Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sistem peugeot307
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
doggovy
Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Dum Mar 16, 2014 11:28 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stoica22 a scris:

Foarte multi aici pe forum se axeaza mai mult pe difuzoare sistem fata si insonorizare ca sa scoata un sunet placut lor cu costuri reduse.

Nu pentru costuri reduse se foloseste doar sistem fata si insonorizare. Cand ai un sistem fata de peste 400 euro nu cred ca se mai poate vorbi despre costuri scazute. Crezi ca daca un sistem tot de 400 de euro compus din sistem fata plus sistem spate ar suna mai bine ca unul compus doar din sistem fata, nu s-ar alege varianta cu sistem pe spate? Dar nu suna mai bine. Afirmatia ta este, cel putin partial, neadevarata. Nu se folosesc difuzoare pe spate pentru ca nu iti doresti ca sunetul sa vina din spate, sau si din spate, stricand astfel soundul.

mateyon
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Dum Mar 16, 2014 5:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu cred ca tine si de preferinta. Unora le place sa vina sunetul si din spate, la fel si mie.

Doar ca daca ai ceva capabil pe fata si pui 10/13 cm pe spate, nu-ti vor aduce nici un plus si atunci e preferabil sa dai banii aia pe altceva, cum ar fi insonorizarea usilor. Asta e parerea mea rezultata din propria experienta recenta.
Cred ca ovalele de pe polita din spate sunt solutia de compromis pentru ceva bass in plus.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stoica22
Priceput

Data înscrierii: 04/Aug/2012

MesajTrimis: Dum Mar 16, 2014 9:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Doggovi aici vorbim de investitii de 400 lei nu de euro, intelegeti ca nu toata lumea vrea sabage bani in sisteme audio de milioane.
Iar ddegeaba dai 2-300 lei pe sistem fata + insonorizare ca nu scoti bass mai ales daca sistemul este hertz, de aceea spun de ovale pe spate care isi fac treaba in sistemele low cost

doggovy
Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Dum Mar 16, 2014 11:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu am dat exemplul ala ca sa arat ca nu din cauza bugetului se renunta la difuzoarele de pe spate.
nu trebuie sa dai 400 de euro pe sistem fata ca sa nu ai nevoie de difuzoare pe spate. este de ajuns un sistem decent pe fata ajutat de un subwoofer care sa coste cat un set de difuzoare ovale pentru spate (poate sensibil mai mult). e drept ca pentru asta e nevoie de amplificare dar, personal, decat sa investesc in niste difuzoare aftermarket si sa nu le amplific mai bine las sistemul stock.
Inca ceva, ideal ar fi ca muzica sa se asculte stereo si nimic mai mult. cand asculti muzica trebuie sa te simti ca si cand formatia, artistul, trupa, etc (cum vrei sa ii numesti) sunt in fata ta... ca atunci cand esti la un concert in primul rand (ma refer la concertele unplugged, nu cele de pe stadioane). Este de ajuns compromisul cu subwooferul ca sa ajutam sistemul nu mai e nevoie si de alte compromisuri...ca si montarea ovalelor pe spate care sa strice sunetul. Compromisul cu subwooferul este inevitabil mai ales la bugete mici. E de la sine inteles ca nu poti faci din portiere niste incinte perfecte care sa ajute difuzoarele..mai ales daca vorbim si de difuzoare de buget.

PS: singurul lucru bun care l-am observat la montarea difuzoarelor pe spate a fost ca...atunci cand se introduce semnal foarte mic in ele se reuseste o usoara ridicare a scenei. dar atentie...ele trebuie sa cante foarte incet...atat de incet incat sa nici nu le sesizezi prezenta.

PPS: scuze pentru postul lung.

alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Lun Mar 17, 2014 2:34 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stoica22 a scris:
Doggovi aici vorbim de investitii de 400 lei nu de euro, intelegeti ca nu toata lumea vrea sabage bani in sisteme audio de milioane.
Iar ddegeaba dai 2-300 lei pe sistem fata + insonorizare ca nu scoti bass mai ales daca sistemul este hertz, de aceea spun de ovale pe spate care isi fac treaba in sistemele low cost

Din ce am citit am inteles ca sistemele de la hertz nu au bas, dar cele ovale de la hertz au bass? ma refer la http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HERTZ/Dieci/Dieci-DCX-690.3/
Sus
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Lun Mar 17, 2014 10:14 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

alecspc a scris:
Din ce am citit am inteles ca sistemele de la hertz nu au bas, dar cele ovale de la hertz au bass? ma refer la http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HERTZ/Dieci/Dieci-DCX-690.3/

Este si normal ca cele ovale sa aibe mai mult bas, suprafata conului isi spune cuvantul in acest sens!
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3
Pagina 3 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum