Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

eu nu stiu si intreb,voi stiti si rasundeti
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
stoica_marius82

Data înscrierii: 15/Feb/2007

MesajTrimis: Mie Feb 28, 2007 8:04 pm    Titlul subiectului: eu nu stiu si intreb,voi stiti si rasundeti Răspunde cu citat (quote)

pana cum 2 zile aveam masina si planuri mari pt ea,se mai schimba omu,am vandut-o,pana imi iau alta mai am timp sa mai invat,asadar:
o sa-mi pun muzica si vreau sa merg la competii audio,nu pt a castiga locuri de top,printre ultimii daca sunt e ft bine,de undeva tre sa incep si mai mult,intrucat sunt nebun dupa masini modificate si muzica mi se pare un bun prilej de a vedea si cunosate.ma gandesc la o configuratie cu dif dls,amp+sub mtx sau ground zero,insonorizare buna conectica ...la la la.va intreb:

1)ce putere ar trebui sa am pe amp+sub ma gandesc undeva la 500 rms credeti ca e deajuns? (de inceput)

2)vreau sa pun 2 sub,s-ar auzi mai bine asa sau cu 1?

3)ce ziceti de asta:vreau 2 sub pt ca vreau sa pun unu in bass reflex si unu inchis,zic io ca ar reda o gama mai mare de frecvente si s-ar completa unul pe celalalt,stiu ca e mai greu de realizat si asta nu ar fi o problema ,ce credeti?

multumesc anticipat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Hitman_047
Pasionat

Data înscrierii: 04/Noi/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Feb 28, 2007 9:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din ce zici tu inteleg ca vrei sa mergi concursuri de SPL. Oricum si la SQ si la SPL conteaza mai mult cum e pregatita masina si cutia difuzorului si abia apoi dif + amp.

1) Decibeli multi se pot obtine si cu doua difuzoare de 150 - 200W de ex. Conteaza incinta si masina. Oricum cat mai multi W cu atat mai bine si sa coboare mult in frecventa.

2) La 2 difuzoare mai castigi 3 Db in plus dar si cu unul bun poti face treaba.

3) Pune-le pe amandoua in bandpass sau bass-reflex pentru sunet foarte puternic. Ocupa spatiu enorm da o sa-ti joace creierii in cap Smile

stoica_marius82

MesajTrimis: Mie Feb 28, 2007 9:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dif le vreau in usi,acolo mi se pare ca se aud cel mai bine ,o sa-mi fac fete din fibra cu incinte pt fiecare dif,nu am habar ce tre sa am si cum sa o pregatesc pt asa ceva,orice sfat e binevenit
Sus
around the world
Pasionat

Data înscrierii: 13/Feb/2007

MesajTrimis: Joi Mar 01, 2007 12:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai in pricipiu fiecare difuzor are specificatiile lui de volum . trebui inainte sa te hotarasti de care vrei si dupa te pui pe treaba . P.S. vezi ca ustura putin factura pentru ce vrei tu ... oricum bafta !
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Mar 01, 2007 2:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In primul rand trebuie sa stii la ce fel de competitii vrei sa mergi: sunt 2 categorii mari si late:
SQ - sound quality - aici se pune accetul numai pe calitate, liniaritate, naturalete etc etc, jurizarea se face la un volum moderat.
SPL - Sound Pressure League (level) - aici conteaza numai presiunea acustica maxima de care este capabila masina. bubuiala adica.

La noi in tara dar si in general, peste tot, sunt mai multi pasionati de SPL si mai multi concurenti, aici e show-ul mai mare, de obicei apare si mai mult tuning general.

In functie de ce vrei sa faci pot sa-ti dau niste sfaturi si niste puncte de plecare... drumul ce trebuie parcurs difera substantial in functie de ce vrei sa obtii.

A doua decizie pe care trebuie sa o iei este daca vrei sa faci masina de show sau 100% competitie.

ref la intrebarile tale:
1 - pentru SQ si 200W pe bass sunt suficienti, pentru SPL cu cat mai mult cu atat mai bine, categoriile sunt facute dupa numarul si diametrul difuzoarelor si nu dupa puterea amplificatoarelor.
2 - pentru SQ ajunge unul. cu 2 se aude mai tare dar nu si mai bine.
3 - n-am auzit pe nimeni sa faca asa ceva, nu as recomanda, ar iesi o mica varza pe bass...

Atentie in ce te bagi, pe SPL mai ales... cheltuielile nu sunt tocmai mici si modificarile aduse masinii sunt mari. Si cu SQ vezi ca e boala grea... odata ce ai luat-o, greu mai scapi.
Sus
around the world
Pasionat

MesajTrimis: Joi Mar 01, 2007 1:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
cu SQ vezi ca e boala grea... odata ce ai luat-o, greu mai scapi.
il secondez pe Mihai . Daca vrei sa vezi cam ce presupune un build de SQ de nivel uitate la prezentari sisteme/C4 SQ build ca sa poti sa-ti faci o idee . Dar primordial trebuie sa te hotarasti ce anume vrei , pentru ca e diferenta de la cer la pamant si nu merge cu chestii gen vreau claritate dar si bass super puternic .
stoica_marius82

MesajTrimis: Joi Mar 01, 2007 4:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu cred ca as avea deocamdata resurse financiare sa incep un SQ dar la un SPL cred ca o sa ma bag,multumesc pana acum,si va rog sa-mi spuneti si mie ce se masoara la spl in fctie de ce si ce smecherii merg facute sa scuti un punctaj bun,ce putere sa am de inceput,nu pot sa ma apuc sa umplu portbagajul cu amp clasa D si 10 sw si gata,vreau sa incep de jos dupa care vor urma mai multe upgrade-uri,scuze ca va sacai cu intrebari,multumesc
Sus
around the world
Pasionat

MesajTrimis: Joi Mar 01, 2007 6:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La SPL se masoara dB din masina pe anumite track-uri(oricat as vrea nu se pot numi melodii Very Happy )
Daca vrei sa o faci de concurs propun sa o iei usor si sa iei totusi scule de calitate . adica merge mai bine principiul acum amp , peste juma de an dif si cutie etc . Primordiala este alimentarea si insonorizarea .adica :
- facut macar portbagajul bine de tot
-cablu AWG 0 atat pe +cat si pe -
-baterie deepcycle
In functie de ce pui pe masina eventual sai un alternator mai potent .
Woofere bune pentru asta ar fi GZ Nuclear/ Plutonium si altele dar astea imi vin acum in minte ...Amplificatoare "de firma " clasa D obligatoriu pentru woofer macar de 1 KW RMS si in rest mai vezi .
Asta doar asa ca sa-ti faci o idee

stoica_marius82

MesajTrimis: Joi Mar 01, 2007 10:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

exact asa vreau sa o fac in timp mi-am propus aprox 10 luni,nu vreau sa fac lucru de mantuiala si prefer sa mai astept dar sa o fac bine,voi pune mare accent pe insonorizare (daca va fi posibil voi acoperi fiecare mm de tabla din toata masina) si cablaje atat cele de la alimentare amp cat si toate celelalte,cred ca intre timp o sa merg la cateva competitii sa-mi fac idee despre ce e vorba,banui ca voi afla de pe forumul asta de cate ori va fi o manifestatie de genul,dati si voi sfoara-n tara
Sus
iceteam
Priceput

Data înscrierii: 20/Iul/2006
Locație: Constanta

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 10:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sa numai deschid alt topic..

http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Alimentare/Dietz/Cablu_alimentare_OFC_20mm_(23220)/

25 lei e... 1 m.. .rola de x metri. sau cum e Smile

around the world
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 12:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din pacate , la cabluri preturile sunt la metru Sad(
MariuX

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 12:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

chair asa.. ? Shocked

pei 5 m de cablu = 1 kit cabluri Question

http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Kit-uri_amplificator/Dietz/Kit_amplificator_20mm_(23089)/

culmea....tot Dietz..
Sus
around the world
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 12:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asta e pretul la cabluri in general . majoritatea , inclusiv eu Very Happy au socul asta cand ajung sa cumpere . mai ieftior decat dietz este stinger ,dar nu stiu daca se mai gaseste pentru ca inca nu a venit importul nou . tot mai ieftin este alfatec . ideea este ca pretul "leviteaza" cam la 20 RON/m pentru AWG4 (20mm) si de aici creste exponential .
MariuX

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 1:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu am kit de 10 mm si nuvoiam decat sa schimb cablu de alimentare + siguranta, RCA era bun si papucei Smile

dar cred ca pana la urma o sa ma orientez spre

http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Kit-uri_amplificator/Alfatec_V25/
Sus
around the world
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 1:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok . este esential pentru ce ai nevoie de el .
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum