Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

aprobare proiect incinta
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
keddy_net
Priceput

Data înscrierii: 27/Oct/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Dec 14, 2010 11:20 pm    Titlul subiectului: aprobare proiect incinta Răspunde cu citat (quote)

salut!

Dupa cateva nopti nedormite si de documentare, am incercat sa fac un proiect-incinta pt un alpine type R model swr 1242d. Vreau cateva aprobari de la cei 3-4 useri foarte priceputi, se stiu ei :d.

Dimensiuni ext 70x40x40cm
material mdf 22mm
intaritura 40x36.5x2.2cm
Vb=60.6L
Vtotal intern=83.14L
Fb=32Hz
Vent=35.6x5x83.4(lenght)cm
Am luat ca volum sw = 4L

Cutia o am deja, portul trebuie refacut.

Detaliile se vad foarte clar pe poze. Voi atasa si documetele lucrate in autocad si in bass box, si print screen-uri pt cei care nu au autocad.
acordajul dorit este intre 31-34Hz
astept corecturi, pareri, sugestii. PS: e a3a incercare, sper sa iasa perfecta de data asta, ms.

11.JPG
 Description:
dimensiuni 1
 Filesize:  43.46 KB
 Viewed:  378 Time(s)

11.JPG

22.JPG
 Description:
dimensiuni 2
 Filesize:  34.91 KB
 Viewed:  323 Time(s)

22.JPG

acad incinta mihai swr1242d.rar
 Description:
documentul autocad

Download
 Filename:  acad incinta mihai swr1242d.rar
 Filesize:  32.25 KB
 Downloaded:  343 Time(s)

bassbox incinta mihai swr1242d.rar
 Description:
document BassBox

Download
 Filename:  bassbox incinta mihai swr1242d.rar
 Filesize:  881 Bytes
 Downloaded:  347 Time(s)

Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 12:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

m-am uitat la primele 2 poze, fara sa verific restul documentelor .
volumul de 83L e cam mare . incearca ceva intre 65 si 75L(fara difuzor) , dupa spatiul disponibil .
portul din poze are lungimea de 88.4cm, nu cat ai spus tu .
daca poti fa portul cu deschiderea de 6-7cm, 5cm sunt cam putini si s-ar putea sa-ti fluiere .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
keddy_net
Priceput

MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 11:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

portul daca il fac de 7cm acordajul nu imi va fi mai jos de 38hz(asa imi spune bass boxul), pt ca se decomprima incinta. Acelasi lucru imi spune daca fac incinta cu o latura mai scurta cu 4 cm, imi scate Vtotal la 71L da nu o pot acorda sub 35Hz.

Intradevar lungimea portului este de 88.4, eu am notat lungimea placilor ca fiind in total 83.4 uitand sa iau distanta portului ca fiind cea de pe mijloc.
In cazul asta avand lungimea portului de 88.4 Fb mi-a scazut la 31.47Hz.

Cutia o am trebuie modificat doar portul. Care este dezavantajul pentru care am un Vtotal de 83 in loc de 65-75?

Pigoo

MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 5:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

scuza-ma, deabia acum am vazut ca ai mentionat ca 83L este volumul total iar cel pt difuzor este 60 .

proiectul este ok, insa volumul e un pic cam mic . fa portul lung de 77cm si vei avea 63L pt difuzor si acordajul 33hz . lasa deschiderea de 5cm, nu o poti modifica .
Sus
keddy_net
Priceput

MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 8:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ms mult pigoo.

Incinta s-a efectuat azi pe -5 grade afara cu ajutorul lui eVo_Lazu (ms Lazule) si arata cam asa.

difuzor alpine type r - swr 1242d
Port lung de 87.3cm (5x35.6x87.3)
Vb=60.07L
Vtotal=83.14L
Fb=31.59Hz
material folosti mdf 22mm
Portul a fost inlocuit cu tego 18mm si mult aracet.

Nu am ascultat-o ca ne-a prins noaptea si trebuie lasata la uscat. Aceeasi cutie era acordata inainte la 47Hz. Abea astept sa o aud. Sper sa fie diferente destul de mari, si sa fi lucrat bine in bassbox. Am atasat si o poza.

Pareri?

sper intr-o zi sa pun si eu masina la prezentari sisteme.

bafta!

123123.JPG
 Description:
 Filesize:  31.3 KB
 Viewed:  329 Time(s)

123123.JPG

Pigoo

MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 8:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

trebuia sa faci mai scurt portul cu 10cm si mai castigai 3L iar acordajul se modifica la 33hz .
Sus
keddy_net
Priceput

MesajTrimis: Mie Dec 15, 2010 10:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

care era avantajul daca castigam cei 3L ? (oricum vazusem postul la sfarsit ...Sad )
Tibitzu
Audiofil

Data înscrierii: 16/Feb/2009

MesajTrimis: Joi Dec 16, 2010 1:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu stau sa calculez,nu este genul meu dar seamana cu un proiect de-al meu pentru acelasi type r...doar ca latinea portului sa o faci de 6 cm 5 este putin...

http://www.youtube.com/watch?v=QBlVvyNlKXc

Apuca-te si monteaza ca nu o s fi dezamagit....O sa sune foarte bine...
Sus
keddy_net
Priceput

MesajTrimis: Joi Dec 16, 2010 2:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Acum ma apuc sa pun difuzorul in casa, ca afara sunt -9 grade Smile. Cutia a stat aseara la uscat si o sa ies la o proba scurta. Chiar sunt curios cum suna o cutie la 31Hz ca nu am auzit niciodata acordaj mai jos de 35. Unii mi-au spus ca e prea jos acordata.

Tibizule cu cutia asta ai scos 142Db? Ce amplificator ai ?

baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Joi Dec 16, 2010 7:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

un port muuult prea apropiat de un perete lateral iti va schimba radical acordarea , deci acordarea din teorie e diferita de cea din practica in cazul tau!

O sa observi ca incinta va cobora muuuult mai jos decat ar trebui , iara daca masina e combi ai sa ai un raspuns nesimtit de jos si o sa pierzi tot ce inseamna bas peste 40 de hz pentru ca un habitaclu cu cat e mai mare cu atat va face ca raspunsul sa fie mai extins .

ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Sâm Dec 18, 2010 9:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Discutabil ce inseamna muuuuuult ala....

Daca stai sa urmaresti intr'adevar, se prelungeste cam 1/2 din latimea portului, dari in cazul lui keddy prelungirea aia e aproape irelevanta Razz

Sus
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Sâm Dec 18, 2010 10:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vreau sa-mi spui de ce bucata aia de 10 cm nu va mai rezona deloc??
keddy_net
Priceput

MesajTrimis: Dum Dec 19, 2010 3:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

montat. Impresie: coboare foarte jos, mai jos decat ma asteptam. Imi place foarte mult cum coboara, sunt multumit, asta si cautam. In schimb a scazut din galagie, nu se mai aude asa tare. Am cateva melodii SPL si coboara foarte bine la 28Hz, mai bine ca la 31hz(acordajul teoretic al cutiei) Melodiile care au peste 40hz se aud mai incet. Dupa parerea mea daca vrei sa fi undeva la mijloc, acordajul ar trebui sa fie undeva la 35Hz.

baubau masina este un hatchback - dacie supernova. Lamureste-ma si pe mine, acei 10cm de care spui tu banuiesc ca sunt din lungimea portului. sa inteleg ca trebuia mai scurt cu 10cm pt ca acei 11cm ramasi sunt inutili. iar portul da este maxim apropiat de cel lateral, de fapt marginea cutiei face parte din port. Da-mi o idee de alt tip de amplasare al portului, cum vezi tu altfel amplasat un port?

ms salut!

Pigoo

MesajTrimis: Dum Dec 19, 2010 5:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

jura-te . eu cand ti-am zis sa faci portu cu 10cm mai scurt sa fie la 33 nu m-ai ascultat Very Happy
daca vroiai ceva intre spl si jos.... 36 e cel mai potrivit .

bogdan se referea la marginea.... perpendiculara, nu paralela, adica placa din dreapta incintei , care este la 11cm de port .
Sus
keddy_net
Priceput

MesajTrimis: Dum Dec 19, 2010 5:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

uite asa invat si eu, cine nu greseste nu invata. Portul trebuia lat de 6-7cm sau placa mai scurta cu 10cm.

De ce acea bucata de 10cm nu va mai rezona deloc?

ms mult baieti!

Ultima modificare efectuată keddy_net la Dum Dec 19, 2010 5:59 pm, modificat de 2 ori în total
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum