Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

1202D in 1204BR
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 11:21 am    Titlul subiectului: 1202D in 1204BR Răspunde cu citat (quote)

am reusit sa-mi ard wooferul. acuma, intrebare, merge 1202D in incinta bass reflex originala a 1204D (1204BR)? are aceleasi specificatii? portul bass reflex e acordat pentru 1204...va merge la fel de bine 1202 in incinta respectiva? in afara de impedanta, nu e nici o diferenta atat in specificatii tehnice, cat si ochiometric intre ele. N-am nici timp nici bani sa cumpar un 1202 si sa ma pomenesc ca suna rau. ms
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 1:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Parerea mea e ca va fi ok..
Poate te ajuta o_kh3 si face o simulare pentru 1202d sa vedem ce volum si ce port ar fi OK pentru bass reflex.. daca e +/- 15% fata de cutie, ar fi ok. oricum, e probabil difuzorul care s-ar potrivi cel mai bine...
De ce nu rebobinezi difuzorul ars?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 1:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am de ales intre a-l rebobina si a-l lua pe 1202D nou...banii nu sunt un impediment, asa ca as inclina sa iau un dif nou, cat mai am bani... Very Happy o sa-l rebobinez si pe ala mai incolo. apropo...cum naiba e legat 1204D de iese un woofer de 4 ohmi? doar are 2 bobine de 4 ohmi Question
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 4:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asus a scris:
...cum naiba e legat 1204D de iese un woofer de 4 ohmi? doar are 2 bobine de 4 ohmi Question

daca are 2 bobine de 4 ohmi nu are cum sa iasa o impedanta de 4o indiferent cum ai lega bobinele...
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 4:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asa ziceam si eu...si-atunci care e explicatia?
difuzorul e 1204D, nu? adica dual voice coil la 4 ohmi fiecare....si totusi atat 1204BR cat si 1204BP au impedanta de 4 ohmi.
http://www.jbl.com/car/products/product_detail.aspx?prod=GTO1204BR&cat=GTO&ser=GTO
http://www.jbl.com/car/products/product_detail.aspx?prod=GTO1204D&cat=GTS&ser=GTS
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 4:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

or fi gresit...sau poate sunt ceva "trikuri" cu care sa te joci cu impedanta...
oricum specificatiile difuzorului de aic sunt corecte...(2sau8 ohmi)

daca tot ai banii cumpata 1202D si baga-l in incinta...dupa parerea mea schimbarea e NE SESIZABILA
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 4:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sper asa sa fie...poate ma ajuta o_kh3 cu o simulare sa fiu sigur ca se pupa una cu alta
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 4:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

incep sa cred (am mai gasit pe net ceva site-uri unde se presupunea acelasi lucru), ca de fapt in wooferele 1204 (bp si br), ar fi folosit de fapt diful 1202D. asta ar explica toata nebunia asta cu impedanta.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 4:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce volum are cutia???(dimensiunile interioare???)
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 5:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

e..n-am stat s-o masor...e cutia originala de la 1204BR. are si chestiile alea de aluminiu pe care le vrei Very Happy ...da inca mai am nevoie de ele, ca ti le trimiteam prin posta. oricum, am scos diful, si l-am luat la purecat ochiometric, si am gasit un cod si specificatia 4Ohmi...de asemenea, nu are nici o posibilitate de modificare a impedantei, ca si cum ar avea o singura bobina. hmm hmm hmm. parca tu (o&g) aveai un 1202D, nu? cum e la tine?
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 5:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai am 1202d si are 2 bobine de 2 ohmi Smile legate in serie am 4 ohmi,iar in paralel 1 Wink

ornamentele alea de care zici sunt chiarasa frumoase ca si in poza ?

Ultima modificare efectuată de către o&g la Vin Sep 01, 2006 5:25 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 5:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da...sunt Very Happy nu la aia ma refeream, ci la modul de legare...ai 4 papuci? eu n-am decat 2, +/-, si din bobina vin doar 2 fire, nu 4. si corectare...tu in paralel ai 1ohm nu 2 Wink

Ultima modificare efectuată de către asus la Vin Sep 01, 2006 5:18 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 5:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ia incearca sa folosesti doar doua borne din cele 4 ale difuzorului Smile eu am un kenwood cu 2 bobine si pot folosi ori o bobina ori 2!!!! (e vb despre kenwoodul de la BURSA)
o sa simulez cand am timp putin mai pe seara ca acum trebuie sa daram niste pereti Laughing si dabia daca am timp sa raspund pe forum!!!!

asteapta mesajul meu !!!!

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 5:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asta am zis si mai sus, diful meu n-are decat 2 borne, nu 4. deci clar...e un 1204...fara D Very Happy deci sa se tina minte...1204BR si 1204BP NU AU DUAL VOICE COIL!
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 5:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://img469.imageshack.us/my.php?image=000175qh9.jpg ....io am 4 borne Smile
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum