|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 11:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
antifonul auto nu prea are efect in incintele difuzoarelor, cu semnale puternice. pentru un zgomot de fond/zgomote exterioare sunt ok (le atenueaza), dar pentru un sunet din difuzor si mai ales pentru vibratiile produse de o membrana sunt cam nule... sunt niste paste speciale, enumerate mai sus, dar care sunt foarte scumpe (>100 ron/kg) si oricum la sistemul tau nu-s foarte necesare.
pune inelele, pune speaker kitul in jurul difurilor, astupa gaurile din usi cu ce ti-e la indemana, mai da o mana de antifon ca sa nu-ti rugineasca usa si ... auditie placuta!
ai grija sa astupi imbinarea usa-inel mdf cat mai bine cu insonorizant, ar trebui lipit insonorizantul pana la buza inelului. poti folosi si un kit, eu nu stiu cum se numeste, spuneti-i voi.
_________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
Deadly Pasionat
Data înscrierii: 26/Iul/2008 Mesaje: 71
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 11:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mda. Am inteles ideea. Dar te rog @Andry sa ma lamuresti, daca poti, cum sa decupez polita in spate pt. difuzoare avand in vedere ca am spatiu putin pana la butelia GPL. Sau trebuie sa merg neaparat la un service ??? Parca as vrea sa decupez eu, ca sa stiu ca va iesi cat de cat ,,perfect".
|
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 11:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
pentru decupat polita sunt freze circulare care vin pe bormasina, am vazut si cu diametrul de 10 cm, iei un set si faci doua gauri una langa alta, in functie de dimensiunile ovalelor. sub polita pui o scandura ceva sa protejezi butelia...apoi mai dai cu o pila/raspel ca sa finisezi la dimensiuni gaura.
altfel poti folosi un fierastrau pendular, cu multa atentie si panze cat mai bune.
|
| Sus |
|
 |
Deadly Pasionat
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 11:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc @bezz de raspuns. Sa lamurim o ,,problema". Eu nu vreau sa se uite altii dupa masina mea. Pur si simplu, tot ce vreau e sa am EU in masina un sunet placut, cald, daca stii ce vreau sa spun. Eu circul destul de mult (inclusiv noaptea) si tot ce vreau e sa se auda cat mai ,,relaxant" la condus. Cel mai mult ascult House, Trance etc. si pe alocuri si Hip-Hop. Atat vreau eu de la sistemul audio, nu ,,sa ma laud" cu el. SA SE AUDA DESTUL DE DECENT !!! Multumesc de orice raspuns.
|
|
| Sus |
|
 |
Andry Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008 Mesaje: 426 Locație: Brasov
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 11:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
aproximativ acelasi raspuns ti l-as fi dat si eu daca puteam mai devreme, de acord cu scandura peste butelie, daca nu ai scapari de gaz atunci nu ai de ce sa iti faci probleme. Mi-am ajutat un prieten sa-si faca gauri in polita ( Dacia 1310 ) cu ajutorul flexului, nu are gpl, dar am dat jos luneta pentru a ne facilita accesul in zona de lucru. am pus si un strat de silicon pe marginea gaurii, pe care am asezat difurile si le-am prins cu holzsuruburi autofiletante ( scuzati-ma daca nu se numesc asa, ma refer la cele care isi croiesc singure drumul prin material, fara a fi nevoie in prealabil de o gaura cu burghiul ).
_________________ RIP Peugeot...
Waitin` for the Volvo, a new chapter! |
|
| Sus |
|
 |
Deadly Pasionat
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 11:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc de raspuns. Asa voi face. Chiar daca am ,,doar" o Dacie 1310, am sa depun tot efortul sa fac sa se auda in ea sistemul audio cat mai decent. Este bine daca folosesc orice fel de silicon ??? Promit sa revin cu imagini dupa ce voi mai face cateva ,,imbunatatiri".
|
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 11:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Deadly a scris: | Sa lamurim o ,,problema". Eu nu vreau sa se uite altii dupa masina mea. Pur si simplu, tot ce vreau e sa am EU in masina un sunet placut, cald, daca stii ce vreau sa spun. Eu circul destul de mult (inclusiv noaptea) si tot ce vreau e sa se auda cat mai ,,relaxant" la condus. Cel mai mult ascult House, Trance etc. si pe alocuri si Hip-Hop. Atat vreau eu de la sistemul audio, nu ,,sa ma laud" cu el. SA SE AUDA DESTUL DE DECENT !!! Multumesc de orice raspuns.  |
pai ti-a zis cineva ceva? eu m-am indoit de randamentul antifonului ala, dar am zis mai bine decat nimic .
cat despre dorinta ta, mi se pare destul de fireasca si nu am absolut nimic de comentat. sper sa ti-o indeplinesti curand!
DAR peste 1 an de exemplu, sa ne spui si noua ce configuratie vei avea pe masina la acel moment
ps siliconul pe care-l ai la indemana, ala e cel mai bun .
|
| Sus |
|
 |
Andry Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008 Mesaje: 426 Locație: Brasov
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 11:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu`i neaparata nevoie sa pui silicon, eu ti-am povestit cum am procedat noi. siliconul l-am pus pe buza gaurii, intre marginile difuzorului si polita, pentru a nu juca difuzorul pe polita cand functioneaza, creand astfel un sunet perceptibil de aproape, asemeni unui bazait. poti la fel de bine sa pozitionezi urechile de prindere ale difuzoarelor pe mocheta de pe polita ( daca folosesti asa ceva ), astfel obtii un strat de material intre difuzor si polita. repet, nu este neaparata nevoie de asa ceva, daca strangi bine difuzorul de polita s-ar putea sa nu ai probleme. noi am facut-o preventiv.
noapte buna !
_________________ RIP Peugeot...
Waitin` for the Volvo, a new chapter! |
|
| Sus |
|
 |
Deadly Pasionat
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 11:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Wow. Mersi @bezz si @Andryde raspunsurilel rapide. Peste vreun an probabil am sa mai modific sistemul, dar pana atunci.........prea mi se face somn la volan . Multumesc mult de raspuns. Am sa revin cu imagini peste vreo 2 zile. Sper sa ma ajutati in continuare sa ,,intru in rand cu lumea". Multumesc mult si va doresc o seara excelenta in continuare.
Ultima modificare efectuată de către Deadly la Sâm Sep 13, 2008 12:00 am, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

|
Trimis: Sâm Sep 13, 2008 12:00 am Titlul subiectului: |
|
|
orice etansant e binevenit, unele difuzoare vin cu niste garnituri speciale de montaj. pune silicon daca ai.
|
| Sus |
|
 |
Deadly Pasionat
|
Trimis: Sâm Sep 13, 2008 12:02 am Titlul subiectului: |
|
|
MULTUMESC MULT din nou. Va voi urma sfaturile.
|
|
| Sus |
|
 |
Deadly Pasionat
|
Trimis: Mar Sep 23, 2008 8:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am revenit. Din pacate am avut niste probleme de rezolvat si a trebuit sa aman instalarea sistemului. Astazi am mai facut cate ceva, dar putin. Am o mica problema si v-as ruga sa ma ajutati, ca nu prea ma pricep. Filtrele (low-pass si high-pass) trebuie sa le conectez pe amandoua la iesirea din player sau cum ??? Nu prea am inteles mare lucru din instructiunile difuzoarelor. Va rog frumos sa ma ajutati (daca se poate cat mai detaliat). Multumesc.
|
|
| Sus |
|
 |
Deadly Pasionat
|
Trimis: Mar Sep 23, 2008 8:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va rog frumos sa ma ajutati, ca maine as vrea sa termin de montat sistemul.
|
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

|
|
| Sus |
|
 |
Deadly Pasionat
|
Trimis: Mar Sep 23, 2008 9:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc @bezz. Am si eu manualul. Vroiam sa fiu sigur ca asa se instaleaza (low-pass si high-pass legate intre ele si apoi cuplate la iesirea din player). Multumesc mult.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|