|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
blacired Priceput
Data înscrierii: 14/Noi/2009 Mesaje: 269
|
Trimis: Mie Mar 03, 2010 11:20 pm Titlul subiectului: Dilema! |
|
|
Nu ma stiu hotari! Mai intii nu am vrut sa pun subwoofer pe Logan(carutul meu) , apoi s-a ivit de mi-am luat un amplif care e pe cinci canale , acum pacat de el sa stea cu partea de amplificare pentru sub cu sigurantele scoase . Asa ca am zis hai sa vad ce este pentru un bass mai modest dar de calitate si am gasit citeva modele care-mi plac(strict aspect si date producator) . Si acum nu ma stiu hotari care dintre ele mi s-ar potrivi pe masina si in ce fel de incinta indeplineste datoria careva pentru stilul de muzica, trance , care ascult de obicei cind conduc.
Astea ar fi modelele: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Hertz/Hi-Energy_HX_250/, http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/HELIX/P10_Precision/, http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Focal/Polyglass_27_V2/, http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JL_Audio/10W3V3-2/ si http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/DLS/Iridium_10/. Pe fata am sistem de difuzoare pe doua cai amplificat activ, portierele fata sunt antifonate, deci acolo e ordine si disciplina . Ampliful e un DLS A7, pe partea de sub are 300W/4ohm sau 440W/2ohm, suficient, zic eu, pentru cerintele unui sub SQ, folosit STRICT pentru auditie personala.
Fiindca nu am posibilitatea sa le ascult rog nitzel ajutor sau macar pareri de la voi care dintre cele de sus s-ar impaca mai bine cu cerintele mele .
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mie Mar 03, 2010 11:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vezi pentru fiecare cam cum ar arata raspunsul in frecventa pentru un sealed optim (qtc 0.707).
Nu ma incanta FS-ul prea sus la Hertz, DLS si Focal.
Alegerea ar ramane intre Helix si JL, parerea mea. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
mircea_ioan_25 Priceput

Data înscrierii: 21/Mai/2008 Mesaje: 711 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mar 03, 2010 11:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
poti alege intre focal si helix parerea mea...cu un plus pt focal in privinta sq-ului..dar nici helixu nu sta deloc rau.una peste alta eu le plasez pe cele doua deasupra celorlalte.acum hotararea iti apartine  _________________ NAKAMICHI+all SPL Dynamics
Locul 2 4T-CNCA maxi5000:145,3db@47hz
Incinte custom-YM:heartless69_666 |
|
| Sus |
|
 |
blacired Priceput
|
Trimis: Joi Mar 04, 2010 11:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Multam baieti pentru indrumare . Am luat fiecare la analiza si a iesit urmatoarele
Model_____FS_____Qts_____Xmax_____Vas(sealed)
Helix______31____0,33_______8__________15
JL_________33___0,495______14__________18
Hertz______37____0,44______14__________16
Focal_____38,5____0,63______11__________21
DLS_______42_____0,47______14__________22
Din aceste date, si dupa parerile voastre, ar fi cel mai indicat Helixul pentru un sealed, ar fi o incinta mica si nervoasa . Dar se pupa oare o incinta asa de mica cu portbagajul inchis a Loganului sedan? Sau se poate face pentru el una la vreo 20 litri inchis, antifonat intern, pereti duble de MDF de 18mm, ca sa fie cit mai rigida, reglat lowpass din amplif la minim apoi dat in freza din gain pina iese singe?
De ce nu va place Hertzul, are date medii, si italienii sunt cei mai mari muzicanti din lume?  |
|
| Sus |
|
 |
Taazz20 Pasionat

Data înscrierii: 03/Apr/2007 Mesaje: 102
|
Trimis: Joi Mar 04, 2010 7:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Frate e logan pe bune ti se aude si o boxa de magnetofon in ala,ce crezi k e BMW sa fie antifonat blana,e tabla de dacie nu ai la ce sa astepti iti ajunge ala in sealed |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Joi Mar 04, 2010 8:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ai putea lua in considerare si un difuzor de 12 inch, diferenta la eficienta se simte, iar diferenta de spatiu e mica, in special daca folosesti un sealed. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
blacired Priceput
|
Trimis: Joi Mar 04, 2010 10:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu contest grosimea tablei pe Logan ca nu are sens, si cred ca tot spre o incinta sealed ma orientez ca BR si BP am avut pe amplif de proba, si era sa dezmembrez portbagajul cu ele. Ai dreptate Taazz20, e tabla de Dacie acolo nu de BMW, oricum se poate antifona si asta fara probleme .
Spui tu ceva Adi , dar cred ca ma multumesc cu unul de 10 , solid asa, dar cu o incinta inchisa rigida cu "design", doar de difuzor mai am dubii  |
|
| Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Joi Mar 04, 2010 10:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
ai putea pune in lista ta si spl dynamics seria xtr , se comporta excelent in sealed. _________________ a,e,i,o,u.........invatam sa spunem nu!!!!!!
execut incinte custom,id mess: baubau_bogdan |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Joi Mar 04, 2010 10:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
| blacired a scris: |
Spui tu ceva Adi , dar cred ca ma multumesc cu unul de 10 , solid asa, dar cu o incinta inchisa rigida cu "design", doar de difuzor mai am dubii  |
Da cu banu intre Helix si W3 atunci  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
blacired Priceput
|
Trimis: Joi Mar 04, 2010 11:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am cautat pe net, sa-l vad macar pe acel XTR, recomandat de tine, baubau, dar m-am speriat pur si simplu ce robust e , pai la acela cred ca e nevoie de 2kw sa-l misti , ceea ce nu posed , am doar un amarit de 300w. Ei daca asi avea iar 18 n-asi sta pe ginduri...
Mai studiez, astept pareri si rabd nitel...sau dau cu banu Chiar asa de bine se preteaza pentru sq acel Helix? Al dracului de migalos e neamtul...  |
|
| Sus |
|
 |
Theo P Pasionat
Data înscrierii: 04/Dec/2008 Mesaje: 66 Locație: Timisoara
|
Trimis: Vin Mar 05, 2010 8:39 am Titlul subiectului: |
|
|
se referea la xtr de 10", are 600w rms. ca duce mai mult, e alta treaba _________________ trance addicted SPL Dynamics XTR-300D4 |
|
| Sus |
|
 |
blacired Priceput
|
Trimis: Vin Mar 05, 2010 10:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Ulterior am "sapat" putin dupa info pentru XTR, dar cred ca si cel de 10'' este un mic "buldozer" , care roade tot ce-i in cale . E clar ca suporta mai mult decit scrie la proprietati...  |
|
| Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Vin Mar 05, 2010 2:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
corect ce spui insa in sealed se schimba mult treaba , si vei fi mai mult decat multumit chiar cu 200-300 de wati in el. _________________ a,e,i,o,u.........invatam sa spunem nu!!!!!!
execut incinte custom,id mess: baubau_bogdan |
|
| Sus |
|
 |
mircea_ioan_25 Priceput

Data înscrierii: 21/Mai/2008 Mesaje: 711 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Mar 05, 2010 2:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
xtr-ul e un difuzor foarte bun si eficient...nu are nevoie de foarte multi wati ca sa faca treaba...are eficienta crescuta si la puteri mici...si coboara extrem de bine...faptul ca rezista la puteri mari e ca un "mic" bonus  _________________ NAKAMICHI+all SPL Dynamics
Locul 2 4T-CNCA maxi5000:145,3db@47hz
Incinte custom-YM:heartless69_666 |
|
| Sus |
|
 |
blacired Priceput
|
Trimis: Vin Mar 05, 2010 2:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu cred, oameni buni, ca vreti sa ma induceti in eroare ca sa-mi pice masina in bucati in citeva luni Care dintre voi e tinichigiu auto ? Hai fim seriosi, am eu nevoie la un sistem audio de auditie personala, orientat sq, de acel animal de difuzor Vorba lui Taazz20: "se aude si o boxa de magnetofon in ala" Cred ca ramin la ceva mai "moale" , si las pe cei pasionati de bum nuclear si posesori de "tancuri" sa asculte "buldozerul"  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|