|
Autor |
Mesaj |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Joi Iun 07, 2007 9:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
yo vroiam sa ma incadrez in max 5 mil.
vroiam doar un sub provizoriu pana strang bani de ceva sooper
deci max 5 mil _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Dum Iun 10, 2007 3:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
pacat, super dls-ul recomandat de asus, pe langa fiabilitate cred ca-si pastreaza mai bine valoarea daca zici ca e configuratie intermediara ...
altfel iti recomand jbl-ul bigger is better . _________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
Sus |
|
 |
AnDrU Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006 Mesaje: 377 Locație: Cluj-Napoca
|
|
Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Lun Iun 11, 2007 3:32 am Titlul subiectului: |
|
|
primul model este modelul nou de la kicker care este importat de catre o anumita firma direct din america de la kicker.
al doilea model este modelul vechi si nu este importat direct din america de aia este asa diferenta de pret. |
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

|
Trimis: Sâm Iun 16, 2007 3:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
si pana la urma kre ar fi mai bun? k tre sa ma decid  _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Sâm Iun 16, 2007 5:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu cred ca e o diferenta intre ele , poate doar un pic designu lor. |
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

|
Trimis: Sâm Iun 16, 2007 6:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
si ar conta faptul k as merge pe un amplif jbl?
si sub si amplif jbl?? _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006 Mesaje: 553 Locație: Iashington
|
Trimis: Dum Iun 17, 2007 5:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
otzy a scris: | si sub si amplif jbl |
vezi ca stii  |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Mie Iul 11, 2007 2:11 am Titlul subiectului: |
|
|
ca si posesor al ambelor difuzoare va spun ca JBL`u nu discuta cu GZ`u .... acel radioactiv este pistol cu apa pe langa JBL !
eu am facut comparatie intre Hydrogen de 12" si JBL P1222 si JBL a iesit castigator
acu problema este ca la JBL aveam incinta de 80L si la GZ de 47L puterea a fost cam pe 1000W rms nici unu din difuzoare nu a dat semne de stres termic aratati-mi voi un GZ radioactiv sa mearga pe 1000W ca il mananc
baubau a scris: | dintre cele doua difuzoare as inclina pe jbl din simplul motiv ca are bobina de 3 inchi cea ce inseamna ca la putere maxima nu se va incalzi si nu va pierde db. |
cine stie cunoaste insa o bobina mai mare inseamna si un control mai bun al membranei la frecvente joase ! putere suportata mai mare ! daca GZ are 500W RMS inseamna ca JBL are peste 1000W rms !
cei care spun ca GZ`ul suna mai tare sau ca tine cu 100W mai mult ca JBL`u habar nu au despre ce vorbesc e evident ca nu au avut pe mana ambele difuzoare !
Sharkky a scris: | Ia in considerare diferenta de putere din GZ si JBL (100W), unde GZ e mult in fata si uita-te te rog la excursia membranei la GZ: 18 mm , deci aproape 2 cm ...
Acuma ia spune si tu: care difuzor are un bas mai profund, unul care de abia se clinteste sau unul care are excursia membranei destul de mare? |
aici e un exemplu tipic de "cunoscator" tin sa iti spun ca GZ masoara Xmax in ambele directii adica cei 18mm sunt defapt +/-9mm deci JBL ar avea Xmax de 28mm daca ar masura ca si GZ ei in schimb spun ca are +/-14mm !
deci care se misca mai mult ?
puterea recomandata de importatorul GZ pentru RADIOACTIV este de 350W rms
PS: se pare ca am uitat ceva .... JBL`u necesita cutie mai mare ca si GZ`u asta este neajunsul lui  |
|
Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Mie Iul 11, 2007 10:59 am Titlul subiectului: |
|
|
mai ELNA cum le stii tu pe toate....
si eu am facut aceasta comparatie ...doar ca jbl-ul era p1220 (mai bun decat p1222) si nu mi s-a parut k suna mai tare decat gz-ul ...poare ai tu vre-o reteta secreta  |
|
Sus |
|
 |
Sharkky Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007 Mesaje: 1891 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Iul 11, 2007 11:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Tare expresia domnule profesor ELNA ...
Ai masurat cumva si decibelii sa vezi daca intr-adevar suna mai tare?
Vino si tu cu argumente valabile te rog ... De unde stii tu ca GZ masoara in ambele directii Xmax? Ai vreo "pila" pe acolo de esti asa de sigur? |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
|
Trimis: Mie Iul 11, 2007 1:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
_vrx_ a scris: | mai ELNA cum le stii tu pe toate....
si eu am facut aceasta comparatie ...doar ca jbl-ul era p1220 (mai bun decat p1222) si nu mi s-a parut k suna mai tare decat gz-ul ...poare ai tu vre-o reteta secreta  |
nu le stiu pe toate , dar stiu ce difuzoare am !
mda ... pai pe un amplificator slab nu prea are cum sa sune mai tare ! chestia e ca JBL`u suporta cel putin de 2 ori mai multa putere decat GZ`u ! eu il am pus pe 800W rms ! de aia se aude mai tare decat GZ`u .... care la 400w isi da duhul !
Citat: | Ai masurat cumva si decibelii sa vezi daca intr-adevar suna mai tare? |
chiar si un surd si-ar da seama care suna mai tare acu pe bune !! numai dupa cum se misca parbrizul !
Citat: | Vino si tu cu argumente valabile te rog ... De unde stii tu ca GZ masoara in ambele directii Xmax? Ai vreo "pila" pe acolo de esti asa de sigur? |
nu exista indoiala ca masoara Xmax in ambele directii ! am si intrebat importatorul si am si masurat lungimea bobinajului la GZRW 12 XD si are fix 26mm ! la JBL este de 40mm !
am vazut mai multe GZRW 12 XD desfacute si stiu despre ce vorbesc oricum chiar mi-a placut cum sunt lucrate ! |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
|
Trimis: Mie Iul 11, 2007 1:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
_vrx_ a scris: | mai ELNA cum le stii tu pe toate....
nu le stiu pe toate , dar stiu ce difuzoare am !
mda ... pai pe un amplificator slab nu prea are cum sa sune mai tare ! chestia e ca JBL`u suporta cel putin de 2 ori mai multa putere decat GZ`u ! eu il am pus pe 800W rms ! de aia se aude mai tare decat GZ`u .... care la 400w isi da duhul !
Citat: | Ai masurat cumva si decibelii sa vezi daca intr-adevar suna mai tare? |
chiar si un surd si-ar da seama care suna mai tare acu pe bune !! numai dupa cum se misca parbrizul !
Citat: | Vino si tu cu argumente valabile te rog ... De unde stii tu ca GZ masoara in ambele directii Xmax? Ai vreo "pila" pe acolo de esti asa de sigur? |
nu exista indoiala ca masoara Xmax in ambele directii ! am si intrebat importatorul si am si masurat lungimea bobinajului la GZRW 12 XD si are fix 26mm ! la JBL este de 40mm !
am vazut mai multe GZRW 12 XD desfacute si stiu despre ce vorbesc oricum chiar mi-a placut cum sunt lucrate ! |
|
Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Mie Iul 11, 2007 1:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai ELNA ... ampliful ala de care vb e cumva un caliber modificat de tine ...iar daca da permite-mi sa pun la indoiala calitatea ta de electronist ...vezi ca recomandat de producator este RODAJUL desi ma indoiesc ca nu stii.
asa ca testul pe care l-ai facut nu este corect iar "milionul" de wati cu care te lauzi sunt de fapt niste distorsiuni nenorocite. |
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007 Mesaje: 545
|
Trimis: Mie Iul 11, 2007 2:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
ELNA subiectul asta sa mai dezbatut si in alta parte...si tu susti ca G-Z este mai slab construit fata de JBL,...si ca ambele difuzoare le-ai avut , le-ai ascultat si din pacate unul sa si ars.
TE ROG FRUMOS sa faci poze cu interiorul amplificatorului pe care voi (tu si prietenul tau) sustineti ca are 800w.
Daca tu nu dezvalui acest amplificator adica poze cu el in interior inseamna ca tot ce ai afirmat se pune sub semnul intrebarii.
Nu i-ti cer simulari si alte chestii sa vedem si noi forma de unda pe un osciloscop...eu cer ceva simplu , doar poze.
Nu vreau sa fiu rautacios , vreau doar sa particip constructiv la aceasta discutie. |
|
Sus |
|
 |
|