Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Subwoofer Audi A3 8P 2005 - inlocuire cu ceva mai bun ?
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
razers

Data înscrierii: 04/Aug/2012

MesajTrimis: Sâm Aug 04, 2012 1:19 am    Titlul subiectului: Subwoofer Audi A3 8P 2005 - inlocuire cu ceva mai bun ? Răspunde cu citat (quote)

Va salut.
Doar ce m-am inregistrat pe acest forum si va cer cu mare interes sfatul in problema cu care ma confrunt,pentru ca eu sunt cam pe langa cu tot ce tine de audio.

Am un Audi A3 coupe din 2004 si aveam o problema cu subwooferul acestuia (original din fabrica) .Se auzea un barait ciudat motiv pentru care am hotarat sa-l desfac.
Acesta este un difuzor dual-cone am inteles ca se numeste , de 2 x 2 Ohmi de 16.5 cm diametru , marca Blaupunkt.

foto difuzor - http://img163.imageshack.us/img163/7159/img0031sg.jpg

Casetofonul este cel de fabrica , celelalte 4 difuzoare sunt in mod obligatoriu identice cu acesta ? Mentionez ca in 'carcasa' subwooferului ' se afla si un fel de placa de baza , care cred ca are rolul si de amplificator (daca deconectez mufa subwooferului se aud mai incet si celelalte boxe).

foto - http://img36.imageshack.us/img36/6728/img0032d.jpg

Acum , vreau sa va intreb spre ce tip de difuzor sa ma orientez in primul rand pentru subwoofer : coaxial sau dual cone ? Ce firma recomandati ? Este diferenta intre cum se aude un Pioneer si un Focal de aceeasi putere ? Cum pot afla ce putere avea vechiul difuzor si ce se intampla daca pun unul mai puternic ? De ce acest difuzor din subwooferul meu la mine se aude doar bass in el iar daca il conectez la alta sursa suna ca o boxa normala ?

In cazul in care decid sa schimb si celelalte 4 difuzoare si sa instalez un subwoofer dedicat auto , de ce mai am nevoie fara a schimba playerul original ?[img][/img]

Va multumesc si astept cu interes raspunsul vostru.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
toboalpha
Audiofil

Data înscrierii: 12/Iul/2010
Locație: sibiu cluj

MesajTrimis: Sâm Aug 04, 2012 5:18 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut.

da, restul ar trebui sa fie la fel, daca zici ca nu s-a umblat deloc la sistemul audio.
poi daca vrei sa schimbi player-ul original, iti trebuie un player cu 3 perech ide RCA, Front/R/SW pe scurt.
ai nevoie de un amplificator pentru difuzoare, un kit de cabluri. trebuie sa te hotarasti daca vrei sa-ti pui sistem de difuzoare adica tw(inaltele) separate de difuzor sau coaxiale.
daca vrei si subwoofer, poti lua un kit de cabluri mai groase si in spate in portbagaj un distribuitor pt amplificatorul subwoofer-ului si a amplificatorului pentru boxe.

doggovy
Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Sâm Aug 04, 2012 9:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sa o luam cu inceputul...

Citat:
pentru ca eu sunt cam pe langa cu tot ce tine de audio.

din acest motiv iti recomand sa lasi pe altcineva sa faca interventii asupra sistemului, cineva care stie ce face.

Citat:
Am un Audi A3 coupe din 2004 si aveam o problema cu subwooferul acestuia (original din fabrica) .Se auzea un barait ciudat motiv pentru care am hotarat sa-l desfac.
Acesta este un difuzor dual-cone am inteles ca se numeste , de 2 x 2 Ohmi de 16.5 cm diametru , marca Blaupunkt.

incearca sa conectezi difuzorul la alt amplificator, poti si la unul de casa, si sa vezi daca acel barait ciudat se mai aude. daca baraitul dispare inseamna ca problema nu e la el.
difuzorul nu este dual-cone, ar fi fost mult mai clar daca puneai o poza cu difuzorul din partea membranei. dual cone se refera la membrana, difuzorul asta e 2x2ohmi, asta inseamna ca are 2 bobine si cine ti-a spus se referea probabil la dual-coil (2 bobine).

Citat:
Casetofonul este cel de fabrica , celelalte 4 difuzoare sunt in mod obligatoriu identice cu acesta ?

categoric nu! nu e obligatoriu sa fie identice, nici nu are cum sa fie asa.
@toboalpha, tu de unde ai dedus asta?
difuzorul in discutie este un subwoofer, nu este midbass si nici medie.
uite un link cu alt subwoofer de 16 cm:
http://mediacdn.shopatron.com/media/mfg/9013/product_image/0aa00f66f531cb72c67b64473397a99e.jpg?1322528317
motivul pentru care am spus categori NU cred ca este clar. nu are cum un subwoofer sa fie montat si in usi ca sa redea medii si inalte. cred ca e cat se poate de logic.

Citat:
Acum , vreau sa va intreb spre ce tip de difuzor sa ma orientez in primul rand pentru subwoofer : coaxial sau dual cone ? Ce firma recomandati ? Este diferenta intre cum se aude un Pioneer si un Focal de aceeasi putere ? Cum pot afla ce putere avea vechiul difuzor si ce se intampla daca pun unul mai puternic ? De ce acest difuzor din subwooferul meu la mine se aude doar bass in el iar daca il conectez la alta sursa suna ca o boxa normala ?

ca tip de difuzor nu prea ai de ales. nu poti alege decat un subwoofer ca sa inlocuiesti acel difuzor, coaxialele sau dual-cone-urile nu au ce cauta in aplicatia asta. ca firma iar nu prea ai de ales. nu sunt multe care pun la dispozitie subwoofere de 16 cm.
diferenta exista si intre 2 difuzoare de aceeasi marca si modele diferite, daramite intre doua branduri diferite. nu poti afla ce putere are acest difuzor decat daca tatonezi cu un amplif de 300-500 w (diful ala nu cred ca are mai mult de 150 W, cu indulgenta) si sa observi nivelul la care incepe sa distorsioneze. pentru asta iti trebuie aparatura de masurat si experienta.
nu se intampla nimic rau daca pui unul mai puternic daca il vei exploata cu simt de raspundere (adica fara volum la maxim ca sa il prajesti din cauza distorsiunilor)
e normal sa se auda doar bass in difuzor atunci cand este conectat la amplificatorul original. acel amplificator are un filtru care nu permite redarea frecventelor de la un anumit prag in sus (ex: 80-120 Hz). cand il conectezi la alt amplificator care nu are acel filtru si reda intreg spectrul audio e normal ca difuzorul sa redea toate frecventele pe care e capabil sa le redea, asta nu inseamna ca tot ce se aude din el este reprodus corect. fiind subwoofer (sau bass in cel mai fericit caz) el are randament maxim in redarea frecventelor subjoase-joase. mid-basul, mediile si inaltele pe care le reproduce nu corespund dpdv al calitatii.

Citat:
In cazul in care decid sa schimb si celelalte 4 difuzoare si sa instalez un subwoofer dedicat auto , de ce mai am nevoie fara a schimba playerul original ?

pai in afara de celel 4 difuzoare o sa mai ai nevoie de cabluri de alimentare pentru amplificatorul subwooferului, amplificator, subwoofer, conectica si daca doresti, material pentru insonorizarea usilor, portbagajului etc

sper ca am reusit sa raspund la cea mai mare parte a intrebarilor tale.
cel mai bine ar fi sa decizi ce vrei sa faci cu sistemul, ce buget ii aloci, ce pretentii ai de la el si in functie de asta poti primi sfaturi exacte. pana atunci, putem discuta doar informativ.

razers

MesajTrimis: Sâm Aug 04, 2012 12:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

va multumesc , iar doggovy daca ar raspunde toti la fel ca tine pe forumuri ce bine ar fi ...

iti atasez mai jos inca 2 fotografii cu difuzorul in cauza :

http://img715.imageshack.us/img715/320/img0047lf.jpg

http://img4.imageshack.us/img4/3245/img0045um.jpg

Acest difuzor cum spuneam l-am conectat la o alta masina , fara amplificare si se auzeau toate sunetele (nu doar bass ca la mine) dar tot baraia,din acest motiv cred ca problema este la el.Deci , acesta poate sa nu fie neaparat un subwoofer ci un difuzor normal (coaxial sau altceva) ? Ca putere am citit de pe un forum audi ca ar avea 30 w.

Daca as pune de exemplu asta http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Polyglass/Polyglass_165_CVX/ nu ar face acelasi lucru la mine ?

Ca buget pentru inlocuirea acestui difuzor sa zice ca ar fi maxim 400 lei , bugetul pentru toata linia audio in cazul in care ma hotarasc sa o schimb ar fi de max 2500 lei (dar nu vreau sa schimb playerul audi).
Problema e aici ca nu stiu ce tip de boxe sa aleg , cat trebuie sa fie puterea , cum sa fie amplificatorul etc.Normal as vrea ceva sa sune cat mai fidel si puternic in acelasi timp.
Sus
toboalpha
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Aug 04, 2012 1:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poi nu prea ar fi acelasi lucur pentru ca tu nu o sa folosesti inaltele de pe difuzorul asta ( Focal) daca zici ca iti intra doar bass pe el.

si nu iti trimite unu, e pachet de 2 difuzoare Wink

bafta

doggovy
Priceput

MesajTrimis: Sâm Aug 04, 2012 6:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
iti atasez mai jos inca 2 fotografii cu difuzorul in cauza :

http://img715.imageshack.us/img715/320/img0047lf.jpg

http://img4.imageshack.us/img4/3245/img0045um.jpg

asa arata un difuzor dual-cone:
http://www.stuntprice.nl/AUTO-HIFI/PIONEER-tsg1009.jpg
ce vezi acolo nu sunt 2 difuzoare ca in cazul difuzoarelor coaxiale.

Citat:
Acest difuzor cum spuneam l-am conectat la o alta masina , fara amplificare si se auzeau toate sunetele (nu doar bass ca la mine) dar tot baraia,din acest motiv cred ca problema este la el.

se aud toate sunetele pentru ca semnalul nu era filtrat astfel incat difuzorul sa redea doar frecventele joase. daca tot baraie...atunci e defect.

Citat:
Deci , acesta poate sa nu fie neaparat un subwoofer ci un difuzor normal (coaxial sau altceva) ? Ca putere am citit de pe un forum audi ca ar avea 30 w.

cel mai probabil ca difuzorul este unul de bas/mid-bas. coaxial in nici un caz nu este. 30w este ceva infim pentru un subwoofer.

Citat:
Daca as pune de exemplu asta http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Polyglass/Polyglass_165_CVX/ nu ar face acelasi lucru la mine ?

asta e un difuzor coaxial. pretul afisat pe site este pentru o pereche. ele se folosesc pentru redarea intregului spectru audio. acestea se folosesc ca difuzoare montate in usi sau pe polita spate. nu se preteaza pentru subwoofer.

Citat:
Ca buget pentru inlocuirea acestui difuzor sa zice ca ar fi maxim 400 lei

arunci banii pe fereastra. nu o sa castigi nimic prin inlocuirea acelui difuzor decat niste bani aruncati. sfatul meu este sa te orientezi spre un sistem nou pastrand din cel actual doar playerul original (inteleg ca nu vrei sa-l schimbi).

Citat:
bugetul pentru toata linia audio in cazul in care ma hotarasc sa o schimb ar fi de max 2500 lei (dar nu vreau sa schimb playerul audi).
Problema e aici ca nu stiu ce tip de boxe sa aleg , cat trebuie sa fie puterea , cum sa fie amplificatorul etc.Normal as vrea ceva sa sune cat mai fidel si puternic in acelasi timp.

eu zic ca in bugetul asta te incadrezi cu un sistem compus din amplificator 4 canale, difuzoare sistem pe fata (2 buc midbas si 2 tweetere), subwoofer, kitul de alimentare si conectica.
iti dai seama ca in bugetul asta tot ce ar putea cineva sa iti recomande ar fi din gama produselor fara prea mari pretentii. totusi, un sistem care sa includa un subwoofer de 300w si un amplificator pe 4 canale care sa amplifice si difuzoarele de pe fata cred ca este de luat in calcul.
bugetul nu include si montajul.
daca te hotarasti ce vrei exact putem cauta o configuratie.

razers

MesajTrimis: Sâm Aug 04, 2012 9:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

prin urmare ma sfatuiesti sa renunt la acest subwoofer de fabrica si sa pun un altul.

eu am difuzoare si in spate , acolo unde ar fi trebuit sa fie usile (am varianta coupe)

Hai sa facem o configuratie atunci de max 3500 lei in care sa includem toate difuzoarele si subwoofer-ul ( prefer unul cu tot cu incinta gen : http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Hifonics/BRUTUS/BXi-12Dual/ ) , amplificator , ,cabluri , tot ce e nevoie si pe langa acestia alti max 1000 lei pentru un player performant.

Cam cat sa coste montajul la o astfel de operatiune ?
Sus
toboalpha
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Aug 04, 2012 9:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ai spart o banca? Smile)
vrei totul nou?

razers

MesajTrimis: Sâm Aug 04, 2012 10:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

toboalpha a scris:
ai spart o banca? Smile)
vrei totul nou?

nu neaparat.
Sus
doggovy
Priceput

MesajTrimis: Sâm Aug 04, 2012 10:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

razers a scris:
prin urmare ma sfatuiesti sa renunt la acest subwoofer de fabrica si sa pun un altul.

eu am difuzoare si in spate , acolo unde ar fi trebuit sa fie usile (am varianta coupe)

Hai sa facem o configuratie atunci de max 3500 lei in care sa includem toate difuzoarele si subwoofer-ul ( prefer unul cu tot cu incinta gen : http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Hifonics/BRUTUS/BXi-12Dual/ ) , amplificator , ,cabluri , tot ce e nevoie si pe langa acestia alti max 1000 lei pentru un player performant.

Cam cat sa coste montajul la o astfel de operatiune ?

1. da, parerea mea este sa inlocuiesti subwooferul original.
2. daca pui un sistem nou cu difuzoare componente pe fata nu mai ai nevoie de difuzoarele din spate. daca totusi vrei poti sa le lasi pe cele originale dar nu e cazul sa cheltui bani pe altele noi.
3. in 3500 lei te incadrezi cu o configuratie ca cea descrisa generic de mine in postul anterior plus insonorizarea usilor fata si manopera de instalare (cred).
nu stiu daca ai aruncat un ochi peste specificatiile subwooferului postat de tine dar...esti dispus sa sacrifici atata loc in portbagaj? ai vazut ce putere are? pentru puterea aia ai nevoie de un amplificator separat, monobloc, doar pentru el, si un alt amplid in 2 canale cu care sa amplifici difuzoarele de pe fata (cele de pe spate raman amplificate direct de player). cat despre brand, Hifonics , nu este chiar ceva care sa merite banii. unde mai pui ca daca pui 2 amplificatoare bugetul sare in sus mai mult decat crezi: alt kit de alimentare, alte amplifuri, alt subwoofer, nu mai este de ajuns o insonorizare minime de unde rezulta niste costuri mult mai mari decat ar parea la prima impresie.
ca sa-ti faci o impresie: insonorizarea usilor, plafonului, podelei, portbagajului costa undeva la 1700-1800 lei inclusiv montajul.
4. player performant de maxim 1000 lei... aici nu stiu ce sa-ti recomand. poate ca in sectorul second hand o sa gasesti ceva Alpine 9812, 9835, 9855, dar astea sunt 1 DIN, daca vrei 2 DIN trebuie sa intrebi pe altcineva Smile
playerele au sound specific in functie de brand. unora le place pioneer, altora alpine, altora kenwood. cred ca cel mai bine ar fi sa vezi ce iti place tie cum suna (valabil si la alegerea difuzoarelor si subwooferului) si sa te orientezi ca playerul sa aibe macar 2 preouturi si control pe subwoofer.

deci ce sa fie? putere...si maresti consistent bugetul...sau ramai la un buget de 2500 lei (fara player) si de restul de bani (cand o sa ii ai disponibili daca nu ii ai deja) insonorizezi masina si achizitionezi un player nou?
inca o chestie...e foarte important cat spatiu esti dispus sa sacrifici in portbagaj.

razers

MesajTrimis: Sâm Aug 04, 2012 11:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

spatiu sunt dispus sa sacrific.sunt tanar , nu am familie , merg 90 % din timp doar eu si cu o persoana in fata.

eu nu luasem in calcul insonorizarea.e absolut necesara ?

credeam ca e nevoie doar de un kit subwoofer + amplificator , nu ma gandisem la unul si pentru celelalte boxe si da , as dori sa am in final tot 4 boxe + subwoofer.

ce firme imi recomanzi care sa merite banii si evident sa sune foarte bine.
Sus
doggovy
Priceput

MesajTrimis: Dum Aug 05, 2012 12:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

uite ce ti-as recomanda eu, din asta poti sa iti dai seama si de branduri in functie de componenta:

1. kit alimentare: - 160 lei
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Kit-uri_amplificator/Dietz/Kit_amplificator_20mm_(23089)/
2. difuzoare sistem pentru fata:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/Dark_Blue_B62c/ - 340 lei
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Dieci/Dieci_DSK_165.3/ - 390 lei
Powerbass S-6C - 340 lei
SPL Dynamics SD-6.2 - 400 lei
3. amplificator 4 canale:
Alpine MRX-F65 - 1200 lei
JBL GTO 1004 - 900 lei (il gasesti intr-un singur loc la pretul asta)
SPL Dynamics ICE-150.4 - 920 lei
4. subwoofer (doar diful, pentru incinta poti sa apelezi la userul baubau)
PowerBass S-124x - 385 lei
SPL Dynamics V-300D2 sau SPL Dynamics V-300S4 - 420 lei
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JBL/CS/CS_1204B/ - 435 lei. e cu tot cu incinta. eu il folosesc in casa Smile. intr-o incinta bass-reflex suna mai puternic. daca vrei un bas care doar sa completeze sistemul acesta e suficient. e o solutie mai modesta insa.
5. conectica suplimentara (inca o pereche RCA si cabluri pentru difuzoare) si costurile pentru o incinta custom ar trebui sa se incadreze in diferenta pana la 2500 lei. daca optezi pentru subwooferul jbl care are si incinta atunci iti ajung banii si pentru montaj.

atentie ....sugestiile facute mai sus sunt facute astfel incat sa se incadreze in bugetul de 2500 lei. se pot face si configuratii mai bune dar care vor depasi bugetul de la cateva sute de lei in plus pana la cateva mii Very Happy
produsele la care nu am pus linkuri nu exista pe site-ul be-loud.

razers

MesajTrimis: Dum Aug 05, 2012 12:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

iti multumesc mult ! luni am sa ii contactez pe cei de la be-loud. noapte buna !
Sus
toboalpha
Audiofil

MesajTrimis: Dum Aug 05, 2012 10:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ca si sistem dif, as opta pe Helix, ca subwoofer pe SPL Dynamics, poate reusesti sa si insonorizezi usile fata.

bafta

toboalpha
Audiofil

MesajTrimis: Dum Aug 05, 2012 11:04 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

uite si parerea mea:

1. kit amplificare http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Kit-uri_amplificator/Dietz/Kit_amplificator_20mm_(23089)/ -> 160 roni

2. Sistem difuzoare: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Performance/Classic_B6A/ 370 roni
sau http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Access/Access_165_A1/ ceva mai scumpe 470 roni.

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Mac_Audio/Revolution_X/Revolution_X_2.16/

3. Spl Dynamics seria V care sunt din cate stiu 300-350 RMS + incinta,daca vrei sa ai un bass placut si nu foarte puternic. Subwoofer de 10" sau 12".
sau de la Alpine http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Alpine/SWR/SWR-1043D/ + incinta, dar posibil sa depasesti bugetul.

Ca si amplificatoare, poti intreba la bursa si poti lua scule bune la preturi bune, tot ce trebuie sa cumperi de exemplu:

daca sistemul de difuzoare ii de 50 w RMS(reali) amplificarea lor sa fie cu vreo 20 w mai mare, ca sa nu fortezi amplificatorul sa iti apara distorsiuni si alte impuritati sonore.

vad ca nu s-a adus vorba de insonorizant, sfatul meu e sa cumperi asa cea ca merita, poate mai incolo, dar o sa simti diferenta dupa ce il montezi.

ca si player ceva Alpine, Pioneer, kenwood sau clarion. poate gasesti cap de serie chiar daca e second hand, daca functioneaza bine, nu o sa regreti. Alpine 9855r, 9812, 9835, pioneer poate un p88rs, sunt strict parerile mele.

bafta

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum