici rezonanta tubului alungindu-l.
Avantajul ar fi ca nu risti sa se auda zgomot de port (viteza aerului in tub sa treaca de 25-30m/s) si faptul ca poti modifica proprietatile incintei foarte rapid adaugand greutati.

o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Sâm Sep 02, 2006 1:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

are cineva vreo idee cum scot magnetu de pe niste difuzoare??? am niste chinezarii si vreau sa incerc ceva ... un sub piramidal cu un dif activ si doua pasive ....

ms !!!!

Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Sâm Sep 02, 2006 1:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Metoda finuta si curata (care nu merge niciodata) este sa dai ansambll de con jos si sa desurubezi holsurulurile ce tin magnetul.
Varianta 2 (mult mai frumoasa si distractiva) iei un cican destul de greu si spargi magnetul de care oricum nu te mai folosesti.

Spargere placuta.

o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Sâm Sep 02, 2006 1:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o_kh3 a scris:
am niste chinezarii si vreau sa incerc ceva ... un sub piramidal cu un dif activ si doua pasive ....

ms !!!!

sa ne arati si noua ce va iesi...am si eu in cap ceva de genu ala,dar mamentan nu ma tin fondurile k sa fac tot ce am in cap,dar las ca o sa ajung si io pe salarul meu...si atunci sa vezi Twisted Evil
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Sep 02, 2006 1:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tai membrana,tai suspensia,deslipesti firele care vina la borne,scoti membrana si suspensia si ramai numai cu magnetul si sasiul...magnetul e prins de oricei in 6 suruburi...dar varianta asta sare in calcul daca vrei sa folosesti difurile ca radiator pasiv...

in concluzie ciocanu si ochelari de protectie sa nu iti intre magneti in ochii Very Happy Cool
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Sâm Sep 02, 2006 2:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si daca tai eu membrana si conu ce mai facu cu alea cu difuzoarele??? pot sa le arunc la cos
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Sep 02, 2006 2:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poate vrei sa te joci cu magnetii Smile)
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Sâm Sep 02, 2006 2:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da o sa ii folosesc ca sa adun acele de pe jos in caz ca imi scap Laughing
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3
Pagina 3 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum