Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Dilema!
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
blacired
Priceput

Data înscrierii: 14/Noi/2009

MesajTrimis: Mie Mar 03, 2010 11:20 pm    Titlul subiectului: Dilema! Răspunde cu citat (quote)

Nu ma stiu hotari! Smile Mai intii nu am vrut sa pun subwoofer pe Logan(carutul meu) Wink, apoi s-a ivit de mi-am luat un amplif care e pe cinci canale Smile, acum pacat de el sa stea cu partea de amplificare pentru sub cu sigurantele scoase Cool. Asa ca am zis hai sa vad ce este pentru un bass mai modest dar de calitate si am gasit citeva modele care-mi plac(strict aspect si date producator) Rolling Eyes . Si acum nu ma stiu hotari care dintre ele mi s-ar potrivi pe masina si in ce fel de incinta indeplineste datoria careva pentru stilul de muzica, trance Razz , care ascult de obicei cind conduc.
Astea ar fi modelele: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Hertz/Hi-Energy_HX_250/, http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/HELIX/P10_Precision/, http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Focal/Polyglass_27_V2/, http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JL_Audio/10W3V3-2/ si http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/DLS/Iridium_10/. Smile Pe fata am sistem de difuzoare pe doua cai amplificat activ, portierele fata sunt antifonate, deci acolo e ordine si disciplina Laughing . Ampliful e un DLS A7, pe partea de sub are 300W/4ohm sau 440W/2ohm, suficient, zic eu, pentru cerintele unui sub SQ, folosit STRICT pentru auditie personala. Razz
Fiindca nu am posibilitatea sa le ascult rog nitzel ajutor sau macar pareri de la voi care dintre cele de sus s-ar impaca mai bine cu cerintele mele Wink .
Multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mie Mar 03, 2010 11:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vezi pentru fiecare cam cum ar arata raspunsul in frecventa pentru un sealed optim (qtc 0.707).
Nu ma incanta FS-ul prea sus la Hertz, DLS si Focal.

Alegerea ar ramane intre Helix si JL, parerea mea.

Sus
mircea_ioan_25
Priceput

Data înscrierii: 21/Mai/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Mar 03, 2010 11:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poti alege intre focal si helix parerea mea...cu un plus pt focal in privinta sq-ului..dar nici helixu nu sta deloc rau.una peste alta eu le plasez pe cele doua deasupra celorlalte.acum hotararea iti apartine Cool
Locul 2 4T-CNCA maxi5000:145,3db@47hz
Incinte custom-YM:heartless69_666
Sus
blacired
Priceput

MesajTrimis: Joi Mar 04, 2010 11:25 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multam baieti pentru indrumare Smile . Am luat fiecare la analiza si a iesit urmatoarele Arrow
Model_____FS_____Qts_____Xmax_____Vas(sealed)
Helix______31____0,33_______8__________15
JL_________33___0,495______14__________18
Hertz______37____0,44______14__________16
Focal_____38,5____0,63______11__________21
DLS_______42_____0,47______14__________22
Idea Din aceste date, si dupa parerile voastre, ar fi cel mai indicat Helixul pentru un sealed, ar fi o incinta mica si nervoasa Wink . Dar se pupa oare o incinta asa de mica cu portbagajul inchis a Loganului sedan? Question Sau se poate face pentru el una la vreo 20 litri inchis, antifonat intern, pereti duble de MDF de 18mm, ca sa fie cit mai rigida, reglat lowpass din amplif la minim apoi dat in freza din gain pina iese singe? Cool
De ce nu va place Hertzul, are date medii, si italienii sunt cei mai mari muzicanti din lume? Smile
Sus
Taazz20
Pasionat

Data înscrierii: 03/Apr/2007

MesajTrimis: Joi Mar 04, 2010 7:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Frate e logan pe bune ti se aude si o boxa de magnetofon in ala,ce crezi k e BMW sa fie antifonat blana,e tabla de dacie nu ai la ce sa astepti iti ajunge ala in sealed
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Joi Mar 04, 2010 8:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ai putea lua in considerare si un difuzor de 12 inch, diferenta la eficienta se simte, iar diferenta de spatiu e mica, in special daca folosesti un sealed.
Sus
blacired
Priceput

MesajTrimis: Joi Mar 04, 2010 10:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu contest grosimea tablei Crying or Very sad pe Logan ca nu are sens, si cred ca tot spre o incinta sealed ma orientez Smile ca BR si BP am avut pe amplif de proba, si era sa dezmembrez Very Happy portbagajul cu ele. Ai dreptate Taazz20, e tabla de Dacie acolo Laughing nu de BMW, oricum se poate antifona si asta fara probleme Wink .
Spui tu ceva Adi Idea , dar cred ca ma multumesc cu unul de 10 Smile , solid asa, dar cu o incinta inchisa rigida cu "design", doar de difuzor mai am dubii Confused
Sus
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Joi Mar 04, 2010 10:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ai putea pune in lista ta si spl dynamics seria xtr , se comporta excelent in sealed.
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Joi Mar 04, 2010 10:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

blacired a scris:

Spui tu ceva Adi Idea , dar cred ca ma multumesc cu unul de 10 Smile , solid asa, dar cu o incinta inchisa rigida cu "design", doar de difuzor mai am dubii Confused

Da cu banu intre Helix si W3 atunci Smile

Sus
blacired
Priceput

MesajTrimis: Joi Mar 04, 2010 11:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am cautat pe net, sa-l vad macar pe acel XTR, recomandat de tine, baubau, dar m-am speriat pur si simplu ce robust e Shocked , pai la acela cred ca e nevoie de 2kw sa-l misti Razz , ceea ce nu posed Crying or Very sad , am doar un amarit Smile de 300w. Ei daca asi avea iar 18 Exclamation n-asi sta pe ginduri...
Mai studiez, astept pareri si rabd nitel...sau dau cu banu Very Happy Chiar asa de bine se preteaza pentru sq acel Helix? Question Al dracului de migalos e neamtul... Rolling Eyes
Sus
Theo P
Pasionat

Data înscrierii: 04/Dec/2008
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Vin Mar 05, 2010 8:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

se referea la xtr de 10", are 600w rms. ca duce mai mult, e alta treaba
blacired
Priceput

MesajTrimis: Vin Mar 05, 2010 10:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ulterior am "sapat" putin dupa info pentru XTR, dar cred ca si cel de 10'' este un mic "buldozer" Shocked , care roade tot ce-i in cale Twisted Evil . E clar ca suporta mai mult decit scrie la proprietati... Smile
Sus
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Vin Mar 05, 2010 2:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

corect ce spui insa in sealed se schimba mult treaba , si vei fi mai mult decat multumit chiar cu 200-300 de wati in el.
mircea_ioan_25
Priceput

Data înscrierii: 21/Mai/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Mar 05, 2010 2:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

xtr-ul e un difuzor foarte bun si eficient...nu are nevoie de foarte multi wati ca sa faca treaba...are eficienta crescuta si la puteri mici...si coboara extrem de bine...faptul ca rezista la puteri mari e ca un "mic" bonus Twisted Evil
Locul 2 4T-CNCA maxi5000:145,3db@47hz
Incinte custom-YM:heartless69_666
Sus
blacired
Priceput

MesajTrimis: Vin Mar 05, 2010 2:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile Eu cred, oameni buni, ca vreti sa ma induceti in eroare Laughing ca sa-mi pice masina in bucati in citeva luni Laughing Care dintre voi e tinichigiu auto Laughing ? Hai fim seriosi, am eu nevoie la un sistem audio de auditie personala, orientat sq, de acel animal Shocked de difuzor Question Vorba lui Taazz20: "se aude si o boxa de magnetofon in ala" Laughing Cred ca ramin la ceva mai "moale" Very Happy , si las pe cei pasionati de bum nuclear si posesori de "tancuri" sa asculte "buldozerul" Very Happy
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum