|
Autor |
Mesaj |
Tibitzu Audiofil
Data înscrierii: 16/Feb/2009 Mesaje: 926
|
Trimis: Mar Iun 16, 2009 8:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
oricum ar fi nu are treaba reglajul gain-ului cu voltajul de iesire de la player pot sa am si 10 volti sau 2 volti si sa imi reglez gainul cum vreau eu max sau min .( fara sa luam in considerare puterea debitata de amplif ,distorsiuni si alti factori )
|
|
Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006 Mesaje: 2945 Locație: galati
|
|
Sus |
|
 |
leone Priceput
Data înscrierii: 27/Feb/2007 Mesaje: 605 Locație: Brasov
|
Trimis: Mar Iun 16, 2009 11:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mai bine cu rosii
|
|
Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Mie Iun 17, 2009 12:31 am Titlul subiectului: |
|
|
pai normal ca nu conteaza daca tu asculti la volum maxim 50% din player.
de ex:
player cu 10v , gain la max din amplif (0.2v sa zicem) , merge si asa, dar sa nu sari mai mult de 5% din volumul playerului
|
|
Sus |
|
 |
leone Priceput
|
Trimis: Joi Iun 18, 2009 5:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
leone a scris: | Revin cu o noua rugaminte la voi.As dori sa ma ajutati cu niste reglaje ptr amplificatoare ptr a obtine un sunet cat mai bun.
Bun,la Crunch-ul ptr boxe am urmatoarele:level(0,2v-5v,il duc undeva pe la 2),bass eq(0db-12db),hpf(60hz-1,2khz),lpf(30hz-250hz),x-over(full,lpf hpf).Va rog daca se poate sa-mi dati valori la fiecare daca se poate(mura-n gura
Orice sfat e bine venit,am nevoie de niste reglaje aproximative,sa stiu de unde sa incep sa ma joc ptr a obtine un sunet f bun
Va multumesc |
Ma poate ajuta cineva pls.Nu stiu cum sa fac setarile,din statie,din player?
Momentan cu reglajele pe care le am se aude destul de slab,ceva mai slab decat atunci cand aveam 4 jbl-uri amplificate de player.Acum am si Helixurile pe fata si amplificator si nu prea sunt multumit
Multumesc
|
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Joi Iun 18, 2009 8:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Shokaliptiku a scris: |
-gainul dupa ureche ... adik dai de la mic ma mare pana a incepe subul sa distorsioneze;
- subsonicul taiat in zona de tunare a incintei ( ai incinta tunata la 33hz ... taie subsonicul la 30 hz MAXIM );
- LPF ... normal, teoretic ... pe la 65 70hz ... dar poti sal duci pana la 80hz;
restul ...
bas boost
phase ... eu intotdeauna leam tinut pe 0
sper sati fie de folos |
toate astea dupa ce ai ridicat volumul din player pana la volumu unde incepe sa distorsioneze ( sony 24-25, pioneer 50-52, clarion 27-29 )
boos-uri din player, bass si alte matanii zero sau anulate zic eu
_________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
leone Priceput
|
Trimis: Joi Iun 18, 2009 9:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc tuturor ptr sfaturi,basul e ok se aude f bine dupa ce am reglat statia,nu pot sa zic decat ca P-ul e ffff brutal.
Problema mea acum ramane amplificatorul ptr boxe,nu stiu cum sa-l reglez.Macar ajutati-ma numai cu atat,restul ma descurc eu cumva:de la ce frecventa sa tai sunetul din boxe(nu am nevoie de bass de la ele) si de unde anume statie sau player?
|
|
Sus |
|
 |
KRZ Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2006 Mesaje: 431 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Iun 19, 2009 9:28 am Titlul subiectului: |
|
|
HPF din player la 63 daca tin boxele daca nu 80 ... si dupa te joci din gainu la amplif si vezi km pe unde incepe sa se strice sunetul ai si un egalizator la Hu folosestel joaca-te cu el pana gasesti o setare sa te multumeasca.
Multa bafta
|
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Vin Iun 19, 2009 1:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
ce incinta ai pana la urma pentru P1222 ?
aia din primele poze parea potrivita am avut si eu P1222 si mi-a placut cum se aude ... la banii aia e super difuzor pacat ca multi nu au amplificatoare pentru ele vezi ca puterea declarata de JBL e de 400W ,dar iti spun ca la 800W nu are absolut nimic
_________________ BMW E90
Genesis Profile 2 Ultra x2
logic 7 200mm woofers
inca lucram ! |
|
Sus |
|
 |
leone Priceput
|
Trimis: Vin Iun 19, 2009 1:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Era potrivita acea incinta ptr P,nu si ptr portbagajul meu .Nu am reusit sa o bag in portbagaj(loc este dar e deschizatura prea mica). Acum e intr-un bass reflex de 52L acordata la 35 Hz.Stiu ca e un dif foarte potent dar deocamdata si eu,si el suntem multumiti cu 500W DLS
|
|
Sus |
|
 |
leone Priceput
|
Trimis: Joi Iun 25, 2009 1:32 am Titlul subiectului: |
|
|
Am facut setarile si sunt foarte multumit acum.Inainte aveam gainul de la amp de la sub dat cam tare si era cam deranjant basul.Acum e totul perfect,nu regret nici un banut.Se simte nevoia insonorizarii portbagajului ptr ca la volum mare vibreaza destul de nasol polita de sub luneta.O sa revin cu pozele cu sistemul montat pe masina.Multumesc tuturor
|
|
Sus |
|
 |
leone Priceput
|
Trimis: Vin Iul 24, 2009 1:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Un mic clip cu subul(cu o camera amarata) http://www.youtube.com/watch?v=FntgoDaJSJY si niste poze(masina era f murdara,doar ce o scosesem dupa ceva timp din service ):
Description: |
|
Filesize: |
132.56 KB |
Viewed: |
519 Time(s) |

|
|
81.58 KB |
562 Time(s) |

|
|
143.9 KB |
550 Time(s) |

|
|
117.18 KB |
549 Time(s) |

|
|
160.41 KB |
557 Time(s) |

|
|
83.63 KB |
532 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
danpalarie Priceput

Data înscrierii: 28/Iul/2009 Mesaje: 221
|
Trimis: Sâm Aug 08, 2009 12:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
felicitari leone, pentru sistem, chiar e foarte fain ceia ce ai facut, sper ca in scurt timp si eu sa imi achizitionez un sub+amlif, atunci voi lua in calcul si sistemul tau
_________________ Kia sportage 2008 pio 6950IB, focal Polyglass 165 VR, hifnics ZXi 4002, OLYMPUS OLM1612 + TXi 1500D. |
|
Sus |
|
 |
leone Priceput
|
Trimis: Sâm Aug 08, 2009 5:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc Dane.Succes,numai bine
|
|
Sus |
|
 |
leone Priceput
|
Trimis: Joi Ian 07, 2010 1:26 am Titlul subiectului: |
|
|
Buuuun,vreau sa fac cateva modificari....Peste cateva zile imi vor sosi noile boxe http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MB_Quart/Sisteme/Premium_PVI216/ si trebuie sa le iau si un amplificator pe masura.Voi vea de ales intre http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MB_Quart/Premium/PAB_2100/ si http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/HIFONICS/TITAN/TXi_6006/ (astept si o recomandare cu privire la cele 2,le-am gasit la pret ffff bun si o sa aleg unul din ele).
Problema e:momentan am 2 amplificatoare montate.Noul sistem clar va merge pe fata amplificate de asemenea de noul amplificator.Helix-urile le voi monta pe spate.Intrebare intrebatoare:pot folosi impreuna cele 3 amplificatoare?Daca da cum?Eu ma gandeam in felul urmator:
1.Amplific Mb quart-urile de pe fata cu noul amplificator folosind filtrele,helixurile amplificate de crunch,fara filtre,mid pe 2 canale,tweetwere pe 2 canale
2.Cu noul amp sa amplific mid-urile de la Mb quart iar cu Crunchul tweeterele de la Mb quart pe 2 canale si Helixurile cu filtre pe 2 canale
Complicat,sper sa intelegeti,mai pe scurt cum pot folosi un amplificator pe 2 canale si unul pe 4 canle si 2 perechi de boxe,vreau sa aleg cea mai eficienta solutie.
Am in plan sa schimb si DLS-ul si sa-i dau P-ului ceea ce merita adica un amp de aprox 1000 de w intr-un ohm(poate va mai urma inca un P daca imi permite spatiul din portbagaj desi ma indoiesc).Astept un sfat,o sugestie,voi m-ati ajutat la alegerea sistemului actual,voi sa mi-l "stricati"
Va salut prieteni
|
|
Sus |
|
 |
|