|
Autor |
Mesaj |
3ldiablo Pasionat
Data înscrierii: 31/Iul/2006 Mesaje: 81 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Aug 18, 2006 2:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
da ,ai dreptate!
dar acum sorren le are cumparate! daca vrea 1000 W ori vinde statia si ia jbl, ori vinde subwooferul si cauta unul potrivit |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Vin Aug 18, 2006 2:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
si totusi, ce incinta ai? da niste detalii. |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Vin Aug 18, 2006 2:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
si ,ma rog, cum faci tu,domnule 3ldiablo, un filtru LOW pas (filtru trece jos) la 20hz ???
la 20hz poti face HIGH pas (trece sus) poti face cu vreo 2 rezistente si cu vreo 2 condensator....m-ai intrebat "cum high pass la 20hz??" sa iti raspund: filtrele high pass lasa doar frecventele PESTE punctu de taiere sa treaca,in concluzie daca ai un astfel de filtru NU o sa ajunga in difuri frecventele care sunt sub 20hz pt a nu cauza o cursa prea mare a membranei.
la aparatele audio ma vechi li se punea filtru subsonic(20hz) pt a nu deteriora difuzoarele atunci cand dadeai drumul la banda(magnetofon) sau la pick-upuri cand puneai acu pe disc...
http://www.elforum.ro/viewtopic.php?p=105580&sid=9456242e43e1f9556c50d6e9fd842b32 ---- uitate in al 3-lea post (urechea umana percepe in mod normal si in cazul in care "ai urechi noi" frecvente inte 20 si 20000hz).
o zi buna |
|
Sus |
|
 |
sorren
Data înscrierii: 16/Aug/2006 Mesaje: 15
|
Trimis: Vin Aug 18, 2006 3:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
incinta este facuta dupa specificatiie prod,sau cel putin asa zice cel care a muncit la ea, are 39.7l cu bass reflex, forma este trapezoidala. voi scoate diful sa verific legaturile . . . plecand de la premiza ca sunt toate leg si setarile facute bine, la 750 w statia da semnalul curat? |
|
Sus |
|
 |
3ldiablo Pasionat
Data înscrierii: 31/Iul/2006 Mesaje: 81 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Aug 18, 2006 4:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
la 750 W - 0.7% distorsiuni!
o&g eu inteleg ca te pricepi si inteleg ca se mai pricep si altii, dar nu toti! inainte sa dai explicatii si recomandari despre o statie, citeste manualul! filtru subsonic reglabil pana la maxim 50 hz.
pentru multi cititori, o statie are filtru subsonic, filtru low pass si filtru high pass! explicatiile se dau pentru intelesul tuturor si dupa ce stii specificatiile amplificatorului sau a obiectului in discutie!
in cazul statie dls cad11, cu filtru subsonic si filtru lowpass, dumneata recomanzi filtru highpass. daca citeai manualul statiei recomandai direct sa se modifice setarea filtrului subsonic la 30-40 hz.
haide sa vedem cum sunt prinse firele pe dif si sa recomandam reglarea cu surubelnita a filtrului subsonic, nu adaugarea a 2 rezistente si a 2 condensatori pe acolo! |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Vin Aug 18, 2006 4:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
3ldiablo a scris: |
nu adaugarea a 2 rezistente si a 2 condensatori pe acolo! |
asta ziceam ca fapt divers...sa stie omu cam cu ce se mananca un filtru de asta "controversat" ... nu am manualul acelui amplif si nici nu am vrut sa il caut.am zis cateva ipoteze care mi-au trecut prin cap,iar daca omu stie ca are stati din fabrica filtru umbla colo,daca nu construieste unu
p.s iti dai seama cum ar arata un filtru low pass pasiv la 20hz...acolo bobina nu gluma...
numai bine si o dupamasa placuta sa aveti |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Vin Aug 18, 2006 11:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai oameni buni.... DLS cad 11 are filtru subsonic variabil pana la 50 Hz. Cititi si voi specificatiile produselor inainte de a va da cu parerea. Nu e nevoie de manualul amplificatorului, detaliul asta e specificat si pe site-ul nostru. din postul meu de ieri am zis deja de setarea lui la 30-40Hz daca vrei bass tare si bine definit; asta presupune ca e variabil, nu? (mihai=admin)
Daca nu e deja clar din posturile anterioare: un filtru subsonic ESTE un filtru high pass. adica filtru trece-sus cum ii zice in electronica romaneasca. sau taie-jos daca preferati
Putine statii au filtre subsonice, numai pe monoblocuri sau statii 2+1 am vazut.
Chiar daca e fix la 20 sau 25 Hz tot e bun, nu taie neaparat semnalul muzical care probabil exista prea rar in acest domeniu de frecvente dar taie distorsiuni.. difuzorul oricum nu poate reda asemenea frecvente si se incalzeste degeaba bobina.
Si pentru statii care nu au filtru subsonic se poate obtine un rezultat similar prin folosirea filtrului high pass... Toata lumea stie ca un amplificator de subwoofer trebuie pus pe low pass... nu e asa. daca ai low pass din HU, poti pune statia pe high pass la valoarea minima si ai obtinut un filtru subsonic, depinde de valoarea minima a filtrului high pass...
eu am incercat treaba asta ca experiment si am obtinut exact rezultatul estimat dar am revenit dupa cateva zile pentru ca prefer un bass mai jos...
sorren> daca esti din Bucuresti, hai sa ne vedem saptamana viitoare toti cei implicati in topic-ul asta sa ne dam cu parerea la fata locul, sa reglam statia in toate modurile posibile si sa vedem ce iese... asa pe forum nu ajungem la o concluzie unanima clara
mai vreau sa adaug ceva legat de cei 1000W de care se vorbeste... Voi stiti ce inseamna 1000W RMS adevarati si cat de tare inseamna 1000W?
Pot sa va spun ca la ~300W RMS adevarati suna alarmele masinilor din garajele din jurul masinii tale. S-a intamplat asta cand am instalat anul trecut un mac Audio HyperBass 230 amplificat de canalul mono al unei statii DLS CA31. STIU, puterea era cam mica pentru acel subwoofer, statia era cu gain-ul la <2V, dar chiar si asa nu se putea sta in masina prea mult si sunau alarmele masinilor din garajele din jur. asa ca 1000W inseamna MUUUUUULT, foarte mult.
Inca ceva: Watii nu au nici o legatura cu sunetul sau presiunea sunetului (SPL). Watii unui subwoofer reprezinta puterea ce poate fi suportata de bobina si degajata sub forma de caldura fara a se topi. |
|
Sus |
|
 |
sorren
|
Trimis: Sâm Aug 19, 2006 3:05 am Titlul subiectului: |
|
|
o idee foarte buna sa ne vedem, eu vin cu "jucariile" si cu berea:D . . . sa-mi spuneti ce preferati
eu pot si maine sau poimaine asa ca ramane la latitudinea voastra cand puteti, in cursul saptamanii pot dupa 19, ceea ce este probabil mai delicat si pt voi tinand cont ca se mai si munceste.
p.s. vin cu toata documentatie posibila, doar doar se va auzi ok |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Sâm Aug 19, 2006 9:43 am Titlul subiectului: |
|
|
eu locuiesc in alba-iulia oameni buni (utativa in avatar) deci nu va pot onora cu prezenta,dar sunt curios ce "verdict" ve-ti da. |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Sâm Aug 19, 2006 1:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
fa incinta bass reflex ... din cate am inteles ai compresie este normal sa nu sune asa de impresionant cred ca un 50L acordat pe la 35Hz ar face minuni  |
|
Sus |
|
 |
sorren
|
Trimis: Sâm Aug 19, 2006 2:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
incinta este in bass reflex construita pe la 40 l. azi am fost la tornado din vitan, m-au dezamagit, nimeni nu stia, toti isi dadeau cu parerea . . . simt ca nu mai rezist abia astept sa ne vedem si sa ajung la o concluzie |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Sâm Aug 19, 2006 5:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
ce dimensiuni ai la portul de bass reflex ? |
|
Sus |
|
 |
sorren
|
Trimis: Sâm Aug 19, 2006 7:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
portul este triunghiular si este pozitionat intr-o parte. nu l-am masurat, dar este suficient de mare incat sa intre mana inauntru, cred ca are latura de 10 cm |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Sâm Aug 19, 2006 8:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
hmm..nu ai facut portu dupa proiect ??? |
|
Sus |
|
 |
sorren
|
Trimis: Sâm Aug 19, 2006 10:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
in manualul lui nu spunea forma portului ci doar dimensinunea incintei . . . dar cel care a mesterit la incinta m-a asigurat ca a respectat specific producatorului |
|
Sus |
|
 |
|