Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

alegere boxe
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
iulian00

Data înscrierii: 24/Dec/2006

MesajTrimis: Mar Feb 13, 2007 11:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Astazi am scos masina din service si bineinteles ca nu m-am abtinut si am montat Clarion-ul, difurile mai asteapta o zi.
Concluziii :
Difuzoarele stock suna mult mai bine miscate de un HU bun, suna plin, si cu mult mai limpede, as spune uimitor de bine pentru cum sunau inainte..
Dezavantaje :
1. Sint montate intr-o usa complet depasita de situatie la un bass mai mare, iar fata de usa parca tinde sa sara pe pasageri...
2. Lipsa tweterelor isi spune cuvantul, presimt diferente enorme in calitate cind voi monta sistemul DLS, practic acum se aude ca un casetofon de clasa medie-mare.
3. La volum peste 50% se cam inneaca daca apare ceva bass in schema, par totusi fortate de catre Clarion, dar aici ma poate insela si rezonanta in care intra usa...
Tragand linie un sistem ESTE necesar pe fata, dupa cum insista pe forum toti 'baietii' priceputi Smile si va multumesc ca m-ati convins sa iau sistem inainte de a auzi cum suna Smile si totusi nu glumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
iulian00

MesajTrimis: Vin Feb 16, 2007 9:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am promis ca o sa va tin la curent:
Ieri am prins 1h si am montat DLS-urile dar fara twetere...nu dati Smile
Concluzii:
Sint cu mult mai bune decat cele stock.
A disparut 'gafaiala' la volum mare, suna solid, plin, nu comenteaza la nici o combinatie de bass/medii, aici o sa spuneti pe buna dreptate ca sint gandite pentru puteri mult mai mari decat ce scoate un HU.
Din aceasta cauza pot da la maxim fara sa distorsioneze dar...intra HU in distors si usile sint criminale la puterea asta.
La capitolul distorsiuni apar doua staruri, HU la puteri peste 50% ,si NR.1 USILE.
La volum mai mare de 10-15w incep sa zangane usile ceva de groaza, si ma gandesc cu spaima cum o sa sune dupa cateva luni cand se vor lasa bradutii ce tin fata de usa de la atatea vibratii.
Deci, sa concluzionez, cine vrea SQ insonorizarea si prin asta si intarirea usilor fata is a must, sa nu creada cineva ca scapa.
Va continua.
LLE: Cred ca am cam exagerat cu distorsul HU la volum mai mare, dupa ce am montat tweterele mi-am schimbat parerea, nu distorsioneaza 'vizibil', dar despre usi numai de rau... Sad

Ultima modificare efectuată de către iulian00 la Vin Feb 23, 2007 11:19 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
iulian00

MesajTrimis: Vin Feb 23, 2007 11:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Abia astazi am reusit sa instalez si tweterele (unde ar fi venit reglajul oglinzilor mecanice).
Rezultat ? Today y see the light Smile
Abia acum pot realmente intelege de ce am fost sfatuit sa cumpar sistem si nu coaxiale, diferenta este uriasa.
Calitatea basului este foarte buna desi nu am momentan cu ce ataca sa scot ce pot ele mai bun, si nici nu rezista usile fara sa introduca 'diverse', dar inaltele nu cer atac de curent mare si se desfasoara in toata splendoarea...
Toata stima pentru DLS R5A, suna intradevar cald, tot spectrul este acoperit foarte bine, imi umplu masina de sunet nu zgomot.
Tin sa multumesc inca o data tuturor ce au pierdut timp cu 'educarea' mea in car audio, rezultatul eforturilor este excelent spre deliciul urechilor mele Smile.
Toata stima BE-LOUD !!!
Apropo, celor ce se amagesc cum faceam si eu, cum ca sistemele audio stock suna bine, treziti-va si luati lumina Smile Smile si asta si pe masini mult mai cu pretentii si scoruri...
Sus
iulian00

MesajTrimis: Sâm Mai 12, 2007 7:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am revenit deoarece am vazut ca multi intreaba cum arata tweterele DLS pe Logan, in cazul meu DLS R5A.
Imi cer scuze, dar pozele le-am facut la 6M ~2800/2100 iar forumul m-a refuzat din cauza marimii fisierelor (>1M), le-am recomprimat sa ajunga la ~500k dar iar am fost refuzat fiindca depaseam 1600/1200 si aici m-am suparat negativ Smile si rezultatul se vede.
De, nu ma pricep... Smile

poze dif.rar
 Description:

Download
 Filename:  poze dif.rar
 Filesize:  2.41 MB
 Downloaded:  294 Time(s)

Sus
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Sâm Mai 12, 2007 9:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

parca tweterele bat cam in jos
Sus
iulian00

MesajTrimis: Dum Mai 13, 2007 2:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu, bat OK...distanta este infima in auto ~1m, iar membrana are o deschidere de cel putin 90 grade, frecventa de lucru este mica iar de aici reiese o acoperire foarte buna a spatiului ce ne intereseaza.
Nu aliniem aici antene in 2,4 sau 5Ghz la distante >2km...
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5
Pagina 5 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum