| |
| Autor |
Mesaj |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mie Apr 16, 2014 1:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu compara sensibilitatea cu rezistenta !
Intereseaza-te de diferentele de rezistenta in domeniul auto sa vezi cat de "bine" e.
La JBL e o chestie bine cunoscuta ca ei pun sensibilitati astrologice pe difuzoarele entry level.
_________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 211
|
Trimis: Mie Apr 16, 2014 1:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
| alecspc a scris: | | ionuutzuu a scris: | | JBL-urile alea au sensibilitatea in pom ! |
Compenseaza faptul ca au 2 ohmi.
|
Nu ma pricep,dar din ce am mai auzit de pe la "baieti" cu impedanta mai mica risti sa-ti f*** playerul(amplificatorul).
Nu dati cu pietre!!
|
|
| Sus |
|
 |
widoo
Data înscrierii: 13/Noi/2006 Mesaje: 34 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Apr 16, 2014 2:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sa inteleg ca JBL nu prea ar fi ok.
Din celelalte firme pe care le-am enumerat, doar Hertz imi recomandati? Sau pentru celelalte imi trebuie neaparat amplificator separat?
_________________ eXospHere zOne |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mie Apr 16, 2014 3:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mateyon a scris: | | alecspc a scris: | | ionuutzuu a scris: | | JBL-urile alea au sensibilitatea in pom ! |
Compenseaza faptul ca au 2 ohmi.
|
Nu ma pricep,dar din ce am mai auzit de pe la "baieti" cu impedanta mai mica risti sa-ti f*** playerul(amplificatorul).
Nu dati cu pietre!! |
Nu si la puterile astea..vb de 15 watti aici.
Pt celelalte dif ai nevoie de amplificare
Mai era de la alpine ovale care merg bine pe player..dar daca mergi pe hertz faci cea mai buna alegere
|
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 211
|
Trimis: Mie Apr 16, 2014 3:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Piata e plina de oferte, eu unul as merge pe 4 ohmi ca sa nu-mi dau cu tesla apoi. Ca sunt 15W sau 100W cred ca mai degraba e vb de solicitarea capacitatii playerului.
Pentru player poti sa te orientezi si la gama mai de jos si o insonorizare.
|
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Mie Apr 16, 2014 3:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ionuutzuu a scris: | Nu compara sensibilitatea cu rezistenta !
Intereseaza-te de diferentele de rezistenta in domeniul auto sa vezi cat de "bine" e.
La JBL e o chestie bine cunoscuta ca ei pun sensibilitati astrologice pe difuzoarele entry level. |
Eu stiu ce zici dar in cazu de fata nu are ce sa se intample.. cu amplificare separat normal ca nu as recomanda sa pui dif de 2 ohmi pe amplif de 4 ohmi.
Dar cand vb de 10 15 watti nu e nici un pericol..dimpotriva..se va auzi mai tare. Si mai e o chestie..in timpul functionarii difuzorului bobina se incalzeste si de la 2 ohmi ajunge tot pe la 4 si asta a zis-o un inginer de la jbl
Iar chestia asta nu e valabila doar in domeniul auto.
|
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Mie Apr 16, 2014 3:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ionuutzuu a scris: | Nu compara sensibilitatea cu rezistenta !
La JBL e o chestie bine cunoscuta ca ei pun sensibilitati astrologice pe difuzoarele entry level. |
Eu stiu ce zici dar in cazu de fata nu are ce sa se intample.. cu amplificare separat normal ca nu as recomanda sa pui dif de 2 ohmi pe amplif de 4 ohmi.
Dar cand vb de 10 15 watti nu e nici un pericol..dimpotriva..se va auzi mai tare. Si mai e o chestie..in timpul functionarii difuzorului bobina se incalzeste si de la 2 ohmi ajunge tot pe la 4 si asta a zis-o un inginer de la jbl
Iar chestia asta nu e valabila doar in domeniul auto.
|
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Mie Apr 16, 2014 4:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Omule, e imposibil ca atunci cĂąnd o rezistențĂŁ se ĂźncĂŁlzește sĂŁ-și mĂŁreascĂŁ capacitatea. E pur și simplu imposibil, de ce nu se ĂźntĂąmplĂŁ asta și la siguranța de pe cablul de 12v? CĂŁ și aia se ĂźncĂŁlzește (puțin ce-i drept) dar asta nu ĂźnseamnĂŁ cĂŁ de la 60A ajunge la 90A.
_________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Mie Apr 16, 2014 4:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ionut, orice bobina care se misca isi modifica impedanta...
Fa cel mai simplu test, ia un multimetru si masoara impedanta unui difuzor, apoi incepi si misca usor difuzorul si vezi ce se intampla!
Dupa ce o sa faci chestia asta, sa ne impartasesti rezultatul, te rog!
|
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Mie Apr 16, 2014 8:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stiu foarte bine cum fluctueaza impedanta +/- dar NU va sta niciodata constanta asa cum zicea el la 4 ohmi dupa ce se incalzeste, poate doar asa am inteles eu ?
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Mie Apr 16, 2014 8:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu am zis ca ajunge fix la 4 ohmi iti dai seama ca e mai mult sau mai putin. Si repet a zis-o un inginer de la jbl. Daca nici el nu stie apoi ...
|
|
| Sus |
|
 |
widoo
|
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Mie Apr 16, 2014 11:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
DecĂąt de la consultanți mai bine deloc. Oricum dacĂŁ te uiți la rĂŁspunsurile lor sunt pro Hertz 100%. SĂŁ știi cĂŁ nu poți da greș cu ele, le poți amplifica ulterior chiar dacĂŁ sunt low entry.
|
| Sus |
|
 |
widoo
|
Trimis: Mie Apr 16, 2014 11:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cel mai probabil ca voi merge pe Hertz.
Momentan am pe polita niste MTX micute de 13cm acestea: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/MTX-Audio/Thunder-6000/T6C502/
Ele si-au facut bine treaba pana de curand cand am pus pe fata tweetere, iar MTX-urile abia le mai aud, doar daca le dau Fade mai mult pe spate.
Difuzoarele pe fata din usi sunt cele originale de care sunt foarte multumit, impreuna cu tweeterele fac o treaba excelenta.
Sper ca dupa ce imi voi monta ovalele pe polita sa nu imi acopere sunetul pe fata. Iar daca va fi asa, voi merge si pe fata tot cu Hertz, apoi insonorizare portiere.
_________________ eXospHere zOne |
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
|
| Sus |
|
 |