|
Autor |
Mesaj |
sorren
Data înscrierii: 16/Aug/2006 Mesaje: 15
|
Trimis: Mie Aug 16, 2006 2:03 am Titlul subiectului: Problema sistem Bass!!! |
|
|
se da o statie dls cad 11(APROX 1000W rms) si un dif alpine swx-1042d (1000W RMS) + o incinta facuta dupa specificatiile producatorului . . . pe un 318 i e46 . . . problema este ca nu se aude cum ma asteptam, adica se aude mai bine cu un difuzor jbl de 250RMS si o statie magnat de putere asemanatoare (testarea a fost facuta masina langa masina cu portbagajele deskise). cablurile de alimentare sunt si ele bune, adica 0 awg . . . si totusi se aude muuuuult sub asteptarile mele . . . ce este de facut?
p.s. totul este instalat si reglat ca la carte de service autorizat alpine.
[/url] |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Mie Aug 16, 2006 7:24 am Titlul subiectului: Re: Problema sistem Bass!!! |
|
|
pai, daca wooferul e de 4ohm, si , atunci statia va merge pe 4 ohm...adica la 400W rms. ampliul are 1000W la 1ohm, nu la 4. daca merge pe 2 ohmi vei avea 750w rms. ce impedanta are subul?
http://www.dls.se/pdf/Subwoofer%20connections.pdf
asta ar fi fost mai potrivita daca subul e pe 4 ohm dual voice coil http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/JBL/GTO_1201.1/
Ultima modificare efectuată de către asus la Mie Aug 16, 2006 7:31 am, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mie Aug 16, 2006 7:29 am Titlul subiectului: Re: Problema sistem Bass!!! |
|
|
post dublu |
|
Sus |
|
 |
sorren
|
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mie Aug 16, 2006 5:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
necesita un filtru highpass pe la 30-35hz ...eu asta as face pt a controla cursa membranei...
esti sigur ca nu ai acordat incinta p l 80hz, de zici ca ai un kick puternic acolo??? joacate putin cu dinmensiunea portu/rilor de bass reflex poate scapi de acel kick de la 80hz... |
|
Sus |
|
 |
sorren
|
Trimis: Mie Aug 16, 2006 5:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu asta caut, un sunet scurt si puternic . . . (nu vuvuitul acela continuu de tub) . . . iar acel sunet este pe la 80 hz, sa ma contrazica cineva daca gresesc |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mie Aug 16, 2006 5:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai daca vrei kick bas atunci acordati incinta putin mai sus...joacate cu BassBox6 si dupa cum am mai spus cu porturile de bas reflex...
acel kick bass care il cauti tu este peste 65hz si sub 80-85hz...din cate stiu eu... |
|
Sus |
|
 |
sorren
|
Trimis: Joi Aug 17, 2006 3:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok, am sa ma joc cu softul respectiv, pana atunci, statia este buna pt diful meu? din ce am vazut pe review-urile de pe net toti dadeau cu cel putin 7-800 W rms in 1042D, in mom de fata volumul statiei este la jumatate, ceea ce inseamna ca da cam cu 200Wrms in dif, iar acesta se misca f tare, imi da senzatia ca se strica daca dau mai tare . . . ce e de facut? |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Joi Aug 17, 2006 4:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
pune-i un filtru highpas !!!
membrana se maisca asa tare din cauza ca:
2-ori ai distorsiuni mari de undeva (player,statie,cd)
3-ori ca intra frecvente parazite de la motor
1-ori ca iti intra frecvente prea joase in dif...
daca dai cu putere mica se misca mai PUTIN membrana decat daca dai cu putere mai mare in el. |
|
Sus |
|
 |
sorren
|
Trimis: Vin Aug 18, 2006 12:46 am Titlul subiectului: |
|
|
ii voi pune, acesta spui ca lasa doar frecventa de 60-80 hz sa intre in statie?
2: posibil, incerc sa vad daca sunt si cum pot fi eliminate
3: la genul asta de masina nu am auzit sa aiba asemenea pb
1: voi modifica din statie si sper si din filtrul respectiv sa nu intre deca plaja de frecvente pe care o doresc eu
da, cu cat este puterea mai mare cu atat se misca mai mult diful |
|
Sus |
|
 |
admin Site Admin
Data înscrierii: 15/Apr/2006 Mesaje: 92
|
Trimis: Vin Aug 18, 2006 1:08 am Titlul subiectului: |
|
|
DLS CAD11 are filtru subsonic, exact filtrul high pass de care ai nevoie. Activeaza-l daca nu e deja activat si pune-l pe undeva pe la 30-40Hz.
Nu te speria ca se misca membrana, incearca sa-i dai mai mult din statie... Daca are 1000W RMS nu prea ai cum sa-l strici...
Daca un difuzor este BUN si producatorul nu exagereaza la specificatii, de obicei poti sa-i dai si cu 10% peste puterea nominala si nu are nimic (dar sa fie semnal 100% curat, adica sa-i dai 1100W cu amplificator de peste 1500W).
Cad11 totusi ar fi cam putin daca are intr-adevar 1000W RMS... CAD15 ar fi fost mai potrivit sau chiar doua CAD11 ca sa scoti tot din el.Daca iti permiti sa te joci cu puteri de genul asta mai ia un CAD11 si leaga-le in punte...
Bass scurt si ferm ai pe la 60 Hz. Pune subsonicul si la 50Hz sa vezi cum se aude si da statia mai tare  |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Vin Aug 18, 2006 11:27 am Titlul subiectului: |
|
|
admin a scris: | DLS CAD11 are filtru subsonic |
filtru subsonic = highpass la 20hz...ceea ce nu te prea ajuta...in f putina muzica sunt frecvente asa joase...
pe sorren l-ar ajuta un filtru highpass reglabil... |
|
Sus |
|
 |
sorren
|
Trimis: Vin Aug 18, 2006 12:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
este deja activat filtrul respectiv, ma voi juca la el in speranta ca se va auzi ceva mai bine, voi da statia la maxim(adica 400W ) si "vad" cum se aude
p.s. merci pt raspunsuri |
|
Sus |
|
 |
3ldiablo Pasionat
Data înscrierii: 31/Iul/2006 Mesaje: 81 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Aug 18, 2006 1:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
mda, atatea sfaturi si nici o concluzie!
difuzorul de bass alpine swx-1042D:
http://www.alpine-europe.com/content/english/a500.det.SWX-1042D_10%22-25cm-Subwoofer-4Ohm-%2B-4Ohm.htm
Domnilor care dati sfaturi, in general D-ul acela ar trebui sa va dea de gandit! citind specificatiile difuzorului, se observa acolo ca scrie 4 ohm + 4 ohm! ceea ce iinseamna ca are 2 bobine de 4 ohmi. Si acum surpriza, daca se leaga in paralel cele 2 bobine, se obtine impedanta de 2 ohm, deci statia functioneaza in 2 ohmi, adica 750 W RMS. Alegerea cea mai buna a difuzorului ar fi fost un dif cu 2 bobine de 2 ohmi si puterea de 1000 W RMS (din pacare alpine am vazut ca nu are un astfel de model si sa fie si de 10")
Pentru cine nu stie sa lege in paralel, uitati un site util:
http://www.bcae1.com/spkrmlti.htm
si acum cu statia de amplificare.
filtrul subsonic nu este nici filtru low-pass nici filtru high-pass cum high pass la 20 Hz? cand oriunde cauti pe internet 20 hz, vei gasi cuvintele "extreme low bass"
filtrul subsonic taie frecventele sub frecventa pe care o setezi tu.
Ce are statie respectiva se numeste filtru low pass, care iar se poate regla dupa cum iti place sa asculti! in manual spune ca o setare folosita des este in jur de 60-80 hz.
Mai poti regla si pe la phase shift. si ai grija ca pui plusul la plus, si minusul la minus pe difuzor!
Sorren,in primul si primul rand leaga corect difuzorul respectiv! ar trebui sa aiba 2 bobine, legat in paralel rezulta o impedanta de 2 ohmi. Schema o gasesti in link-ul de mai sus daca intampini dificultati! astfel o sa ai 750 W RMS.
Filtrul subsonic lasa-l la 20-25 hz! e suficient.
Mai regleaza si pe la low pass si eventual phase shift. consulta si manualul statiei de amplificare. |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Vin Aug 18, 2006 2:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
3ldiablo a scris: | mda, atatea sfaturi si nici o concluzie!
difuzorul de bass alpine swx-1042D:
http://www.alpine-europe.com/content/english/a500.det.SWX-1042D_10%22-25cm-Subwoofer-4Ohm-%2B-4Ohm.htm
Domnilor care dati sfaturi, in general D-ul acela ar trebui sa va dea de gandit! citind specificatiile difuzorului, se observa acolo ca scrie 4 ohm + 4 ohm! ceea ce iinseamna ca are 2 bobine de 4 ohmi. Si acum surpriza, daca se leaga in paralel cele 2 bobine, se obtine impedanta de 2 ohm, deci statia functioneaza in 2 ohmi, adica 750 W RMS. Alegerea cea mai buna a difuzorului ar fi fost un dif cu 2 bobine de 2 ohmi si puterea de 1000 W RMS (din pacare alpine am vazut ca nu are un astfel de model si sa fie si de 10")
. |
pai ceva de genul asta am spus si eu, in postul#2, dar in mai putine cuvinte, si statia de care am zis e un jbl de vreo 1150W pe 2 ohmi, adica perfecta ptr subul asta. |
|
Sus |
|
 |
|