Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Ajutor configurare sistem audio Seat Leon 2007
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
yoiedi
Priceput

Data înscrierii: 22/Apr/2010

MesajTrimis: Sâm Dec 01, 2012 10:52 pm    Titlul subiectului: Re: sti ceva Răspunde cu citat (quote)

AB87NFS a scris:
Iti cam pierzi timpul deceaba. nu vad care e problema ta ca cer eu sfaturi. eu am scris in primul post ce fel de Amp am ce putere are si ce vreau de la difuzoare...majoritatea mi-au recomandat DLS care au 100 w. nu sunt bune pt mine...de acea inca mai astept pareri sa stiu ce sa imi iau...cei ca tine se pot abtine de la comentari...nu am nevoie de sfaturile celor ca tine

daca erai putin atent vedeai ca am fost primul care ti-a dat un sfat. si scopul sfatului mai sus scris nu a fost ca sa te enerveze ci sa iti dai seama ca "parametrul" putere nu e deloc important in alegerea difuzoarelor. si ca sa fiu mai explicit cu ce ti-am scris mai sus: un difuzor nu se va arde de la putere mai multa dar curata ci se va arde chiar de la o putere mai mica dar plina de distorsiuni. asta e una. a doua chestiune de care trebuia sa te prinzi este legata de sensibilitatea difuzoarelor. difuzoarele prin natura lor nu scot wati ci decibeli. printre multe ale chestii, numarul decibelilor creste proportional cu sensibilitatea difuzorului. de ce ti-am scris asta? simplu...pentru ca am inteles ca vrei sa cante si relativ tare si s-ar putea sa ai surpriza ca difuzorul tau pe care scrie enspe mii de w sa cante mult mai incet decat unul pe care scrie 70w si care va fi controlat mult mai bine de un amplificator de 100w. si de aici pot aparea alte probleme...difuzorul tau de "enspe mii de w" canta incet, mergi cu amplificatorul la blana, baga distorsiuni la greu si ai ars difuzorul tau "compatibil" cu amplificatorul. in schimb iei difuzorul ala de putere mai mica care poate canta mai tare, mergi cu gain-ul amplificatorului mai jos pt ca te satisface din punct de vedere al puterii si ai mult mai multe de castigat.

ps: daca nici din mesajul asta n-ai inteles nimic o sa iti dau dreptate cu "Iti cam pierzi timpul degeaba"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Sâm Dec 01, 2012 11:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

AB87NFS a scris:
amp pt difuzore e http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Hertz/Energy/Energy_HE4.1_/
..ma lamureste cineva cu o chestie. daca pe difuzoare scrie 100 w RMS putere maxima 200 W ca la aceste difuzoare http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Reference/RM6.2/ inseamna ca daca folosesc amp in punte pe 2 canale 2x200w pot sa leg aceste difuzoare la amp sau le voi arde?

toboalpha a scris:
posibil sa le cam arzi...

Sau posibil sa nu, mai mult nu....
Aia 200w rms in punte furnizati de amplificator sunt dati la o valoare de 14,4v, valoare pe care, avand in vedere ca o sa ai si un subwoofer amplificat separat, nu ai sa o atingi niciodata, deci din aia 200w rms or sa ramana mult mai putini...
In rest incearca sa culegi ce ti-a scris si yoiedi ca nu ti-a dat un sfat gresit ci ti-a punctat exact ce ar trebui sa stii...
Sus
AB87NFS
Pasionat

Data înscrierii: 27/Iun/2011
Locație: Rosia Montana

MesajTrimis: Sâm Dec 01, 2012 11:41 pm    Titlul subiectului: ok Răspunde cu citat (quote)

deci trebuie un dif mai slab decat amp..adica de vreo 50 60 w. acum eu am gasit un model DLS ce are sensibilitate 93 db si 60 w putere si unul de sensibilitate 92 db si 50 w putere....dar cel de al doilea este mai scump cu 100 ron decat primul desi au aceliasi caracteristici cu exceptia Twiterului care la ce de 50 w e de 25mm spre deosebire de 20mm la primul...acum stau si ma gandesc si nu inteleg de ce e mai scump un difuzor cu caracteristici mai slabe decat cel cu caracteristici mai bune si exempe ar mai fi multe....sunt difuzosre si de 2 ori mai scumpe si cu aceliasi caracteristici...eu incerc sa aflu care ar fi motivul pt care ar trebui sa platesc mai multi bani pe aceliasi caracterstici
yoiedi
Priceput

Data înscrierii: 22/Apr/2010

MesajTrimis: Dum Dec 02, 2012 11:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

n-ai inteles nimic. difuzoarele nu se aleg dupa putere. parametrul de putere chiar nu are importata. ia un set de difuzoare care ti s-a spus ca suna bine, eventual daca vrei sa sune si tare, din cele recomandate, le alegi pe alea care au parametrul "sensibilitate" cel mai mare.
Sus
AB87NFS
Pasionat

MesajTrimis: Dum Dec 02, 2012 2:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai daca Puterea nu conteaza sensibilitatea nu conteaza ce anume conteaza la un difuzor....materialul din care e facut ,forma....ce anume trebuie urmarit la un difuzor?
todyandrei

Data înscrierii: 12/Oct/2012
Locație: botosani

MesajTrimis: Lun Dec 03, 2012 9:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ia ceva bun din prima
nu da banii pe prostii sigur le schimbi dupa!
recomand dls UR6i
strange odata din cur si esti foarte multumit!
Sus
AB87NFS
Pasionat

MesajTrimis: Mar Dec 04, 2012 12:54 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Frumoasa marfa dar cred ca e prea mult pentru moment. pe langa bani aia mai pun ceva si imi iau si player...poate peste un an doi...momentan vreau sa incerc aceste difuzoare http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MTX_Audio/Thunder_6000/T6S652/ sa fac un mic experiment...acum daca o sa fiu dezamagit o sa fiu pe mana mea...iar ca player nu ma pot hotara intre
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Kenwood/DPX-304/
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/FH-X700BT/

astept pareri de la cei ce au sau au auzit vreunl din acestte playere

multumesc de sfaturile de pana acum

stoica22
Priceput

Data înscrierii: 04/Aug/2012

MesajTrimis: Mar Dec 04, 2012 1:28 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mah pana la urma cumparati ce vrei Smile)) de te dai cu capu de stalp te dai singur nu te da altu Smile))
Sus
AB87NFS
Pasionat

MesajTrimis: Mar Dec 04, 2012 12:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mah asa fac...asa e cel mai bine....oameni au parerile impartite...asa ca aleg ce cred eu ca o sa imi placa...
stoica22
Priceput

Data înscrierii: 04/Aug/2012

MesajTrimis: Mar Dec 04, 2012 1:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca o sa alegi altceva decat ce vroiai tu si n-o sa-ti placa o sa-ti para rau dupa Smile) asa am patit si eu.

Aici unii dau sfaturi de decibeli octave si alte chestii pe care cel putin eu nu le pricep important e sa se auda ... si daca se mai aude si bine e perfect Razz
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3
Pagina 3 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum