|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Exist

Data înscrierii: 27/Dec/2006 Mesaje: 34
|
Trimis: Mie Dec 27, 2006 12:43 am Titlul subiectului: MP3 Player cu tot cu boxe |
|
|
Am un Cielo STD - nu e dotat cu player din fabricaĂŸie. Are doar 2 boxe - probabil modeste - montate Ăźn faĂŸĂŁ.
Vreau sĂŁ-mi cumpĂŁr un MP3 Player Âși boxe pentru spate Âși am nevoie de ajutorul unora mai avizaĂŸi decĂąt mine... AÂșa cĂŁ aÂș avea nevoie de niÂște recomandĂŁri.
1. Player-ul (buget = max. 500 lei)
1.a) Ce branduri Ăźmi recomandaĂŸi? Eu pusesem ochii pe Sony (mi-a plĂŁcut modelul Xplod CDX-GT 410U pentru cĂŁ are interfaĂŸĂŁ USB pentru memorie externĂŁ), dar am vĂŁzut pe acest forum cĂŁ nu sunt aÂșa apreciate...
1.b) AÂș vrea, dacĂŁ se poate, sĂŁ-mi recomandaĂŸi (Âși) un model care sĂŁ aibĂŁ interfaĂŸĂŁ USB pentru intrare memorie externĂŁ.
1.c) Aveam impresia cĂŁ toate playerele ce suporta formatul MP3 au un navigator (gen Windows Explorer) cu care poĂŸi naviga "printre" foldere Âși fiÂșiere. Dar am observat cĂŁ cineva a Ăźntrebat aici dacĂŁ un aparat are aÂșa ceva... Chiar existĂŁ aparate care nu au??? Ca sĂŁ Âștiu sĂŁ mĂŁ feresc de ele...
2. Boxe (buget = max. 250 lei)
Am ĂźnĂŸeles cĂŁ pentru montatul boxelor sub lunetĂŁ trebuie tĂŁiatĂŁ placa aia din spate, la maÂșina mea.
Ce boxe Ăźmi recomandaĂŸi (ĂŸineĂŸi cont Âși de maÂșinĂŁ, vĂŁ rog!)? Pusesem ochii pe Sony Xplod XS-F 6935, dar am vĂŁzut cĂŁ lumea pe aici apreciazĂŁ mai mult DLS-urile. Ar merge niÂște 226 (sau 1269)? TotuÂși, Sony 6935 acoperĂŁ un spectru mai larg de frecvenĂŸe (25-30.000) decĂąt DSL-urile astea (50-20.000)...
VĂŁ mulĂŸumesc! |
|
| Sus |
|
 |
George Pasionat
Data înscrierii: 15/Noi/2006 Mesaje: 127 Locație: Pitesti
|
|
| Sus |
|
 |
Exist

|
Trimis: Mie Dec 27, 2006 2:16 am Titlul subiectului: |
|
|
1. Merci!
2. Am vĂŁzut cĂŁ 30MP-ul ĂŁla e foarte recomandat pe aici, dar uite ce post am gĂŁsit pe un alt forum:
| Citat: | Salut,
Am schimbat Tank-ul cu un Pioneer DEH-30MP
Boxele originale spate cu Piomeer TS-G1749
Rezultatul: multumitor.
Ce ma enerveaza este ca, pe radio nu se mai aude asa de bine, prinde semnalul mai slab ca pe rasnita originala (am antena originala) si asta in Bucuresti, afara inca nu am iesit dar nici nu vreau sa ma gandesc ce rezultate o sa am.
Imi poate spune cineva ce pot sa fac in acest sens?
Pe mine ma bate gandul(in cazul in care nu reusesc sa ajung la un rezultat satifacator) sa montez si Tank-ul in locasul de jos si sa-l folosesc atunci cand vreau sa ascult un post de radio. |
3. Cu subwoofrul ĂŁla care e faza? Unde se monteazĂŁ? Boxele pe care mi le-ai recomandat de ce sunt 4? DouĂŁ dintre ele (ĂŁlea mici) sunt pentru bord? SĂŁ nu rĂązi!... Pur Âși simplu nu mĂŁ pricep... Merci! |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mie Dec 27, 2006 9:29 am Titlul subiectului: |
|
|
Acelea care au 4 difzoare (2 tweetere pt inalte si 2 woofere pentru kickbass si medii) se cheama sistem. Scopul tweeter-ului detasat (nu ca la coaxiale, unde tweeterul este atasat de difuzor) este sa-l montezi undeva la nivelul urechilor. Spre exemplu poate fi incastrat in plasticul montantilor frontali. Ideea e ca sunetele inalte sunt si foarte directionale, tu sesizand f usor daca ele s-ar afla jos, sus, stanga, dreapta. La cielo, daca boxele sunt in bord nu prea ai nevoie de asa ceva, ele fiind deja destul de sus.
Pe spate e f buna recomandarea lui Audi A6, tu avand nevoie de un oarecare bas. Merg si ovale 6 x 9, pentru ca au aceeasi suprafata a conului. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mie Dec 27, 2006 9:49 am Titlul subiectului: |
|
|
| atentie la player ca nici 30mp nici 4800mp nu au USB,in rest super playere la bani putini |
|
| Sus |
|
 |
Exist

|
Trimis: Mie Dec 27, 2006 11:59 am Titlul subiectului: |
|
|
MulĂŸumesc!
Ăn legĂŁturĂŁ cu boxele... e prima oara cĂąnd aud de DLS, Infinity, Coustic...
1. Cum aleg brandul? Care oferĂŁ cel mai bun raport preĂŸ/calitate?
2. ÂȘi Ăźn cadrul brandului, modelul Ăźn funcĂŸie de ce Ăźl aleg? MĂŁ uit care boxe (de pus pe spate) oferĂŁ o frecvenĂŸĂŁ de rĂŁspuns mai joasĂŁ?
3. La maÂșina mea cicĂŁ trebuie decupatĂŁ placa aia de sub lunetĂŁ. E vreo problemĂŁ (la stabilirea dimensiunii boxelor) dacĂŁ e Âși butelia de GPL pe acolo?
4. ÂȘi la alea pentru faĂŸĂŁ (alea trebuie sĂŁ aibĂŁ diametrul de 10 cm pentru pus Ăźn bord la Cielo, nu?) la ce mĂŁ uit?
5. ÂȘi Ăźn legĂŁturĂŁ cu playerul, Ăźn afarĂŁ de SONY ĂŁla de care zisesem eu (GT410U) Âși de un LG (M5600R), mai e vreunul cu port USB? |
|
| Sus |
|
 |
George Pasionat
Data înscrierii: 15/Noi/2006 Mesaje: 127 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mie Dec 27, 2006 12:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
ori vrei player bun in banii astia ori vrei unul cu multe dotari.daca le vrei pe amandoua mai trebuie sa cresti suma. vezi JVC KD722 _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Mie Dec 27, 2006 12:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu este permisa nici o marire de buget mergi totusi pe Sony (in opozitie cu LG).
Varianta mai scumpa cu USB (dar si mai buna la sunet):
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Clarion/DB568RUSB/
Boxele le alegi in fata unui stand (daca ai cum) prin comparatie. Cauti sa redea cat mai muzical, sa nu fie sunet "ca din butoi", vocea si inaltele sa fie clare si bine definite, kick-basul sa fie prompt si precis. Daca nu ai cum sa faci asta mergi pe recomandarile altora. Aici intra DLS, Infinity, MTX, JBL, Focal (la calitatea sunetului).
Fiecare producator (boala grava de la Sony) da specificatii dupa cum crede ca va castiga din piata. NU conteaza ce frecvente spune ca ar reda ci cum reda acele frecvente. Dintr-o suprafata de con de 13 cm diametru nu ai cum sa faci o diferenta asa de mare de 20Hz. E IMPOSIBIL.
Ca sa te convingi ca ar fi de 10 cm, dai jos grila de protectie a difuzoarelor si masori diametrul difuzorului sau a gaurii unde este fixat. Nu se masoara intre gaurile suruburilor de fixare.
Tu neavand in perspectiva o amplificare, iti recomand sa dai mai multi bani pe player, pentru ca Sony are un sunet mediocru. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mie Dec 27, 2006 12:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Exist a scris: | 1. Cum aleg brandul? Care oferĂŁ cel mai bun raport preĂŸ/calitate?
2. ÂȘi Ăźn cadrul brandului, modelul Ăźn funcĂŸie de ce Ăźl aleg? MĂŁ uit care boxe (de pus pe spate) oferĂŁ o frecvenĂŸĂŁ de rĂŁspuns mai joasĂŁ?
3. La maÂșina mea cicĂŁ trebuie decupatĂŁ placa aia de sub lunetĂŁ. E vreo problemĂŁ (la stabilirea dimensiunii boxelor) dacĂŁ e Âși butelia de GPL pe acolo?
4. ÂȘi la alea pentru faĂŸĂŁ (alea trebuie sĂŁ aibĂŁ diametrul de 10 cm pentru pus Ăźn bord la Cielo, nu?) la ce mĂŁ uit?
5. ÂȘi Ăźn legĂŁturĂŁ cu playerul, Ăźn afarĂŁ de SONY ĂŁla de care zisesem eu (GT410U) Âși de un LG (M5600R), mai e vreunul cu port USB? |
1. il alegi in functie de cati bani ai
2.ce scrie la raspunsul in frecventa,SPL si altele poti face comparatie sigura doar daca compari 2 produse ale aceleiasi firme,deoarece multi producatori masoara in feluri diferite parametrii.atentie la puterea care le au difuzoarele in comparatie cu ceea ce poate amplificatorul (playerul) oferii.(nu cumperi dif de 100W si il pui pe player(~20W) ca nu se merita)
3.butelia de GPL nu are nimic.dimensiunile la stabilesti in asa fel incat sa iti ramana jur imprejurul difului suficienta placa ca sa sie stabil ca sa nu vibreze.
4. scoate masca difurilor si masoara pt a fi sigur.
5 studiaza bine oferta si gandestete ce vrei USB cu un sunet satisfacator,dar totusi sub alt palyer tot in banii aia cae in schimb nu are USB...
hai noroc si bafta |
|
| Sus |
|
 |
Exist

|
Trimis: Mie Dec 27, 2006 12:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am ĂźnĂŸeles, vĂŁ mulĂŸumesc tuturor!
Cred cĂŁ rĂŁmĂąne 30MP-ul ĂŁla, cĂŁ prea e lĂŁudat... Âși renunĂŸ la dotĂŁri (USB).
Boxele DLS au Âși protecĂŸie de aia Ăźn faĂŸĂŁ (nu Âștiu cum Ăźi zice... grilaj de ĂŁla ) sau sunt doar difuzoarele propriu-zise? CĂŁ Ăźn faĂŸĂŁ ar merge, dar Ăźn spate deocamdatĂŁ nu e nimic Âși ar trebui protejate cumva... |
|
| Sus |
|
 |
Turcuman Robert Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 309 Locație: Timisoara
|
Trimis: Mie Dec 27, 2006 1:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
| primesti si grilaje de protectie in pachetul boxelor |
|
| Sus |
|
 |
Exist

|
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Mie Dec 27, 2006 2:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Parerea este sa-ti iei dif de 16,5 pentru spate, pentru ca diferenta de sunet pana la cele 6 x 9 este mica, iar diferenta de bani este mai mare. Eu sincer pe cele ovale nu le vad integrandu-se estetic cu masina. La Cielo pe spate parca de 16,5 cm erau ?!?!
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Infinity/REF_6512i/ |
|
| Sus |
|
 |
Exist

|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|