Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Insonorizare pasaje roti prin exterior
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
modream

Data înscrierii: 05/Mai/2008

MesajTrimis: Mar Mai 06, 2008 11:41 am    Titlul subiectului: Insonorizare pasaje roti prin exterior Răspunde cu citat (quote)

Vreau sa-mi insonorizez pasajele rotilor, pe exterior, am vazut ca la unele masini este un fel de mocheta acolo.
Eu m-am gandit asa: sub aparatorile de plastic de pe interir pun Vibroplast M1, un strat de autovapant, apoi pun aparatoarea de plastic la loc, si apoi: - Splen de 8mm sau Izoton v10 si un strat, doua de autovapant sa le izolez de umezeala si de actiunile mecanice (pietricele, noroi. etc).
Aici astept sfaturi de la cine se pricepe mai bine, ce materiale ar fi mai potrivite sa reziste si sa-si faca si treaba...

La motor, pe peretele antifoc pun Izoton V10.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zenmaster
Pasionat

Data înscrierii: 20/Sep/2007
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mar Mai 06, 2008 1:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut, din cate stiu eu splenul si izotonul nu prea sunt de gasit in ultima vreme. tu te-ai asigurat ca ai de unde sa le procuri?
modream

MesajTrimis: Mar Mai 06, 2008 1:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Stiu ca se gasesc cam greu, dar totusi vor aparea in curand.
Intrebarea mea era care este mai potrivit de folosit pentru ce doresc eu sa fac.
Sus
EnZ0
Priceput

Data înscrierii: 12/Feb/2008
Locație: Braila/Craiova

MesajTrimis: Mar Mai 06, 2008 2:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O intrebare: de ce vrei tu sa insonorizezi pasajele de la roti??
modream

MesajTrimis: Mar Mai 06, 2008 2:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile pentru ca zgomotul de rulare acolo isi are originea
Sus
zenmaster
Pasionat

MesajTrimis: Mar Mai 06, 2008 2:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.standartplast.lv/index.php?navig=400 te poti uita aici si vezi exact ce si cum sa folosesti. dupa cum se vede... nu prea se antifoneaza cum te-ai gandit tu pasajele rotilor ci mai degraba pe interior, pe sub mocheta.

am vrut si eu sa fac acelasi lucru la masina mea insa am abandonat ideea. te va costa destul de mult, iar in cazul meu mai bine imi schimb masina cu una mai bine insonorizata din fabrica Smile

bafta, sper sa iti iasa si sa ne arati si poze.

modream

MesajTrimis: Mar Mai 06, 2008 2:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cunosc site-ul standartplast....
Ca pret nu cred ca ma va costa prea mult, vreo 4 bucati de splen (0.6 mp bucata) si 2 cutii de autovopant, deci sub 250 lei...
Am vazut ca pe site ei arata doar antifonarea in interior, insa aceasta este cu atat mai eficienta cu cat se face mai aproape de sursa zgomotului.
Parerea mea este ca o izolare la modul la care am eu de gand, ar avea rezultate destul de bune. Am observat ca zgomotul de rulare pe diferite suprafete (criblura, sosea foarte neteda, diferite tipuri de autostrada) reprezinta peste 40% din sursa de zgomot in masina - zic eu.
Oalele rotilor capteaza cea mai mare parte din acest zgomot, de aceea aici cred ca trebuie intervenit cu izolarea. Degeaba ma chinui sa izolez in interior cand pietricelele lovesc interiorul pasajului rotii , sau cand ploua, toata zona aia este "spalata" de stropii de apa proiectati in plasticele alea de acolo...
Insist cu intrebarea mea: ce material (si din punct de vedere al rezistentei la deformatiile mecanice) este mai potrivit pentru zona aia? Izoton sau Splen ?
Deasemeni, pentru lipit pe peretele antifoc in compartimentul motor ?
Sus
EnZ0
Priceput

Data înscrierii: 12/Feb/2008
Locație: Braila/Craiova

MesajTrimis: Mar Mai 06, 2008 7:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Parerea mea fara suparare este ca arunci bani aiurea spre exemplu de la rotile din fata nu stiu ce zgomot iti vine tie in interior, ca scapi de zgmotul din mers, ar trebuie sa antifonezii interior poadeaua si planseu din fata de la picioare perete care te desparte de motor, pt ca un motor face destul de mult zgomot in ture.

Si ca sa scapi de zgomotul produs de cauciucii cumpara cauciucurii de la firme de renume si sa fie de top produsul, era si pe descovery cum ca cei de la michelin proiecteaza cauciucurile lor de top pt niste limuzice de la Rolls Royce (parca asa se scrie Embarassed ) si era un anilizator de sunet pus pe pista si limuzina rula cu viteze intre 120-160km/h si se verifica nivelul de zgomot produs de diferite materiale folosite in producerea anvelopelor.

ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Mai 06, 2008 8:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu personal as aplica 2-3 straturi de autovapant pe exterior si as folosi splen sau izoton in interiorul masinii.
Un sandwich de m1 si izoton / splen ar fi si mai interesant.

Sus
Taazz20
Pasionat

Data înscrierii: 03/Apr/2007

MesajTrimis: Mar Mai 06, 2008 9:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

k tot suntem la capitolu antifonari,cu ce pot sa antifonez si io sa nu se mai auda motoru tare in masina k am un diesel shi e zgomotos,cu ce pot sa antifonez si io capota ?
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Mai 06, 2008 10:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Taazz20 a scris:
k tot suntem la capitolu antifonari,cu ce pot sa antifonez si io sa nu se mai auda motoru tare in masina k am un diesel shi e zgomotos,cu ce pot sa antifonez si io capota ?

In mod normal pe capota este ceva pasla
Ai putea sa aplici pe capota insonorizant. Daca nici atunci nu e suficienta reducerea de zgomot ceva gen splen ar fi indicat intre pasla si insonorizant.

De restul masinii te-ai ocupat ?

Sus
Taazz20
Pasionat

Data înscrierii: 03/Apr/2007

MesajTrimis: Mie Mai 07, 2008 2:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

inca nu m-am ocupat de restu masini,e pasla pe capota da nu antifoneaza destul,tot se aude in masina, e veche,motoru merge bine da dieselurile vechi se aud mai tare,si ma gandesc sa pun si ceva care sa reziste la temperaturi mari
Sus
modream

MesajTrimis: Mie Mai 07, 2008 9:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu cred ca ar fi bani aruncati. Este foarte simplu de facut urmatorul experiment: - ia o bucata de tabla, lipeste burete pe o parte si arunca pietricele pe partea cu burelete, apoi si pe cealalta parte. In care caz se va produce mai putin zgomot ? Cred ca este evident.
Intr-adevar, nu strica nici o izolare la interior, dar eu zic ca foarte importanta este si cea in imediata vecinatate a sursei de zgomot (se absorb undele sonore produse).

Va rog nu mai veniti cu tot felul de propuneri gen: "schimba-ti cauciucurile cu unele mai bune si mai scumpe" si "izoleaza mai bine motorul" ca ala se aude cel mai tare, ca nu in sensul asta v-am ceruta parerea. Stiu foarte bine ce rol au cauciucurile in scaderea zgomotului de rulare si cat de tare se aude motorul meu.
Multumesc
Sus
zenmaster
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mai 07, 2008 10:50 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut, inca o chestie. vad ca vrei sa izolezi sub aparatorile de plastic, pe ele nu vrei sa pui nimic?

eu as merge pe o combinatie de m1 si izoton (de pe site-ul producatorului - Noise damping self adhesive material specially designed to damp noises in frequency range 1000-5000Hz)

nu stiu de ce intrebi de rezistenta la deformare mecanica pentru ca oricum ar fi acoperite de aparatorile de plastic, nu? nu stim ce masina ai, asa ca intrebam.

bafta!

modream

MesajTrimis: Mie Mai 07, 2008 10:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sub aparatori am zis ca pun m1 - pe tabla adica, iar peste ele (deci la exterior) splen/izoton si un strat de autovopant sa le protejeze...de aia intrebam de rezistenta... nu stiu daca intre aparatori si tabla am loc prea mare...vreau sa pun neaparat ceva izolant exterior
- am o Astra H
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum