Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

comparatie
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
man on fire

Data înscrierii: 03/Mai/2014
Locație: iasi

MesajTrimis: Mar Mai 20, 2014 11:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
Exista posibilitate de TA si pentru fata/spate dar la fel exista si putini oameni in tara care sa faca un TA corect. Aici mai intervine si "calitatea" TA-ului din fiecare player. Si acest "parametru" este influentat de pretul aparatului.
Nu intentionez sa te sperii, doar ca trebuie sa iti stabilesti un buget si tinta pe care doresti sa o atingi: SQ, SQL, SPL

nu cunosc acesti termeni...
TA
SQ
SQL
SPL
va rog sa aveti rabdarea sa-mi dechideti capul...simt ca termeni astia fac diferenta intre calitatea sunetului, calitatea difuzoarelor, calitatea reglajelor si bani aruncati.

buget: 500 $ pt amplif+1 set componene+HU(pioneer)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Mie Mai 21, 2014 7:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De curiozitate, e musai sĂŁ fie HU Pioneer de l-ai trecut Ăźn parantezĂŁ? Smile)
man on fire

MesajTrimis: Mie Mai 21, 2014 8:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am citit tot pe forumuri numai lucruri bune depre el...ca ar avea o multime de reglaje pt inalte, joase, pe compartimente
Sus
dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Mie Mai 21, 2014 8:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

TA -time alignment
SQ-sound quality
SQL-sound quality loud
SPL-sound pressure loud

La bugetul tau te incadrezi la categoria "sunet normal". E bine sa fi atent la piata de sh, asa ai sanse sa gasesti echipament bun la un pret mai mic.

Cred ca am uitat sa iti spunem ca o parte foarte importanta este isonorizarea.
Cel mai bine incepi cu asta.

man on fire

MesajTrimis: Mie Mai 21, 2014 9:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

insonorizarea e alti bani...da...voi incepe cu insonorizarea in portierele din fata unde am sa pun si inele MDF fixate de tabla portierei si apoi dif pr inel.
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Mie Mai 21, 2014 1:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am gasit un site bine documentat si are exemple. Este util tuturor pasionatilor de car audio.

http://www.sounddeadenershowdown.com/how-tos

Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mie Mai 21, 2014 7:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dragosdls a scris:
TA -time alignment
SQ-sound quality
SQL-sound quality loud
SPL-sound pressure loud

.

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

SQ- Sound Quality
SPL- Sound Pressure Level e o unitate de masura.
SQL e o combinatie dintre cele doua Very Happy
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Joi Mai 22, 2014 10:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E usor sa razi, dar greu sa oferi un raspuns intr-un timp util. Am descris in asa fel pentru a fi mai usor de inteles despre ce e vb.
man on fire

MesajTrimis: Joi Mai 22, 2014 12:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu va multumesc pt orice postare a fiecaruia...am avut de invatat din fiecare parere a voastra.
m-am gandit la urmatoarele investitii:
1. ma apuc intai de insonorizat portierele din fata Silent Coat Bulk Pack 40 coli + Xtreme Speaker Kit - 340 lei+60 lei=400 lei
2. sistem HELIX E 62c + inele MDF - 645 lei+35 lei=680 lei
3. amplif. GROUND ZERO GZIA 4115HPX - 670 lei
4. HU PIONEER DEH-1600UB (PIONEER FH-460ui) - 345 lei (565 lei)
5. cabluri+accesorii - 100 lei

TOTAL : 2500 LEI

cum vi se pare? nu mi-ati spus nimc despre tipuri de cablu, daca mai am de pus ceva filtre, vro siguranta inainte de amplif sau...eu stiu...

Ultima modificare efectuată man on fire la Mar Mai 27, 2014 7:25 pm, modificat de 2 ori în total
Sus
Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Joi Mai 22, 2014 5:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

man on fire a scris:
eu va multumesc pt orice postare a fiecaruia...am avut de invatat din fiecare parere a voastra.
m-am gandit la urmatoarele investitii:
1. ma apuc intai de insonorizat portierele din fata
2. sistem HELIX E 62c + amplif. GROUND ZERO GZIA 4115HPX
3. HU PIONEER DEH-1600UB

cum vi se pare? nu mi-ati spus nimc despre tipuri de cablu, daca mai am de pus ceva filtre, vro siguranta inainte de amplif sau...eu stiu...

Cele doua fac o pereche grozava si am avut ocazia sa le ascult.

Filtrele ar trebuii sa le primesti la pachet cu sistemul Helix.Nu mai trebuie ceva aditional.Siguranta trebuie pusa pe firul + si va trebuii pusa la `~20-30 cm distanta intre borna si siguranta.

Cablul ,cu cat mai mare cu atat mai bine.De ce?It takes power to make power.Daca ii pui cablu subtire ca si cele de la becul din casa s-ar putea sa ai surprize neplacute.De preferat sa iei unul cat mai mare,sa nu tot schimbi pe ele.Eu personal recomand minimul de 35mm2.
Sus
man on fire

MesajTrimis: Joi Mai 22, 2014 8:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VA MULTUMESC!!!
am sa revin daca ma impotmolesc undeva...
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3
Pagina 3 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum