Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Problema sistem Bass!!!
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Dum Aug 20, 2006 12:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai poate e incinta inchisa Wink

incearca sa astupi gaura cu o bucata de pal,dar sa pui silicon pe margini ca sa nu vibreze...si vezi efectul Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Dum Aug 20, 2006 9:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mihai a scris:
Smile
Putine statii au filtre subsonice, numai pe monoblocuri sau statii 2+1 am vazut.

sunt si statii pe 2 canale cu legare in punte si filtru subsonic. e chiar motivul ptr care am luat dls ca23 de la voi. http://www.dls.se/pdf/Man_Classic06_eng.pdf vezi pag.6
Sus
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Dum Aug 20, 2006 2:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ciudat totusi ca nu se aude ... portul pare destul de mare Confused
Sus
sorren

Data înscrierii: 16/Aug/2006

MesajTrimis: Dum Aug 20, 2006 11:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stiu, nu am facut rabat de la calitate cand am achizitionat sistemul, am pus cablu de 50 mm 0 av(w)g, difuzor de 1000rms, statie decenta din ce am auzit . . . si totusi se aude f ciudat, daca il dau mai tare se incinge difuzoul si miroase . . . l-am pus si pe 4ohm si pe 2 . . . nu am sesizat diferente majore
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Lun Aug 21, 2006 8:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

difuzorul se incinge si miroase ?!?!
l-ai luat prin canalele oficiale de distributie Alpine?

Maine (marti) dupa 19 pot si eu sa ma uit daca vrei...
propune o locatie daca vrei, eu as zice langa pasajul Marasesti (langa fosta cladire Connex pe Nerva Traian), e mult spatiu liber si nu deranjam pe nimeni cu bubuiala. Trimite-mi un numar de telefon pe PM.
Sus
sorren

MesajTrimis: Lun Aug 21, 2006 9:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, este luat prin cai oficiale cu factura si garantie

u`ve got pm Wink
Sus
sorren

MesajTrimis: Mar Aug 22, 2006 2:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

maine pe seara ma voi intalni cu mihai sa-si dea cu parerea referitor la pb wooferului. Pe la fostul connex va fi locul de intalnire, cine este liber si are kef de asa ceva, un pm cu nr de tel si va sun sa stabilim detaliile
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Aug 22, 2006 11:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok, ne-am vazut si am intors problema pe toate partile...
Intr-adevar, bass-ul suna groaznic in masina, era un murmur continuu de bass iar ritmul slab care putea fi perceput era defazat de ritmul melodiei si asta cred ca era cea mai mare problema.

Probleme care contribuie la rezultatul slab, dupa parerea mea:
    CD Player de fabrica
    in statie intra semnal high level luat de pe difuzoarele din spate
    masina este un BMW 318 si portbagajul este foarte bine izolat de cabina
    subwoofer-ul avea cele 2 bobine legate in serie => 8 ohmi
    reglajul de bass din player era pe minim, adica pe minus la maxim, nu la zero

Ce am schimbat: am pus bobinele in paralel, am reglat statia in toate modurile posibile si pana la urma am pus subsonicul pe la 40-50 Hz si LPF-ul pe la 80-100Hz, bass boost-ul foarte putin, gain-ul pe la mijloc. Am dat si bass-ul din player ceva mai sus dar sub zero totusi (reglat asa pentru a proteja difuzoarele)
Cea mai mare diferenta cred ca a facut-o reglajul de faza pentru ca am reusit sau ni s-a parut ca am redus putin defazajul intre muzica din masina si bass.
Am incercat sa tai bass-ul de sub 50Hz deoarece porbagajul amplifica de la sine mai mult decat suficient zona asta de frecvente si vuia cu totul...

Pentru un semnal mai bun in statie ar trebui pus un adaptor high low la player si trasa o pereche de RCA-uri pana la statie, semnalul care ajunge acum prin firele de difuzoare e varza.
Varianta cea mai buna ar fi si schimbarea player-ului cu unul decent care sa scoata un semnal cat de cat liniar.
Statia e foarte buna, difuzorul pare capabil si el, incinta e decenta dar cred ca se putea si mai bine... PAL 18mm, port bass reflex foarte ciudat, triunghiular, pus pe latimea incintei, cu o lungime de peste 40 cm!

Cu un player bun sau chiar entry level si semnal din preout in statie s-ar putea obtine un rezultat mult mai bun. Perfect insa nu se va auzi niciodata din cauza constructiei masinii. BMW-urile sunt foarte pacatoase la capitolul asta...

Sper ca am putut fi de ajutor si sper sa se rezolve cu un player nou - altfel e pacat de sculele din portbagaj.
Sus
sorren

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 3:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

merci inca o data pt ajutor, din cate imi aduc aminte ramasesem dator cu niste combustibil(bere) Razz . . . cand sunteti liberi? Wink
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3
Pagina 3 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum