Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Configuratie LOGAN - 1250 ron (buget maxim) !!! Sfaturi !!!
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
Snyder

Data înscrierii: 14/Apr/2007

MesajTrimis: Sâm Apr 21, 2007 8:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ar fi mai bine daca as opta pentru niste difuzoare ovale, pentru spate, sa am bass rezonabil din difuzoare !?!?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Sâm Apr 21, 2007 8:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

insonorizarea este bine venita in orice sistem !
cat despre ovale pe spate ... cel putin la logan ... mergi pe rotunde de 16.5 .. sau dupa "gust" ( mai mari sau mai mici ) dar nu pune ovale ... pt ca prinderea difurilor se face dificil datorita neplaneitatii tablei in acea zona !
Sus
Snyder

MesajTrimis: Sâm Apr 21, 2007 8:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am inteles 'treaba' cu ovalele, mersi mult Shokaliptikule Smile (cand va fi sa ma apuc de sistem, te voi contacta ..... acum strang informatii si bani). Inca o intrebare : mi-ai recomandat, la inceputul topicului sa incerc pe fata, un sistem de 16,5 cm si nu unul de 13 cm, in ideea ca va un plus de calitate al sunetului ; acum, am vazut ca Asus, prin septembrie, pe cateva topicuri (cu acelasi subiect - sistem pe Logan) era impotriva sistemelor mai mari de 13 cm pentru Logan, din mai multe motive. Ok, iar acum inteleg ca Asus are un sistem de 16,5 cm, fata pe Logan - PS6 ..... deci, as vrea o lamurire (se cam bat cap, in cap afirmatiile alea ). Multumesc Smile
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Dum Apr 22, 2007 8:21 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Snyder a scris:
acum, am vazut ca Asus, prin septembrie, pe cateva topicuri (cu acelasi subiect - sistem pe Logan) era impotriva sistemelor mai mari de 13 cm pentru Logan, din mai multe motive. Ok, iar acum inteleg ca Asus are un sistem de 16,5 cm, fata pe Logan - PS6 ..... deci, as vrea o lamurire (se cam bat cap, in cap afirmatiile alea ). Multumesc Smile

mi s-au deschis ochii intre timp Very Happy ...nu, acuma serios, nici acum nu ma omor sa recomand pe logan difuzoare de 16cm pe un sistem care are in componenta un subwoofer, diferenta exista, dar pentru o ureche nu foarte pretentioasa, este ca si inexistenta. daca nu ai un subwoofer in portbagaj, se schimba treaba. repet, pentru un sistem fara mari pretentii de SQ, si un sub in portbagaj, difuzoarele de 13cm sunt la fel de bune ca si cele de 16 (diferenta intre ele este de cele mai multe ori sesizabila pe frecventele joase...care in cazul unui sub in spate, oricum dispar, scoase de un filtru HPF)
in plus, montajul este mult mai dificil, mai ales in cazul sistemelor mai puternice, cu un HPF lasat mai jos, amplificate, insonorizantul devenind obligatoriu, eu recomand chiar si un inel din pal/mdf. cele de 13 (nu toate, depinde de profunzime si diametrul magnetului) sunt mult mai usor de montat. de asemenea, pe cat posibil recomand pastrarea suportului original ptr difurile de 13. mai ales impotriva apei care poate intra in portiera .

Sus
Snyder

MesajTrimis: Dum Apr 22, 2007 12:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Fata :
- PS6A (16,5 cm - Installation depth : 53 mm) - 414,90 sau RS6 (16,5 cm - Installation depth : 53 mm) - 439,90 !
Care ar fi mai buna, si de ce !?!? Care sunt diferentele dintre cele doua tipuri de difuzoare !??

Spate :
- 426 (16,5 cm - Installation depth : 62 mm) - 334,90 sau 226 (16,5 cm - Installation depth : 52 mm) - 200 lei !
Pe spate ce ar fi mai indicat (as vrea sa am un bas, cat de cat multumitor si clar) ?
Pe spate care este adancimea maxima a difuzoarelor, care permit montarea fara a face modificari semnificative !?!?

Ce spuneti de difuzoarele astea, isi merita laudele, aveti ceva mai bun in banii astia !?? Care ar fi varianta ideala !??! Voi ve ati alege, si de ce (argumente, pro si contra) !?!? Cred ca ma bag si la un amplificator, ca-i pacat de ele, sa nu le pot folosi la intregul potential. Ce amplificator ar merge cu ele - unul pana in 400 ron (dati-mi cateva variante).
Stiu, ca va plictisesc, cu intrebarile mele, dar nu-mi fac in fiecare zi sistemul pe masina ..... asa ca va rog, spuneti-mi care ar fi varianta ideala, difuzoare (dintre cele mentionate de mine, sau altele), amplificator si insonorizare (cam ce as avea nevoie si cat) !?!? Multumesc mult ! Smile
Sus
Snyder

MesajTrimis: Mar Apr 24, 2007 9:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Chiar nimeni, nu-si da cu parerea !?! Rolling Eyes
Sus
Snyder

MesajTrimis: Sâm Apr 28, 2007 12:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce spuneti de "combinatia asta" :
- Fata : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_RS5A/

- Spate : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Coaxiale/Reference_R1070/

Ce credeti, se va auzi, cat de cat bine !?!/ Voi avea parte de ceva bass, de la aceste ovale ? Credeti ca voi avea probleme cu montajul (pe spate nu am cea de a treia centura si nici grilele dif-urilor din fabrica, ci doar mocheta) !?!? Astept sugestii si pareri ! Smile
Sus
Snyder

MesajTrimis: Sâm Apr 28, 2007 12:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si, inca o intrebare (sper sa nu v-i se para prosteasca, dar chiar nu stiu) : Daca dif-urile de pe spate, sunt mai puternice, ca cele de pe fata, este posibil ca atunci cand voi da volumul, putin mai tare....cele de pe spate "sa duca", iar cele de pe fata sa distorsioneze, nefacand fata !?!? Sau pot fi setate, separat .... fata, de spate ..... astfel incat sa nu distorsioneze fata !?!?
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Sâm Apr 28, 2007 12:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

R1070 trebuie neaparat amplificate ca sa-si faca treaba.
Pentru player DLS 269 sunt suficiente si mai bune decat modelele mai scumpe.
N-am citit atent tot topicul si nu stiu daca este planuit un amplificator sau nu... dar sa stii ca nici un difuzor nu "distorsioneaza" ci amplificatoarele fac asta, in special cele incluse in playere - sunt prea slabe.
Orice sistem DLS peste seria C merge bine pe amplificator, pe player doar se chinuie si nu-si arata valoarea (nici nu-si justifica pretul). C5/C6 sunt maximul pentru player si merg excelent.
Sus
Snyder

MesajTrimis: Sâm Apr 28, 2007 10:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Deci, practic, cred ca mi-au ramas doua variante :

I:
- Fata : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_RS5A/
- Spate : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Coaxiale/Reference_R1070/
+ amplificator (nu prea stiu ce ar merge, ce-mi recomandati pana in 400 ron ?!?)

II :
- Fata: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_RS5A/
- Spate : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Coaxiale/Classic_269/
Acest sistem, combinat cu coaxialele astea ovale, credeti ca se va auzi, cat de cat acceptabil, pe amplificarea player-ului (un Sony CDX-GT616U - prima data am avut intentia de a merge pe un Pioneer 4800, dar am avut norocul sa primesc acest Sony, am vazut ca nu este comercializat in Romania) !

Se merita sa fac un efort si sa merg pe prima varianta, si nu pe a doua ? Preturile la acele ovale (R1070) este justificat, daca voi adauga un amplificator se va merita !!?!?

P.S. : Va multumesc mult ca ati avut rabdare cu mine, pana acum.....mai am cam doua saptamani si trec la actiune, sa speram ca rezultatul final fa fi pe masura ! Smile
Sus
Snyder

MesajTrimis: Dum Apr 29, 2007 7:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cum ..... !?! Rolling Eyes
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Dum Apr 29, 2007 8:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

indiferent de varianta, ar fi bine sa le oferi amplificare si R5A-urilor. Iti recomand prima varianta, si
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAC_Audio/Z_4100/
pentru toate 4 difuzoarele.

Sus
Snyder

MesajTrimis: Dum Apr 29, 2007 9:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asus, imi dau seama ca esti super ocupat si ca nu ai timp de stat la "barfa", dar spune-mi te rog, pe ce considerente te-ai bazat cand mi-ai recomandat prima varianta ? Crezi ca vor intra fara probleme in spate, aceste R1070 ? Am fost la Service Dacia, am vorbit cu baietii si mi-au spus ca dif-uri ovale se pot pune, 6 ori 9, cu putine modificari, dar de astea pe care le vreau eu.... ce crezi vor intra, te intreb ca sper sa stii, ca ai logan..si cam stii dimensiunile difuzoarelor !??!

1. Cum ar trebui sa fac o insonorizare corecta la acesta prima varianta, cam ce as avea nevoie, cat cum, portiere, portbagaj ?!?!

2. Unde voi monta amplificatorul, unde ar fi recomandat ? Sub scaunul soferului ?!?!? Am nevoie de niste conectori speciali ?!?!
Sus
Snyder

MesajTrimis: Lun Apr 30, 2007 8:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aa ? Rolling Eyes
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Lun Apr 30, 2007 8:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hmm ... ar fi treb sa citesti mai mult forumul si tiai fi raspuns singur la intrebarile tale !

pt insonorizare ( depinde de cati bani ai disponibili ) stinger la 6 mil si ceva este indeajuns pt insonorizarea usilor si portbagajului !

amplificatorul ( dc nu ma insel ai logan .. dar nu este o regula ) se poate monta pe spatele banchetei sau sun deck !
eu il am montat sun deck si e un loc destul de bun ( aerisire , nu se vede de ochiul hotului ... )

alte intrebari !? Smile
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 2 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum