|
|
|
Autor |
Mesaj |
Cosmin
Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 12
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 7:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Scuze daca raspund asa greu.. dar aci a plouat rau de tot si d'abia merge netu. Pai 15 mil sunt dispus sa bag in sistem .. ceea ce inseamna ( Subwoofer, aplificator + 2 boxe pe fatza schimbate ) Si mie cineva mi-a recomandat aceste 2 firme, dar vreau sa stiu ce sa aleg din cele doua pe care anume si am apelat la cei ca tine care totusi se pricep si-mi pot spune ca sa stiu ce sa-mi iau.  |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
|
|
danmoise a scris: | ironia cateodata e necesara. pot sa iti dau diverse exemple de oameni care m-au luat la "misto" fara sa stie ce spun, si cand au vazut ca imi argumentez afirmatiile cu documentatie, nu au mai postat. |
ca tot venii vorba de postat astept si eu o comfirmare a calculelor aici : http://www.be-loud.ro/forum/viewtopic.php?t=156&start=15 |
|
Sus |
|
 |
Cosmin
|
|
|
Scuze daca raspund asa greu.. dar aci a plouat rau de tot si d'abia merge netu. Pai 15 mil sunt dispus sa bag in sistem .. ceea ce inseamna ( Subwoofer, aplificator + 2 boxe pe fatza schimbate ) Si mie cineva mi-a recomandat aceste 2 firme, dar vreau sa stiu ce sa aleg din cele doua pe care anume si am apelat la cei ca tine care totusi se pricep si-mi pot spune ca sa stiu ce sa-mi iau.  |
|
Sus |
|
 |
Cosmin
|
|
|
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 8:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
inca ceva.... ce masina ai , cat loc esti dispus sa sacrifici din porbagaj ? |
|
Sus |
|
 |
Cosmin
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 8:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Un C4 Coupe. Sunt dispus sa sacrific si jumatate din el daca este nevoie, numa sa merite. Daca apuci sa-mi mai raspunzi sa-mi spui si parerea ta, care din cele doua marci este mai buna? Adica cu un Hertz de 300, 350 W RMS n'ar bubuii destul ? |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 8:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca ar fi sa-ti recomand eu: ia-ti ground zero. Asta mi-ar placea si pentru mine. Unul de 300 W este perfect pt ce-l exploatezi.
Cutia din porbagaj o sa aiba cam 45-50 L volum (bass-reflex). Iti mai trebuie si o statie de calitate pe masura dif-ului. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 8:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai mult ca sigur s-ar auzi bine HERTZ ! si tare tinand cont ca masina este hatchback !
da modelul difuzorului si dimensiunile maxime pe care le poti face ale incintei !
daca vrei sa se auda tare iti trebuie un bass-reflex cu un port cat mai mare ca diametru .... insa un port cu diametru mare trebuie sa fie si lung pentru a atinge frecventa de acordaj dorita si deci iti mananca din volumul incintei  |
|
Sus |
|
 |
Cosmin
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 9:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu m'am gandit inca dar vroiam sa stiu spre ce marca sa ma orientez. Totusi vreau sa fie si claritate si sa si bubuie, sa zdrancane alea prin masina. Ms mult pt ajutoru' de pan' acum.  |
|
Sus |
|
 |
Fery_ Pasionat

Data înscrierii: 30/Iul/2006 Mesaje: 146 Locație: deva
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 10:02 pm Titlul subiectului: sal |
|
|
eu zic sa mergi pe hertz!!!!!!!!!!!!!
eu am unu pe 8 inchi in incinta bandpass si pur si simplu darama masina
cat despre calitate nu ai ce sa bagi de vina sun absolut superb!!!!
ca si pret e mai scump decat unele GROUND ZERO un prieten are pe 12 inchi difuzor HX300D in incinta bandpass si darama masina se misca stergatoru de pe spate si calitatea e superba ............ground zero merge mai mult pe SPl decat pe calitate hertzu zic ca le face pe amandoua
eu iti recomand HERTZ!!!!!!!!!..........acum ce vrei tu aia-ti iei |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 10:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
niste preturi indicative pt hertz???? de la cel mai mic la cel mai mare ?? puneti si voi va rog ....!!!! dar fara firma... ca sa vad si eu ce banuti mai strang  |
|
Sus |
|
 |
danmoise
Data înscrierii: 28/Iul/2006 Mesaje: 38
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 12:17 am Titlul subiectului: |
|
|
ELNA a scris: | fi atent aici ! 1buc. subwoofer HERTZ de 15" a luat 145db la concursu EMMA de saptamana trecuta
2 buc GZ Nuclear de 15inch au scos 142db !! care costa impreuna cu amplificatoarele aferente (2buc de 3000W sau 5000W nu mai stiu exact) cat toata masina (dacia 1310) care a luat 145db  |
Uitati de ce zic eu ca unii vorbesc fara sa stie!
@ELNA: ce te costa sa citesti link-ul? fara sa te superi, dar nici macar nu ai incercat sa citesti atent, scrie foarte clar ce tip de masurare s-a facut, si te-ai aruncat repede intr-o afirmatie gratuita.
http://forum.car-hifi.ro/viewtopic.php?t=237&postdays=0&postorder=asc&start=60 nu e asa greu sa citesti exact ce scrie acolo, mai ales ce e scris de organizatori.
ACEI 142DB SCOSI DE SUBUL HERTZ, S-AU OBTINUT IN MASURATOARE CU USILE DESCHISE, CU USI INCHISE A SCOS 139,4. CELE 2 PLUTONIUM DE LA GZ, AU FACUT DOAR UN DEMO CU USILE INCHISE, MASINA ECHIPATA CU GZ, NU A FOST IN CONCURS. E ABSOLUT IRELEVANTA COMPARATIA.
E ca si cum ai spune ca dacia a facut porsche-le, dar nu mentionezi ca porche-le mergea cu spatele....
@cosmin: parerea mea e ca in clasa de bani la care vrei tu sa te incadrezi, performantele sunt echivalente, insa trebuie sa te gandesti si la o amplificare pe masura subului pe care il alegi. bafta la alegere! |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 4:29 am Titlul subiectului: |
|
|
ma tu de unde ai scapat ?
Citat: | Uitati de ce zic eu ca unii vorbesc fara sa stie! |
ca bine zici !! acum ia ochelarii si citeste aici !
Citat: | ESPL
ESPL 2 woofer-e
1. Robert Moihai Ciupan, Dacia 1310,
134,9dB / 145,4dB - 316,3pct.
2. Hogea Alin Oros, Skoda Octavia 2,
134,5dB / 135,8dB - 297,3pct.
3. Vali Chirica, Renault Megane Coupe,
129,1dB / 128,0dB - 295,1pct.
4. Florin Turea, Peugeot 107,
128,8dB / 133,0dB - 285,8pct.
ESPL 4 woofer-e
1. Iosif Budai, Peugeot 307,
137,0dB / 137,9dB - 295,9pct.
2. Radu Gidea, Dacia Super Nova,
127,9dB / 130,6dB - 277,5pct.
ESPL 8 woofer-e
1. Sergiu Moldovan, Seat Ibiza,
135,8dB / 136,2dB - 297,0pct.
ESPL EXPERT 8 woofer-e
1. Florentin Dalea, Seat Leon,
133,7db / 137,4dB - 308,1pct.
ESPL EXPERT UNLIMITED
1. Cristea Nelu, Audi A4 Combi,
142,1dB / 143,9dB - 306,0pct.
Acestea au fost rezultatele oficiale ESPL - Etapa 1 / 2006. |
ACESTA E CLASAMENTUL DAT DE IM pe car-hifi : http://forum.car-hifi.ro/viewtopic.php?t=237&postdays=0&postorder=asc&start=180 vezi ca linkul tau m-a dus la pagina 4 unde erau decat niste poze deci ....
deci sunt 145,4 db ! am scris si cu bold ca am vazut ca si pe altundeva ai zis ca sunt 142db
uite ce ai scris tu mai sus : Citat: | ACEI 142DB SCOSI DE SUBUL HERTZ, S-AU OBTINUT IN MASURATOARE CU USILE DESCHISE, CU USI INCHISE A SCOS 139,4. CELE 2 PLUTONIUM DE LA GZ, AU FACUT DOAR UN DEMO CU USILE INCHISE, MASINA ECHIPATA CU GZ, NU A FOST IN CONCURS. E ABSOLUT IRELEVANTA COMPARATIA. |
vezi ca a scos 134,9db cu usile inchise nu 139,4 bine spuneai tu Citat: | Uitati de ce zic eu ca unii vorbesc fara sa stie! |
poate prima data la masuratoarea cu usile inchise nu a dat tot ce putea din subwoofer de frica sau mai stiu eu ce .... de aici si diferenta
Citat: | CELE 2 PLUTONIUM DE LA GZ, AU FACUT DOAR UN DEMO CU USILE INCHISE, MASINA ECHIPATA CU GZ, NU A FOST IN CONCURS. E ABSOLUT IRELEVANTA COMPARATIA. |
mai omule .... inclin sa cred ca tu te-ai uitat la alt meci ?eu am fost la fata locului ..... cum sa nu participe masina ? asta a fost masina:
ESPL EXPERT UNLIMITED
1. Cristea Nelu, Audi A4 Combi,
142,1dB / 143,9dB - 306,0pct.
Ionut Mocioiu a facut doar un demo si a scos 144,Xdb insa din cate am inteles a vrut sa menajeze sistemul
PS: erau 2 GZ Nuclear daca nu ma insel .... aveau culoarea albastra ... PLUTONIUM nu sunt galbene ? |
|
Sus |
|
 |
danmoise
Data înscrierii: 28/Iul/2006 Mesaje: 38
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 10:06 am Titlul subiectului: |
|
|
@ELNA: chiar trebuie sa iti spun de fiecare data sa vorbesti civilizat? sunt scapat din cutia cu informatii corecte.
De la pagina 4 incep pozele, puteai sa ai rabdare pana la pagina unde sunt si rezultatele.
Ca sa imi continui ideea, in regulamentul EMMA, punctajul se calculeaza in functie de:
1. instalatie
2. masurarea SPL-ului cu aparatul Audiocontrol pe o melodie trasa la sorti in timp ce masina are usile inchise.
3. masurarea SPL-ului cu aparatul Audiocontrol pe aceeasi melodie trasa la sorti in timp ce masina are usile deschise.
asa ca, draga ELNA, prima valoare pe care o vezi acolo, 134.9 e valoarea la usi inchise pt subul Hertz, iar la GZ de pe Audi a fost 142.1db, deci nu e mai mare. In schimb, valoarea la usi deschise a Hertz-ului, respectiv 145.4db, e mai mare decat valoarea la usi deschise a sistemului GZ, adica 143.9db.
mi se pare chiar stupid sa se sustina mare si tare ca sistemul Hertz a scos mai mult, cand se compara o masuratoare de un fel, cu alta de alt fel. Am mai zis, e ca si cum ai zice ca dacia a facut un porsche, dar nu spui ca porsche mergea cu spatele.
am zis undeva ca au fost 142 pt ca au aparut 2 valori, cea de 142 si cea de 145.4db. fusese acolo o greseala de tipar. |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 4:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | asa ca, draga ELNA, prima valoare pe care o vezi acolo, 134.9 e valoarea la usi inchise pt subul Hertz, iar la GZ de pe Audi a fost 142.1db, deci nu e mai mare. In schimb, valoarea la usi deschise a Hertz-ului, respectiv 145.4db, e mai mare decat valoarea la usi deschise a sistemului GZ, adica 143.9db. |
pai da ... si tot a scos mai mult dacia cu usile deschise decat GZ
acum ca te-am enervat putin sa zic si parerea mea .... eu am auzit dacia si nu se auzea asa de TARE cand a deschis porbagajul se auzea cum ajungea difuzorul la excursie maxima (naspa ) ce sa zic ... la celalalte masini parea ca se aude mai tare , dar dacia e dacie  |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|