Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

jbl vs ground zero
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5  Următoare

Crează un subiect nou   Acest subiect este închis, nu se pot crea sau răspunde la mesaje    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Mie Iul 11, 2007 4:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Amplificatorul este un monobloc in clasa D ALPINE 600W/2ohmi si 800W/1ohm (are aliniere in timp DSP , High pass 24db/oct , subsonic , Eq parametric Q reglabil , indicator de consum , temperatura , voltaj ) nicidecum un caliber ... caliberul il am pus pe difuzoarele de pe fata si a fost adus la starea lui originala si nu pentru ca distorsiona ci pentru ca era ineficient ..... deh ce sa faci clasa AB Laughing

teste am mai facut si cu un GZ Plutonium de 3000W/1ohm (GZPA3000D) dar banuiesc ca si ala scoate distorsiuni ? este al unui prieten nu al meu ...

Citat:
mai ELNA ... ampliful ala de care vb e cumva un caliber modificat de tine ...iar daca da permite-mi sa pun la indoiala calitatea ta de electronist ...vezi ca recomandat de producator este RODAJUL desi ma indoiesc ca nu stii.
asa ca testul pe care l-ai facut nu este corect iar "milionul" de wati cu care te lauzi sunt de fapt niste distorsiuni nenorocite.

dupa cum vezi mai sus am explicat ca nu sunt distorsiuni nenorocite Laughing Razz

cat despre rodaj eu cam la fiecare difuzor pe care il cumpar ii fac rodajul astfel: injectez o frecventa putin peste Fs la o putere care sa trimita difuzorul cat mai aproape de Xmax si il tin asa vreo 20ore ! pur si simplu nu am rabdare sa se rodeze el pe muzica Evil or Very Mad [/quote]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mgm2000ro
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007

MesajTrimis: Mie Iul 11, 2007 4:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Propo....stiu pe cineva care si-a ars un difuzor de 28 de milioane, este vorba de un gzpw 15 xq.
Daca vrei pot sa postez si citeva imagini cutremuratoare.
Si crede-ma ca nici eu si nici proprietarul nu ne-a fost usor sa-l vedem cum rontaie....sa auzi cum haraie cele 4 bobine ..
Dupa tortura primita 3 din bobine aveau impedanta/ rezistenta mult sub 1 ohm...adica i-mi dadea rezistenta coselor aparatului de masura si ce-a de-a 4 bobine avea 10 ohm Razz ( are 4 bobine de 1 ohm).
Nici una din bobine nu sa desprins de firele leonice. Twisted Evil
Si pentru ca am trait si prin asa ceva ....pot sa-ti relatez si componenta vinovata de aces dezastru.
Ghici cine .....se numeste OMUL....da da OMUL NECUNOSCATOR.
Zicea si o zicala " cat traieste omul invata ! "
Tu crezi ca am inceput sa spunem pe forumuri ca G-Z este si ca tralala si tralala....nu, noi am cautat cauza.

si spune-mi ....i-ti spune ceva forma asta..?

E in pragul clippingului Shocked
Sus
mgm2000ro
Priceput

MesajTrimis: Mie Iul 11, 2007 5:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ba e alba ba e neagra .....cred ca umbli cu cioara vopsita si stii de ce ...undeva ai scris ca l-ai amplificat cu ceva ..si l-ai ars ...si aici spui ca l-ai amplificat cu altceva......
Daca ai utat i-ti reamintesc eu.
Revenind la ce ai afirmat mai sus

teste am mai facut si cu un GZ Plutonium de 3000W/1ohm (GZPA3000D) dar banuiesc ca si ala scoate distorsiuni ? este al unui prieten nu al meu ...

Pai ELNA...daca ti-as fi spus ca l-ai ars din cauza distorsiunilor ai fi spus sigur ca nu este adevarat...dar in afirmatia sau intrebare ta (ca nu stiu ce este ) banuiesti ca 1.3000D are si ea distorsiuni.
Pai da are si ea si sunt anumite conditii cind aceste distorsiuni cresc.
Intamplator mai sus am atasat pragul de clipping al unui astfel de amplificator care a reusit sa faca zdrente un plutonium
Sus
ELNA
Priceput

MesajTrimis: Mie Iul 11, 2007 5:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu aici nu vorbeam de ars difuzoare Laughing voi ati adus vorba !

cred ca ar trebuii sa citesti mai atent ! spuneam ca JBL`u se aude mai tare ca GZ`u atat ! pe oricare din cele 3 amplificatoare testate ! te-ai lamurit !

CALIBER , ALPINE MRD-501 si GZPA3000D !

acum cat despre GZPA si distorsiunile ei ... e normal sa aibe orice amplif are ! si ce e rau la classa D este ca au damping factorul mic si nu controleaza atat de bine difuzorul Sad
Sus
_vrx_
Priceput

Data înscrierii: 17/Apr/2007

MesajTrimis: Mie Iul 11, 2007 5:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

elna a scris:
acu problema este ca la JBL aveam incinta de 80L si la GZ de 47L puterea a fost cam pe 1000W rms nici unu din difuzoare nu a dat semne de stres termic

pai vad ca a rezistat la 1000w Shocked

elna a scris:
Amplificatorul este un monobloc in clasa D ALPINE 600W/2ohmi si 800W/1ohm

spune mai multe detalii ...difuzorul era in 2 bobine de 3.8 sau una singura ??? ampliful care e pana la urma Question Question Question (cinstit acum)
... amplifurile alpine modelelele mai noi de 2003 cam lasa de dorit Sad ( nu am incercat seria pdx)
Sus
ELNA
Priceput

MesajTrimis: Mie Iul 11, 2007 5:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

la faza ca a rezistat la 1000W vorbeam de Hydrogenul de 12 inch

difuzorul meu era de 2x3.8ohm .

amplificatorul ALPINE este de 2004 !

ca sa va lamuriti cel mai bine faceti un test si gata !! nu are rost sa ma credeti pe cuvant ! va spun ca nu discuta JBL`u nici cu Hydrogen de 12inch ! Very Happy
Sus
mgm2000ro
Priceput

MesajTrimis: Mie Iul 11, 2007 6:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

i-ti mai amintesti..?

Citat:
mi pare rau sa iti spun , dar distorsiuni nu are amplificatorul pentru ca sursa din el este destul de buna ! unde ai vazut tu ca scade tensiunea de pe alimentare ? scade cam cu maxim 10V ceea ce e foarte bine tinand cont ca vreo 4V sunt numai din cauza am 1V cadere pe baterie deci am 12,7V in gol si 11,5V in sarcina Sad

Mie tare rusine de rusinea ta ...sincer eu incerc sa ma opresc ....am intervenit in discutie pentru ca mai incercasem de 2 ori sa-ti explic cum stau lucrurile.
Nu cred ca e ceva gresit sa scrii pe un produs ca are 500w si defapt el sa aiba ~500w.
Tu te-ai uitat pe jbl-uri seria GTI...ia zi ala de 15'' are 5000w?...nu are decit 800w trecuti in datasheetul lui.
Nu pricep de ce faci comparatii asa de convingator intre 2 produse.
Ca stii tu , ca ai facut tu, ca ai dres tu,ca nu mai stiu eu ce ai descoperit tu....sincer e bine sa nu te exprimi niciodata de genul "CEL MAI BUN...sau CEL MAI PROST " pentru ca nu exista asa ceva.
Sus
dorin
Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Iul 11, 2007 6:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile am citit si eu, cu toate ca eram familiarizat cu discutia asta, cred ca e a 4-a oara cand Elna scrie aceste lucruri, tinand f mult la teoria lui Smile

Total Off-topic: Elna, ai trecut de perioada "REGULARII" de statii? Wink
Sus
dorian
Priceput

Data înscrierii: 03/Noi/2006

MesajTrimis: Joi Iul 12, 2007 9:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sincer e votez pe JBL am auzit gz si am fost dezamagit si nu orce gz o configuratie de 1000 rms
dorin
Priceput

MesajTrimis: Joi Iul 12, 2007 9:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dorian, poti da detalii despre sistemul ascultat de tine?
Sus
ELNA
Priceput

MesajTrimis: Joi Iul 12, 2007 4:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mgm2000ro a scris:
i-ti mai amintesti..?

Citat:
mi pare rau sa iti spun , dar distorsiuni nu are amplificatorul pentru ca sursa din el este destul de buna ! unde ai vazut tu ca scade tensiunea de pe alimentare ? scade cam cu maxim 10V ceea ce e foarte bine tinand cont ca vreo 4V sunt numai din cauza am 1V cadere pe baterie deci am 12,7V in gol si 11,5V in sarcina Sad

Mie tare rusine de rusinea ta ...sincer eu incerc sa ma opresc ....am intervenit in discutie pentru ca mai incercasem de 2 ori sa-ti explic cum stau lucrurile.
Nu cred ca e ceva gresit sa scrii pe un produs ca are 500w si defapt el sa aiba ~500w.
Tu te-ai uitat pe jbl-uri seria GTI...ia zi ala de 15'' are 5000w?...nu are decit 800w trecuti in datasheetul lui.
Nu pricep de ce faci comparatii asa de convingator intre 2 produse.
Ca stii tu , ca ai facut tu, ca ai dres tu,ca nu mai stiu eu ce ai descoperit tu....sincer e bine sa nu te exprimi niciodata de genul "CEL MAI BUN...sau CEL MAI PROST " pentru ca nu exista asa ceva.

mai tu ai ceva cu amplificatorul ala ! (CALIBER) nu intelegi ca eu acum vorbeam de ALTUL ! era vorba de un ALPINE ! e chiar asa de greu de inteles ??
si inca ceva GZ`ul nu are nici pe aproape 500W rms Wink poate 300W Smile eu cred ca este o diferenta mare .

Citat:
Total Off-topic: Elna, ai trecut de perioada "REGULARII" de statii?

degeaba incerci sa fi ironic ! "regulat" este un termen tehnic si se refera la stabilizarea sursei de tensiune ( PWM ) adica ! priceput ! ?

haideti mai sa facem un test ! eu pun JBL`u meu si voi puneti un GZ radioactiv ! ambele pe acelasi amplificator (la alegerea voastra) pe un sinus de 400W sau 500W imi este indiferent ! vedem care crapa ?

Citat:
asa este scrie 5000W peak power !! la GZ se scrie RMS chiar daca e vorba de peak power ! este diferenta ...
Sus
mgm2000ro
Priceput

MesajTrimis: Joi Iul 12, 2007 4:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu inteleg ....pt ca pe alte 2 forumuri te-ai plans ca ai ars un difuzor cu acel amplificator CALIBER.
Aici spui ca ai folosi un Alpine.....pai cine sa te mai creada?
Eu unul nu te cred si nu te supara pe mine! Embarassed
Sus
dorin
Priceput

MesajTrimis: Joi Iul 12, 2007 4:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile)
esti criminal! mai cerceteaza cu regulatul, chiar si a surselor de tensiune, adica, ai priceput?
Iar aproximarea cu ochiu liber a puterilor suportate de un subwoofer GZ (ca vad ca numai la GZ-uri si la JBL-ul tau iti dai cu presupusul ) nu prea cred ca e de competenta ta, nici macar dupa vasta ta experienta de lucru de o luna la Pro Vision.
Sus
mgm2000ro
Priceput

MesajTrimis: Joi Iul 12, 2007 4:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Opa ...Cei cu Pro Vision.....un fost angajat?
Hmmm Razbunarea arma ..........!
Sus
_vrx_
Priceput

Data înscrierii: 17/Apr/2007

MesajTrimis: Joi Iul 12, 2007 5:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

celebra replica a comisarului miclovan ti se potriveste de minune Very Happy
"un fleac m-au ciuruit" Wink
elna e urat sa arunci cu noroi ...ba mai mult noroiul e si indreptat intr-o directie Shocked dorin a confirmat exact ce am banuit si nu e frumos ceea ce faci Exclamation eu zic sa ne oprim aici cu aceasta discutie .
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Acest subiect este închis, nu se pot crea sau răspunde la mesaje    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5  Următoare
Pagina 3 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum