Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

pareri plz
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 2:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

kmykze
nu am zis ca nu-si merita banii,in categoria asta nu prea ai ce sa alegi ca sa fie diferente majore intre ele.In principal,daca tu esti multumit de sunet,asta e cel mai important.Dar era bine sa iei sistem,in felul acesta chiar existau diferente concrete.
Pe de alta parte,difuzoarele se ASCULTA cand le cumperi,nu le iei ca zice guru lu peste ca sunt celel mai cele,sau un pusti pe un forum de plictiseala,care nici macar nu le-a vazut in poze.
Cifrele alea sunt foarte relative,fiecare le umfla cum crede de cuviinta,atata timp cat nu spun cum au facut masuratorile.NU ai parametrii,caracteristica spl/frecventa/impedanta,e bine sa fii foarte reticent,dupa cum spunea cineva - hartia suporta multe.Chinezii lipesc etichete pe ele de care au,nu mai au cu 50w,pun dalea cu 80,ca nu ii verifica nimeni
Cand cumperi difuzoare nu trebuie sa te uiti prima data la cifre,sa aiba rila groasa si magnetu mare si lucios.Te uiti sa fie sensibile,sa aiba raspund in frecventa liniar,manopera,filtrele,materialele din care sunt construtie etc.Dar ultimul cuvant il spune auditia.
Cazul de fata,difurile de 13cm in free air nu prea au cum sa dea bas sub 70-80hz,doar fortate si atunci cu distorsiuni.Sunt difuri de 10 ori mai scump ca alea si tot respecta legile fizicii.In partea cealalta cu ce te ajuta pe tine ca pot 'reda' pana la 52khz,cand auzul uman peste 18-19khz nu mai percepe nimic,si nici muzica nu prea mai e pe acolo.LA fel si sub 40hz.
Coaxialele de la coustic sunt mai naspa ca cele sistem,au tw din mylar si piezouri,..penale.Eu ziceam de sistem.
Daca o sa le pui pe spate pe acestea,incerca sa faci efortul sa iei sistem pe fata,alea de obicei au si reteaua de separare mai buna,si o sa poti sa pozitionezi tw ca sa asculti in axul lor de radiatie.Daca ai pune si mai mari,de 6",ca sa lasi midbasul in ele,kickul,si sa faci separarea de subwoofer cat mai jos,sa nu percepi pozitia woferului
Incearca sa gasesti un sound care ti se potriveste si mergi in acea directie.Nu mai 'imprastia' einspe difuzoare prin masina de dragul de a urla mai tare.Nu o sa iasa decat un mare terci.Apoi, sa le pui pe toate din cat de cat echilibrate,ca sa se mentina sunetul,tw de plastic nu vor suna niciodata la fel cu cel textile pe medii,intotdeauna vor 'tzipa'.Acelasi lucru si pt conurile de plastic si cele din hartie sau compozite.
Si ia difuri de la firme consacrate ,cu experieta si vechime in acest domeniu,nu ca sunt de 'firma' si le poti lauda la 'cunoscatori'.
La preturi mici,nici o firma nu va scoate un produs exceptional pe piata,ca nu s-ar mai vinde varfurile.Toti ne dau cu tzaraita

Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 10:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

raidaru a scris:
na bine, hai sa nu ne mai certam, dar totusi nu crezi ca cei care stau pe bancheta din spate le-ar trebui si lor niste medii la cap/sau in usi depinde de masina?? Vrei sa spui ca masinile ce vin din fabrica echipate cu 4 boxe sunt o greseala????

Da, boxele in spate sunt o greseala Smile

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
raidaru
Priceput

Data înscrierii: 02/Feb/2008
Locație: arad

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 12:29 pm    Titlul subiectului: fara suparare, da........... Răspunde cu citat (quote)

DA, sunt o greseala in cazul in care ai pe fata 2 medii de vreo 200 rms una si ceva tweetere de 50-100 rms..........at da, dar daca ai niste amarate de 50 de watti vreau sa stiu si eu cat de tare le pot auzi cei care stau in spate, sau la aia e suficient sa le tune bassu la urechi???
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 1:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sunt o greseala orice ai avea in usile fata Smile
Sus
purebhp
Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 3:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

raidaru, observ ca tu nici nu vrei sa asculti pe nimeni ... tu o stii pe a ta si pe a ta o tii ... muzica nu inseamna 50 de difuzoare aranjate "strategic" in jurul tau ... ideal ar fi doar 2 difuzoare care sa reproduca intreg spectrul de frecvente, amplasate in fata ta ... dar deocamdata e imposibil acest lucru (nu exista un difuzor care sa reproduca corect intreg spectrul de frecvente). Cu cat sunt mai multe difuzoare apar defazaje, anulari, nu mai poti vorbi de o aliniere temporala si multe alte fenomene pe care nu le stiu si care sunt destul de complicate.

Exact acelasi lucru se intampla si cu difuzoarele spate ... in primul rand sunt alt model de difuzoare fata de cele din fata (fiecare difuzor are un anumit "timbru" ... reproduce asa cum stie), in al doilea rand sunt la o distanta considerabil mai mare decat cele din fata (analog cele din fata sunt la distanta mai mare decat cele din spate pentru pasagerii din spate) si din aceste cauze se produc defazaje si anulari care numai bine nu fac ...
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 4:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Interferentele apar la orice distanta cand vorbim de 2 surse. La subwoofere (identice) e alta poveste, din moment ce lungimea de unda e considerabil mai mare decat habitaclul.
Ideal e pe fiecare parte cate un singur difuzor pe o anumita gama de frecvente.

Sus
raidaru
Priceput

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 9:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai dpdv SQ iti dau perfecta dreptate, insa eu vreau sa fac un compromis intre SQ si decibeli......... Wink Nu-s asa incuiat precum ma crede CBI, sa nu inteleg ca in domeniu SQ sa ai numa boxe fata e mai bine, doar ca eu ziceam ca avand 2 tuburi de bass in portbagaj + ca am si hayon, deci patrunde bine in habitaclu bassu, cand ii dau tare, aia care stau in spate se bucura de vibratii si cam atat.............................deaia ziceam ca-s bune boxele pe spate, sa fac un compromis...................
CBI
Priceput

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 10:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Laughing nu te crede nimeni incuiat,dar tu nu stapanesti bine anumite notiuni,si totusi vii si ne dai indicatii,si mai si insisti,duci munca de convingere cu noi,poate cedam psihic Smile
Priceput

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 1:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hai ca pe topicul celalalt am terminat cu tine, ar fi bine de acu inainte sa nu mai dai replici la ce postez io, sau iara o sa ne intindem ca pana acuma, poate ne scoate adminu de pe forum Laughing , sau daca intradevar nu esti deacord cu ce scriu eu, nu mai folosi expresii de genu " mai ai de mancat" si alte prostii, ca nu iesi in evidenta ca fiind smecher, ci ca fiind prost. Sper ca m-am facut inteles, nu am scris nimic de muzica acuma, e de logica, sa inteleaga toata lumea , in special tu. Ciao , numa bine
CBI
Priceput

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 2:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bine barosane Very Happy ,am vazut ca esti muskiulos Laughing
Am ajuns la 125,mai am de mancat Laughing
LE 126,nu mai stiu sa numar Confused Embarassed

Audiofil

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 10:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

raidaru a scris:
Pai dpdv SQ iti dau perfecta dreptate, insa eu vreau sa fac un compromis intre SQ si decibeli......... Wink Nu-s asa incuiat precum ma crede CBI, sa nu inteleg ca in domeniu SQ sa ai numa boxe fata e mai bine, doar ca eu ziceam ca avand 2 tuburi de bass in portbagaj + ca am si hayon, deci patrunde bine in habitaclu bassu, cand ii dau tare, aia care stau in spate se bucura de vibratii si cam atat.............................deaia ziceam ca-s bune boxele pe spate, sa fac un compromis...................

Cate perechi de tweetere ziceai ca ai ?

Sus
raidaru
Priceput

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 11:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

2 perechi , alea de la sistem, care sunt pe usi, aproape de stalpul de la parbriz, si alea originale care sunt pe bord, da oricum am vazut ca scot sunete diferite, probabil alte filtre, si m-am gandit sa le las pe ambele Very Happy
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 12:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Renunta la o pereche...
Sus
raidaru
Priceput

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 1:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai pana la urma o sa le scot pe alea originale, fiindca iara nu o sa se impace cu impedanta sistemului de pe spate, si iara ard statia............ Sad
CBI
Priceput

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 2:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tw nu influenteaza semnificativ impedanta totala a sistemului,ele consuma o mica parte din puterea care intra in sistem,plus ca sunt si separate in c.c si nu mai actioneaza asupra impedantei pe toata gama de frecvente.Impedanta vazuta de amp este considerata ca fiind cea a woferului
Dar sunetul sigur il influenteaza Cool
apropo,ce treaba are impedanta sis de pe fata cu cea de pe spate,ca tot pomenesti mereu?daca ai avea ampuri separate pe fiecare sistem,si atunci ai gandi la fel?
nu inteleg de unde ai ajuns la concluzia asta,ca pe un amp cu mai multe canale trebe sa pui aceleasi impedante,te-ai gandit ca poate in carcasa aia sunt doar 4 module de amplificare independente si nimic mai mult?

PS:nu am auzit pe nimeni sa arda finalii cu tw Confused ,poate daca lasi filtrul legat fara tw,da si asa..

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
Pagina 2 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum