Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

VW Golf III... 2 portiere..
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme

Autor Mesaj
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Lun Dec 17, 2007 2:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cand mai multi iti spun acelasi lucru ...
nu cred ca se ataca nimeni, mai degraba tu ar trebui sa te ingrijorezi ...

deci 70A siguranta la baterie, sectiune de 10mmp si consumator de 300W

si mai e o formula P=UIcos fi
cos fi in car audio nu stiu cat e, iau cazul ideal cand e 1 Embarassed
ghici cat rezulta curentul in instalatia ta? 25-30A ... cat e calibrul sigurantei? 70A wow crezi ca te protejeaza cum trebuie (la un scurt probabil se va parli, dar la o suprasarcina cred ca se va parli incet incet amplificatorul)

deci 1. siguranta de calibru mai mic
2. cabluri de sectiune mai mare, eventual cu litza mai fina decat Myf-ul folosit de tine.
3. bafta!

ps m-am referit la cazul cu un singur amplif in functionare.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Lun Dec 17, 2007 3:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

fi = 45* daca nu ma insel si daca vorbim de rms.
Sus
adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Lun Dec 17, 2007 8:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

care fi in curent continuu ? Shocked
Sus
Barsy
Priceput

Data înscrierii: 31/Mai/2007
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 12:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Imi pare bine ca m-am ales cu ceva idei dupa ce am citit dezbaterile voastra Smile (exceptand glumele de 2 bani ale lui ssrli...care nu isi au rostu..).
Ce pot spune e ca o sa ma mai documentez putzin si o sa mai merg o data la un electrician sa mai cer inca o data consultanta in ceea ce zicetzi voi aici si sa vedem cum stau treburile mai exact Smile O sa masor si cablul sa vad sigur daca este vorba de 10mm in sectziune deoarece nu am avut treaba cu incalzit cablu sau alte chestii.
Oricum urmeaza in viitorul apropiat instalarea unui alt sistem, alt amp, si deci cabluri cu mult mai mari pentru ce am in cap Very Happy
As fi interesat sa aud si parerea lui Adi..
Salutari baietzi!
P.S. Nu ne-am nascut invatzatzi nici unii si in permanentza aflam lucruri noi si asta unii de la altzii Wink (asta ar trebui sa fie pentru cei care se cred invatzatzi din nastere, au uitat de unde au plecat, sau au facut sisteme si masini pe banii altora Wink ) Sper sa nu supar cumva pe cei care aici au fost chiar bine intentionati Smile
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 12:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Barsy a scris:
Imi pare bine ca m-am ales cu ceva idei dupa ce am citit dezbaterile voastra Smile (exceptand glumele de 2 bani ale lui ssrli...care nu isi au rostu..).

Imi pare rau ca nu imi apreciezi umorul.
Dar ce stiu eu ? Eu nu am poze cu sistemul sau aparatura ce o folosesc scrisa undeva pe 'net Very Happy

Sus
Barsy
Priceput

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 12:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma..e ok este o parere a ta..si e ok. Eu unu chiar nu m-am suparat pe ce am auzit sa stii si ideea principala e ca pozele si postul nu au fost puse sub nici o forma sa ma laud..ci sa aflu idei noi si pareri si critici constructive nicidecum chestii la misto...ca astea le putea face oricine.
Imi pare rau ca asa au fost vazute...de u cel putzin, nu stiu ce parere au ceilaltzi.. Oricum daca se considera cum ai zis u ca postul a fost facut cu scopul de a ma lauda imi cer scuze ca l-am facut si ii rog pe cei de la be-loud sa il stearga...
P.S. sa stii ca nu iti face cinste si nici reputatzie modul in care ai vorbit ceva mai sus "ssrli"..asta e.., si sa stii ca sunt destule persoane aici care chiar stiu multe in acest domeniu, prefer sa nu dau nume si nu am gasit vreun post de al lor in care sa se comporte cum tocmai ai facut-o u...
No coment
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 1:34 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vroiai pareri, nu ?
Nu stiu daca ai observat ca eu am incercat sa scriu cate o idee la inceput. Dar recunoaste ca tu ai tinut-o uneori sus si tare ca te pricepi. "Cablul si siguranta sunt suficiente pentru alimentare".
Daca incepeam sa scriu idei despre cum ai putea sa schimbi cate ceva la sistem si incepeai sa imi spui ca tu stii mai bine sa nu crezi ca mi se parea ok.

Sus
Barsy
Priceput

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 1:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da ok..vezi ca putem ajunge la un numitor comun si putem discuta si omeneste..
Ce sa zic cablurile cand le-am luat au fost cele mai groase pe care le-am gasit in magazinele de aici..si dupa am cautat o groaza sa gasesc papuci pentru el ca gaseam doar marimi mici..
Am stat de vorba si cu un electrician si ala zicea la fel ca e suficient e si prea mult la astfel de consumator.
Oricum cum spuneam cand o sa urmeze facute modificarile pe care le am in cap fi sigur ca voi remedia problema Smile
Te-am salutat si te astept cu propuneri de data asta ca sa nu zici ca io sunt cel care o tzine pe a lui Very Happy
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 1:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ca vai ca o luam de la capat.

Ce propun : cablu de 50mm^2 de sudura (ar trebui sa se gaseasca in magazinele specializate de electrice...ieftin...flexibil) pentru tot traseul electric. Adaugi un cablu de la alternator + la baterie +. Adaugi de la caroserie la baterie -. Si folosesti cablu cat mai scurt de la caroserie la amplif. Asta ar trebui sa te scape de mare parte din palpaieli (daca nu de toate).
Papuci cumperi tot de acolo de unde cumperi cablu.
Incearca cu si fara condensator dupa ce schimbi cablurile.

Asta doar pentru o alimentare calumea.

Sus
Barsy
Priceput

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 2:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mi-ar fi placut sa discutam asa de la inceput si sa nu fi ajuns la afirmatiile care au fost facute..din pacat..(dureroase unele..) .
O sa merg pe varianta care ai spus-o u deoarece mi se pare interesanta si corespunzatoare la ce vreau eu. Problema va fi data de papuci ..si nu doar de cei de la baterie si caroserie ca de aia se poate face rost..problema va fi la cei de legatura la amplificator...papuci pe care chiar nu prea stiu de unde sa ii achizitzionez...sa vedem acum...
Sus
dorin
Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 11:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vezi ca nu mai renteaza cablul de sudura, a aparut cablu de 50 mm GZ cu toate accesoriile incluse Smile cu alimentarea statiilor se rezolva cu un distribuitor! distribuitor cu intrare 0awg si iesire ... ce iesiri iti trebuie tie pt statii, awg8, sau awg4
Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 11:50 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Barsy a scris:
Ce sa zic cablurile cand le-am luat au fost cele mai groase pe care le-am gasit in magazinele de aici..si dupa am cautat o groaza sa gasesc papuci pentru el ca gaseam doar marimi mici..
Am stat de vorba si cu un electrician si ala zicea la fel ca e suficient e si prea mult la astfel de consumator.

din pacate nu-l cred pe electrician iar cabluri mai groase de 10 mmp gasesti in orice magazin de instalatii electrice (cu exceptia brico/praktiker etc, oricum nu-s magazine specializate)

1) sectiune mare=curent mare+pierderi de tensiune mici;
2) izolatia la Myf este o amarata izolatie monostrat, subtire, din PVC, Myf fiind un cablu nu foarte specializat si nu se comporta bine la montajul in exterior (se foloseste la impamantari sau la distributie in tablouri, insa nu este un cablu "de sarcina")
3) cablul de sudura este mult mai nimerit decat ce ai tu, si in cazul in care nu vrei sa investesti foarte multi bani in alimentare, iar 50 mmp iti vor fi de ajuns si pe viitor, cand vei avea a doua statie ...
4) calibrul sigurantei coreleaza-l cu sigurantele statiei (1-2 trepte peste siguranta interna a statiei) pentru ca nu vad cum ai putea arde cablul de sudura Smile

in cc nu exista fi Embarassed Embarassed Embarassed

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3
Pagina 3 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum