|
Autor |
Mesaj |
Hyundai 78 Pasionat

Data înscrierii: 10/Dec/2006 Mesaje: 178 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 11:10 pm Titlul subiectului: Probleme cu sunetul |
|
|
Salut 2All. Am o problema cu sunetul in masina. Am o statie, un sub, boxe fata amplificate, condensator de 1.2 F, si toate au fost montate la un service autorizat. Cu toate astea la volum mic adica pana in 5 la HU in boxele fata se aude un fasait groaznic. dupa volumul asta nu se mai aude ( sau nu se mai simte din cauza muzicii ) si nu stiu de unde este sau ce trebuie sa-i fac. Poate ma puteti ajuta. Astept sfaturi de la cine stie ce se intampla si in special de la Admin Mihai si de la O&G, ( daca vor! ).
Va multumesc tuturor anticipat. |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 2:02 am Titlul subiectului: |
|
|
fasaitul asta il ai de la inceput de cand ti-ai pus sistemul pe masina sau de acum???
e constant sau se modifica in functie de cum accelerezi ??? |
|
Sus |
|
 |
Hyundai 78 Pasionat

|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 4:23 am Titlul subiectului: |
|
|
Fasaitul asta il am de cand am pus sistemul pe masina.Boxele pe spate nu sunt legate la statie, sunt direct pe HU. Daca dau fader-ul doar pe spate se aud doar boxele spate neamplificate ( fata si sub-ul neprimind semnal ) si fara fasait. |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 11:18 am Titlul subiectului: |
|
|
Fasaitul asta poate fi, dupa parerea mea, din doua motive: calitatea slaba a cablului RCA care duce sunet in statie sau statia nu e legata la masa. Poate sa mai fie si de la imput level, sa fie nevoie sa-i dai un voltaj mai mic apoi sa cresti volumul statiei din player.
Parerea mea ......  |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 11:27 am Titlul subiectului: |
|
|
da,cal la ce a zis silviu ma gandesc si io. |
|
Sus |
|
 |
Hyundai 78 Pasionat

|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 1:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Statia e legata lamasa: de la caroserie se duce un cablu de 25mm in condensator si de la condensator in statie tot un cablu de asta. Cablu RCA nu am decat din adaptorul high-low pana in statie si sunt cabluri Stinger. Din HU pana in adaptor sunt cabluri normale. |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 1:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hyundai 78 a scris: | Din HU pana in adaptor sunt cabluri normale. |
asta cred ca e problema...incearca sa le schimbi cu ceva calumea. |
|
Sus |
|
 |
Hyundai 78 Pasionat

|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 1:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok dar problema e alta. Nu pot sa schimb cablul din HU pentru ca nu se poate scoate din locul lui (HU-ul ). Si cei de la service au incercat si nu au reusit. Probabil doar daca scot tot bordul, dar masina e noua are doar 3 saptamani si nu prea as face asta. Ei au taiat cablul undeva pe la pedalier si de acolo au pus alt cablu pana in statie. Si care cablu e mai important ca si calitate cel de la HU la statie sau cel de la statie la boxe? |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 2:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
io acum vad...tu zice ceva de adaptor,deci iei semnal direct de pe etajul final al playerului (de la dif) si atunci nu ar trebui sa fie probleme...
plusul de la alimentarea statiei trece pe langa cablul de semnal ? posibil sa bruieze din cauza aia...
asteapta sa vezi ce zice mihai si/sau asus dupa ce se intoarce...
eu nu prea am experiente la faze de genu asta,deci posibil sa nu stiu toate smecheriile. |
|
Sus |
|
 |
Hyundai 78 Pasionat

|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 2:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Oricat as vrea eu sa separ total cablul de alimentare de cablul de semnal e imposibil pentru ca la un moment dat se intalnesc pe o distanta de 5 cm. Cablul de alimentare vine prin stg. masini iar cablurile de semnal prin dreapta, dar cand cablul de semnal intra in usa stg fata trece o portiune chiar pe langa cablul de alimentare. Mi-e greu sa cred ca acesti 5 cm sunt de vina pt un fasait asa de puternic. Oricum ma duc pana la masina sa vad daca pot sa mai mut cablurile prin alta parte ( cine stie poate gasesc o alta varianta ). |
|
Sus |
|
 |
obie_triceps Priceput

Data înscrierii: 03/Iul/2006 Mesaje: 295 Locație: Braila/Bucuresti
|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 2:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
stii la ce ma gandesc..am avut si eu o problema de genul asta cu un adaptor.iesirile din HU le legasem amandoua( "+" si "-") la "intrarile" din adaptor si mai departe la statie. Se auzea bine cand dadeam mai tare...dar cand aveam sunetul dat foarte incet se auzea un fasait foarte nasol.si interesant cand puneam frana se auzea un nic "poc" in difuzoare. probabil facea masa ceva nu stiu...
Si am incercat sa leg intrarea "-" din adaptor la masa masinii(ca la statie), nu la iesirea din HU si a mers nu se mai auzea.
acum nuj ce sa zic..ai putea sa incerci si asta... |
|
Sus |
|
 |
Hyundai 78 Pasionat

|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 6:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am inghetat beton, dar macar am mutat alimentarea pe alta parte decat cablurile care duc la boxe. Cu toate astea fasaitul este acelasi. Am dat intrarea in statie, din adaptor, la minim si tot degeaba. Nu stiu ce sa-i mai fac. Asa cum spui tu sa leg " - " de la adaptor la masa masinii nu am incercat, dar chiar daca as incerca unde as monta " - " de la semnalul HU-ului? Tot la masa? Si oricum nu ma risc nici sa incerc pana nu-mi spune Mihai daca e ok. Sistemul e nou nout, de 2 zile, si nu ma risc sa ard ceva sau sa pierd garantia. Mai bine astept sa vad ce zice si el pt ca mi-a promis si Vlad ca intr-o seara ne intalnim sa-mi regleze si mie statia ca nu stiu cum si mai bine stau in banca mea. In orice caz daca mai aveti idei, le astept. Mersi frumos de raspunsuri pana acum. |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 8:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ca sa te putem ajuta mai mult, spune-ne urmatoarele:
Componenta exacta a sistemului... Ce amplificator ai si cum este reglat?
Daca scoti RCA-urile din amp, mai auzi acel zgomot?
Daca le lasi in statie dar le scoti din adaptorul high low cum e?
Zgomotul e acelasi indiferent de volum? adica intre 0 si 5? Peste 5 nu-l mai auzi tu, e probabil acoperit de muzica... Dar intre 0 si 5 variaza in vreun fel sau e constant? |
|
Sus |
|
 |
Hyundai 78 Pasionat

|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 9:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sistemul: Statie Jbl gto 755.6
Sub Jbl gto 1204BR
Kit amplificator AIV 25mm
Condensator USB Blaster 5483 1.5F
Boxe fata DSL MS5A
Adaptoare high-low Aiv 2 buc dar folosesc doar 1buc pt ca spatele nu este amplificat inca.
Cabluri Y Stinger 2 buc
Cablu boxe Stiger 3.3mm
Daca scot RCA-urile din statie nu se mai aude acel zgomot. Daca las RCA-urile in statie si le scot din adaptoare nu se mai aude acel zgomot. Intre 1 nsi 5 la volum zgomotul este acelasi si exista acel zgomot si la volum mai mare, dar nu se mai simte pt ca e acoperit de muzica dar el exista. Cred ca zgomotul este constant, sau cel putin asa mi se pare mie. |
|
Sus |
|
 |
Hyundai 78 Pasionat

|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 9:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si toate sunt montate la service-ul de pe Drumul Sarii. Adi de la voi a zis ca e ok daca le montez acolo. Am si factura de la ei dar mai am nevoie si de garantii de la voi sa le poata stampila cei de la service. Cand a venit Adi si Vlad de mi-au adus " jucariile" mi-au dat doar factura nu si garantiile. |
|
Sus |
|
 |
|