Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandare achizite boxe ovale spate Opel Astra G
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 12:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O sĂŁ ți-l acopere mai mult ca sigur dar nu știu Ăźn cĂątĂŁ mĂŁsurĂŁ.

DacĂŁ ești bass lover sau hater de sunet bright (cum am eu un prieten) va trebui sĂŁ te orientezi spre altceva pentru fațĂŁ.

widoo

Data înscrierii: 13/Noi/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 12:14 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Deci Hertz pe fata nu ar merge? Nu sunt chiar asa de impatimit al basului, mai mult as vrea sa se auda tare si clar, decat cu bas si distorsionat. Si daca tot iau ovale Hertz, sa merg si pe fata tot pe aceeasi firma.
Daca voi simti nevoia de mai mult bas, am in plan si un subwoofer pentru portbagaj, eventual si acesta tot Hertz.
Sa vad cum va sta situatia dupa ce imi voi pune ovalele.

ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 12:33 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DacĂŁ Ăźți pui și sw sunt perfecte. Mi-am pus și eu zilele astea o praștie de Blaupunkt sealed doar de test și parcĂŁ a mai calmat din Ăźnalte, nu mai sunt așa țipĂŁtoare.
widoo

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 12:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca pun si pe fata tot Hertz, le poate duce player-ul pe toate? Sau imi trebuie amplificator separat?
LooSeR
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 8:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de dus ti le duce, dar nu unde trebuie. Un player real scoate 10 -15w ... nu are putere suficienta sa mute membrana cum trebuie Smile De aceea se folosesc amplificatoarele. Conteaza ce vrei de la sistem
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 8:41 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Era bine dacĂŁ mergeau legate Ăźn punte la player Smile))) Asta pt cei ce folosesc doar 2 boxe.
mateyon
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 12:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionuutzuu a scris:
Era bine dacĂŁ mergeau legate Ăźn punte la player Smile))) Asta pt cei ce folosesc doar 2 boxe.

Cred ca atunci poti sa pui 2 ohmi, nu?

Daca ai de gand si subwoofer nu mai pune ovale pe spate.
Sus
widoo

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 12:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din spate nu ma astept la prea mult bas din partea unor difuzoare asa mici, de aceea am in plan si montarea unui subwoofer.
Vreau sa-mi vina sunet si din spate (medii si inalte), nu numai din fata sa am oarecum un efect de surround.
Daca renunt la ideea de ovale si pun niste rotunde de 16.5 pe spate imi vor ajunge pentru a creea efectul de surround? Am gaurile date in polita si daca renunt la difuzoare nu vreau sa le las asa, trebuie sa pun ceva, dar putin mai puternic de MTX-urile de 13cm pe care le am acum.De exemplu acestea:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HERTZ/Dieci/Dieci-DCX-165.3/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/JBL/CS/CS-6/

Eu am in portierele spate gauri pentru inca o pereche de tweetere, dar nu stiu in ce masura le voi auzi, cred ca mai mult sunt pentru persoanele de pe bancheta..

mateyon
Priceput

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 1:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Gaurile le poti acoperi cu grile de difuzoare...sau alta polita de la dezmembrari. Efectul probabil ca l-ai simti daca ai sta pe bancheta din spate, in centru...dar in mod normal ar trebui sa ti-l dea sistemul de componente pe fata.
Eu cred ca difuzoare spate si subwoofer s-ar bate cap in cap.
Sus
widoo

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 1:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Atunci raman la ideea de ovale, care daca mi le pun presimt ca imi acoperi sunetul pe fata. Iar cand pun si subwoofer sa mai taie un pic din ovale, putin reglaj din fade si sa am efectul de surround dorit.
mateyon
Priceput

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 1:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cum crezi tu e cel mai bine.
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 4:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@mateyon - Nu, tot n-ai putea.

@widoo - Ovalele acopera intotdeauna intr-o oarecare masura boxele de pe fata dar eu iti recomand sa pui intai sistemul pe fata + sw iar abia apoi daca simti nevoie de surround schimbi ceva desi eu cred ca doar pt. o completare a sunetului in habitaclul masinii sunt de ajuns acele MTX-uri. Care e rostul montarii a doua boxe ovale daca le "subvoltezi" ulterior ?

widoo

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 4:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

MTX-urile abia le mai aud. Daca schimb boxele fata + subwoofer, chiar ca nu si-ar mai face simtita prezenta deloc.
O intrebare, probabil stupida: daca renunt complet la boxe ovale si imi pun la punct sistemul pe fata + subwoofer, e posibil ca sunetul (medii, inalte) sa se mai orienteze putin din fata catre centrul/spatele masinii datorita basului SW?

alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 4:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pt autorul topicului

mi se pare cel mai ciudat modul in care te gandesti sa-ti faci muzica in masina si nu iese decat un haos complet.

ori mergi pe sistem fata plus ovale spate pt un plus de bass si ATAT
ori sistem pe fata + mtx-urile de pe spate le lasi acolo (dar nu e obligatoriu) + sw

in nici un caz si ovale si sw ca numai muzica nu o sa ai in masina.
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2014 4:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Intai pune sistem + sw sa vezi care e sunetul. De pus oricum le pui dar conteaza ordinea ca poate bagi bani in boxe degeaba. Daca ai e aruncat si poti schimba iar boxele nu e o problema Smile) Decat sa prapadesti 300 de lei pe ovale mai bine iti iei un amplificator separat pt. boxele din fata si ai un sunet mult mai mult decat decent chiar la un volum ridicat.
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 3 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum