| |
| Autor |
Mesaj |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Dum Apr 12, 2015 2:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nici de difuzoare de proba nu dispun deocamdata.Singurul caz in care ar merge 2 swr de 10 ar fii in cazul in care reglajul ar fi facut de noi si nu s-ar mai umbla la reglaje /gainuri. Ele pot da capat destul de usor si cu putina putere in infinite baffle (pe polita )
|
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
| Sus |
|
 |
clk
Data înscrierii: 27/Mar/2015 Mesaje: 30 Locație: Timisoara
|
Trimis: Dum Apr 12, 2015 10:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca ziceti ca se duc asa usor fara lada, poate-mi fac totusi una, ceva in genul celei aratate de VanIIa, desi nu stiu cat sunt de recomandate sunt lazile alea slim. Sunt curios cat de slim se poate face si cat de buna e, din ce am citit trebuie se calculeaza in functie de caracteristicile difuzorului, nu chiar dupa ureche.
Bogdi, unde ai atelierul si cum de nu ai nimic de proba? Tu poate stii cum suna si iti place ceva, dar mie nu
CUm se procedeaza?
_________________ Eat sleep rave repeat! |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

|
Trimis: Lun Apr 13, 2015 12:35 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu am nimic de proba pentru ca nu sunt magazin si nici nu am timp de sistemul meu personal.Masina care o folosesc este una de lucru si un sistem audio m-ar incurca la carat materiale.
Altelierul este pe langa Timisoara dar nu stiu cata relevanta are acest lucru.
Sigur ca se poate lucra cu o incinta slim insa nu stiu ce asteptari ai tu.Din pacate e greu sa gasesti pe cineva sa iti probeze diferite configuratii : iti trebuie tot tacamul pregatit si sa inlocuiesti cateva componente doar sa asculti poate dura ore. Mai ales la nivelul asta e dificil sa asculti undeva.
|
|
| Sus |
|
 |
clk
|
Trimis: Lun Apr 13, 2015 4:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu pot da ~3000-4000 lei pe ceva ce-mi sugereaza cineva de pe net, ca apoi sa ma trezesc ca nu e ceea ce-mi doresc.
"Cineva", "ceva", "undeva langa" suna extrem de ambiguu, nimic trustable, iar relevanta e ca daca era vorba de un garaj, o firma, ceva despre care sa ma pot interesa si sa-mi inspire incredere, as fi riscat banii. get it?
Acum, ca nu am rezolvat problema cu spatiul, am vazut ca lazile se calculeaza in functie de parametrii difuzorului. Intrebarea e, nu conteaza forma deloc, atata timp cat volumul e acelasi? Conteaza traseele acelea dinauntrul lazii, sau nu atat de mult? Intreb asta pentru ca, la o lada cum mi-ai aratat VanIIa, nu stiu ce trasee se pot face, pare destul de ingusta.
Sau aceea e o lada closed si nu sunt necesare traseele?
L.E. Am vazut mai tarziu ce ai spus despre volum si dimensiuni.
| Description: |
| Despre asta vorbesc cand ma refer la trasee. |
|
| Filesize: |
58.74 KB |
| Viewed: |
329 Time(s) |

|
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

|
Trimis: Lun Apr 13, 2015 10:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca zecile mele comenzi impreuna cu celalalte ale colegului meu Baubau fara nici un feedback negativ constituie un argument arhisuficent in termeni de incredere.Eu nu sunt business man eu nu fac afaceri ,nu am garaje magazine ateliere specializate ci este o pasiune ,care o facem din placere
Acum ,fara alte sfaturi constructive,iti recomand sa incerci la magazine sa vezi ceea ce iti place,sa-i rogi sa iti desigileze produsele si sa iti faca proba pe masina.Totul fiind gratis.Sunt curios cine iti va face toate astea cu riscul ca tu sa spui "nu" si el sa piarda 600 d lei doar pentru o proba.
In teorie iti dau perfect dreptate.Sunt de acord cu tine ca trebuie sa asculti inainte.Dar in practica e imposibil.Nimeni nu iti va face asta.Si proba pe standuri e irelevanta.
In legatura cu locatia,prefer sa imi pastrez o masura de precautie si sa nu imi las atat identitatea cat si locatia publica pe un forum ce poate fii accesat oricand de persoane mai putin binevoitoare.
|
|
| Sus |
|
 |
JARRELL Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 1100 Locație: TG JIU
|
Trimis: Lun Apr 13, 2015 10:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Conteaza si forma incintei, si modul de asezare a difuzorului in aceasta ( in ex. cu incinta aia slim, difuzorul e asezat cam la intamplare). Conteaza si modul de asezare a portului in incinta. Eu zic sa tii cont de sfaturile colegului din Timisoara si sa apelezi cu incredere la el ca n-ai sa dai gres.
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

|
Trimis: Lun Apr 13, 2015 10:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru lobby !
Portul dupa cum foarte bine a punctat colegul are o pozitionare anume care depinde de o serie de variabile si care are deseori o importanta deosebita.
Aplicatia da tipul incintei si difuzoarele acelea de la Alpine pot functiona in amandoua tipuri de incinta.
Daca doresti putem programa un meeting pentru a discuta lucrurile mai pe larg .
|
|
| Sus |
|
 |
clk
|
Trimis: Dum Mai 10, 2015 7:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Magazinele de specialitate au mereu ceva desigilat, pentru a-si face o idee de ce anume vrea clientul. Nu poti sa pui pe cineva sa dea 1000euro si sa nu stie pe ce. Trebuie sa ii pui ceva pe masina macar de proba si apoi iti faci o idee, sau cine stie ce alte metode sunt.
O sa vin sa stam de vorba de indata ce ajung acasa/
Merci tuturor de sfaturi. Spor la treaba
|
| Sus |
|
 |
clk
|
Trimis: Mar Iul 28, 2015 12:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Salut.
AM avut destul timp sa meditez la upgrade-ul sistemului audio.
Cautand fidelitate, nu mi-a zis nimeni ca exista impedanta de 2ohmi, boxele la aceasta fiind pentru inalta fidelitate. Si daca e asa, de ce cele mai multe boxe sunt pe 4 ohmi? Oamenii cauta doar "bubuiala"?
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mar Iul 28, 2015 5:39 am Titlul subiectului: |
|
|
Sunt f multe dif.uri pe 4 ohmi pt sq..chiar majoritatea. Pe 2 ohmi.se folosesc pt mai multa putere atunci cand si amp.urile sunt stabile in 2 ohmi..asa stiam.
_________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mar Iul 28, 2015 8:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Pe 2 ohmi sunt de obicei componentele pro audio care ai impedanta mai micĂŁ sa poți da tare Ăźn ele. Ăn nici un caz pt. fidelitate, sq șamd.
Cand vine vorba de subwoofere poți ajunge la o impedanta finala si de 0.33 datorita bobinelor duble.
Cu cĂąt scade impedanta, cu atat scade si eficienta. Nu știu de unde ai dedus tu ca asta ar Ăźnsemna fidelitate.
|
|
| Sus |
|
 |
clk
|
Trimis: Mar Iul 28, 2015 11:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Am dedus asta din faptul ca sistemul Bose de care vorbeam, pus pe masina din fabrica, e la 2 omi si am avut ocazia sa-l aud. SUnt foarte incantat de el. Caut sa aud si un Harman Kardon, si asta s-a pous pe masina.
Un sistem Bose complet costa undeva la 450-500euro. Dupa calculele facute aici cu voi, fara sa ascult nimic, as ajunge la 1000euro.
Nu vad rostul.
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mar Iul 28, 2015 11:51 am Titlul subiectului: |
|
|
DacĂŁ ai fost mulțumit de bose ĂźnseamnĂŁ cĂŁ nu ai pretenții prea mari
Cu vreo 2000 lei rezolvi sunetu' complet dar mai bine puneți bose ca tu parca aveai anumite probleme cu spațiul.
|
|
| Sus |
|
 |
|