Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

alegere boxe
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
iulian00

Data înscrierii: 24/Dec/2006

MesajTrimis: Dum Dec 24, 2006 9:57 pm    Titlul subiectului: alegere boxe Răspunde cu citat (quote)

Hello "be-loud" Smile
Este primul meu post aici dupa aproximativ 7 zile de citit..(de o saptamana am descoperit situl..)
O sa am un Logan (stiu, s-a scris o gramada..) pe care vreau sa schimb partea audio.
Imi doresc ceva diferit de ce s-a cerut pe aici, mai exact un sunet de calitate, un sunet limpede-cristal Smile puterea vine pe locul 10.
Sint constient ca in masina, aproape indiferent de clasa sa, nu vei asculta ca acasa in fotoliu, dar sintem liberi sa incercam si sa speram nu ?
Acum revenind la 'oaia' Logan trebuie izolata fonic, si alese difuzoarele corect loc unde m-am incurcat.
Imi poate cineva aranja in ordinea calitatii aceste difuzoare ce vor veni pe fata (pe spate nu m-am decis) ?

1. THX502 -MTX
2. REF 5012i -INFINITY
3. Classic 225 -DLS
4. CS502 -Coustic
5. SRS1326 -Clarion

Sau altele alese pe considerentul calitate in gama asta de pret ?
Si apropo, pentru spate ce credeti ca ar merge si sa las masca originala la locul ei ?
Nu voi folosi amplificatoare evident..ci 'doar' cei 50w/4 ai unui Clarion si nici woofer..
Anyway, am aflat o gramada daspre car audio de pe acest forum, keep up !!!
Si sa nu uit CRACIUN FERICIT !!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
George
Pasionat

Data înscrierii: 15/Noi/2006
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Dum Dec 24, 2006 10:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

in primul rand mai toate playerele au 4x20-4x25w .
daca vrei boxe direct pe player si urmaresti calitatea atunci alege DLS fara ezitari . http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/DLS/Sisteme/Classic_B5A/ .din cate am citit pe aici in logan ar incapea fara mari probleme si difuzoare de 16,5cm care au un bass mai placut si puternic decat unele de 13cm . ca player ia http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-30MP/ sau daca vrei ceva care sa arate putin mai bine http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-P4800MP/ care e acelasi lucru cu 30mp dar are afisajul mai bun

MesajTrimis: Dum Dec 24, 2006 10:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc George pentru asa un raspuns prompt !
Citeam pe aici ca Infinity ar fi totusi mai bune..
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Dum Dec 24, 2006 10:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca vrei un sunet de calitate, pe fata e indicat sa pui un sistem de difuzoare, nu difuzoare coaxiale.
Daca iei un player bun, de generatie noua (Mosfet, 4 x 50W) merge sa iei si un sistem ca DLS C5A sau sistemul de 13 cm Infinity, seria REF.
Si MTX tot pe acolo ar fi.
Sus
iulian00

MesajTrimis: Dum Dec 24, 2006 10:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sa inteleg ca REF 5012i -INFINITY ar fi cele mai bune sau ~ la fel cu Classic C5A -DLS ?
Este mare diferenta de pret intre ele.
Nu stiu unde s-ar putea monta tweterele de la C5A, la REF 5012i -INFINITY pare ca pot fi orientate catre ascultator deci dispare "problema" tweterelor..nu vreau sa dau gauri.
Sus
iulian00

MesajTrimis: Lun Dec 25, 2006 12:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sau nu am inteles nimic ? Embarassed
Sus
Lucas
Pasionat

Data înscrierii: 04/Iul/2006

MesajTrimis: Lun Dec 25, 2006 10:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Iuliane la Logan nu pun baietii din fabrica difuzoare sistem pe fata ? Daca pun sistem pe fata , ai loc unde sa pui tweeterul. Daca nu , atunci poti sa-l pui undeva pe la eglajul oglinzilor laterale sau pe bord. In locurile astea e indicat si crede-ma ca merita fiecare ban in plus pentru sistem si nu pentru coaxiale pe fata. E o diferenta de la cer la pamant. Cat despre Infinity versus DLS versus MTX , nu poti spune ca una e mai buna decat celelalte. Depinde cum iti place sunetul. De preferat ar fi sa le asculti inainte pe toate sa vezi fiecare cum reda sunetul. Din care am vazut pe aici de la Mihai care a ascultat si Infinity si DLS , Infinity-urile au inalte mai metalice , mai stridente. DLS au niste inalte calde si placute. Depinde doar de preferintele tale in materie de sunet. Cum iti place tie sa fie redat sunetul. Numai bine si spor in la lucru cu antifonatul masinii Smile
P.S. Daca o antifonezi , ar fi foarte mare pacat sa nu iti pui un amplificator pentru difurile din fata. Daca vrei sa le amplifici mai incolo , atunci nu-ti lua DLS din seria B ( B5A) , indreapta-te spre seria C ( C5A) fiindca B-urile nu au fost gandite pentru amplificare. Nu are sens pt. alea. Baga C-urile.
Nu in ultimul rand Sarbatori fericite tuturor si numai bine. La multi ani!
Sus
AdySoLenZa
Priceput

Data înscrierii: 24/Sep/2006
Locație: Micul Paris...

MesajTrimis: Lun Dec 25, 2006 11:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@Lucas Unde ai vazut tu logan cu sistem de difuzoare din fabrica? Neutral
@iulian Nu e nevoie sa dai nici o gaura se pot si lipi cu un adeziv ceva pe bord sau daca nu in locul reglajului de oglinzi asta in cazul in care ai reglaj electric la logan dupa cum a spus si Lucas

Daca nu pui sistem pe fata o sa iti vina sunetul din spate inaltele din usi sunt acolo jos e deranjant sa vina sunetul din spate.

Eu zic sa iti iei C5A pentru o eventuala amplificare.Suna bine si pe player.
Sus
Lucas
Pasionat

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 2:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Adysolenza pai chiar de aia intrebam...ca nu stiu la Logan cum sunt din fabrica...sisem sau coaxiale pe fata...am urcat de doua ori intr-un logan dar nu am fost atent la detaliile astea ( era taxi).
Sus
AdySoLenZa
Priceput

Data înscrierii: 24/Sep/2006
Locație: Micul Paris...

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 11:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La Logan difuzoarele fata sunt niste cartoane de 13 cm si pe spate la fel tot de 13 dar am inteles ca se pot pune de 16 sau 16,5 nu stiu sigur cu ajutorului unor inele.
Eu unul daca as avea subwoofer in Logan as scoate difuzoarele care sunt din fabrica si as lasa asa gaurile acelea, se aude mult mai bine bassul deoarece loganul fiind sedan are habitaclul izolat de portbagaj si se aude mai slab bassul decat in masinile hatchback(spre exemplu solenza sau super nova).
Sus
iulian00

MesajTrimis: Sâm Dec 30, 2006 12:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Buna seara,
Scuze pentru tacere, am alergat o gramada zilele astea si tocmai am reusit sa ridic Loganul Smile.
Acum la prima vedere ce a durat 10 min. fiindca restul zilei am petrecut Smile difurile originale suna neutru, fara distors pina la aprox. 15w dar si fara acea limpezime si caldura ce o caut.
Concluzia de rigoare : schimbam...tot.
Cred ca DEH-P4800MP Pioneer sau CDE-9848RB Alpine ?? si REF 5012i fata /REF 6012i spate Infinity vor suna bine in plaja 20-30w.
Repet ca NU vreau amplificare ci 20/30w de claritate si calitate ma fac fericit.
Acum genurile mele sint Enya, Vangelis, ceva voce gen coral unde am nevoie de SQ cum i se spune pe aici, si nu de sub in porbagaj....
Multumesc de sfaturi , mi-au fost de ajutor sa-mi formez o parere, fara voi cred ca eram intr-o ceata mult mai densa.
Daca cineva crede ca fac vreo greseala sa spuna.. Smile
Sarbatori fericite !!!
Sus
Hyundai 78
Pasionat

Data înscrierii: 10/Dec/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Dec 30, 2006 8:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut. Eu am avut un Alpine in solenza, modelul era cel dinainte. Acum 9848RB a inlocuit modelul 9845RB cel care l-am avut eu, si pot sa spun ca se auzea super bine. Despre Pioneer nu pot sa spun nimic pt ca nu am auzit nici unul. Cat despre boxe eu zic sa mergi pe DLS C5a pt fata astea le-am cumparat si eu.
Sus
iulian00

MesajTrimis: Dum Dec 31, 2006 11:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Acum sint deja 2 zile de cind ascult sistemul origine si mi-am format o parere : nu suna neutru ci fara dinamica si aproape fara inalte Sad
Poate Mihai sau altcineva care a ascultat mai toate marcile de aici poate detalia diferentele intre C5A si REF 5012/6012 si CDE-9848RB/DEH-P4800MP pentru un neofit in car audio ?
Please !!! Smile
Sus
Lucas
Pasionat

MesajTrimis: Mar Ian 02, 2007 5:25 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce iti pot spune este ca nu are sens investitia in niste C5-uri. C5-urile au fost proiectate sa sune bine amplificate. Suna ok si fara....dar nu scoti ce pot ele mai bine. Mergi pe B5 care au fost concepute sa fie legate direct pe Player. Fara amplificare. Acuma este algerea ta. Daca vrei sa arunci cu banii inutil , ia-ti C5-uri....si o sa le folosesti la un potntial minim al lor. Vezi ca Mihai zicea ca DLS in combinatie cu sunetul unui HU de la Clarion e foarte placut si cald.
Sus
Infamous
Pasionat

Data înscrierii: 27/Dec/2006

MesajTrimis: Mar Ian 02, 2007 2:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pana la urma care este diferenta intre B5 si C5, inaltele? din imagini asa par
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare
Pagina 1 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum