|
Autor |
Mesaj |
stoica_marius82
Data înscrierii: 15/Feb/2007 Mesaje: 32
|
Trimis: Mie Feb 28, 2007 8:04 pm Titlul subiectului: eu nu stiu si intreb,voi stiti si rasundeti |
|
|
pana cum 2 zile aveam masina si planuri mari pt ea,se mai schimba omu,am vandut-o,pana imi iau alta mai am timp sa mai invat,asadar:
o sa-mi pun muzica si vreau sa merg la competii audio,nu pt a castiga locuri de top,printre ultimii daca sunt e ft bine,de undeva tre sa incep si mai mult,intrucat sunt nebun dupa masini modificate si muzica mi se pare un bun prilej de a vedea si cunosate.ma gandesc la o configuratie cu dif dls,amp+sub mtx sau ground zero,insonorizare buna conectica ...la la la.va intreb:
1)ce putere ar trebui sa am pe amp+sub ma gandesc undeva la 500 rms credeti ca e deajuns? (de inceput)
2)vreau sa pun 2 sub,s-ar auzi mai bine asa sau cu 1?
3)ce ziceti de asta:vreau 2 sub pt ca vreau sa pun unu in bass reflex si unu inchis,zic io ca ar reda o gama mai mare de frecvente si s-ar completa unul pe celalalt,stiu ca e mai greu de realizat si asta nu ar fi o problema ,ce credeti?
multumesc anticipat |
|
Sus |
|
 |
Hitman_047 Pasionat
Data înscrierii: 04/Noi/2006 Mesaje: 104 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 28, 2007 9:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din ce zici tu inteleg ca vrei sa mergi concursuri de SPL. Oricum si la SQ si la SPL conteaza mai mult cum e pregatita masina si cutia difuzorului si abia apoi dif + amp.
1) Decibeli multi se pot obtine si cu doua difuzoare de 150 - 200W de ex. Conteaza incinta si masina. Oricum cat mai multi W cu atat mai bine si sa coboare mult in frecventa.
2) La 2 difuzoare mai castigi 3 Db in plus dar si cu unul bun poti face treaba.
3) Pune-le pe amandoua in bandpass sau bass-reflex pentru sunet foarte puternic. Ocupa spatiu enorm da o sa-ti joace creierii in cap  _________________ Pioneer 6900 + Hertz ESK165 + ES200 |
|
Sus |
|
 |
stoica_marius82
|
Trimis: Mie Feb 28, 2007 9:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
dif le vreau in usi,acolo mi se pare ca se aud cel mai bine ,o sa-mi fac fete din fibra cu incinte pt fiecare dif,nu am habar ce tre sa am si cum sa o pregatesc pt asa ceva,orice sfat e binevenit |
|
Sus |
|
 |
around the world Pasionat

Data înscrierii: 13/Feb/2007 Mesaje: 66 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Joi Mar 01, 2007 12:37 am Titlul subiectului: |
|
|
pai in pricipiu fiecare difuzor are specificatiile lui de volum . trebui inainte sa te hotarasti de care vrei si dupa te pui pe treaba . P.S. vezi ca ustura putin factura pentru ce vrei tu ... oricum bafta ! _________________ LESS IS MORE !!!!!!!!!!!!! |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Joi Mar 01, 2007 2:11 am Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand trebuie sa stii la ce fel de competitii vrei sa mergi: sunt 2 categorii mari si late:
SQ - sound quality - aici se pune accetul numai pe calitate, liniaritate, naturalete etc etc, jurizarea se face la un volum moderat.
SPL - Sound Pressure League (level) - aici conteaza numai presiunea acustica maxima de care este capabila masina. bubuiala adica.
La noi in tara dar si in general, peste tot, sunt mai multi pasionati de SPL si mai multi concurenti, aici e show-ul mai mare, de obicei apare si mai mult tuning general.
In functie de ce vrei sa faci pot sa-ti dau niste sfaturi si niste puncte de plecare... drumul ce trebuie parcurs difera substantial in functie de ce vrei sa obtii.
A doua decizie pe care trebuie sa o iei este daca vrei sa faci masina de show sau 100% competitie.
ref la intrebarile tale:
1 - pentru SQ si 200W pe bass sunt suficienti, pentru SPL cu cat mai mult cu atat mai bine, categoriile sunt facute dupa numarul si diametrul difuzoarelor si nu dupa puterea amplificatoarelor.
2 - pentru SQ ajunge unul. cu 2 se aude mai tare dar nu si mai bine.
3 - n-am auzit pe nimeni sa faca asa ceva, nu as recomanda, ar iesi o mica varza pe bass...
Atentie in ce te bagi, pe SPL mai ales... cheltuielile nu sunt tocmai mici si modificarile aduse masinii sunt mari. Si cu SQ vezi ca e boala grea... odata ce ai luat-o, greu mai scapi. |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi Mar 01, 2007 1:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | cu SQ vezi ca e boala grea... odata ce ai luat-o, greu mai scapi. | il secondez pe Mihai . Daca vrei sa vezi cam ce presupune un build de SQ de nivel uitate la prezentari sisteme/C4 SQ build ca sa poti sa-ti faci o idee . Dar primordial trebuie sa te hotarasti ce anume vrei , pentru ca e diferenta de la cer la pamant si nu merge cu chestii gen vreau claritate dar si bass super puternic . _________________ LESS IS MORE !!!!!!!!!!!!! |
|
Sus |
|
 |
stoica_marius82
|
Trimis: Joi Mar 01, 2007 4:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu cred ca as avea deocamdata resurse financiare sa incep un SQ dar la un SPL cred ca o sa ma bag,multumesc pana acum,si va rog sa-mi spuneti si mie ce se masoara la spl in fctie de ce si ce smecherii merg facute sa scuti un punctaj bun,ce putere sa am de inceput,nu pot sa ma apuc sa umplu portbagajul cu amp clasa D si 10 sw si gata,vreau sa incep de jos dupa care vor urma mai multe upgrade-uri,scuze ca va sacai cu intrebari,multumesc |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi Mar 01, 2007 6:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
La SPL se masoara dB din masina pe anumite track-uri(oricat as vrea nu se pot numi melodii )
Daca vrei sa o faci de concurs propun sa o iei usor si sa iei totusi scule de calitate . adica merge mai bine principiul acum amp , peste juma de an dif si cutie etc . Primordiala este alimentarea si insonorizarea .adica :
- facut macar portbagajul bine de tot
-cablu AWG 0 atat pe +cat si pe -
-baterie deepcycle
In functie de ce pui pe masina eventual sai un alternator mai potent .
Woofere bune pentru asta ar fi GZ Nuclear/ Plutonium si altele dar astea imi vin acum in minte ...Amplificatoare "de firma " clasa D obligatoriu pentru woofer macar de 1 KW RMS si in rest mai vezi .
Asta doar asa ca sa-ti faci o idee _________________ LESS IS MORE !!!!!!!!!!!!! |
|
Sus |
|
 |
stoica_marius82
|
Trimis: Joi Mar 01, 2007 10:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
exact asa vreau sa o fac in timp mi-am propus aprox 10 luni,nu vreau sa fac lucru de mantuiala si prefer sa mai astept dar sa o fac bine,voi pune mare accent pe insonorizare (daca va fi posibil voi acoperi fiecare mm de tabla din toata masina) si cablaje atat cele de la alimentare amp cat si toate celelalte,cred ca intre timp o sa merg la cateva competitii sa-mi fac idee despre ce e vorba,banui ca voi afla de pe forumul asta de cate ori va fi o manifestatie de genul,dati si voi sfoara-n tara |
|
Sus |
|
 |
iceteam Priceput

Data înscrierii: 20/Iul/2006 Mesaje: 443 Locație: Constanta
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: Sâm Mar 03, 2007 12:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
din pacate , la cabluri preturile sunt la metru ( _________________ LESS IS MORE !!!!!!!!!!!!! |
|
Sus |
|
 |
MariuX
Data înscrierii: 03/Mar/2007 Mesaje: 47
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: Sâm Mar 03, 2007 12:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
asta e pretul la cabluri in general . majoritatea , inclusiv eu au socul asta cand ajung sa cumpere . mai ieftior decat dietz este stinger ,dar nu stiu daca se mai gaseste pentru ca inca nu a venit importul nou . tot mai ieftin este alfatec . ideea este ca pretul "leviteaza" cam la 20 RON/m pentru AWG4 (20mm) si de aici creste exponential . _________________ LESS IS MORE !!!!!!!!!!!!! |
|
Sus |
|
 |
MariuX
Data înscrierii: 03/Mar/2007 Mesaje: 47
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: Sâm Mar 03, 2007 1:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok . este esential pentru ce ai nevoie de el . _________________ LESS IS MORE !!!!!!!!!!!!! |
|
Sus |
|
 |
|