Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Up grade sistem Subaru Legacy
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
adytza05

Data înscrierii: 21/Apr/2016
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin Apr 22, 2016 12:27 am    Titlul subiectului: Up grade sistem Subaru Legacy Răspunde cu citat (quote)

Salutare la toata lumea ! Doresc sa fac un uprade la sistemul audio din masina si am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a alege ce se potriveste cel mai bine masinii mele in limita a 500 euro. Incep prin a da urmatoarele detalii: masina e un Subaru Legacy sedan 2005 ce vine din fabrica cu :
- radio cd Kenwood GX-201LH,
-maximum output power :14Wx4(4Ohmi) ;
-PWR DIN45324: 11Wx4
-Bass : 100Hz, Treble : 17,5kHz, Mid : 1kHz
- 4 difuzoare de bass(portiere fata/spate) de 16.5 cm(35W Max.-4 Ohmi) si 4 tweetere.
Deocamdata doresc sa mentin player-ul masinii ptr ca e incastrat in consola centrala cu celelalte comenzi( climatizare). Am atasat si cateva poze cu difuzoarele stock.Am inceput up grade-ul prin a insonoriza toate portierele cu Silent Coat 4mm. Chiar dupa acest pas doar, am observat diferenta de sunet. Volumul oferit de player e prea suficient pentru mine. In ceea ce priveste fidelitatea sunetului, cam lasa de dorit.Nu se aude rau, dar e departe de SQ. Pe mine ma intereseaza in primul rand calitatea audio( profunzime de sunet, bass curat , senzatia ca šesti langa solistš )Muzica ascultata e pop, dance, house. Eu vreau sa schimb doar difuzoarele din fata, sa adaug doua de medii portierelor fata si un amplificator. Cum player-ul nu are mufe ptr amplificator, cred ca o sa-mi trebuiasca si un adaptor hi-low. Nu stiu daca se recomanda amplificate doar cele de pe fata sau si cele stock pe spate( in šhalulš in care sunt) sau daca e mai potrivit sa iau un sistem de difuzoare pe 3 cai(kit) sau unul componente pe 2 cai+difuzoare medii separat. In ceea ce priveste amplificatoarele, cablurile necesare si conetica, nu ma pricep deloc.
Astept cu nerabdare sfaturile si opiniile dumneavoastra.
Va multumesc !

IMG_20151110_155344.jpg
 Description:
 Filesize:  225.35 KB
 Viewed:  261 Time(s)

IMG_20151110_155344.jpg

IMG_20151110_155404.jpg
 Description:
 Filesize:  440.19 KB
 Viewed:  253 Time(s)

IMG_20151110_155404.jpg

IMG_20151111_124644.jpg
 Description:
 Filesize:  257.33 KB
 Viewed:  268 Time(s)

IMG_20151111_124644.jpg

IMG_20151111_161505.jpg
 Description:
 Filesize:  295.88 KB
 Viewed:  261 Time(s)

IMG_20151111_161505.jpg

Kenwood GX-201lh( Fata).jpg
 Description:
 Filesize:  41.91 KB
 Viewed:  265 Time(s)

Kenwood GX-201lh( Fata).jpg

Kenwood GX-201lh(spate).jpg
 Description:
 Filesize:  245.51 KB
 Viewed:  280 Time(s)

Kenwood GX-201lh(spate).jpg

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Vin Apr 22, 2016 1:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Trebuie neapĂŁrat sĂŁ schimbi player-ul dacĂŁ vrei sĂŁ ai rezultate, mai ales cĂŁ tinzi la calitate.

Cauta ramĂŁ adaptoare la 1din.

Ca difuzoare ar fi ok focal k2 power și un amp de calitate pt. ele.

Sa presezi cĂąt mai bine insonorizantul! În pozĂŁ nu e Ăźntins deloc, trebuie sĂŁ fie tot ca muchia din stĂąnga sus, sĂŁ nu se vadĂŁ pĂŁtrĂŁțelele. Ai ales o grosime care necesita ĂźncĂŁlzire. Fa rost de suflanta și intinde-l cum trebuie dacĂŁ vrei rezultate pe mĂŁsurĂŁ.

adytza05

MesajTrimis: Vin Apr 22, 2016 1:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cu insonorizantul stiu ca trebuie sa insist. Nu am avut prea multa forta doar cu rola.Iar cu player-ul, il las asa deocamdata.Sper sa am vreo optiune sa scot un sunet mai bun doar cu un sistem componente si amplificator potrivit. Multumesc !
Sus
adytza05

MesajTrimis: Vin Apr 22, 2016 6:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Iar Ăźn legĂŁturĂŁ cu rama adaptoare 1din, eu avand climatizare automata și navigație, imi trebuie un panel kit cu tot cu fața de la clima. Prețul e de aprox. 280 euro. In cele douĂŁ poze se vede ce am eu și de ce aș avea nevoie sa schimb playerul. Aștept sfaturi de la cunoscatori cu recomandarile solicitate(fĂŁrĂŁ sĂŁ schimb playerul)

s-l300.jpg
 Description:
 Filesize:  18.81 KB
 Viewed:  1578 Time(s)

s-l300.jpg

7e92857b1009ac74e174210f03a6d3dc.jpg
 Description:
 Filesize:  54.73 KB
 Viewed:  270 Time(s)

7e92857b1009ac74e174210f03a6d3dc.jpg

Sus
adytza05

MesajTrimis: Vin Apr 22, 2016 8:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din clipul postat anterior, am inteles cum pot lua semnal ptr. amplificator.Este ok. Dar n-are legatura cu acea rama 1 din. O rama 1din(valabila doar la clima manuala)e 30 euro aprox si un kit ptr. cea automata, cum am spus mai sus, e 280 euro aprox. De doua luni caut pe net o rama ptr modelul meu, sa pot schimba si playerul si sub 280 euro nu am gasit. Chiar nu ar fi nici o diferenta de sunet daca ramane playerul stock cu ce vreau eu sa schimb suplimentar ??
Sus
dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Sâm Apr 23, 2016 11:58 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca nu vrei sa inlocuiesti player-ul, exista si posibilitatea sa folosesti unul aftermarket in paralel. Corpul player-ului in montezi sub scaun sau oriunde ai loc si exista ventilatie iar fata player-ului o montezi in parasolar sau oriu de ai loc , darsa fie in apropierea ta. Legatura dintre cele doua se face cu "fire", adica lipesti fire de lungimea necesara.
Astfel nu trebuie sa folosesti decat firul de +contact al player-ului vechi , urmand ca alimentarea permanenta sa o iei de la traseul amplificatorului, iar firele pentru difuzoare , vei folosi cabluri noi de la amp la ele.
Recomandare de componente in bugetul tau
Alpine 92ute
Dls c6a
Dls ca44
Daca vrei si sub, poti folosi canalele 1,2 in punte, pentru un sub de 10 de exemplu , in jur de 150w in seald ( suficient pentru un setup ok).
Pentru un setup activ iti mai trebui un amplif de aprox 300w pentru sub.
Sus
adytza05

MesajTrimis: Sâm Apr 23, 2016 12:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cand o sa am bani, o sa iau panel kit-ul corespunzator, de 280 euro si o sa schimb si playerul . Pana atunci las asa ca nu vreau sa fac alte legaturi cum ai specificat mai sus. Sw nu vreau sa pun. Acum vreau sa schimb difuzoarele si sa le amplific. Intradevar, din ce am citit pe forum, mi-au atras atentia(din parerile posesorilor) :
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/C6A/
La acestea nu merge amp. http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/DLS/Performance/XM40-/ ??

A doua varianta : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Focal/Performance/PS-165V/ cu amp http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/Focal/Solid/Solid-2/

Si a treia : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HERTZ/Energy/ESK163L.5/ dar nu stiu ce amp.
Ce parere aveti ?
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 23, 2016 12:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Amplificatoarele alese nu ajuta difuzoarele.
Difurile alese sunt din clasa medie, iar amplificatoarele din clasa de inceput sa ii spunem asa.
Estee indicat sa egalezi clasele pentru un rezultat optim.
Trebuie sa sti d e la inceput ca hertz-urile sunt un pic mai accentuate pe inalte.
Poti sa arunci un ochi si pe piata de sh, gasestj cateodata componente de sq la preturi de nimic.
Spre exemplu eu am avut la vanzare o pereche de microprecision seria7 la 700lei. Am vazut acum ceva vreme amplificatoare foarte ok la 100-200 lei..... daca te informezi mibe cu privire la istoriculcomponentelor de sq poti face un setup foarte misto fara prea multi bani.
Sus
adytza05

MesajTrimis: Sâm Apr 23, 2016 1:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc ptr. lamurire! Prima varianta ramane dls C6A. Dar amp CA44 n-am vazut, decat CC44.Ar fi ok?
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 23, 2016 2:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am vrus sa zic ca41.
Cc44 este varianta mai noua, si este foarte ok. Este unul la sh cu 600-700lei.
Sus
adytza05

MesajTrimis: Sâm Apr 23, 2016 5:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Deci prima varianta cu DLS am lamurit-o.La a doua varianta cu Focal PS 165 ce amp i s-ar potrivi in bugetul meu?
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Lun Apr 25, 2016 10:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Poti folosi un amp din clasa performance, sau dls-ul...... important este sa fie din clasa medie, de la un producator cunoscut
Sus
adytza05

MesajTrimis: Lun Apr 25, 2016 2:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am inteles. Imi pare rau ca nimeni altcineva nu mi-a mai recomandat un alt sistem pe 16.5, pe care l-a ascultat sau care-l detine, in afara de DLS C6A. Si cred ca in 500 euro sunt cateva optiuni de compotente+amp cu un sunet mai de calitate.
Sus
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Lun Apr 25, 2016 3:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cu siguranțĂŁ sunt 2-3 sisteme care chiar Ăźși meritĂŁ banii ĂŁia dar cu un player oem nu are rost sĂŁ cheltui mai mult de 500 lei, dar euro!

Ce vrei tu sĂŁ faci tine de un adaptor hi low acela find un produs din cea mai josnica spețĂŁ de componente car audio.

adytza05

MesajTrimis: Mar Apr 26, 2016 11:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ieri am avut ocazia,intamplator, sa ascult la cineva un sistem compus din difuzoare Audison APK 165 http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Audison/Prima/APK165/ si amp Crunch GTX 4800 http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/CRUNCH/GTX/GTX-4800/ si mi-a placut mult cum s-a auzit. . Am ramas la aceasta combinatie. E ok amp, ca imi lasa optiunea sa adaug pe viitor si un sw daca doresc. Mai am o optiune de amp http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/In-Phase/IPA2041/ dar daca sunt nehotarat ma lungesc la nesfarsit. Avand in vedere ca pretul amandurora e sub bugetul meu, ma gandesc si la un procesor de sunet. Pe viitor sigur schimb si playerul. Aveti idee care ar fi reglajele potrivite ptr Crunch? Multumesc ptr sfaturile de pana acum si multumesc @vanlla ptr acel clip din care am vazut cum sa iau semnal de la player.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum