Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sistem Complet JBL vs. Infinity vs. Pionner vs. Magnat
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
Leutz
Priceput

Data înscrierii: 11/Dec/2006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun Dec 18, 2006 12:51 am    Titlul subiectului: Sistem Complet JBL vs. Infinity vs. Pionner vs. Magnat Răspunde cu citat (quote)

In primul rand va salut pe toti si ii felicit pe domnii admini si pe pasionati care fac o treaba foarte buna iar in al doilea rand vreau sa ma ajutati sa iau niste decizii in legatura cu un sistem complet audio cel mai probabil pentru un Golf 4 sport . O sa le achizitionez pe rand doarece bugetul alocat pentru sistem o sa vina in trepte iar in Romania banu dispare din buzunar cam repede . O sa le pun pe categorie ce ma bate gandu sa iau :

Subwoofer :

1. JBL Power P1222 , din cate am observat din simularile facute de catre un coleg de-al nostru a iesit cel mai bine la frecventele joase ceea ce ma incanta foarte mult si cred ca ar face fata cerintelor mele
2. Infinty Kappa Perfect 12VQ , asta ar fi primul pe lista pentru ca esti foarte aproape de performantele lui P1222 si am avut parte sa ascult un sistem cu tot cu subwoofer de la infinity pe un Jeep... avea 100 W (sub-ul) cei drept dar avea un bass care mi-a placut foarte mult .
Acum am eu o nelamurire , KAPPA 122.7W sau Kappa 120.3se nu sunt departe de caracteristicile lui Kappa Perfect 12VQ , oare merita diferenta de pret oricum o diferenta de putere exista intre ele dar merita ?
3. Pioneer TS-W3004SPL , care cu toate ca nu are 1000W RMS cat zice acolo am vazut niste filmulete cu el in actiune pe net si mi-a lasat o impresie placuta si este pus si el langa celelalte doua de sus .
4. Magnat Charger 230 este un concurent de temut dar o sa cam ocupe spatiu si nici nu stiu exact daca o sa imi intre in spate la golf mai ales ca o sa fie din ala scurt iar daca o sa intre nema spatiu pt bagajele

Acum ca sa dau niste indicii cam ce as vrea eu de la subwoofer sa va vine mai usor sa imi dati un sfat e ca ascult foarte mult hip hop dupa cum zicea cineva ca se joaca cu frecventele joase lil jhon .. terror squad ..care mai sunt iar ca bass imi place un bass profund gen Benny Bennasy ... cand am dat 300W in el sa am o placere sa ascult melodia acum nu ca ar fi impresii sau un moft dar cand vreau sa ies la o plimbare cu masina sa fac o figura frumoasa si bass-ul sa se simta de la vreo 100 de metri (cand voi face montajul la toate aici la voi vom face si insonorizare o sa pun mai jos si ce vreau ) . Subwooferul va fi intr-un tub exceptand Magnat-ul .

Amplificator :

1. JBL GTO 601.1 cred ca ar fi alegerea perfecta pentru P1222 ....
2. Infinity REF 611A la fel cred ca ar merge de minune cu 12VQ
3. Pioneer GM-7200M sau GM-D510M dar are un minus la capitolu pret ceea ce nu ma incanta deloc si la primu GM nici nu o sa reuseasca sa scoata tot din W3004SPL asa ca aici am un dubiu ..
4. Magnat Phantom Monoblock , RX Mono si Rock Mono 1000 cred ca ar face fata cu brio una din ele pentru Charger 230

Difuzoare :

1. JBL CS2165 le-am ascult si am ramas placut de claritatea si bass-ul scos de ele ... nici cu frecventele inalte nu statea rau ... oricum in difuzoare nu ma intereseaza bass-ul pentru ca vreau sa compenseze puterea scoasa de subwoofer ... sau P6552 care trebuie neaparat aplificate deci o alta statie ..
2. Infinity KAPPA 652.7I care si la ele trebuie un amplificator dar sunt sigur ca tot ce tine de medii si inalte vor tine piept bass-ului puternic
3. Pioneer TS-H177 sau TS-E1776 care au un raspuns de frecventa de 30 000 respectiv 32 000 ceea ce inseamna ca ar scoate ceva zgomot acum nu stiu cum stau cu claritatea si cred ca le trebuie si o amplificare ca sa le ajut nitzel
4. Magnat Xcess 162 imi trebuie ceva statioara sa le urnesc .. asta daca au intradevar 100 W RMS frecventele aproapiate de cele 2 difuzoare de la pioneer .

Acum ce as vrea eu de la difuzoare e sa imi scoata o voce clara ... atunci cand ascult un house bun cu ceva efecte si cu o voce de domnisoara in refren sa am placere sa tzipe cat de tare pot boxele si sa poata merge in acelasi pas cu subwooferul sa nu fie un dezechilibru . Cand pic in melancolie mai ascult Joe Satriani (cei care au ascultat stiu ce poate) si acolo trebuie ceva sprijin ... un Sade un Enigma ... consider ca , claritatea difuzoarelor e esentiala

Cd player mp3 :

1. Sony CDX-GT700D , MEX-1GP sau MEX-BT5000 pana acum am avut sony vreo 2 playere si m-o incantat asa ca nu vad de ce nu as merge tot pe sony la playere
P.S. Aici tinand cont ca playerul va ramane mai pe la sfarsit odata cu difuzoarele poate vor mai scadea preturile
2. Pioneer DEH-P6800MP sau DEH-P55BT as merge mai mult pe pioneer la player pentru ca am observat ca toata lumea zice ca sunt cele mai bune in reglaje si nu cred ca o sa faca de rusine boxele ...
3. Clarion DB568RUSB din cate observ are ceva functii .. si am vazut la un amic o serie mai veche de la clarion si se auzea destul de bine ceea ce m-a facut sa il includ in lista

De la player nu pot sa cer decat sa aiba puterea sa scoata un sunet care sa iti ajunga la inima.

Accesorii instalare :

Pentru amplificator m-am gandit sa ii fac cadou un kit AIV 25mm care este si recomandat pentru putere de pana la 600 W .

Pentru insonorizare m-am gandit la Stinger Road Kill Carpet Pad si Stinger Expert Roadkill BulkPack ... o sa ma coste dar si cand voi beneficia de roadele investitiei ....

La condensatoare nu ma pricep deloc dar cred ca US Blaster USB 5483 1,5F sau Stinger SC201MSC ar face fata solicitarii ....
Acestea fiind spuse va puteti da seama de ce urmeaza sa fac . Ce as dori din partea voastra e sa imi dati un sfat sau daca nu por si simplu sa va dati cu parerea despre sistemul propus de mine . E drept ca cu timpu o sa apara altceva o sa se ieftineasca dar alta modalitate nu am decat sa incep sa pun bucata cu bucata ca sa iasa sistemul .. cu putina rabdare cred si sper sa reusesc . Daca mai sunt nevoie de ceva informatii sau doriti sa ma corectati intr-un anumit loc faceti-o cu cea mai mare placere .... ca detalii care tin de fiecare in parte am habar ceea ce tine de detaliu rog sa ma ajutati . Va multumesc pentru ca ati avut rabdare sa imi cititi postul si astept cu placere sfaturi din partea voastra.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Lun Dec 18, 2006 4:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai subwooferul de ce in tub?
cutiile nu ti plac?
ia in considerare si difuzorul asta mtx 5515
Sus
Leutz
Priceput

MesajTrimis: Lun Dec 18, 2006 5:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

baubau a scris:
pai subwooferul de ce in tub?
cutiile nu ti plac?
ia in considerare si difuzorul asta mtx 5515

prefer unul de 30" dupa cum ti-am zis cel mai probabil va fi un golf scurt si vreau sa mai ramana si oleaca de loc catusi de putzin
Sus
NoNameX
Utilizator pe cale de disparitie
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 22/Oct/2006
Locație: In Sound

MesajTrimis: Lun Dec 18, 2006 6:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

...scoate bancheta din spate si iti ramane loc si de jucat ping-pong Laughing ....glumeam....
Sus
Leutz
Priceput

MesajTrimis: Lun Dec 18, 2006 6:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ar fi o posibilitate .... condensatorul e bun unu din cele doua alese ? si la woofer merita diferenta de bani de exemplu la infinity intre Kappa 120.3se si Kappa Perfect 12VQ ....
Sus
George
Pasionat

Data înscrierii: 15/Noi/2006
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Lun Dec 18, 2006 7:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pioneer DEH-P6800MP desi vad ca tu vrei sa bagi bani aiurea in player cand poti lua 4800 care difera de 6800 doar prin afisaj si are 2 iesiri preout in loc de 3 si nu are telecomanda in dotarea standard,dar ca sunet si setari sunt identice
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JBL/GTO_1200T/ amplificat de http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/JBL/GTO_75.2/
degeaba vrei sa iti iei un sub bun daca il bagi in tub ca are toate sansele sa nu se auda nici pe departe de ce poate.mai bine iei ce zic eu mai sus sau poti incerca un tub cu difuzor JBL GTO1202D.
boxe ai face bine sa iei ceva DLS doar pe fata si sa le amplifici.
de preferat ar fi http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/DLS/Sisteme/Classic_C5A/ amplificate de http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/BLAUPUNKT/GTA_275/ .

configuratia facuta de mine va suna mult mai echilibrat decat 2 boxe slabe puse pe player scump si un sub foarte scump bagat in tub,vei auzit mai mult bass si ala haotic din cauza tubului

Priceput

MesajTrimis: Lun Dec 18, 2006 8:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In legatura cu player-ul o sa fac cum zici iar in legatura cu sub o sa renuntz la tub si o sa fac in cutie si ramane sa il faca baietii la montaj sau poate o cutie gen cum are REF 1200B si Kappa Perfect 12VQ... oricum cred ca la subwoofer raman pe Infinity... asta daca nu pe JBL , inca mai astept iar cu DLS-urile alea nu am ascultat nimic de la ei si sunt curios cum s-ar auzi astea dar vor ramane mai la coada , recent va fi Sub-ul si amplificatorul
Sus
George
Pasionat

Data înscrierii: 15/Noi/2006
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Lun Dec 18, 2006 9:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sub ia http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Infinity/Kappa_Perfect_12.1/ ca e ~ la fel ca JBL P1222 la un pret considerabil mai mic .amplificator http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/MAGNAT/RX/RX_Mono/ si o sa ai o rezerva de putere destul de serioasa si pe viitoar poate cand o sa schimbi masina sau o sa pui un sub mai potent ai un amplif puternic si bun.
cat despre boxe daca citesti mai mult pe forum toti vorbesc despre DLS ca fiind cam ceele mai bune boxe dpdv al calitatii sunetului si sunt de la mici la mari pt maniaci Very Happy

Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Lun Dec 25, 2006 9:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

alegerile facute de tine sunt bune !

personal as merge pe infinity 12 VQ in compresie ... oricum daca masina o sa fie golf se aude in masinile astea de iti pica fata Smile depinde acuma cat de tare vrei sa se auda ? vrei SPL sau SQ ? infinity`ul are cate un pic din amandoua Smile
Sus
Leutz
Priceput

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 10:41 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ELNA a scris:

personal as merge pe infinity 12 VQ in compresie ... oricum daca masina o sa fie golf se aude in masinile astea de iti pica fata Smile depinde acuma cat de tare vrei sa se auda ? vrei SPL sau SQ ? infinity`ul are cate un pic din amandoua Smile

Clar o sa fie SQ dar nu strica nici SPL totusi vreau sa fac o impresie placuta cand ajung la o intersectie nu ? Rolling Eyes
Sus
Leutz
Priceput

MesajTrimis: Mie Ian 03, 2007 8:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Leutz a scris:
ELNA a scris:

Clar o sa fie SQ dar nu strica nici SPL totusi vreau sa fac o impresie placuta cand ajung la o intersectie nu ? Rolling Eyes

Vreau sa fac comanda pentru Kappa Perfect 12VQ as vrea sa stiu daca este in stoc si cat ma ajunge daca fac plata prin banca fara ramburs la transport ... Daca nu fac comanda pe o statie monobloc ori RX Mono ori Phantom Monoblock . Mihai sau vladutz cand avetzi timp poate imi dati un raspuns va rog frumos .

P.S. Avand in vedere ca KP 12VQ beneficiaza de "Q variabil (pentru obtinerea rezultatului dorit in orice incinta)" inseamna ca pot sa il pun atat in incinta cat si in tub fara sa ii afectez prea tare performantele sau incinta sa fie de dimensiuni reduse fata de KP 12.1 . Multumesc ... Rolling Eyes
Sus
AdySoLenZa
Priceput

Data înscrierii: 24/Sep/2006
Locație: Micul Paris...

MesajTrimis: Mie Ian 03, 2007 8:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

se refera la incinte bass-reflex sealed sau altele nu tub sau altele...
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Mie Ian 03, 2007 9:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Lui Infinity Kappa Perfect 12VQ i se poate intr-adevar controla Q. Exista 3 moduri: Q mic pentru incinte inchise cat mai mici, Q mediu si Q mare pentru bass-reflex pentru incinte inchise mari sau incinte bass-reflex cu frecvente de tunare diferite.

Ideea e ca ei iti ofera 2 miezuri de metal care le bagi in mijlocul bobinei (le bagi in magnet). 1 setare (Q mic) este fara nici un miez, celelalte 2 setari sunt cu miezurile furnizate. E un difuzor mai vechi ca model, dar face fata competitie actuale fara nici o problema.
Sus
Leutz
Priceput

MesajTrimis: Mie Ian 03, 2007 10:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Silviu a scris:
Lui Infinity Kappa Perfect 12VQ i se poate intr-adevar controla Q. Exista 3 moduri: Q mic pentru incinte inchise cat mai mici, Q mediu si Q mare pentru bass-reflex pentru incinte inchise mari sau incinte bass-reflex cu frecvente de tunare diferite.

Ideea e ca ei iti ofera 2 miezuri de metal care le bagi in mijlocul bobinei (le bagi in magnet). 1 setare (Q mic) este fara nici un miez, celelalte 2 setari sunt cu miezurile furnizate. E un difuzor mai vechi ca model, dar face fata competitie actuale fara nici o problema.

Am inteles ... dar oare merita diferenta de bani intre 12VQ si 12.1 de la Infinity ? .... ca parca as lua 12.1 si sa imi ramana si de condensator de la blaster de 1.5 F
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Mie Ian 03, 2007 11:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JBL/Power_P1222/

Solutia de mijloc e cea mai buna, daca cauti putere.

http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/DLS/Reference_W712/
E un difuzor f bun, care ar avea nevoie si de amplificare mai ieftina. Eu zic ca la 250W face tot la fel de multi db ca si Infinity 12.1 la 350W.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum