| |
| Autor |
Mesaj |
yoiedi Priceput
Data înscrierii: 22/Apr/2010 Mesaje: 280
|
Trimis: Sâm Dec 01, 2012 10:52 pm Titlul subiectului: Re: sti ceva |
|
|
| AB87NFS a scris: | | Iti cam pierzi timpul deceaba. nu vad care e problema ta ca cer eu sfaturi. eu am scris in primul post ce fel de Amp am ce putere are si ce vreau de la difuzoare...majoritatea mi-au recomandat DLS care au 100 w. nu sunt bune pt mine...de acea inca mai astept pareri sa stiu ce sa imi iau...cei ca tine se pot abtine de la comentari...nu am nevoie de sfaturile celor ca tine |
daca erai putin atent vedeai ca am fost primul care ti-a dat un sfat. si scopul sfatului mai sus scris nu a fost ca sa te enerveze ci sa iti dai seama ca "parametrul" putere nu e deloc important in alegerea difuzoarelor. si ca sa fiu mai explicit cu ce ti-am scris mai sus: un difuzor nu se va arde de la putere mai multa dar curata ci se va arde chiar de la o putere mai mica dar plina de distorsiuni. asta e una. a doua chestiune de care trebuia sa te prinzi este legata de sensibilitatea difuzoarelor. difuzoarele prin natura lor nu scot wati ci decibeli. printre multe ale chestii, numarul decibelilor creste proportional cu sensibilitatea difuzorului. de ce ti-am scris asta? simplu...pentru ca am inteles ca vrei sa cante si relativ tare si s-ar putea sa ai surpriza ca difuzorul tau pe care scrie enspe mii de w sa cante mult mai incet decat unul pe care scrie 70w si care va fi controlat mult mai bine de un amplificator de 100w. si de aici pot aparea alte probleme...difuzorul tau de "enspe mii de w" canta incet, mergi cu amplificatorul la blana, baga distorsiuni la greu si ai ars difuzorul tau "compatibil" cu amplificatorul. in schimb iei difuzorul ala de putere mai mica care poate canta mai tare, mergi cu gain-ul amplificatorului mai jos pt ca te satisface din punct de vedere al puterii si ai mult mai multe de castigat.
ps: daca nici din mesajul asta n-ai inteles nimic o sa iti dau dreptate cu "Iti cam pierzi timpul degeaba" |
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Sâm Dec 01, 2012 11:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
| toboalpha a scris: | | posibil sa le cam arzi... |
Sau posibil sa nu, mai mult nu....
Aia 200w rms in punte furnizati de amplificator sunt dati la o valoare de 14,4v, valoare pe care, avand in vedere ca o sa ai si un subwoofer amplificat separat, nu ai sa o atingi niciodata, deci din aia 200w rms or sa ramana mult mai putini...
In rest incearca sa culegi ce ti-a scris si yoiedi ca nu ti-a dat un sfat gresit ci ti-a punctat exact ce ar trebui sa stii... |
|
| Sus |
|
 |
AB87NFS Pasionat
Data înscrierii: 27/Iun/2011 Mesaje: 85 Locație: Rosia Montana
|
Trimis: Sâm Dec 01, 2012 11:41 pm Titlul subiectului: ok |
|
|
deci trebuie un dif mai slab decat amp..adica de vreo 50 60 w. acum eu am gasit un model DLS ce are sensibilitate 93 db si 60 w putere si unul de sensibilitate 92 db si 50 w putere....dar cel de al doilea este mai scump cu 100 ron decat primul desi au aceliasi caracteristici cu exceptia Twiterului care la ce de 50 w e de 25mm spre deosebire de 20mm la primul...acum stau si ma gandesc si nu inteleg de ce e mai scump un difuzor cu caracteristici mai slabe decat cel cu caracteristici mai bune si exempe ar mai fi multe....sunt difuzosre si de 2 ori mai scumpe si cu aceliasi caracteristici...eu incerc sa aflu care ar fi motivul pt care ar trebui sa platesc mai multi bani pe aceliasi caracterstici _________________ NO SPEED LIMIT |
|
| Sus |
|
 |
yoiedi Priceput
Data înscrierii: 22/Apr/2010 Mesaje: 280
|
Trimis: Dum Dec 02, 2012 11:53 am Titlul subiectului: |
|
|
| n-ai inteles nimic. difuzoarele nu se aleg dupa putere. parametrul de putere chiar nu are importata. ia un set de difuzoare care ti s-a spus ca suna bine, eventual daca vrei sa sune si tare, din cele recomandate, le alegi pe alea care au parametrul "sensibilitate" cel mai mare. |
|
| Sus |
|
 |
AB87NFS Pasionat
|
Trimis: Dum Dec 02, 2012 2:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai daca Puterea nu conteaza sensibilitatea nu conteaza ce anume conteaza la un difuzor....materialul din care e facut ,forma....ce anume trebuie urmarit la un difuzor? _________________ NO SPEED LIMIT |
|
| Sus |
|
 |
todyandrei
Data înscrierii: 12/Oct/2012 Mesaje: 15 Locație: botosani
|
Trimis: Lun Dec 03, 2012 9:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
ia ceva bun din prima
nu da banii pe prostii sigur le schimbi dupa!
recomand dls UR6i
strange odata din cur si esti foarte multumit! |
|
| Sus |
|
 |
AB87NFS Pasionat
|
|
| Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
Data înscrierii: 04/Aug/2012 Mesaje: 554
|
Trimis: Mar Dec 04, 2012 1:28 am Titlul subiectului: |
|
|
mah pana la urma cumparati ce vrei )) de te dai cu capu de stalp te dai singur nu te da altu )) |
|
| Sus |
|
 |
AB87NFS Pasionat
|
Trimis: Mar Dec 04, 2012 12:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mah asa fac...asa e cel mai bine....oameni au parerile impartite...asa ca aleg ce cred eu ca o sa imi placa... _________________ NO SPEED LIMIT |
|
| Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
Data înscrierii: 04/Aug/2012 Mesaje: 554
|
Trimis: Mar Dec 04, 2012 1:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca o sa alegi altceva decat ce vroiai tu si n-o sa-ti placa o sa-ti para rau dupa ) asa am patit si eu.
Aici unii dau sfaturi de decibeli octave si alte chestii pe care cel putin eu nu le pricep important e sa se auda ... si daca se mai aude si bine e perfect  |
|
| Sus |
|
 |
|