Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Dilema in alegerea unui HU
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere

Autor Mesaj
FatFrumos

Data înscrierii: 23/Mai/2014

MesajTrimis: Vin Mai 23, 2014 5:15 pm    Titlul subiectului: Dilema in alegerea unui HU Răspunde cu citat (quote)

Salut tuturor!De curand mi-am propus sa fac un upgrade la HU,adica de la vechiul Sony pe CD sa trec la ceva care sa aiba si intrare de USB,dar fiindca piata este foarte diversificata si cunostiintele mele despre HU sunt putine,intampin probleme la alegerea unui model.In acest moment am 4 modele la alegere dintre care nu stiu care ar fi mai bun,mai potrivit pt niste boxe medii si un subwoofer:

http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/ALPINE/CDE-170RR/

http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Pioneer/DEH-1600UB/

http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/JVC/KDR-541EY/

http://www.sony.co.uk/electronics/in-car-receivers-players/cdx-g1000-g1001-g1002u

Multumesc pt ajutor!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mateyon
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Vin Mai 23, 2014 5:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La o prima vedere rapida JVC-ul sta bine datorita procesarii DAC 24bit(o procesare de sunet imbunatatita) cu pretul de rigoare.

Alpine-ul e mai "nervos" din fire si are 2 iesiri RCA folositoare daca te gandesti la amplificare, subw etc.

Pioneer am eu pe predecesorul acestuia (1500 ub) si e ok calitate-pret.

Sony probabil ca nu o sa-ti recomande nimeni pe aici.
Sus
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Vin Mai 23, 2014 6:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mergi pe modelul de la Alpine !
FatFrumos

MesajTrimis: Vin Mai 23, 2014 6:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De alpine-ul ala m-am indragostit si eu,dar cineva mi-a zis ca mai bun ar fi pioneer ca are iesirea MOS-FET(nu stiu exact ce inseamna),colegul @mateyon vad ca a zis ca JVC e mai bun ca are DAC 24biti(nu stiu cat de important este),dar daca avea si HPF poate nu mai stateam pe ganduri si luam JVC-ul.Modelul de la Sony stiu ca e aparatie noua,dar nu stiu cat de bun este.Ma intereseaza un HU care sa dea cat mai bine in subwoofer...
Sus
alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Vin Mai 23, 2014 6:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si kenwood are unitati f bune cu dac 24 biti si chiar nu sunt scumpe..se incadreaza in bugetul unitatilor puse de tine. Dar eu unul as merge pe ceva de la alpine..sau pioneer. Nu sony, nu mai e ce a fost cica.
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Vin Mai 23, 2014 7:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Toate au iesire mosfet...
Filtrele HPF iti sunt cam inutile daca nu folosesti amplificator.
DAC pe 24 de biti au toate in ziua de azi, chestia asta mi-a atras si mie ochii cand am cumparat Kenwood-ul, unii zic ca e sfant, altii ca-i marketing. In banii aia cel mai bun e Alpine, are si HPF si LPF.

Sony sau JVC nici vorba, nu mai suntem in 2007.

mateyon
Priceput

MesajTrimis: Vin Mai 23, 2014 10:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Personal nu sunt fan JVC, am avut o experienta dezamagitoare cu difuzoare, doar pe considerentul DAC-ului l-am pus ca primul, obiectiv privind lucrurile.

Am avut Alpine, e genul de care te indragostesti, doar ca nu mi-a placut bassul arcuit pe care-l scotea, bun pe house.

Pioneer are bassul mai profund, bun pt muzica mai chill gen buddha bar sau hip-hop. Multa procesare (hpf, rtrv, sla, loudness, egalizatoare pe 5 benzi etc). Aici sunt subiectiv.

Alte criterii de alegere ar putea fi aspectul, culoarea iluminarii, stabilitatea (in cazul CD).
Multi dintre userii mai prezenti pe aici au mers pe kenwood. Mi se pare ca sta bine la aspect.
Sus
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Vin Mai 23, 2014 10:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Explica te rog daca vrei mai detaliat cum e treaba cu basul la alpine, am inteles ca cica ar fi 'altfel' dar nu inteleg. Nu prea are bass fata de pioneer? sau cum explici ''bas arcuit"?
Sus
mateyon
Priceput

MesajTrimis: Sâm Mai 24, 2014 10:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Un bass mai scurt, pe frecvente mai ridicate, care ajuta nivelul de volum. Poate cu afirmatia asta o sa ma aleg cu cv observatii de la mai priceputii forumului, dar eu asa l-am perceput. Mai tarziu am descoperit ca nu sunt singurul,o sa vezi si tu daca faci sapaturi.
Acum depinde si ce muzica asculti, iar eu din punctul asta de vedere prefer Pioneer. Mentionez ca este vb de un model mai vechi, eu l-am luat in 2008 si tot din liga inferioara.
Sus
FatFrumos

MesajTrimis: Sâm Mai 24, 2014 7:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu ascult mai mult house,deci se preteaza mai bine alpine—ul pt bassul din subwoofer?Am vazut ca tensiunea de iesire pt subwoofer difera,de la 2V—4V,ajuta cu ceva daca este mai mare iesirea?
Care este diferenta dintre alpine—ul postat mai sus si modelul mai nou http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/ALPINE/CDE-180RR ?
Sus
mateyon
Priceput

MesajTrimis: Sâm Mai 24, 2014 8:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E foarte ok Alpine. E de preferat putere de iesire cat mai mare, semnalul scos catre ampl. e mai puternic, mai curat. Dar eu unul nu-l consider decisiv in alegere, poate sa fie marketing.
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Sâm Mai 24, 2014 8:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E o ĂŸĂąrĂŁ mai bun.
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Mai 24, 2014 11:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma gandesc ca daca o melodie are un bass lung si profund totusi un HU alpine banuiesc ca nu ar strica basul melodiei ci l-ar reda asa cum trebuie... Asa ma gandesc eu...
Dintre toate playerele care le-am vazut alpine mi se par cele mai calitative..robuste, si cand o sa-mi cumpar alpine as vrea..cu toate ca mie imi place basul profund. Dar pana nu ascult nu pot sa stiu sigur.
Sus
mateyon
Priceput

MesajTrimis: Dum Mai 25, 2014 12:58 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Tine strict de perceptie. De la a suna mai diferit si pana la a strica muzica e distanta mare.
Sus
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Lun Mai 26, 2014 7:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mda..deci am citit si eu pe net mai multe pareri despre playerele alpine..intradevar multi zic ca NU AU BASS si o chestie care nu stiu daca o stiati anume ca din 2010 alpine e defapt PANASONIC!!! (nasolll rauu)..Si ca modelele ieftine nu ar suna ca un alpine veritabil fabricat pana in 2010. Ma gandesc ca doar gama de varf e cu adevarat alpine "pursange"..de aceea multi recomanda pioneer la gama entry.
Maine poimaine poate dau de un articol ca si pioneer ar fi defapt .."sony"sau mai stiu ce alta prostie si uite asa nu mai cumparam nimic. Dar sper ca macar pioneer sa ramana pioneer ca sa pot lua si eu in final ceva.
Deci in cazul asta schimba macazul spre pioneer..daca vrei sunet cald si BASS profund.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 1 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum