|
|
|
Amplificator 1500W |
dls cad15 |
|
5% |
[ 2 ] |
ground zero nuclear 2800x |
|
25% |
[ 10 ] |
helix splx 1000 |
|
51% |
[ 20 ] |
re audio XT 4000 DE v2 |
|
17% |
[ 7 ] |
|
Voturi totale : 39 |
|
Autor |
Mesaj |
B-05-WRB Priceput

Data înscrierii: 25/Ian/2008 Mesaje: 373 Locație: bucuresti
|
Trimis: Lun Iun 29, 2009 3:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
defineste subwoofer potent  |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Iun 29, 2009 4:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
DD-ul tau de 18" sau ala de 15"
happy?
hai sa nu deviem iar offtopic, stiu ca iti place raca dar si mie ban-ul. |
|
Sus |
|
 |
TAZMANIA Priceput

Data înscrierii: 12/Noi/2007 Mesaje: 313 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Iun 29, 2009 4:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
mihai a scris: | DD-ul tau de 18" sau ala de 15"
happy?
hai sa nu deviem iar offtopic, stiu ca iti place raca dar si mie ban-ul. |
Eu nu il mai pun la teste pe ala al meu (adica ala de 15" mentionat mai sus) |
|
Sus |
|
 |
B-05-WRB Priceput

|
Trimis: Lun Iun 29, 2009 10:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
@ taz : mihai se referea la alt 15". stie si el la care ma refeream.
atunci nu ramane decat sa ma inviti la test, dau eu cafeaua. |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Mie Iul 01, 2009 11:49 am Titlul subiectului: |
|
|
ok... deci cand e vorba de on-topic nu mai are nimeni nimic de zis?
mgm, te intereseaza sa participi la re-testarea amplificatorului cu toata echipa initiala? |
|
Sus |
|
 |
dorin Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007 Mesaje: 356 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Iul 01, 2009 12:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
mihai a scris: | ok... deci cand e vorba de on-topic nu mai are nimeni nimic de zis?
mgm, te intereseaza sa participi la re-testarea amplificatorului cu toata echipa initiala? |
eu am zis ceva cam offtopic, dar interesant, daca tu nu ai dat-o in buna Nu e nimik interesant la masurarea unui ampificator, offtopicul e senzatie. Daca mutai discutia la diverse sa poata continua, iesea ceva spectacol )
app. cand vin sa imi montez si eu folie? niste insonorizari de plafoane la masini cand facem, si volvo are nevoie, si masina mea, si a lui sharkky |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Mie Iul 01, 2009 1:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
mi-a zis mgm ca nu poate ajunge, sa mergem inainte fara el. o sa vorbesc cu relaxx. cine se mai inscrie pentru participare la test?
folie punem poate chiar maine, te anunt.
insonorizare o sa facem cand om avea cu ce... momentan nu mai e nimic pe stoc pe la nici un importator de asfalt... |
|
Sus |
|
 |
B-05-WRB Priceput

|
Trimis: Mie Iul 01, 2009 10:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. material este, trebuie doar sa intrebi, belive me
2. la test vin si eu
3. folie si eu
4. daca mai pomeniti de insonorizare plafon volvo va blesteama ala micu ca i-ati "iubit" masina |
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 282 Locație: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: Sâm Iul 04, 2009 10:05 am Titlul subiectului: |
|
|
B-05-WRB a scris: | car hifi in opinia mea nu are nici cea mai mica relevanta in domeniul car audio la teste comparative facute in ultima perioada de cand GZ e sponsor declarat  |
Pai in ultimul timp GZ a creat ceva probleme la redactia autohifi.... punandu-i sa regandeasca modul de acordare al puntelor.... in urma unui test foarte interesant.... oare si acestia or fi "corupti"? Fara sponsori, aceste redactii nu ar avea ce sa testeze. Impartialitatea si fair-play-ul este un "MUST" in modul lor de organizare altfel in toti acesti multi ani ar fi ramas doar cu cateva branduri... "de-ale casei" in calitate de inseranti.... _________________ "Music is the shorthand of emotion" - Lev Tolstoy - p u r e m u s i c
Ultima modificare efectuată de către IM la Sâm Iul 04, 2009 10:16 am, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

|
Trimis: Sâm Iul 04, 2009 10:12 am Titlul subiectului: |
|
|
otzy a scris: | mihai a scris: |
Tocmai mi-a trimis si Ionut un email ca trimite si el un amp pentru test, comparativ banuiesc. Exact asta incercam sa evitam, hello! Vai ce-ar iesi daca ne apucam sa testam scule vs scule, come on! Hai sa invatam sa le testam independent intai, corect si transparent, si dupa aia sa ne punem problema testelor comparative gen Car HiFI etc. |
da da da...teste pana la urma primesc un raspuns yeeee
Le: Mihai tu eventual sa pui la bataie cad 15-le, Ionut gz-u, Marian helixu si Joe re-ul, in aceleasi conditii ar fi super treaba ( cel putin din punctul meu de vedere ) |
Propun sa vorbim cat se poate de serios despre organizarea acestui test
Micii si berea de dupa, eventual bataia cu rosii este alta chestie...
Amplificatorul GZNA 2800x trebuie sa intreb, imi figureaza ca disponibil in stoc la producator in Septembrie. Alaturi de GZ ofer si un alt amplificator... necunoscut.... dar produs la o fabrica din Koreea unde se calca pe picioare mai multe branduri din lume la ora actuala. _________________ "Music is the shorthand of emotion" - Lev Tolstoy - p u r e m u s i c |
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

|
Trimis: Sâm Iul 04, 2009 10:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Imi cer scuze pentru offtopic, dar din nou, ma deranjeaza un lucru!
Este vorba despre "cele doua echipe" la care face referire si Mihai.
GZ este intradevar unul dintre brandurile pe care societatea mea le reprezinta in Romania, dar nu pricep de ce lumea nu intelege ca este doar un brand ca toate celelalte, cu plusuri si minusuri!!! Faptul ca personal am pregatit sisteme de mare putere si particip la competitii in Romania de mai bine de 6 ani o fac din pasiune in primul rand si nu d.p.d.v. al promovarii agresive a brandului!!! Acelasi lucru ar fi putut... si ar putea sa faca si ceilalti importatori! Importatorii, probabil, privesc aceste produse car audio doar ca niste "unelte" de a face bani si nu dau atentie domeniului competitional care "consuma" foarte multi bani si timp!
Ma deranjeaza foarte mult faptul ca sunt privit ca o persoana "disperata" de a promova GZ... Nu facem nimic altceva decat sa pregatim sisteme cu GZ si sa prezentam in Romania reusitele, performantele si articolele referitoare la GZ, de pe plan International.
Stiu, traim in Romania si asta...... este!!!!
On topic
Voi tine aproape de Be-Loud in realizarea acestui test.
Propun o analiza "inside", a componentelor care se regasesc in interiorul amplificatoarelor.
Propun etichetarea amplificatoarelor cu A, B, C, D, E, .... si introducerea lor intr-o camera (depozitul Be-Loud) de unde vor iesi, pe rand, decat cablurile. O persoana va sta langa amplificator si va butona amplificatorul in continuu dialog cu cei de langa instrumentele de masura, fiind filmat in permanenta de o camera video asezata pe un stativ.
O a doua camera ar fi indicat a se folosi.... "pe scena", langa aparatele de masura.
Pe langa masurarea puterii, propun si ascultarea pe 2-3 trackuri a amplificatoarelor si "scanarea" sunetului de catre o persoana initiata, propun aici pe Florin Cristea, Gavrila Lucian.
In opinia mea acestea 3 ar fi cele mai importante aspecte de luat in calcul atunci cand vorbim de un amplicator car audio:
- constructie interna, piese folosite .... denota fiabilitate, siguranta in exploatare
- putere, raport wati consumati / wati produsi = randament
- muzicalitate
La sfarsit se "numara ouale" si se dezvalui rezultatele testelor carui amplificator apartin! Apoi se impart rosii, detinatorul amplificatorului cu cele mai multe... "oua" primind cele mai multe rosii!!!
 _________________ "Music is the shorthand of emotion" - Lev Tolstoy - p u r e m u s i c |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Sâm Iul 04, 2009 2:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu as fi de acord cu desfacerea amplificatoarelor, e treaba producatorului ce pune in ele si nu cred ca avem calificarea necesara de a ne da cu parerea referitor la fiabilitatea lui asa, doar uitandu-ne la piese.
Ca test de fiabilitate ar fi mai interesant un test la putere din ce in ce mai mare pe impedanta din ce in ce mai mica, sa vedem care cum rezista, cum se incalzeste, cum functioneaza racirea si protectiile etc... un test de stress adica. bineinteles, dupa ce fiecare "furnizor" semneaza ca avem libertatea de a incerca sa le ardem sculele si util si fun, nu?
Cat despre "ascultat" si dat cu parerea despre sunet, aici vorbim de bass daca nu ma insel.. cam dubios sa ne dam cu parerea despre cum suna un amplificator de peste 1 kW pe bass parerea mea. Nu prea cred ca intereseaza pe nimeni ce headroom are sau cum se aud tranzientii din moment ce deja amplificam un sinus 0dB
vedem pe osciloscop cat de curata e sinusoida si aia e...
Hai sa stabilim data testului pentru sambata viitoare, 11 iulie, ora 14.
Rog doritorii sa-si anunte aici intentia de a pune la bataie amplificatoarele ce vor fi masurate.
Incep eu prin anuntarea primului amp: InPhase IPA4001D
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/In_Phase/IPA4001D/
Pana atunci trebuie pusa pe hartie metodologia de testare, clara, corecta si aprobata de toti cei implicati.
revin. |
|
Sus |
|
 |
B-05-WRB Priceput

|
Trimis: Sâm Iul 04, 2009 2:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu sapt viitoare ca sunt la o nunta in sibiu....
pls pls pls.
deci asteptam raspunsuri pt :
GZ 2800
helix spxl 1000
in phase ipa 4001d ?
doar atat ?
shit... macar 5-6 ca din 3 poate nu se arde 1, asa din 5-6 mai avem o sansa  |
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

|
Trimis: Sâm Iul 04, 2009 4:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
mihai a scris: | nu as fi de acord cu desfacerea amplificatoarelor, e treaba producatorului ce pune in ele si nu cred ca avem calificarea necesara de a ne da cu parerea referitor la fiabilitatea lui asa, doar uitandu-ne la piese. IM: pai toate masinile au patru roti, numai ca unele te tin o viata altele le casezi dupa ce au iesit din garantie... , cum doritzi
Ca test de fiabilitate ar fi mai interesant un test la putere din ce in ce mai mare pe impedanta din ce in ce mai mica, sa vedem care cum rezista, cum se incalzeste, cum functioneaza racirea si protectiile etc... un test de stress adica. bineinteles, dupa ce fiecare "furnizor" semneaza ca avem libertatea de a incerca sa le ardem sculele si util si fun, nu?
Cat despre "ascultat" si dat cu parerea despre sunet, aici vorbim de bass daca nu ma insel.. cam dubios sa ne dam cu parerea despre cum suna un amplificator de peste 1 kW pe bass parerea mea. Nu prea cred ca intereseaza pe nimeni ce headroom are sau cum se aud tranzientii din moment ce deja amplificam un sinus 0dB
IM: Pai nu! Aici nu vorbim numai de latura extrema, ci si de capacitatea amplificatorului de a fi muzical, nu numai... posesor de multe sute de wati! Din cate vad nu vorbim chiar de amplificatoare ieftine, deci sunt amplificatoare care se integreaza perfect si in sisteme SQ, SQL... unde, chiar vorbim de calitate a sunetului unul dintre factori fiind - dinamica.
vedem pe osciloscop cat de curata e sinusoida si aia e...
Hai sa stabilim data testului pentru sambata viitoare, 11 iulie, ora 14.
Rog doritorii sa-si anunte aici intentia de a pune la bataie amplificatoarele ce vor fi masurate.
Incep eu prin anuntarea primului amp: InPhase IPA4001D
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/In_Phase/IPA4001D/
Pana atunci trebuie pusa pe hartie metodologia de testare, clara, corecta si aprobata de toti cei implicati.
revin. |
_________________ "Music is the shorthand of emotion" - Lev Tolstoy - p u r e m u s i c |
|
Sus |
|
 |
IM Priceput

|
Trimis: Sâm Iul 04, 2009 4:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Categoria sau clasa amplificatoarelor din test.
Mergem pe pretul UVP sau pretul de retail de pe plaiurile Mioritice?!? Un exemplu: GZNA 2800X are UVP aprox 3.000Ron iar retail Ro este 2251Ron.
Este foarte important sa comparam, cu o marja de plus/minus 15% amplificatoare din aceeasi categorie de pret si putere....
Sau mergem pe clasa de putere, restul ne mai reprezentand criteriu de selectie? _________________ "Music is the shorthand of emotion" - Lev Tolstoy - p u r e m u s i c |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|