Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandare achizite boxe ovale spate Opel Astra G
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 1:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu compara sensibilitatea cu rezistenta !

Intereseaza-te de diferentele de rezistenta in domeniul auto sa vezi cat de "bine" e.

La JBL e o chestie bine cunoscuta ca ei pun sensibilitati astrologice pe difuzoarele entry level.

mateyon
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 1:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

alecspc a scris:
ionuutzuu a scris:
JBL-urile alea au sensibilitatea in pom !

Compenseaza faptul ca au 2 ohmi.

Nu ma pricep,dar din ce am mai auzit de pe la "baieti" cu impedanta mai mica risti sa-ti f*** playerul(amplificatorul).
Nu dati cu pietre!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
widoo

Data înscrierii: 13/Noi/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 2:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sa inteleg ca JBL nu prea ar fi ok.
Din celelalte firme pe care le-am enumerat, doar Hertz imi recomandati? Sau pentru celelalte imi trebuie neaparat amplificator separat?

alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 3:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mateyon a scris:
alecspc a scris:
ionuutzuu a scris:
JBL-urile alea au sensibilitatea in pom !

Compenseaza faptul ca au 2 ohmi.

Nu ma pricep,dar din ce am mai auzit de pe la "baieti" cu impedanta mai mica risti sa-ti f*** playerul(amplificatorul).
Nu dati cu pietre!!

Nu si la puterile astea..vb de 15 watti aici.

Pt celelalte dif ai nevoie de amplificare

Mai era de la alpine ovale care merg bine pe player..dar daca mergi pe hertz faci cea mai buna alegere
Sus
mateyon
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 3:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Piata e plina de oferte, eu unul as merge pe 4 ohmi ca sa nu-mi dau cu tesla apoi. Ca sunt 15W sau 100W cred ca mai degraba e vb de solicitarea capacitatii playerului.
Pentru player poti sa te orientezi si la gama mai de jos si o insonorizare.
Sus
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 3:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionuutzuu a scris:

Intereseaza-te de diferentele de rezistenta in domeniul auto sa vezi cat de "bine" e.

La JBL e o chestie bine cunoscuta ca ei pun sensibilitati astrologice pe difuzoarele entry level.

Eu stiu ce zici dar in cazu de fata nu are ce sa se intample.. cu amplificare separat normal ca nu as recomanda sa pui dif de 2 ohmi pe amplif de 4 ohmi.
Dar cand vb de 10 15 watti nu e nici un pericol..dimpotriva..se va auzi mai tare. Si mai e o chestie..in timpul functionarii difuzorului bobina se incalzeste si de la 2 ohmi ajunge tot pe la 4 si asta a zis-o un inginer de la jbl
Iar chestia asta nu e valabila doar in domeniul auto.
Sus
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 3:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionuutzuu a scris:

Eu stiu ce zici dar in cazu de fata nu are ce sa se intample.. cu amplificare separat normal ca nu as recomanda sa pui dif de 2 ohmi pe amplif de 4 ohmi.
Dar cand vb de 10 15 watti nu e nici un pericol..dimpotriva..se va auzi mai tare. Si mai e o chestie..in timpul functionarii difuzorului bobina se incalzeste si de la 2 ohmi ajunge tot pe la 4 si asta a zis-o un inginer de la jbl
Iar chestia asta nu e valabila doar in domeniul auto.
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 4:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Omule, e imposibil ca atunci cĂąnd o rezistențĂŁ se ĂźncĂŁlzește sĂŁ-și mĂŁreascĂŁ capacitatea. E pur și simplu imposibil, de ce nu se ĂźntĂąmplĂŁ asta și la siguranța de pe cablul de 12v? CĂŁ și aia se ĂźncĂŁlzește (puțin ce-i drept) dar asta nu ĂźnseamnĂŁ cĂŁ de la 60A ajunge la 90A.
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 4:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ionut, orice bobina care se misca isi modifica impedanta...
Fa cel mai simplu test, ia un multimetru si masoara impedanta unui difuzor, apoi incepi si misca usor difuzorul si vezi ce se intampla!
Dupa ce o sa faci chestia asta, sa ne impartasesti rezultatul, te rog! Smile
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 8:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Stiu foarte bine cum fluctueaza impedanta +/- dar NU va sta niciodata constanta asa cum zicea el la 4 ohmi dupa ce se incalzeste, poate doar asa am inteles eu ?
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 8:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu am zis ca ajunge fix la 4 ohmi iti dai seama ca e mai mult sau mai putin. Si repet a zis-o un inginer de la jbl. Daca nici el nu stie apoi ...
Sus
widoo

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 11:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asadar ce sa aleg intre:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HERTZ/Dieci/Dieci-DCX-690.3/
si
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/JBL/GTO/GTO938-/

O recomandare din partea Be-loud se poate?

ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 11:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DecĂąt de la consultanți mai bine deloc. Oricum dacĂŁ te uiți la rĂŁspunsurile lor sunt pro Hertz 100%. SĂŁ știi cĂŁ nu poți da greș cu ele, le poți amplifica ulterior chiar dacĂŁ sunt low entry.
widoo

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2014 11:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cel mai probabil ca voi merge pe Hertz.
Momentan am pe polita niste MTX micute de 13cm acestea: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/MTX-Audio/Thunder-6000/T6C502/
Ele si-au facut bine treaba pana de curand cand am pus pe fata tweetere, iar MTX-urile abia le mai aud, doar daca le dau Fade mai mult pe spate.
Difuzoarele pe fata din usi sunt cele originale de care sunt foarte multumit, impreuna cu tweeterele fac o treaba excelenta.
Sper ca dupa ce imi voi monta ovalele pe polita sa nu imi acopere sunetul pe fata. Iar daca va fi asa, voi merge si pe fata tot cu Hertz, apoi insonorizare portiere.

Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 12:05 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionuutzuu a scris:
Omule, e imposibil ca atunci cĂąnd o rezistențĂŁ se ĂźncĂŁlzește sĂŁ-și mĂŁreascĂŁ capacitatea. E pur și simplu imposibil, de ce nu se ĂźntĂąmplĂŁ asta și la siguranța de pe cablul de 12v? CĂŁ și aia se ĂźncĂŁlzește (puțin ce-i drept) dar asta nu ĂźnseamnĂŁ cĂŁ de la 60A ajunge la 90A.

Se zvarcoleste fie iertat Tesla in mormant dupa ce ai batut efectiv toate marimile fizice si legile electrofizice.Te rog,nu mi-o lua in nume de rau.Chiar nu am nimic cu tine insa nu pot lasa asa ceva sa treaca neobservat .

A se reciti manualul de fizica din clasa a 7-a respectiv a 11/12-a Exclamation Exclamation

Bobina se comporta precum un inductor iar o proprietate a acestuia este de a-si modifica impedanta(atentie,impedanta nu rezistenta) in functie de frecventa.

A se observa graficul frecventei unui difuzor oarecare in free-air cat si in incinta.

Totusi eu nu recomand toate canalele conectate la 2 ohmi .Dupa 2-3 minute de ascultat la nivel maxim playerul devine tigaie Tefal.

pg_52.gif
 Description:
 Filesize:  27.98 KB
 Viewed:  229 Time(s)

pg_52.gif

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 2 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum