|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
toboalpha Audiofil

Data înscrierii: 12/Iul/2010 Mesaje: 942 Locație: sibiu cluj
|
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 266 Locație: Timisoara
|
Trimis: Dum Aug 05, 2012 11:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
ampliful magnat are 2 sigurante de cate 30 amperi. este cam greu pentru un amplif in clasa AB sa scoata 700W cat zic specificatiile ca scoate in punte cea ce ma face sa cred ca specificatiile sunt umflate.
sa zicem ca ar merge totusi.
despre hifonics cred ca am mai zis ca nu-mi place. preturile la brandul asta sunt foarte umflate pentru ceea ce pot oferi. in banii astia iti iei un dif pentru subwoofer care sa faca banii, iti faci o incinta custom special proiectata pentru difuzorul in cauza si iti mai raman si bani. daca totusi nu-ti mai raman bani, sunetul va fi de cel putin 2 ori peste hifonicsul asta, cel putin calitativ.
difuzoarele focal nu costa 1150 lei. pretul afisat pe site este pentru o pereche, adica 2 bucati...si asta este valabil pentru orice difuzoare.
poti sa iti iei gandul de la difuzoarele coaxiale daca vrei calitate. difuzoarele sistem au 2 difuzoare de mid-bas, 2 tweetere si 2 filtre pasive...deci...sistemul este complet echipat, nu iti mai ramane decat sa le montezi.
configuratia asta ca pret este identica cuce ti-am prezentat eu insa sistemul asta nu e nici echilibrat, nici decent si nici performant.
si da...la amplificator, cu cat mai mare este puterea cu atat mai bine, cu conditia sa fie si reala, nu doar in specificatii. daca e mai mare puterea amplifului decat a difuzoarelor sau subwooferului nu e nimic rau...se poate regla astfel incat sa nu puna in pericol difuzoarele nici prin incarcare prea mare si nici prin introducerea distorsiunilor.
la punctul 2 din primul paragraf am facut un comentariu si la citatul anterior in ultimele randuri.
subwooferul ground zero, cele postate de tine nu le-am auzit...dar am avut un titanium de 10" si anume GZTW 25TX si canta ca porcu. avea nevoie de un amplif foarte pputernic ca sa il faca sa cante ceva...si atunci cand "canta" ...impingea doar aer....aia nu era muzica. nu cred ca nici astea postate de tine nu sunt departe avand in vedre ca sunt din aceeasi gama, unul din ele fiind chiar fratele mai mare a celui care l-am avut eu. daca tu le-ai auzit si ti-au placut se poate sa sune bine, nu contest, am spus clar ca nu cunosc sculele.
trebuie avut grija daca se folosesc 2 amplificatoare. daca consumul lor va fi mai mare va trebui pus un kit de alimentare mai mare de 20mmp, in functie de consum.
razers, uite cateva sfaturi dupa care te poti ghida:
1. kitul de alimentare se alege in functie de puterea amplificatorului sau amplificatoarelor daca sunt mai multe.
2. difuzoarele de pe fata, pentru a avea calitate trebuie sa fie in mod obligatoriu difuzoare componente/sistem, adica compuse din 2 dif mid-bas + 2 tweetere + 2 filtre pasive. de altfel ele trebuie si amplificate daca se doreste un echilibru intre subwoofer si medii si inalte. acum...cel mai bine este sa asculti mai multe variante inainte sa le achizitionezi.
3. ca amplificare cel mai bine ar fi un amplif in 2 canale pentru amplificarea difuzoarelor fata si un amplificator monobloc in clasa D pentru amplificarea subwooferului. solutia asta face insa ca bugetul alocat amplificarii sa fie mai mare decat pentru un singur amplif in 4 canale.
cu cat puterea este mai mare cu atat mai bine, grija mare insa...nu e cazul sa crezi orbeste in specificatiile inscrise pe site-uri.
Detin personal un amplificator JBL GTO 1004, cel recomandat de mine prma data...si il folosesc din 2008, sunt multumit de el si asta e motivul pentru care l-am recomandat.
4. subwooferul... asta trebuie sa il asculti ca pe difuzoarele de pe fata. sunetul unui subwoofer poate diferi foarte mult in functie de incinta in care este montat.
un subwoofer foarte bun poate sa sune foarte prost intr-o incinta prost proiectata iar un subwoofer modest poate oferi un sunet placut daca este montat in incinta potrivita. acesta este motivul pentru care de fiecare data ti-am recomandat o incinta custom pentru subwoofer. nu iti face griji pentru asta. sunt destui care se ocupa cu asa ceva. daca ne-ai spune si din ce oras esti poate te-am indruma si spre cineva anume.
in final...iti recomand inca o data sa mergi la cineva care se ocupa cu instalare car-audio...astfel ai ocazia sa asculti mai multe combinatii de scule si iti poti face o idee despre ce iti place si ce ai vrea. am o "vaga" impresie ca in momentul asta nici tu nu stii cum vrei sa sune muzica la tine in masina poate cand vei auzi prima configuratie de sunet completa ti se va parea combinatia perfecta...iti spun sigur ca nu va fi nu e de condamnat, si nici nu trebuie sa te superi ca am zis asta. toti am fost asa...si inca mai suntem pe masura ce ascultam sisteme din ce in ce mai performante  _________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
toboalpha Audiofil

Data înscrierii: 12/Iul/2010 Mesaje: 942 Locație: sibiu cluj
|
Trimis: Dum Aug 05, 2012 11:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
SUNT OAMENI CARE FAC INCINTE LA CLUJ, LA TIMISOARA, OCNSTANTA, BUCURESTI SIGUR TREBUIE SA FIE...
CARE ITI ESTE MAI APROAPE? _________________ BasuL si cu Toba MarE
Alpine 9855r/SPL Dynamics xtr 300d4-ICE-1500D/Focal.ps165 |
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Lun Aug 06, 2012 9:55 am Titlul subiectului: |
|
|
| doggovy a scris: |
subwooferul ground zero, cele postate de tine nu le-am auzit...dar am avut un titanium de 10" si anume GZTW 25TX si canta ca porcu. avea nevoie de un amplif foarte pputernic ca sa il faca sa cante ceva...si atunci cand "canta" ...impingea doar aer....aia nu era muzica. |
Subwoofer-ul Ground-Zero, mai exact acest model http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Ground_Zero/Titanium/GZTB_30MK2/ poti sa il treci cu vederea nu ai sa pierzi nimic, cel putin in incinta de fabrica... A fost primul subwoofer care l-am avut si nu a cantat mai mult de 2-3 luni la mine in masina deoarece "caracterizarea" care a facut-o doggovy este mai mult decat precisa pentru acest subwoofer!
| doggovy a scris: | | grija mare insa...nu e cazul sa crezi orbeste in specificatiile inscrise pe site-uri. |
Din pacate, in capcana asta a wattilor trecuti cu nemiluita pe o foaie, o facem toti, dar macar din greselile altora sa putem invata cu totii.
| doggovy a scris: | | un subwoofer foarte bun poate sa sune foarte prost intr-o incinta prost proiectata iar un subwoofer modest poate oferi un sunet placut daca este montat in incinta potrivita. acesta este motivul pentru care de fiecare data ti-am recomandat o incinta custom pentru subwoofer. nu iti face griji pentru asta. sunt destui care se ocupa cu asa ceva. daca ne-ai spune si din ce oras esti poate te-am indruma si spre cineva anume. |
Aste este un sfat de care daca ai vrea sa faci ceva cu adevarat mai calitativ nu ar trebui sa-l treci cu vederea... Tine minte ca incintele oferite de producatori sunt....sa fie, mai mult o chestie de marketing
| doggovy a scris: | in final...iti recomand inca o data sa mergi la cineva care se ocupa cu instalare car-audio...astfel ai ocazia sa asculti mai multe combinatii de scule si iti poti face o idee despre ce iti place si ce ai vrea. am o "vaga" impresie ca in momentul asta nici tu nu stii cum vrei sa sune muzica la tine in masina poate cand vei auzi prima configuratie de sunet completa ti se va parea combinatia perfecta...i |
Ca si o completare, daca nu te grabesti in achizitionarea componentelor, mai asteapta putin si incearca sa vizitezi o competitie car-audio unde o sa poti sa asculti diferite sisteme in anumite plafoane de pret ca sa poti sa-ti faci o parere despre ce anume ai vrea de la sistemul tau.
Am editat pe postul lui doggovy sa-ti fie mai usor sa citesti si sa-ti faci o parere mai pertinenta despre ce ar trebui sa faci mai departe sa poti sa ai rezultate cat mai bune! |
|
| Sus |
|
 |
razers
Data înscrierii: 04/Aug/2012 Mesaje: 12
|
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

|
Trimis: Lun Aug 06, 2012 6:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai citeste o data postul lui cynegeticos, in special ce a scris dupa ultimul citat.
nu te pripi in alegerea componentelor altfel te vei trezi ca nu iti place pe ce ai dat banii.
din tot ce ai pus tu acolo doar difuzoarele le-as alege...desi...daca stau sa ma gandesc cred ca la pretul ala se gasesc si mai bune  _________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
razers
Data înscrierii: 04/Aug/2012 Mesaje: 12
|
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

|
Trimis: Lun Aug 06, 2012 8:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
uite niste difuzoare in acelasi buget care cred ca merita atentia:
Dls Reference R6a
Dls Reference Ms6a
Hertz Energy Esk165
Digital Designs Cs 6.5
ordinea in care le-am pus nu reprezinta nimic...este intamplatoare.
le-am pus pe astea pentru ca am vazut ca alergi dupa wati multi desi cred ca nu ai idee cum suna un sistem amplificat nici macar la 40W
grija mare...watii nu inseamna totul, am mai facut precizari si referitor la corectitudinea datelor din specificatii, conteaza si sensibilitatea difuzoarelor. vezi ca sunt unele branduri care masoara puterea cu rigla gradata...sper ca intelegi ce vreu sa spun...
crede-ma...pana nu o sa asculti un sistem amplificat ca sa iti faci o parere...poti sa pui tu pe forum si sa intrebi pareri despre toate componentele existente pe piata...si tot nu o sa poti sa iei o hotarare.
un amplificator nu influenteaza calitatea sunetului in functie de producator, fiecare amplif influenteaza sunetul in felul sau. doua amplifuri, sau doua difuzoare de la acelasi brand pot suna foarte diferit. _________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|