| |
| Autor |
Mesaj |
huntmepls
Data înscrierii: 08/Mar/2014 Mesaje: 11
|
Trimis: Sâm Mar 08, 2014 11:00 am Titlul subiectului: Sistem peugeot307 |
|
|
Buna ziua, vreau si eu sa schimb la un Peugeot 307 Xline( poate conteaza) boxele. Tocmai ce mi-a fost data masina de tatal meu si ma gandeam sa o ridic la un standard mai placut cand vine vorba de muzica. Nu stiu dimensiunile lor si ma gandeam poate ma ajutati voi.
Boxele pe fata haraie putin si chiar vreau sa le schimb pe toate. Fata-spate daca imi puteti recomanda ceva bun, sa zicem 550 pentru Boxe, nu tin sa aibe un bass prea mare ci mai degraba sa se auda bine si cu putin bass sa nu fie overkill . Si ca sa nu deschid un topic nou poate imi puteti recomanda si un Radio Player nou care sa fie bun si sa aiba usb evident, poate 250 lei maxim.
Multumesc si o zi buna. |
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 211
|
Trimis: Sâm Mar 08, 2014 12:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intelegem buget 800 de lei cu totul? sau 550?
Un prim pas ar fi sa vezi ce dimensiuni au locasurile difuzoarelor de pe masina. Ca si brand si model nu sunt inca in masura sa-ti dau sfaturi.
La player va trebui sa mai adaugi macar 50 de lei ca sa-ti iei ceva decent, posibil fara mecanism cd care, sincer, nici nu prea se mai justifica. "Vremea cd-urilor a cam trecut" spunea cineva aici pe forum. Alpine, Pioneer , Kenwood gasesti in banii tai. Cred ca oricare din ele isi face bine treaba. Personal am avut Alpine, acum am Pioneer, ambele din clasa entry (cea mai de jos). cu astea nu cred ca poti sa dai gres.
E bine sa iei in calcul si un minim de insonorizare si inele adaptoare daca va fi nevoie. |
|
| Sus |
|
 |
huntmepls
|
Trimis: Sâm Mar 08, 2014 12:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Scuze m-am exprimat eu gresit, nu stiu cum sa-l numesc dar sa fie Player audio cu posibilitate de USB.
Bugetul 800 total.
Si o ultima intrebare, cum pot masura boxele ca ar trebui scoasa grila aceea si nu ma pricep. |
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
|
Trimis: Sâm Mar 08, 2014 1:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poti sa dai un search pe google, pe forumul peugeot, vei gasi sigur ceva despre asta, daca nu pune acolo o intrebare.
Vezi ca primul subiect pe forumul asta e despre dimensiunile difuzoarelor de pe diferite masini, cauta si pe-acolo.
Playere gasesti si pe la magazinele precum domo, media galaxy etc. La domo de ex poti sa le si asculti pe unele.
ai pm |
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
|
|
| Sus |
|
 |
huntmepls
|
Trimis: Sâm Mar 08, 2014 3:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Super, multam.
Sa zicem ca alea ar fi dimensiunile, care ar fi boxele cele mai potrivite pentru caltitatea sunetului, adica sa nu fie overkill cu bass-ul, sa fie placute?
Oricum inainte de a le cumpara o sa scot grila si am sa verific, dar ca idee, in 1 sapt vreau sa fie si montate. |
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
|
Trimis: Sâm Mar 08, 2014 7:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Aici e mult de discutat. Si eu ma scald in aceleasi ape de ceva vreme. In bugetul tau ai ceva optiuni de bun simt gen Hertz sau DLS, care sunt recomandate si laudate de toata lumea. Rar auzi lucruri rele despre ele, de fapt nu auzi.
Parerea generala a "priceputilor" este ca un sistem (difuzor + tweeter separat) de 16,5 pe fata iti ofera cam tot ceea ce ai nevoie, pe spate nemaifiind necesare.
Din cate am inteles nu vei folosi amplificator, doar player, deci trebuie sa te orientezi catre difuzoare nu foarte puternice, 35-50 de watti, de exemplu
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/Classic-K6/
Si eu la randul meu am cerut pareri pe forum, deci ia parerea mea ca atare. M-am orientat catre ceva mai ieftin, dupa buget, mi-au fost recomandate de consultantii be-loud. |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Sâm Mar 08, 2014 11:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ba despre Hertz gasesti, cum sa sunt foarte ascutine pe inalte si confirm asta deoarece le detin dar cred ca cei care comenteaza nu au sw in portbagaj deci nu sunt recomandate in configuratia asta, in rest sunt bomboane. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
|
Trimis: Sâm Mar 08, 2014 11:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Sa intelegem ca cele de la hertz necesita un supliment de bass? |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Dum Mar 09, 2014 12:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, totusi sunt sistem pe 2 cai cu midbass care nu coboara nici batut ... Si la sensibilitatea lor cu 20w bagati in ele de player se aud ca la 30w
Depinde de la om la om ce asteptari are si ce sunet ii place, eu sunt innebunit dupa bubuiala d-aia nesimtita, personal nu ma satisface doar bassul dat de nici un sistem 2.0 din casa/masina chiar daca ala este sunetul reprodus cel mai corect. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
huntmepls
|
Trimis: Dum Mar 09, 2014 2:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Deci, fara un subwoofer, care ar fi cele mai potrivite pentru un sunet clar. |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Dum Mar 09, 2014 3:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Te-ai hotarat la configuratie ? Vrei si fata si spate sau doar pe fata si bun ? Buget ? Ai de gand sa le amplifici pe viitor si poate poate o insonorizare ?
Ca player un Kenwood fara mecanism CD ar fi destul de decent. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
huntmepls
|
Trimis: Dum Mar 09, 2014 4:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hai sa marim bugetul pentru boxe de la 550 la 800, sa fie tot fata-spate. Adica 4 boxe in total. Poate intra ceva mai decent.
Multam inca o data. |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
|
| Sus |
|
 |
huntmepls
|
Trimis: Lun Mar 10, 2014 2:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Super, multumesc, chiar o sa ma uit la ce mi-ai propus. Acolo pretul este pus pe pereche?
Si inca o intrebare, ca tot am vazut la Playere , 4x50W , 4x52W... etc asta ce inseamna? Daca am sa zicem o boxa cu 80W nu poate duce decat 50W sau cat e respectivul numar?  |
|
| Sus |
|
 |
|