|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
mateyon Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 211
|
Trimis: Lun Mai 26, 2014 11:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiam de asta, bine ca nu e Panasoanyc. Sa fim seriosi, orice ar lua initiatorul, din cele propuse, ar face diferenta fata de stock, fara a fi insa mare diferenta intre ele decat la functii, poate.
Tu alecspc parca vroiai Kenwood? |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Lun Mai 26, 2014 3:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu astept sa iasa masina din garantie si dupa ii schimb si playerul. Nu vroiam neaparat kenwood, niciodata nu am fost atras de firma asta cu toate ca stiu ca e buna dar pur si simplu nu imi place aspectul, poate mi-as lua un dvd sau un 2din kenwood ca arata mai bine decat astea 1din..din punctul meu de vedere.
Eu prima data am fost atras de un model anume de la pioneer, apoi am fost la un mic butic cu playere si am vazut alpine de care m-am indragostit instant..efectiv constructia si simplitatea meniului, aspectul ..e pe gustul meu.
Apoi facand sapaturi si citind tot mai multe forumuri am vazut ca multi se plang ca alpine are un bass sec, scurt, iar unitatile ieftine nu ar avea bass mai deloc, si asta m-a facut sa-mi indrept atentia din nou spre pioneer pt simplu fapt ca suna mai bine decat alpine pe partea de bass/inalte.
Iar de cand am auzit ca din 2010 alpine e defapt PANASONIC chiar nu ma mai incanta deloc ideea de a cumpara firma asta. Si nu ar fi o problema mare ca panasonic face playerele alpine ca la urma urmei conteaza cum suna...dar uite ca din teorie nu ar fi pe gustul meu sunetul alpine. Eu am ascultat un pic cand am fost la buticul acela dar cu 5 minute inainte fusesem la un concert si va dati seama ca nu mai puteam sa-mi dau seama de calitatea sunetului dupa ce mi-au rupt stomacul cateva sute de watii la concert.
Cel mai bine e sa asculti undeva si una si alta si apoi decizi care iti place. |
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
|
Trimis: Mar Mai 27, 2014 11:01 am Titlul subiectului: |
|
|
| Nu e dracu chiar asa de negru! Daca ti-a placut Alpine e bine sa-l iei ca sa nu-ti para rau dupa aia. Daca vei face totul ca la carte cu insonorizare si difuzoare bune, nu ai cum sa dai gres. |
|
| Sus |
|
 |
FatFrumos
Data înscrierii: 23/Mai/2014 Mesaje: 18
|
Trimis: Mar Mai 27, 2014 4:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Exact cum spune @alecspc am aflat si eu ca la gama entry cele mai bune ar fi sony si jvc,adica au mai multe facilitati la un buget scazut,iar la gama high cele mai bune ar fi alpine si pioneer,care ar fi scumpe.
Aproape ca am ales alpine-ul,dar din pacate nu mai este pe stoc modelul CDE-170RR,mai exista doar CDE-180RR,modelul mai nou si mai aspectos,dar care nu are HPF.
Ciudat este ca alpine-ul mi se pare cel mai bogat la reglaje pt bass si pt subwoofer fata de celelalte modele(are si acel buton mare BASS),dar totusi se spune ca e sarac in bass.Acum iar sunt intr-o mare dilema... |
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
|
Trimis: Mar Mai 27, 2014 6:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
| FatFrumos a scris: | Exact cum spune @alecspc am aflat si eu ca la gama entry cele mai bune ar fi sony si jvc,adica au mai multe facilitati la un buget scazut,iar la gama high cele mai bune ar fi alpine si pioneer,care ar fi scumpe.
|
Eu nu gasesc unde scrie asta
De ce tii neaparat sa aiba HPF??? Crezi ca daca se dovedea asa de util, nu-l mai bagau, mai ales ca e model mai nou? Vad ca are reglaje bass, medii si inalte si pe frecvente. Asa ca daca pui subw si vrei sa scoti basii din fata, ai de unde regla.
Sa stii ca procesarea prea multa a sunetului strica la volum mare si e aproape inutila pt amplificare. |
|
| Sus |
|
 |
FatFrumos
|
Trimis: Mar Mai 27, 2014 6:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pe prima pagina,ultimul post!Daca nu e util,de ce la modelele mai scumpe este de nelipsit?Vreau sa fac alegerea cea mai buna,il iau nou si nu vreau sa-l schimb la luna,vreau sa fie cat mai complet din toate punctele de vedere! |
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
|
Trimis: Mar Mai 27, 2014 6:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| FatFrumos a scris: | | Vreau sa fac alegerea cea mai buna,il iau nou si nu vreau sa-l schimb la luna,vreau sa fie cat mai complet din toate punctele de vedere! |
Mi se pare corect! Nu-ti ramane decat sa cumperi din alta parte.
Legat de utilitatea HPF e un semn de intrebare si pt mine.
Legat de acel post, eu inteleg altceva. |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Mar Mai 27, 2014 7:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Eu nu am zis nicaieri ca se recomanda sony si jvc la entry ci am specificat ca din auzite pioneer se preteaza mai bine pt un sunet mai cald..cu bass profund in comparatie cu alpine care cam duce lipsa de bass la modelele cele mai ieftine..si ca unitatile lor sunt defapt panasonic cu sigla alpine incepand din 2010, asta am citit pe mai multe forumuri..si tind sa cred ca asa e (ca panasonic fabrica unitatile alpine). si din pacate nu e ok.. alpine a fost si e un renume pe cand panasonic ce e in auto-sound??? mai nimic. |
|
| Sus |
|
 |
FatFrumos
|
Trimis: Mar Mai 27, 2014 8:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| @alecspc eu ziceam ca ai dreptate in legatura cu faza ca cele din gama de varf sunt "originale" si chiar reprezinta calitatea si fiabilitatea!Si eu tot din auzite spun ca la bani putini e bine sa te orientezi la o firma low bugdet,la care nu mai platesti firma!Un exemplu ar fi ca la aceeasi bani,un sony are un egalizator pe 7 benzi,iar un alpine are doar pe 3 benzi! |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Mar Mai 27, 2014 8:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Mmm.. la aceeasi bani poti sa cumperi un pioneer care are setari cu carul, sony chiar nu mai e ce a fost. si asta o zic profesionistii. |
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
|
Trimis: Mar Mai 27, 2014 8:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
http://www.alpine.ro/p/Products/cd-head-units19/cde-170r_cde-170rm_cde-170rr
Citeste la setarea sunetului si vezi ce e acolo...ai setari cu carul.
Daca privim lucrurile mai pragmatic, nu stai tot timpul cu mana pe egalizatoare sa reglezi pe fiecare piesa, ca mai ai si altele de facut...cum ar fi sa conduci. Si atunci decat 7 inutile, mai bine 3 care se simt. E mai practic sa mergi pe acele reglaje presetate (Eq) si alpine chiar are cateva.
In concluzie la nivelul asta ca si redare a sunetului toate au argumente pro si contra, dar alpine si pioneer suna un pic mai bine.
Tu faci ce stii mai bine cu banii tai. |
|
| Sus |
|
 |
FatFrumos
|
Trimis: Mar Mai 27, 2014 9:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Aveti dreptate,oricum nu as mai lua sony,am avut,am fost foarte multumit,dar vreau sa trec la next level si sa incerc si altceva!Deci ce ramane,alpine sau pioneer? |
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
|
Trimis: Mar Mai 27, 2014 9:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
| FatFrumos a scris: | | Deci ce ramane,alpine sau pioneer? |
 |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Mar Mai 27, 2014 11:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Eu din toate orele petrecute pe forum am invatat un lucru mare si lat. Trebuie sa asculti tu ca sa decizi ce-ti place. dupa mine... la banii astia as zice pioneer, dar urechea ta decide, caci pareri vei primi mereu si pt unu si pt altu si vei ramane nedumerit in continuare..mult si bine. |
|
| Sus |
|
 |
FatFrumos
|
Trimis: Mar Iul 15, 2014 5:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salutare tuturor!Intr-un sfarsit am reusit sa-mi achizitionez un cd player,am prins la oferta un apine cde 180rr.La prima vedere arata destul de bine la aspect,dar calitatea componentelor este slabuta:rama,fata si tocul sunt dintr-un plastic mai "ecologic".La o prima ascultare nu se ridica la asteptarile mele,dar poate mai trebuie sa mestec in setari.Este ciudat ca la un volum de 10-13 melodia se aude destul de bine, cu bassul si vocea echilibrata,dar odata cu urcarea volumului,inaltele si mediile urca mai mult decat bassul,iar subwooferul care e legat la el aproape devine inexistent,iar dupa un volum 20 incepe sa se auda prost.O alta problema ciudata ar fi la optiune BassEngine SQ care daca o activez nu ajuta cu nimic sunetul,din contra,il strica in ultimul fel,iar bassul devine spart si neuniform.Nu am vazut nici o imbunatatire de sunet,mai ales pe partea de subwoofer,fata de fostul sony din '08.
Daca aveti ceva tricuri legate de setarile pt sunet,le astept cu mare drag! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|