| |
| Autor |
Mesaj |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Dum Ian 13, 2013 12:08 am Titlul subiectului: Versus |
|
|
Care dintre astea 2 difuzoare sa le aleg
DLD acoustic DL-12
DD 1012
avand in vedere ca vreau ceva sa cante foarte Low |
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 266 Locație: Timisoara
|
Trimis: Dum Ian 13, 2013 1:39 am Titlul subiectului: |
|
|
http://www.bassland.eu/?898,dld-acoustics-dl12
aici scrie asa:
| Citat: | | SPL: 89,1db Voice coil: 2x2 Ohm Impedanz Voice coil: 2,5“(60mm) Diameter Magnet: 2x60 Oz Cone: None Pressed paper Surround: Foam Spider: double Nomex Spider 600 Watt RMS |
eu nu as lua un subwoofer cu surround din spuma.
Ai ascultat un astfel de sub? ti-a placut cum suna? _________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

|
Trimis: Dum Ian 13, 2013 12:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu,nu am ascultat.Are legatura cu sunetul spuma sau doar nu e asa rezistent? |
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

|
Trimis: Dum Ian 13, 2013 10:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
doar ca nu e asa rezistent. _________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Lun Ian 14, 2013 7:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| doggovy a scris: | http://www.bassland.eu/?898,dld-acoustics-dl12
aici scrie asa:
| Citat: | | SPL: 89,1db Voice coil: 2x2 Ohm Impedanz Voice coil: 2,5“(60mm) Diameter Magnet: 2x60 Oz Cone: None Pressed paper Surround: Foam Spider: double Nomex Spider 600 Watt RMS |
[/b]eu nu as lua un subwoofer cu surround din spuma.[/b]
Ai ascultat un astfel de sub? ti-a placut cum suna? |
Motivul fiind?
Marginea mea de spuma a BTL-ului rezista la peste 150dB.
Marginea de spuma la XXX-ului a rezistat din 2005 pana acum si a vazut suficient abuz. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

|
Trimis: Mar Ian 15, 2013 12:19 am Titlul subiectului: |
|
|
nu ma refer la "abuzurile" pe muzica. (ghilimelele de rigoare)
ma refer la conditiile vitrege din portbagaj, mai ales pe timp de iarna. _________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
JARRELL Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 1100 Locație: TG JIU
|
Trimis: Mar Ian 15, 2013 9:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Vreau sa vad si eu macar o poza reala cu un astfel de subwoofer care a avut de suferit de la "conditiile vitrege din portbagaj, mai ales pe timp de iarna". |
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

|
Trimis: Mar Ian 15, 2013 11:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Caldura, frigul si umiditatea reduc viata spumei. Nu ma refer la ce se vede, ci la ceea ce se modifica dincolo de ce vad ochii. In conditiile astea cauciucul rezista mai bine decat spuma mai ales daca le fortezi in conditii de temperatura si umiditate extrema...de obicei in masina sunt indeplinite ambele conditii.
Nu am vreo poza (si daca as avea nu ar demonstra nimic) insa nu cred ca este nevoie de una ca sa se inteleaga ce am scris mai sus. _________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
JARRELL Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 1100 Locație: TG JIU
|
Trimis: Mie Ian 16, 2013 12:00 am Titlul subiectului: |
|
|
| Eu am inteles la ce te-ai referit dar citeam pe alte forumuri despre caldura ( expunerea la soare), care este principalul inamic in ceea ce priveste imbatranirea spumei, tu ai pus accentul prima data pe frig. Spuma aia rezista fara probleme minim 10 ani daca e evitata caldura excesiva / razele soarelui. Si eu am un astfel de subwoofer si in ultimele 4 ierni a stat intr-un garaj de tabla sau masina, si inca nu da semne de imbatranire. |
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

|
Trimis: Mie Ian 16, 2013 10:58 am Titlul subiectului: |
|
|
E clar ca razele UV sunt cele mai periculoase...asta e indiscutabil, si nu doar pentru spuma, ci pentru orice alt material.
Eu ma refeream la temperaturile extreme combinate cu umiditatea, in special cele scazute.
Nu e neaparat sa fie vizibila degradarea, ea poate sa se prezinte doar la nivel de textura si implicit sa modifice sunetul.
In fine, am vrut doar sa spun ca un surround de spuma este mai sensibil decat unul din cauciuc. _________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
darkofeel Priceput

Data înscrierii: 09/Iul/2009 Mesaje: 270 Locație: Bucuresti/Berceni
|
Trimis: Mie Ian 16, 2013 2:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si daca masina este sedane? _________________ I don't need to "get a life." I'm a gamer. I have lots of lives! |
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

|
Trimis: Mie Ian 16, 2013 9:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu inteleg intrebarea... _________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

|
Trimis: Mie Ian 16, 2013 10:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| In fine.Ideea era ca aveam nevoie de un difuzor in jurul pretului de 500 de lei care sa cante jos.alte idei sunt bine venit,sugestii,pareri. |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Joi Ian 17, 2013 3:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
| doggovy a scris: | E clar ca razele UV sunt cele mai periculoase...asta e indiscutabil, si nu doar pentru spuma, ci pentru orice alt material.
Eu ma refeream la temperaturile extreme combinate cu umiditatea, in special cele scazute.
Nu e neaparat sa fie vizibila degradarea, ea poate sa se prezinte doar la nivel de textura si implicit sa modifice sunetul.
In fine, am vrut doar sa spun ca un surround de spuma este mai sensibil decat unul din cauciuc. |
Da, este mai sensibila spuma, in special la UV. Dar mai nou, spuma a fost imbunatatita
S-a gandit cineva la difuzoarele din usi ? Intr-o usa diferentele de temperatura sunt mai mari, umezeala e mai mare cu mult decat intr-un portbagaj (nici nu stiu de ce e mai mare umezeala in portbagaj decat in habitaclu, la mine e destul de uscat chiar si cand pun lanturile dupa ce le-am folosit) si rezista ani buni. Majoritatea sunt putrezite de varsta, pe la vreo 10 ani de utilizare.
VW foloseste difuzoare cu margine de spuma, dupa 6 ani de utilizare arata foarte bine marginea  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
alexneo Priceput

Data înscrierii: 21/Noi/2007 Mesaje: 449 Locație: Hunedoara Vulcan
|
Trimis: Sâm Feb 23, 2013 1:18 am Titlul subiectului: |
|
|
Revenind la DLD, raidaru iti poate spune ca is difuzoare foarte bune. Firma e putin necunoscuta , e ungureasca , dar is foarte rezistente si din cate am inteles de la raidaru , is underrated ( pot mult peste cat are rms-ul din fabrica)
Nu iti fie frica sa incerci ceva nou.
E plina lumea de DD _________________ SW: ATOMIC ELE 15 2000 RMS
Speakers : 4 x mtx thx 502
HU : Sony Xplod cdx-r3350 |
|
| Sus |
|
 |
|