|
Autor |
Mesaj |
Skippy Pasionat
Data înscrierii: 02/Noi/2006 Mesaje: 115
|
Trimis: Dum Mai 27, 2007 9:06 am Titlul subiectului: Cum sa ne facem singuri incinte |
|
|
sal;ut....am un matiz si as vrea sa imi bag un sub, dar problema este k vreau sa si invat unele chesti printre care cum sa fac incintele pt sub.
fac cinste cui ma ajuta
si ca sa nu umplem topicul o sa vb p mess
sper k ma veti ajuta
|
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Dum Mai 27, 2007 9:52 am Titlul subiectului: Re: Cine ma invata si p mine? |
|
|
in primul si in primul rand, fa putina teorie, pentru a intelege exact ce fel de incinta vrei sa faci, diferentele intre ele, si ce fel de incinta se potriveste unui anumit difuzor.
http://www.be-loud.ro/forum/despre-subwoofere-si-incinte-t892.html
vitali pentru o incinta reusita, sunt parametrii T/S ai difuzorului. cate ceva despre ei, aici:
http://www.be-loud.ro/forum/parametrii-thiele-small-t887.html
dupa aceea, descarca ce gasesti aici:
http://www.be-loud.ro/forum/software-in-domeniul-car-audio-t1737.html
si invata sa umbli cu el.
abia apoi te poti apuca de "tamplarie", asta daca vrei sa o faci ca la carte.
mut topicul la Diverse, si incurajez co-forumistii care au ceva experienta in construtia incintelor, sa vina cu ceva sfaturi, sa incercam sa "construim" un tutorial pe aceasta tema. il si fac lipicios si-l redenumesc, chiar ar fi un subiect deosebit de util...cum sa-ti faci singur incinta.
si va rog, nu pe mess, ci aici.
_________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP
Ultima modificare efectuată de către asus la Dum Mai 27, 2007 9:55 am, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
Skippy Pasionat
|
Trimis: Dum Mai 27, 2007 9:54 am Titlul subiectului: |
|
|
ok..multam frumos ..... esti foarte de treaba
|
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Dum Mai 27, 2007 10:05 am Titlul subiectului: |
|
|
ok. sa incep eu. teoria....in postul meu anterior se zice unde poate fi gasita.
practica...aici e aici.
in primul rand, recomand celor cu putina sau deloc experienta, sa construiasca mai intai o incinta inchisa. cel mai simplu de construit, cea mai "iertatoare" sa zic asa.
apoi, astept recomandari din partea celor experimentati, cu privire la: materiale
spre exemplu, la o incinta inchisa, un inventar ar fi (ceea ce folosesc eu ma refer):
PAL-ul (mdf-ul e mai greu de procurat, si mai scump, dar daca-l gasesc, il prefer PAL-ului) minim de 18mm,
adeziv (prefer silicon, cel transparent fiind cel mai des intalnit, pentru imbinari, adeziv imbuteliat in spray pentru mochetare)
pentru intarire folosesc suruburi autofiletante (cele negre, pentru profilele metalice de rigips), cu mentiunea ca nu le infiletez in PAL sau MDF, ci folosesc bucati mici de lemn de brad
mocheta
astept completari si de la voi.
_________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
Sus |
|
 |
Skippy Pasionat
|
Trimis: Dum Mai 27, 2007 12:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
haide-ti profesionistilor ....astept sfaturile voastre k vreau sa fac matizelul meu nebun sa sara in aer....
|
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Dum Mai 27, 2007 12:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
asus a scris: |
pentru intarire folosesc suruburi autofiletante (cele negre, pentru profilele metalice de rigips), cu mentiunea ca nu le infiletez in PAL sau MDF, ci folosesc bucati mici de lemn de brad
mocheta
|
daca e mdf mai gros de 1.8mm le poti infileta direct in el, dar in prima placa faci gaura cu burghiu.toata treaba e sa ai ochii buni si sa nimeresti mislocul materialului,ca altfel se crapa, dar daca ai un ajutor pe acolo poti folosi metoda mai sus mentionata de asus, adica sa infiletezi intr-o bucata de lemn.
de asemenea, poti sa pui stinghii de lemn pe toata muchiile incintei si sa infiletezi in acea stinghii.asa se obtine o buna rigidizare la imbinaturi.
uneori, datoruita faptului ca se foloseste pla/mdf subtire, pt woofere de puteri mari e mevoie de rigidizare suplimentara a incintei.
aceasta rigidizare se poate face cu stinghii suplimentare prinse intre peretii paraleli.
de asemenea adezivul sau siliconul care se pune la imbinari are un rol DECISIV asa ca nu fiti zgarciti. acesta se pune (asa fac eu) pe intre placi, la imbinatura (inainte sa fie imbinate).
_________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
Sus |
|
 |
Skippy Pasionat
|
Trimis: Dum Mai 27, 2007 6:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca e mdf mai gros de 1.8mm le poti infileta direct in el, dar in prima placa faci gaura cu burghiu.toata treaba e sa ai ochii buni si sa nimeresti mislocul materialului,ca altfel se crapa, dar daca ai un ajutor pe acolo poti folosi metoda mai sus mentionata de asus, adica sa infiletezi intr-o bucata de lemn.
de asemenea, poti sa pui stinghii de lemn pe toata muchiile incintei si sa infiletezi in acea stinghii.asa se obtine o buna rigidizare la imbinaturi.
o&g poti te rog sa imi explici fraza de mai sus? mai exact nu inteleg unde pui stinghile alea......intre placi?
|
|
Sus |
|
 |
AnDrU Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006 Mesaje: 377 Locație: Cluj-Napoca
|
Trimis: Dum Mai 27, 2007 7:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
pont : la incintele bassreflex si bandpass daca nu se gasesc porturi de dimensiuni dorite (eu in cluj am cautat 2 zile si am gasit doar 2 dimensiuni) se pot folosi si tevi din pvc folosite la instalatiile sanitare (necesita putina imaginatie)
|
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Dum Mai 27, 2007 8:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
uite in poza ( priveste muchiile interioare)
ca sa faci asa tre sa ai un ajutor langa tine care sa tina stingiile la locul lor.
pe laturile care se apropie de mdf, respectiv pal, se pune silicon pt a elimina orice zgomot parazit care ar putea sa intervina ca urmare a vibratiilor.
Description: |
|
Filesize: |
65.6 KB |
Viewed: |
791 Time(s) |

|
_________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
Sus |
|
 |
Skippy Pasionat
|
Trimis: Dum Mai 27, 2007 8:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
am inteles 100% .....multumesc frumos si mai astept sa ma inavatati.....
|
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 11:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
exemplu de intarituri in cutie (bracing)...si tot nu e destul de ridiga
cu riscul de a parea "arogant"...tin sa precizez ca ma indoiesc de calitatea de adeziv a sliconului. prefer aracetul sau adezivul pentru constructii. siliconul se foloseste doar pentru a izola muchille interioare si a bloca eventualele scapari de aer
voi reveni cu mai multe detalii, poate si un tutorial pas cu pas
|
|
Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Joi Iul 19, 2007 4:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
ssrli a scris: | cu riscul de a parea "arogant"...tin sa precizez ca ma indoiesc de calitatea de adeziv a sliconului. prefer aracetul sau adezivul pentru constructii. siliconul se foloseste doar pentru a izola muchille interioare si a bloca eventualele scapari de aer
voi reveni cu mai multe detalii, poate si un tutorial pas cu pas  |
si eu sunt de aceeasi parere ...masticul siliconic e foarte bun dar la altceva
aracetul e ok pentru incinte ...pe vremuri era un clei special, pacat ca nu se mai gaseste.
|
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Vin Iul 20, 2007 12:32 am Titlul subiectului: |
|
|
daca lumea ii interesata, as putea aduce 10 cutii de titebond din UK...transportul ii gratis pentru mai mult de 10...
am citit un test recent efectuat de ceva asociatie a tamplarilor si titebond 3 a iesit invingator la capitolul rezistenta.
|
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Vin Iul 20, 2007 12:39 am Titlul subiectului: |
|
|
un "adeziv" foarte bun e aracetu cu o mana de rumegus si amestecat bine...am vazut la mai multi si cica e mai bun decat aracet gol sau alte improvizatii
_________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Vin Iul 20, 2007 12:43 am Titlul subiectului: |
|
|
poti sa-l folosesti si pe post de chit
|