| |
| Autor |
Mesaj |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Dum Iul 27, 2014 3:47 pm Titlul subiectului: Pioneer vs. Alpine vs. Kenwood |
|
|
Salut, vreau sa-mi iau un player si nu stiu ce sa aleg intre:
Pioneer - http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Pioneer/DEH-X3600Ui/ are telecomdanda? daca nu, gasesc??
Alpine - http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/ALPINE/CDE-170RR/, gasesc telecomanda?
Kenwood - http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Kenwood/KDC-130Y/
Vreau sa sune cat mai bine si..clar, nu sunt adeptul spl-ului ci a sq-ului mai mult.
Mentionez ca:
- nu voi folosi niciodata amplificator iar daca voi folosi voi amplifica doar un sw dar e f putin probabila posibilitatea asta
- ca boxe am pe spate jbl 6x9 gto 938 iar pe fata ground zero mk2
- buget in jur de 500 ron maxim...
As putea mari bugetul pana la 1000 lei dar: se justifica sa dau atatia bani si sa nu folosesc un amplificator??? eu zic ca nu dar e posibil sa ma insel..totusi nu cred ca diferenta de sunet a atat de mare intre o unitate de 5 mil si una de 10..repet..daca nu folosesc un amplificator separat. Sa dau 10 mil si sa il tin doar pe boxe mi se pare cam absurd dar astept pareri in privinta asta.
Masina e aveo sedan..iar muzica ascult de toate.
si inca o intrebare ..playerul de mai sus de la pioneer are telecomanda pt varianta disponibila in SUA..exista de unde sa cumpar o telecomanda pt el in cazul in care il voi alege? sau pt oricare alt player?
astept niste sugestii..multumesc _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Dum Iul 27, 2014 5:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Un player high end nou e pe la 800 lei. Este vorba despre Kenwood BT53U care este de SQ dar oricum nu ai ce cĂŁuta cu JBL-urile la SQ. N-o sĂŁ-l gĂŁsești Ăźn magazine la noi, dacĂŁ ești totuși interesat Ăźți dau cu plĂŁcere mai multe detalii pe PM. Eu ĂźncĂŁ mĂŁ oftic cĂŁ nu dispun de un așa buget cĂŁ direct pe el sĂŁream.
PS - Alpine-ul ĂŁla e defapt Panasonic, e model entry level. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Dum Iul 27, 2014 6:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Kenwood/KDC-BT53U/
Si se merita sa dau 800 1000 de lei daca nu folosesc amplificator? Buget este dar nu stiu daca in cazul meu se merita sa dau atatia bani. Probabil diferenta de bani e pt pre out urile de mare voltaj pe care eu oricum nu le voi folosi..deci?? O fi asa mare diferenta si la sunet?? Eu nu prea cred
Ps am verificat si modelul ala de kenwood este pe be loud Si alte magazine. Face 800 lei ce parere aveti? Sunt dispus sa dau doar daca se aude cu mult peste un player de la alpine sau pio entry level _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Dum Iul 27, 2014 8:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Modelele astea din gama "medie" cu preturi intre 800 - 1500 lei nu sunt playere de SQ la modul concret.
Ele sunt playere normale (entry level) la care se adauga partea de "procesare de sunet" si cele trei preout-uri necesare pentru a permite o conectare mai usoara la amplificatoare.
Defapt ele sunt un compromis. Din punctul meu de vedere unul esuat.
De ce spun asta:
1 Nu sunt in stare sa furnizeze un semnal fara zgomot, coloratii, echilibru spectral...
2 Nu sunt in stare sa faca o procesare corecta a TA, crossovere.....
Concluzia mea (cu siguranta nu universal valabila) este ca pentru sisteme normale sa se foloseasca playere din gama entry (dar care sa se probeze pe masina), pentru un nivel mai sus sa se adauge procesor extern, iar pentru cine doreste un sunet corect este necesar un player de calitate care sa "alimenteze" digital un procesor extern.
Revenind la subiectul dezbatut, parerea mea este sa cumperi un player (produs de o firma din domeniu) care iti ofera cel mai mult pentru cat mai putini bani.
Problema MAJORA a HU-urilor Alpine este ca nu suporta formate WAV si mai nou introdusele in industria car audio formatele FLAC.
Eu de exemplu am Kenwood KMM361sd. De ce l-am ales:
1 Suporta atat WAV cat si FLAC
2 Are 2 perechi preout
3 Suporta card SD (nu imi place sa tin stick-ul usb infipt in partea frontala a player-ului).
4. Seria KMM are review-uri foarte bune pe partea de "calitate".
Este adevarat nu se ridica la standardele cele mai inalte in privinta corectitudinii redarii sunetului (are un pic de zgomot, un pic de coloratie ...dar este peste medie si costa putin in comparatie cu player-ele din gama medie).
Daca tu nu vrei sa folosesti amplificatoare (poate unul pentru sub)si nu te intereseaza car-kit Bluetooth atunci eu as merge pe unul din acestea:
http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Kenwood/KMM-100GY/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Kenwood/KMM-120Y/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Pioneer/MVH-160Ui/
cum am mai spus inclin in favoare Kenwood fiindca stie sa redea FLAC. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Dum Iul 27, 2014 9:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca o sa bat un drum pana la suceava sa ascult un pioneer si un kenwood sa vad diferenta. Tot aud ca playerele kenwood se recomanda mai mult celor care nu vor amplificator pt ca ar avea ceva mai multi watti dar nu stiu ce sa zic. Oricum intre kenwood si pioneer. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Dum Iul 27, 2014 9:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Diferenta de putere notabila nu cred ca este.
Am avut anul trecut Pioneer MVH-150Ui (acum este 160ui). L-am vandut si am facut proba cumparatorului pe masina (o Skoda Felicia, parca). Sincer va spun ca am ramas masca, pe difuzoarele de fabrica se auzea decent (eu folosisem decat iesirea pe preout-uri).
Daca poti face proba este cel mai bine.
Din ce ma descoperit convertorul de la seria KMM de la Kenwood este acelasi cu cel folosit la seria MVH de la Pioneer, mai este folosit si la JVC (nu mai siu care gama), este posibil si la alte marci... _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Dum Iul 27, 2014 9:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
O fi avand acelasi convertor dar are alta placa de sunet, alti finali, tot nu ajungi tot acolo cu doua unitati diferite. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Dum Iul 27, 2014 9:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Este foarte posibil, nu le-am comparat pe acelasi setup.
 _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 8:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Vreau sa dau comanda la be loud de pioneer deh x3600ui (primul link de mai sus) si vreau si telecomanda daca este de vanzare Nu vreau sa modific nimic la mufe..doar sa le conectez si atat. Ce adaptor iso imi trebuie pt chevrolet aveo? mai bn astept pana dau jos playerul (diseara) ca sa vad ce mufe am si eventual pun poze aici ca sa cumpar ce trebuie si probabil dupa voi da comanda de toate odata.. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 9:08 am Titlul subiectului: |
|
|
Ce te-a fĂŁcut sĂŁ iei Pioneer-ul ĂŁla? Iluminarea variabilĂŁ? _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 2:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mi s-a pus pata pe el de fff mult timp..imi place ceva la el. dar ce are?? _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 7:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai si atunci de ce naiba ai mai deschis topic-ul. Adica am pierdut toti timpul degeaba. Ce figura  _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 9:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tot este vorba pe aici despre batalia intre playere, mai precis firmele consacrate si ca sa nu mai deschid alt topic inutil am sa palavragesc aici. Astazi, in urma insistarilor mele asupra userului GroundZer0 a reusit sa sustraga de la locul de munca (infractiune!) un osciloscop si sa-si supuna propriul HeadUnit unor teste sinistre la 50hz direct pe amplificarea interna. Intrebarea mea este, de ce atunci cand ridica bass-ul la +7 nu apare absolut nici un fenomen de clipping ?!? Este ceva facut gresit ? Parca nu-mi vine sa cred ca acest player are o procesare atat de buna incat sa poti colora sunetul dupa cum ai tu chef si sa nu distorsioneze. Aveti clipul o "țĂąrĂŁ" mai jos.
https://www.youtube.com/watch?v=xcsXh8QBZqo _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Mar Iul 29, 2014 12:26 am Titlul subiectului: |
|
|
| dragosdls a scris: | Pai si atunci de ce naiba ai mai deschis topic-ul. Adica am pierdut toti timpul degeaba. Ce figura  |
Pt ca nu eram hotarat???? imi pare rau pt timpul pierdut. Multumesc pt ajutor. Am decis sa nu iau nimic pana nu ascult. am auzit prea multe pareri impartite care m-au debusolat..asa ca cel mai bine merg pe urechea mea chiar daca trebuie sa ma deplasez in alt oras.
Ionut sa inteleg ca in momentul in care curba capata o forma patrata, atunci incepe sa distorsioneze?? e posibil sa fie totul ok din player si distorsiunile sa fie de la dif-uri. Nu am citit niciodata un oscliloscop dar banuiesc ca trebuie sa fie o sinusoida cat mai dreapta sau usor curbata pt un sunet clar. ma insel? _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Mar Iul 29, 2014 12:50 am Titlul subiectului: |
|
|
Difuzorul executa o miscare de sus jos asemanatoare unui piston.Atunci cand ii este "servit " un semnal sinusoidal perfect ,el executa o miscare completa .
Un semnal curat arata pe osciloscop in felul acesta :
Un semnal cu distorsiuni da o alta forma a sinusoidalei.La peakul undei ,ea devine patrata .Daca ne-am imagina un miston care executa o miscare dupa o unda patrata ne-am da seama de ce sunetul distorsionat suna urat si arde difuzoare.
 |
|
| Sus |
|
 |
|