|
|
|
Autor |
Mesaj |
dantt Pasionat
Data înscrierii: 21/Apr/2017 Mesaje: 52 Locație: Pitesti
|
Trimis: Vin Apr 21, 2017 4:52 pm Titlul subiectului: Upgrade boxe Octavia 2 |
|
|
Salut si bine v-am gasit!De curand am achizitionat o Skoda Octavia 2 si as vrea sa fac un upgrade al sistemului de sunet.Fostul proprietar a montat aceasta navigatie http://www.kenwood.eu/car/navigation_multimedia/navigation/DNX521DAB/?view=details insotita de camera video pentru mers inapoi.Sistemul de boxe,foarte probabil sa fie cel din fabrica.Mi-am amintit cu ocazia asta cat de zgomotos e acest model si am zis sa fac upgrade la sistemul de sunet,impreuna cu inonorizarea celor 4 portiere.Nu sunt strain de domeniul hi-fi,dar sunt complet afon in car audio.Pentru inceput nu as vrea sa le amplific cu nici un fel de amplificator,amplificarea va fi din H.U.De asemenea nu voi folosi subwoofer,nu e neaparat stilul meu si nu vreau sa aplic diverse adaptari in masina;asta e si motivul pentru care renunt la amplif.Am cateva intrebari la care sper sa primesc raspuns si anume:
-daca voi antifona usile,zgomotul la rulare se va diminua simtitor?
-imi plac inaltele catifelate,moi,nici decum stridente,agresive,asa ca,din ce am citit pe aici m-am oprit la doua firme-dls si helix
-muzica ascult in general jazz,pop,rock,new age,rnb,cateodata hip-hop
-vad ca aceasta navigatie nu citeste flac-uri (am tone cumparate) si nici nu stie sa faca streaming audio via bluetooth,gresesc?
-am inteles ca ar fi dimensiunile fata/spate de 16,5 asa incat am de ales intre dls mb6.2 dls mk6.2 dls b6.2 sau helix b62C si esprit e 62C.Astea ultimele ca aspect si specificatii imi plac cel mai mult.Din pacate nu am avut ocazia sa ascult nici o boxa din cele mai sus mentionate,asa ca va cer voua sfatul.Care sa fie din cele enumerate?Multumesc anticipat. |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Vin Apr 21, 2017 5:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
- da, dar daca vrei sa aibe un impact si mai mare, insonorizeaza si podeaua si plafonul
- bine ai facut, evita dieci si auditor. sunt de cacat pe inalte
- pt. genul tau, ai nevoie de niste midbassi rapizi, amplificati ca sa aibe control bun. puse direct pe player o sa ai un bass destul de lenes, nu foarte arcuit, lipsit de dinamica, atat pe medii cat si pe inalte.
- e foarte buna navi aia, are hpf, 3 perechi rca, bt. stie si streaming, mai cauta prin setari. are un prieten 525dab si e extraordinara.
Daca vrei sunet de calitate in masina si nu galagie vei asculta sfaturile noastre si vei renunta la boxele spate, vei insonoriza portierele fata zdravan si vei cumpara un amplificator in 2ch pt. boxele fata. E 62c.2 sunt o alegere foarte buna.
Vad ca esti din Pitesti. Poate la final, cand e masina gata, ne intalnim pt. o auditie. Chiar sunt curios ce va iesi la final. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
dantt Pasionat
|
Trimis: Vin Apr 21, 2017 7:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
De intalnit sigur ne vom intalni,insa vreau sa gasesc timp de un drum la Bucuresti pentru achizitie si montaj.Am inteles ca dureaza cam o zi.Asta ar fi partea mai putin placuta,ca duc lipsa de timp...In alta ordine de idei,imi poti da ca exemplu ce inseamna o antifonare "zdravana"?Ca daca tot ma apuc,s-o fac cum trebuie.Domnii (nu sunt cei de la be-loud)cu care am vorbit la tel,mi-au zis ca ma costa in jur de 200 Ron/usa.Cam ce amplificator s-ar potrivi cu aceste perechi de boxe?Ce marca?Stiu ca cele AB sunt de preferat celor din clasa D,cel putin asa e in hi-fi-ul de acasa.Am ascultat un amplif Primare pe Dynaudio si-mi zgaria creierii,desi boxele au calota de matase si amplif-ul era peste 1000 euro.In alta ordine de idei,daca nu citeste flac,pentru mine nu e asa de grozava aceasta navigatie.Am un player portabil care citeste flac,insa cand am incercat sa il conectez la usb,cum fac de altfel fara probleme la o masina care o am de noua(Bmw seria 1 din 2015 sistemul stock ii zice Bmw Proffesional),nu citeste nimic.
P.S.-un ultim aspect-parca nici n-as baga o galagie de bani intr-o masina care m-a costat 7000 eur si care o sa o tin vreo 5 ani... |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Vin Apr 21, 2017 9:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
LasĂŁ-mi o adresĂŁ de Facebook pe privat sĂŁ-ți trimit niște poze.
Clasa D a avansat mult, depinde de bugetul tĂŁu ce alegi.
Flacul il poți converti in mp3 @320kbps și nu pierzi nimic. Sunt mulți care aud diferențe Ăźntre 320 și flac sau care ascultĂŁ cabluri și nebunii... Asta e altĂŁ discuție. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
dantt Pasionat
|
Trimis: Vin Apr 21, 2017 10:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
N-am adresa de fb din pacate... |
|
Sus |
|
 |
dantt Pasionat
|
Trimis: Lun Apr 24, 2017 6:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mda,studiind mai bine,am inteles ca si Audison sunt bune,anume prima APK165 si vad ca sunt in doua variante de 4 si de 2 ohmi.Raspunsul in frecventa la cel de 2 ohmi vad ca e mai bun.Aveti idee,sunetul e intocmai cu ce vreau eu mai sus,adica inalte catifelate in gen DLS sau Helix?Ar fi peste seria esprit de la Helix de exemplu?Cam ce amp ar merge cu ele?Ma bate gandul serios sa iau unul sh...Multumesc |
|
Sus |
|
 |
dantt Pasionat
|
Trimis: Mar Apr 25, 2017 12:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
N-are nimeni nici o parere vis-a-vis de boxele Audison de mai sus?Cum se aud dpdv sunet fata de Dls sau Helix?Merita atentie?Multumesc |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
dantt Pasionat
|
Trimis: Mar Apr 25, 2017 7:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc,sunt 2 variante in 2 sau 4 ohmi.Astea in 2 vad ca au spectrul de frecventa o idee mai lar si sensibilitate mai mare.Care merita dintre cele doua?Trebuiesc musai amplificate,sau e de ajuns H.U.?Ce amplif recomanzi pentru ele?Marca,model? |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
dantt Pasionat
|
Trimis: Mie Apr 26, 2017 3:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc,amplificatoarele astea recomandate de tine se potrivesc si pentru Helix si Dls? |
|
Sus |
|
 |
dantt Pasionat
|
Trimis: Vin Apr 28, 2017 3:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce parere aveti de acest amplificator-KENWOOD KAC-M1804?Ma gandesc ca fiind H.U. tot marca asta si e plug&play e mai usor de montat,fiind mai micut.Fac vreo branza cu el,adica se va auzi mai bine decat H.U.?E bun de ceva?Intentionez sa-l montez pe cava boxe Audison sau Helix.Multumesc |
|
Sus |
|
 |
dantt Pasionat
|
Trimis: Vin Apr 28, 2017 6:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nici o parere despre amplificatorul de mai sus?Nu l-a ascultat nimeni? |
|
Sus |
|
 |
dantt Pasionat
|
Trimis: Mar Mai 02, 2017 11:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Maine merg si fac montajul impreuna cu izolarea usilor fata.Pana la urma am ales amplificatorul asta mic Kac-m1804 si Audison Apk 165 pe fata.Am ales amplificatorul asta fiindca nu vreau neaparat Spl mare,cat un mic boost de performanta si fidelitate fata de H.U.Vedem ce iese si anunt. |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mie Mai 03, 2017 2:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hmm
tot asa o "cutiuta" de amp am avut si eu doar ca de la alpine, cica tot 45 w rms pe canal,, o branza.. ce 45 w vrei sa-ti vina pe o siguranta de 15a. s-ar putea sa fii dezamagit. sau...diferentele sa fie mult prea mici fata de player.
Nu stiu cum e amp-ul asta..dar eu am fost extrem de dezamagit de cutiuta mea fermecata care credeam ca ma scuteste de munca pt montarea unui amp adevarat (pe care nu l-am mai montat, am lasat totu balta) _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|