Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sistem audio Citroen C3
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
inmang20

Data înscrierii: 22/Feb/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Sâm Feb 24, 2007 11:08 am    Titlul subiectului: Sistem audio Citroen C3 Răspunde cu citat (quote)

Salut,

In curand o sa-mi livreze masina, Citroen C3 din 2007 si ma gandesc cu ce sitem audio sa o echipez, pentru ca nu vine cu nimic de la dealer, doar preechipare audio (doar firele trase).
Dupa lungi discutii si dupa ce am citit pe forum m-am hotarat la Pioneer DEH-3900MP la 440 ron, mi se pare un raport pret /calitate foarte bun. Ce parere aveti ?

Acum vine partea si mai grea pentru ca nu prea ma pricep si as vrea ajutorul vostru, mai ales al celor care si-au montat boxe pe C3 ! Am sunat la dealereul Alpha Motors din Constanta care distribuie aici Citroen si mi-au spus ca boxele pe fata trebuie sa fie de 170 mm iar cele de pe spate 130/135 mm, dar cele de pe spate se fixeaza cu un suport de fixare care la Alpha Motors consta 70 ron 2 buc. Manopera pentru montarea mp3 player si boxe este de 150 ron. Ce parere aveti ? Mi se pare un pic cam mare tariful pentru montarea mp3 playerului si a boxelor ! Stie cineva in Constanta un service unde le pot monta mp3 playerul si boxele astfel incat sa nu pierd garantia la sitemul electric ? La telefon, cei de la service Alpha Motors, mi-au spus ceva de genul "Ca sa nu riscati sa pierdeti garantia la sitemul electric,veniti la noi". Si nu prea am inteles de ce trebuie fixate boxele de pe spate cu suport, pentru ca si suportii sunt un pic cam scumpi (70 ron) !

Ce ma sfatuiti sa cumpar, avand in vedere ca vreu sa-mi iau Pioneer DEH-3900MP,difuzoare pentru fata de 17 si pe spate de 13 ? Nu ma intereseaza sa fie puternice, nici mari, doar sa se auda ok si sa fie la un pret rezonabil (in jur de 200, 250 ron) , fara sa harie sau chestii de genul asta. Am vazut ca sunt boxe sisteme, coaxiale si dual cone, si in afara ca cele dual cone sunt de fapt doua boxe (una peste cealalta) nu prea am inteles nimic.

Multumesc frumos

inmang20

MesajTrimis: Sâm Feb 24, 2007 5:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

M-am gandit ca la 2 perechi de boxe de la Sony :

SONY XS-F1324 http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/SONY/XS-F1324/ la 84 ron
SONY XS-F1724 http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/SONY/XS-F1724/ la 109 ron

ma incadrez in 200 ron.

Ce credeti sunt ok aceste boxe ? Le-a folosit cineva, sa-mi dea si mie un sfat ?
Cool

andrei006
Priceput

Data înscrierii: 05/Sep/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Sâm Feb 24, 2007 7:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hai sa o luam pe rand:
1. suportii aia ... sunt de fapt niste adaptoare din plastic cu ajutorul carora poti sa motnezi boxele. ultima data cand m-am interesat costau 35 ron.
2. eu personal nu as alege niste boxe sony ... si mai ales unele din clasa aia. nu o spun cu rautate dar 200 ron e un buget foarte mic pentru 2 perechi de boxe. incearca macar cu 300 ron pentru a nu regreta mia incolo alegerea facuta.
ps: boxele haraie nu ca sunt ele proaste ... ci din lipsa amplificarii. pui biste boxe de 70W rms pe un player ce are ~20W rms ... si dai la maxim. normal ca o sa se auda prost.
3. daca mai pui 70 ron poti sa cumperi un pioneer 30mp ce are mai multe setari si mai multe optiuni de expansiune Very Happy ... in caz ca vrei mai mult peste ceva timp.
4. 150 ron e mult pentru a monta 4 boxe si un casetofon.
uite aici o lista cu preturi: http://www.be-loud.ro/pagini/manopera/
ps: eu am comandat masina tot cu preechipare audio si a venit cu boxe fata si fire trase de la boxele fata pana la locul unde trebuia pus casetofonul. pe spate nu era nimic.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
inmang20

MesajTrimis: Sâm Feb 24, 2007 7:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1. Astea sunt de la dealer, cred ca de aceea sunt mai scumpe, si presupun ca altele nu s-ar potrivi. Asa ca o sa raman la ele Sad

2. Ok, o sa maresc bugetul pentru boxe la 300 ron Sad ,ce m-ai sfatui sa iau ? (2 boxe fata si 2 spate). Am vb la service-ul autorizat si nu vine nici nu boxe si nici cu casetofon, doar firele trase.

3. La HU este o diferenta clara intre Pioneer 30mp si Pioneer DEH-3900MP pentru ca mie sincer imi place cum arata DEH-3900MP ( Very Happy si de aici deduci tu ca sunt un pic pe langa subiect; recunosc ca nu prea ma pricep, dar vreau sa fac o alegere buna). Dar daca ma convingi ca se va auzi mult mai bine pe 30mp probabil ca o sa-l si iau, in ce priveste optiuni de expansiune nu o sa fie cazul, o sa raman la mp3 player si 4 boxe.

4. Asa mi s-a parut si mie cam mult dar mi-au spus ca e posibil sa pierd garantia la sistemul electric daca nu fac montajul la ei

Mersi pentru ajutor !!
Laughing Cool

andrei006
Priceput

MesajTrimis: Sâm Feb 24, 2007 8:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai inelele alea sunt facute sa se potriveasca la orice masina. Nu sunt universale ... sunt pentru fiecare marca/model in parte.
30MP are hpf, lpf ... setari care te pot ajuta sa obtii un sunet mai bun, asta fiind motivul pentru care l-am recomandat.
Daca as avea ~300ron pentru boxe probabil ca mi-as lua Clarion SRS1726 pe fata si pe spate ceva coaxial (cu tweeter incorporat) sau un SRS1326.
Sus
inmang20

MesajTrimis: Sâm Feb 24, 2007 8:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Stii cumva de unde pot sa mai obtin un pret pentru inelele de prins boxele pe spate la Citroen C3 (eventual un site, pentru ca sunt din Constanta)

Da, intradevar difuzoarele aceste sunt de 40w, si presupun ca este mai bine si HU fiind de 50w (presupun ca sunt mai compatibile)

Dar am vazut ca si cele de pe fata cat si cele de pe spate au si tweetere si nu prea stiu unde sa le pun, nu stiu daca o sa fie gauri pentru tweetere.

Se pot monta tweetere pe o masina noua fara sa se piarda garantia ? Cum ?

Iar referitor la HU mi se pare ca Pioneer DEH-3900MP ar avea mai multe optiuni si reglaje fata de Pioneer DEH-30MP, iar Pioneer DEH-30MP are doar procesare sunet: HPF, LPF, EEQ Plus, FIE (Front Image Enhancer), SFEQ (Sound Focus Equaliser), acestea chiar se fac simtite cand asculti muzica pe un sistem de 4 boxe sau sunt niste preocesari pentru woofere si alte chestii aditionale ?

Pioneer DEH-3900MP
radio-CD/MP3 (model 2007)
putere: 4 x 50W MOSFET (4 x 22W RMS)
compatibil: CD-R / CD-RW / MP3 / WMA / WAV / CD-text
display LCD lumina alba
iluminare taste: rosu (volum albastru)
volum rotativ
ATT (atenuator)
intrare auxiliara frontala
intrare muting telefon
1 pre-out RCA stereo (2,2V)
intrare comenzi pe volan (necesita adaptor)
conector ISO
Radio Data System (RDS)
Traffic Announcement
Best Stations Memory (BSM)
memorare 18 posturi
suporta impedanta: 4 - 8 ohmi
reglaje:
balance
fader
bass
mid
treble
loudness
reglaj nivel surse
panou frontal detasabil

Pioneer DEH-30MP
Radio CD cu MP3 si WMA
Amplificare interna 4x50W, MOSFET
procesare sunet: HPF, LPF, EEQ Plus, FIE (Front Image Enhancer), SFEQ (Sound Focus Equaliser)
Panou frontal detasabil
buton volum rotativ
Compatibil CD-R, CD-RW, MP3, WMA, WAV, CD-Text
Tuner compatibil RDS
Iesiri preout RCA: 2 (F + R sau S/W)
intrare AUX-In
telecomanda optionala
model 2006

andrei006
Priceput

MesajTrimis: Sâm Feb 24, 2007 9:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Casetofonul are 4x50W ... dar RMS sunt doar vreo 4x20W.
Reglajele de care spuneai: balance, fader, bass, mid, treble, loudness ... sunt cam pe orice casetofon.
Tweeter nu-ti trebuie decat pe fata ... pe spate nu ai ce face cu ele.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Sâm Feb 24, 2007 9:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

fiind un model 2007, 3900 are afisate mai multe date tehnice decat 30MP, dar e totusi subclasat clar de acesta. in fapt, mp30 are cam tot ce are 3900 si in plus acele reglaje care le-ai aminitit (hpf, lpf, fie etc) precum si 2 Rca. diferenta e mai mult decat notabila in favoarea 30MP. FIE este deosebit de util pentru un sistem fara alta amplificare. cu alte cuvine, un DA hotarat, merita diferenta. cat despre tweetere separate, in fata sigur ai loc pentru ele, undeva in dreptul oglinzii, iar pe spate linistit poti pune coaxiale, deci fara tweeter separat, ci integrat.
Sus
inmang20

MesajTrimis: Sâm Feb 24, 2007 9:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aha ... deci DEH-3900MP are 4X22W pe cand DEH-30MP are amplificare interna, deci 4X50W ?
Idea

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Sâm Feb 24, 2007 9:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu. toate au aceeasi amplificare. 20-22 W rms, doar ca 30MP are si HPF, un filtru trece sus, care poate taia frecventele foarte joase, permitand sa utilizezi un procentaj mai mare din acei 22W decat la 3900, care neavand acel filtru, de la 60-65% in sus deja poate produce distorsiuni. asta insa cu pretul renuntarii la frecventele joase, sub 50Hz sa zicem.
Sus
inmang20

MesajTrimis: Sâm Feb 24, 2007 9:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bun atunci m-am hotarat ... Very Happy o sa iau Pioneer DEH-30MP.

Cat despre boxe cred ca o sa mai astept cateva zile pana mi se livreaza masina (la inceputul saptamanii viitoare, Very Happy deabia astept Laughing Cool ) si dupa ce discut foarte bine cu cei de la service-ul autorizat cum se pot monta boxele si o sa revin atunci pe forum si in final o sa fac comanda pentru tot

Multumesc mult pentru ajutor si ... weekend placut Laughing

mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Dum Feb 25, 2007 2:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca te hotarasti si faci o comanda de la noi cred ca iti putem trimite si adaptoarele pentru Citroen c3 la un pret sensibil mai mic decat cei 70 ron.

referitor la instalare, e piperat pretul dar nu foarte mare daca s-ar face treaba ca la carte (cum rar se face pe la noi). Cu garantia vor doar sa te sperie ca sa-ti ia banii de manopera, ce treaba are garantia la sistemul electric cu sistemul AUDIO? la instalarea unui player pe o masina preechipata audio nu se taie nici un fir si nici nu se adauga nici o derivatie pe sistemul electric etc. NU se atinge nimeni de instalatia electrica.
Cel mai bine du-te la un serivce specializat pe car audio, acolo vei avea parte de servicii mai bune si de preturi mai mici in general.

Ca difuzoare iti recomand seria JBL CS sau Coustic. Daca vrei un sunet mai bun alege un sistem de difuzoare pentru fata (tweeter separat care va fi pus pe bord sau in usa dar mai sus decat difuzorul).

Revenind la preturi de "dealer", desi nu e frumos ce fac, uite, postez o poza cu o oferta de accesorii auto a unui dealer... vedeti cat e un carkit la ei si care e de fapt pretul pietei... eu m-am crucit cand am vazut.

accesorii-honda.jpg
 Description:
 Filesize:  228.18 KB
 Viewed:  463 Time(s)

accesorii-honda.jpg

Sus
inmang20

MesajTrimis: Sâm Mai 19, 2007 9:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Gata m-am hotarat ce sa-mi iau :

- HU http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-P40MP/

- Boxe fata http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Clarion/SRS1726/ cu tweeterele pe bord

- Dar la boxele pe spate parca nu as lua http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Clarion/SRS1326/ ci mai degraba as vrea coaxial asa ca va rog sa-mi recomandai o pereche de boxe coaxiale de 13 cm cu maxim 170 ron

- Imi mai trebuie o pereche de inele pentru motajul boxelor de pe spate din portiere

Daca cineva crede ca ar trebuie sa-mi iau altceva, il rog sa-mi spuna si mie, oricum astept o sugestie pt boxele de pe spate pentru ca nu-mi dau seama de pe site cum se aud si cum merg impreuna cu restul componentelor si nu am deloc experinta in sisteme audio de orice fel.

kitsched

Data înscrierii: 30/Mai/2007
Locație: Baia Mare

MesajTrimis: Mie Mai 30, 2007 2:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ti-ai luat pana la urma?

Cum suna?

Intreb ca un viitor proprietar de C3 oarecum nehotarat in privinta sonorizarii propriului autovehicul. Wink
Sus
inmang20

MesajTrimis: Mie Mai 30, 2007 8:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu, inca nu l-am luat pentru ca am avut alte lucruri de facut cu banii, dar cred ca o sa il iau luna viitoare.

Mi-am luat in schimb o pereche de stergatoare din acelea Aero de la Bosh, cele de la citroen nu stergeau bine, mai ales daca era mult praf uscat sau polen de la plopi, in schimb astea noi sterg foarte bine si nu prea fac zgomot, am dat pe ele 110 ron.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum