Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sistem audio Citroen C3
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
kitsched

Data înscrierii: 30/Mai/2007
Locație: Baia Mare

MesajTrimis: Mie Mai 30, 2007 11:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aha, mersi de raspuns. Daca ai timp ai putea s-o mai dai putin pe offtopic si sa povestesti de masina in sine... Primele impresii si din astea.

Revenind la audio, eu ma gandeam cam asa: in prima faza vreau sa-mi imprumut actualul head unit din Dacie (un Kenwood cu MP3 care si-a facut datoria vitejeste pana acum). As vrea in schimb sa-mi fie montante incinte noi in Citroen si m-am gandit la:

Fata - http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Clarion/SRS1726/
Spate - http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/SONY/XS-F1324/

As fi fost curios cum a mers cu montajul tweeterelor pe bord si daca a fost OK adancimea boxelor din fata. Nu vreau sa am surprize neplacute.

Ulterior as vrea sa-mi iau un HU Sony GT 410U:

http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/SONY/CDX-GT410U/

Principalul motiv pentru alegerea acestui HU este portul USB. Voi conduce masina alternat cu sotia iar eu am deja un stick de 4 Giga si ma gandeam ca daca-si ia si ea unul nu vor mai fi discutii de genul: "n-avem un CD cu muzica decenta in masina asta"... Smile Plus intrarea pentru iPod-ul ei drag plus CD-urile mele cu muzica indecenta. Personal mi se pare o alegere buna.

Ultima modificare efectuată de către kitsched la Mie Mai 30, 2007 12:23 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
inmang20

Data înscrierii: 22/Feb/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mie Mai 30, 2007 12:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
Fata - http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Clarion/SRS1326/
Din cate am inteles eu de la dealer, boxele pe fata trebuie sa aiba 17 cm diamentru nu 13 cat vrei tu sa pui, deci cred ca pe fata iti trebuiesc http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Clarion/SRS1726/

Iar referitor la HU si sisteme de boxe auto sunt complet pe langa subiect, nu am nici o ideeea cum se aud unele fate de celelate, dar merg pe mana celor de la Beloud si am observat ca nu au o parere tocmai buna despre sony, dupa cum vezi si in prima pagina, eu initial am vrut sa-mi pun un HU Pioneear cu boxe Sony (pt ca asa isi luase un prieten pt un Logan), iar cei de pe forum, m-au sfatuit sa nu merg pe Sony, ci sa ma indrept catre Clarion, de exemplu.

Referitor la motajul boxelor nu am nici o idee, o voi face la dealer (Alpha Motors Constanta) pentru ca mi-au spus sa imi perd garantia la sistemul electric (desi nu are nici o legatura sistemul audio cu cel electric) pentru a nu ma certa cu ei si te voi anunta dupa ce le voi monta cum iese. Initial, cand ii intrebam despre pretul manoperei si ce dimensiuni de boxe si tweeter trebuie sa caut, ei imi tot spuneau sa vin la ei ca cu 7 mil ma rezolva cu nustiu ce mp3 Sony si boxe de care fel nici ei nu stiau.

Masina este mai mult decat ok (oricum este prima mea masina si iti dai seama ca sunt subiectiv), este o masina preponderent de oras si nu prea se poate conduce intr-un mod prea sportiv (eu am varianta cu motor de 1.1 benzina 60 cp, poate tu iti iei una mai puternica) si de asemenea nu prea poti sa abordezi depasirile pe contrasens fara sa te asiguri ca ai si suficient loc sa te intorci pe sensul tau.
Consumul este destul de bun daca nu depasesti 3000 RPM, sunt un pic cam dezavantajate persoanele mai inalte care o cunduc, deoarece nu vezi turometrul iar oglinda interioara iti cam blocheaza o buna parte din vizibilitatea de pe parte dreapta, iar eu la virajele catre dreapta ma cam aplec un pic sa vad pe sub oglinda. Este destul de spatioasa pe toate locurile (nu la fel de spatioasa ca un logan dar cu un design mai bun si parca mai bine construita) si portbagajul este destul de mare. Un lucru cam urat este ca interiorul capotei de la motor nu este vopsit ci doar grunduit. mai am o problema si cu marsarier-ul, nu vrea sa intre tot tinpul in viteza respectiva, desi misc schimbatorul la fel de fiecare data.
Cam asta este parerea mea despre Citroen C3, dar daca mai ai intrebari poti sa-mi spui.

kitsched

MesajTrimis: Mie Mai 30, 2007 12:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Scuze pentru link-ul gresit pentru difuzoarele fata. Aveam cam multe ferestre deschise si am gresit copy paste-ul. Intr-adevar, asa cum ai spus si tu, am nevoie de varianta de 17 cm pentru fata. Am corectat si mai sus.

Ce sunt eu curios in legatura cu montarea boxelor fata e unde vin puse acele filtre pentru tweetere? Si cum sunt montate tweeterele in sine pe bord?

Din pacate dupa cum am descris si mai sus cerinta mea principala pentru HU (pe langa MP3, evident) e acel port USB. Iar din ce am vazut celelalte unit-uri care au acest feature au pretul cu mult peste Sony-ul ochit de mine. In Dacie am boxe Sony si nu ma pot plange. Bine, in Dacie nu-ti prea permiti sa fi mare audiofil la ce zgomot face in timpul rularii masina in sine... Smile

Si la noi se va face montajul la dealer, ba mai mult, ne-au promis un montaj gratuit pentru partea audio. De asta as vrea sa am macar boxele noi disponibile in momentul in care cumpar masina. Banuiesc ca HU voi putea schimba si acasa ca pana la urma - urmei nu e cine stie ce, este vorba de extragerea unei cutiute si introducerea alteia - conectorul fiind ISO banuiesc. Iar masina ar fi bine s-o cumparam pana la sfarsit de iunie pana cand dureaza promotia. Degetele incrucisate sa ne dea creditul pana atunci! Confused

Referitor la masina noi vom merge pe varianta 1.4 ca mai facem si iesiri la munte, mai ales iarna si nu vrem sa ne moara la urcare. Oricum, daca n-a murit Dacia din '74 nu cred ca va muri Citroen-ul Smile dar totusi poate putin dinamism in plus nu va strica. De altfel mare sofer de raliu nu sunt, nu obisnuiesc nici sa ma bag in depasiri la limita si in mod evident masina va fi folosita totusi majoritatea timpului in oras. Eu nu sunt foarte inalt si nici nevasta nu e iar la test drive am putut vedea perfect bordul asa ca nu cred ca vor exista probleme cu aplecarea sub oglinda pentru asigurare.

Mersi mult pentru raspunsul rapid, sper sa imi poti da feedback despre boxe inainte sa luam noi masina. Daca imi mai amintesc intrebari voi reveni.
Sus
inmang20

MesajTrimis: Mie Mai 30, 2007 4:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
Ce sunt eu curios in legatura cu montarea boxelor fata e unde vin puse acele filtre pentru tweetere? Si cum sunt montate tweeterele in sine pe bord?

La asta m-am gandit si eu initial, dar am observat ca sunt doua locuri in bord aproape de baza parbrizului (in stanga si in dreapta) care au niste capace, si presupun ca acolo vor fi mon tate tweeterele pentru alt loc nu este.

bebeko
Pasionat

Data înscrierii: 18/Mai/2007
Locație: Cluj-Napoca/Bistrita

MesajTrimis: Mie Mai 30, 2007 7:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De ce nu te gandesti si la un sistem de difuzoare din gama Hertz Dieci, care sunt special facuta sa fie amplificate doar din HU. Cum nu se comercializeaza pe be-loud, din pacate am vazut ca nimeni nu ti-a pomenit de ele ... Sad Pentru un sunet de calitate , am inteles ca ar fi mai recomandat Clarion ca si HU.
Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Dum Iun 10, 2007 11:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

deja nu mai stie omul ce sa mai creada Laughing

p40-ul este o alegere foarte buna, din pacate se potriveste in bord negru cu afisaje portocalii ca nuca-n perete, dar banii se dau pe sunet nu pe dizain Very Happy

concurent serios al p40-ului este doar dxz578, care e deja cu ~150 ron mai scump, dar are un sunet mai frumos si mai natural.
dxz568 care e la acelasi pret cu p40 sufera la o gramada de dotari fata de pioneer, nu are filtre/reglaje/egalizator etc DAR va suna bine pe un sistem fara mari pretentii {adica doar boxe, fara amplificator si subwoofer}

ca boxe recomand si eu Hertz dieci DSK 165 {sistem} pe fata si eventual DCX 130 {coaxiale} pe spate, clarion sunt mult mai slabi la difuzoare.

legat de alpha, am inteles totusi ca metin ar fi un tip destul de maleabil si se poate discuta cu el... nu are cum sa afecteze instalatia electrica un hud montat corect si portejat de o siguranta.

oricand putem discuta mai mult si pe clubul citroen, inclusiv despre impresii/probleme masina.

inmang20

MesajTrimis: Sâm Iun 16, 2007 11:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut asa vrea si eu un raspuns cat mai rapid de unde pot achizitiona boxe Hertz dieci DSK 165 {sistem} pe fata si eventual DCX 130 pe spate din moment ce aceste sunt special facute pentru a lucra fara amplificare doar cu HU.

Sper sa nu fie probleme de reclama la alte situri.

_vrx_
Priceput

Data înscrierii: 17/Apr/2007

MesajTrimis: Sâm Iun 16, 2007 11:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai bine iti iei altceva (focal de exemplu) ...dar daca vrei neaparat sa cumperi hertz incearca la total moto.
Sus
inmang20

MesajTrimis: Sâm Iun 16, 2007 11:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si boxele Focal sunt la fel ca Hertz contruite sa lucreze fara amplificare ?
inmang20

MesajTrimis: Sâm Iun 16, 2007 12:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am probleme in a gasi site-ul de la total moto, poti sa ma ajuti ?
iar focal mi se par un pic cam scumpe Sad

kitsched

MesajTrimis: Sâm Iun 16, 2007 12:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru boxe Hertz incearca okazii.ro.
Asta daca ai incredere.
Sus
inmang20

MesajTrimis: Sâm Iun 16, 2007 12:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mersi frumos dar nu vreu sa cumpar decat din magazine specializate si nu am incredere Smile)
inmang20

MesajTrimis: Sâm Iun 16, 2007 1:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce parere aveti despre ?

Var 3 Model Pret

HU Pioneer DEH-P40MP 514.90
Fata 170 DLS Coaxiale Classic B6A 254.90
Spate 130 DLS Coaxiale Classic 225 184.90

Versus

Var 1 Model Pret

HU Pioneer DEH-P40MP 514.90
Fata 170 Clarion SRS1726 + Tweeter 144.90
Spate 130 Clarion SRS1326 129.90

Si nu inteleg care este traba cu difuzoarele aste hertz, daca sunt asa de bune de ce nu le comercializeaza nimeni ? Ma chinui de 4 ore sa gasesc un site care sa-mi spuna si mie cat costa ? Si cred ca in curand o sa renunt la hertz.

Ideea este ca am banii si acum tot primesc mesaje pe forum si fiecare imi spune sa nu merg pe varianta aia si o aleg pe cealalta. O sa mai astept pana duminica sa vedem ce se mai iveste si o sa pun comanda si cu asta basta.

Si , in final, sunt mai bune DLS decat Clarion ?

kitsched

MesajTrimis: Sâm Iun 16, 2007 1:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
Si, in final, sunt mai bune DLS decat Clarion ?

Astea sunt de cele mai multe ori intrebari cu raspunsuri subiective. Smile
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Sâm Iun 16, 2007 1:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hertz nu se prea omoara sa lucreze cu magazinele on-line. putine sanse sa gasesti la acest tip de magazine.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
Pagina 2 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum