|
|
|
Autor |
Mesaj |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Vin Apr 03, 2009 2:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
am facut ceva teste pe un amp mai puternic si la 600W difuzorul atinge cursa maxima si sunetul nu e deloc pe masura intra in operatie incinta incercam reflex... _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Vin Apr 03, 2009 8:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
otzy a scris: | am facut ceva teste pe un amp mai puternic si la 600W difuzorul atinge cursa maxima si sunetul nu e deloc pe masura intra in operatie incinta incercam reflex... |
Ochiometric atinge cursa sau chiar da cu fundul jos ? _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Vin Apr 03, 2009 10:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
doar in treacat fiind pe aici,sa mor nu alta
nu stiu cine a 'calculat' cutia aia pt acest dif(nu am stat sa urmaresc topicul),dar mai are de studiat cum functioneaza simulatoarele astea(in special cele moka)
Volumul este imens si mai mult ca sigur ca diful va flutura exagerat la frecv f joase.
Volumul optim pt aceste dif este undeva la 65-70L compresie,sau pt maniaci se poate merge si pana la 90L pt un +2db la 25hz
qtc-ul nu este totul,trebuie urmarit si cursa si extensia,pt ca degeaba ii facem 200L daca f3 respectiv f6 se muta infim mai jos.Nu asa se fac incintele
Deasemea ramforsarile intre pereti daca se foloseste material de 18-22mm este strcit necesar,precum si dublarea baffle-ului
bafta
link spre site:
http://reaudio.com/specs.html |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Vin Apr 03, 2009 11:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
CBI a scris: |
nu stiu cine a 'calculat' cutia aia pt acest dif(nu am stat sa urmaresc topicul),dar mai are de studiat cum functioneaza simulatoarele astea(in special cele moka)
|
Eu am "calculat" volumul. A fost calculata pe hartie, cu formule moka
Just for fun, Bass Box arata cursa prea multa sub 27hz (cu 600w). Subsonicul are si el rolul lui.
Si chiar Bass Box (in care nu am incredere prea multa) recomanda 140L la prima strigare.
Parerea mea e ca degeaba il pui intr-o incinta foarte mica, doar ca sa poti sa ii dai putere in nestire.
Ce inseamna optim pentru tine ? _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Vin Apr 03, 2009 11:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
basbox arata cursa multa pt ca el simuleaza semanal sinusoidal si in realitate pe semanal muzical este ceva mai mica.De aceea am zis ca interpretarea rezultatelor cere putina cunoastere a simulatorului si nu este bine a se lua ca fiind corect rezultatele implicite,precum 'scoate' winisd 194L pt qtc 0,707
la 'prima strigare' BB la mine indica cam 93l,cu parametrii din linkul meu
volumul optim repezinta un volum prin care se obtine cel mai bun transfer acustic,excursie in limite normale raportata la o extensie cat mai buna si sa nu uitam de aspect(mai ales ca urmeaza sa fie folosit in masina,totusi...unde daca luam in calcul si castigul dat de portbagaj de mai bine de 18db/oct sub 80-100hz)
200L in compresie pt 15" este totusi ceva putin cam iesit din comun,zic eu
Si cred ca si posesorul lui ,se pare,ca a observat ca este ceva in neregula
Incearca si tu unibox,soundeasy..leap..niste programe cu care obtiii rezultate mai reale decat simulari de 2 minute cu BB sau winisd
Sau si mai bine,masori parametrii ,daca vrei sa faci treaba corecta |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Sâm Apr 04, 2009 1:19 am Titlul subiectului: |
|
|
Si mie mi s-a parut initial 200L volum foarte mare pentru 15 in compresie. Dar am simulat, arata ok pe simulari si am zis ca merg pe ce zic simularile.
M-am uitat si la treaba ca volum asa de mic ar duce la un sunet mai boomy fata de volumele mari.
Aceeasi poveste (re 15 sealed, volume mari) :
http://www.diymobileaudio.com/forum/diy-mobile-audio/52639-finally-got-my-toy-mail-re-audio-se15.html _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

|
Trimis: Sâm Apr 04, 2009 1:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
ssrli mi-a zis ca dupa simulari ar suna bine in 200 sealed, nu a zis sa fac asa, nu a zis ca aia e incinta perfecta. e bine intr-un fel ca se poate modifica...mai taiem, mai punem porturi..
eu recunosc ca-s tamaie la proiectat incinte, macar pot sa le asamblez  _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

|
Trimis: Sâm Apr 04, 2009 1:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
ssrli a scris: | otzy a scris: | am facut ceva teste pe un amp mai puternic si la 600W difuzorul atinge cursa maxima si sunetul nu e deloc pe masura intra in operatie incinta incercam reflex... |
Ochiometric atinge cursa sau chiar da cu fundul jos ? |
urechiometric atinge jos
bau bau poate sa detalieze mai mult fiind si el prezent la test  _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
raidaru_clonat Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 27/Oct/2008 Mesaje: 387 Locație: Arad
|
Trimis: Sâm Apr 04, 2009 2:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
otzy a scris: | ssrli a scris: | otzy a scris: | am facut ceva teste pe un amp mai puternic si la 600W difuzorul atinge cursa maxima si sunetul nu e deloc pe masura intra in operatie incinta incercam reflex... |
Ochiometric atinge cursa sau chiar da cu fundul jos ? |
urechiometric atinge jos
bau bau poate sa detalieze mai mult fiind si el prezent la test  |
Nu stiu ce va bateti capul atata...............otzy, ai vazut c....u ala de lada de la mine ce era la 35 hz si avea 131 litri v intern inclusiv portul. Fa ceva pe la 160 L BR la 30 Hz si nu-ti mai bate capu atat. daca vrei da-mi dimens maxime ale portbagajului si iti fac eu o simulare........ _________________ SPL Challange Bucuresti 2009 - 1st S15 open W - 153.6 db
EASCA BM 2009 - 1st outlaw - 152.2 db |
|
Sus |
|
 |
providius Priceput
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 675 Locație: oradea
|
Trimis: Sâm Apr 04, 2009 8:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu am avut pentru 2 port de 40x20x65,eu zic ca sunau foarte bine in cutia aia de 315L dimensiuni interioare cu portul inclus,daca te ajuta datele astea iti recomand cu incredere sa incerci,cu 1500W pe bucata nu le-am limitat si au cantat la 32hz pe termlab,cutie calculata tot de adi  _________________ Team SQNLL
Audison,soundstream,scanspeak, polk audio sr,h701/d511,bt400,hollywood energetics |
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

|
Trimis: Joi Apr 16, 2009 7:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
pana una alta i-am facut o incinta mai mica, 90L inchisa la se si se comporta binisor, excursia e mai mica dar tot cam mare ( nush daca m-am exprimat cu trebuie ), poate ar merge si mai mica incinta...
dvd-u l-am dat...  _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

|
Trimis: Vin Apr 17, 2009 2:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
a plecat si ampu mac
din sistem mai am kitu de cabluri, se-u si kick-urile ....momentan
ps: scz ca nu am dat edit la postu anterior _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
^^IoNuTz1^^ Priceput

Data înscrierii: 13/Iun/2007 Mesaje: 292 Locație: timisoara
|
Trimis: Sâm Apr 18, 2009 10:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ramai mai cu mine pe aceas categorie sa concuram .... )) stii de ce m`am apropiat atuncea asa de mult de tine cu masina ??? sa vad si eu la dvd`u tau )))) Bafta la proiect _________________ Alpine CDE-102Ri,Lighting Audio2000W rms 2 SPL DYNAMICS XTR-300D4,Hollywood spv 100, toate in camera |
|
Sus |
|
 |
raidaru_clonat Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 27/Oct/2008 Mesaje: 387 Locație: Arad
|
Trimis: Dum Apr 19, 2009 10:31 am Titlul subiectului: |
|
|
^^IoNuTz1^^ a scris: | Ramai mai cu mine pe aceas categorie sa concuram .... )) stii de ce m`am apropiat atuncea asa de mult de tine cu masina ??? sa vad si eu la dvd`u tau )))) Bafta la proiect |
Cred ca ai facut mai mult decat sa te apropii  _________________ SPL Challange Bucuresti 2009 - 1st S15 open W - 153.6 db
EASCA BM 2009 - 1st outlaw - 152.2 db |
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

|
Trimis: Dum Apr 19, 2009 12:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai e putin zgariata bara da se rezolva in curand  _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|