|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 7:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hai sa te lamuresc cum sta treaba. Ai mare bafta ca sunt bine dispus. si iti dau sfaturi pe gratis.
Aproape toate player-ele de la Alpine nu iti dau posibilitatea sa faci TA pe 3sau 4 cai si nici crossover-e pentru medii (HP si LP).
Majoritatea iti dau posibilitatea sa setezi HP si LP pana la maxim 200Hz.
Pe partea de TA iti dau doar posibilitatea de a face modificare fata-spate si nu sub, midbass, medie, inalta.....
Pentru a putea beneficia de varianta extinsa a acestor setari trebuie sa cumperi un procesor extern tot de la ei!
In plus de asta, in ce format vei asculta muzica?
Ai de ales intre CDA si MP3.
Cum nu cred ca vei sta cu CDA, mai ramane doar varianta folosirii MP3. Pai si atunci de ce naiba dai 1500lei pe un player daca tu asculti unul din cele mai slabe "calitativ" formate, adica MP3?
Daca nu ai inteles nimic din ce ti-am explicat, inseamna ca nu ai habar cu treba asta de car audio si mai bine o lasi balta sau te apuci si studiezi. (si nu trebuie sa te superi pentru afirmatia asta, ci trebuie sa imi multumesti ca te trezesc un pic la realitate)
Singurul player care iti da posibilitatea sa faci toate astea (la un pret sa spunem decent) din ce imi aduc aminte acum este Pioneer 80PRS si Clarion CZ702(703).
Dar "calitatea" de care vorbesti tu este aceesi cu a player-elor ieftine de la aceesi producatori. Si spun asta in cunostiinta de cauza.
Cu ce te ajuta daca reusesti sa aduci scena la oglinda retrovizoare daca tot ce vei avea pe ea (scena) este zgomot si coloratii?
Si sa iti mai spun cum fac player-ele din categoria asta TA?
Pai toata "procesarea" pe care o fac este de fapt aplicarea unui volum diferentiat. Ca si cum ai da balansul mai in stanga sau dreapta pentru fiecare difuzor.
Daca vrei sa fi "smeker" cumpara un player cu iesire digitala, apoi un procesor extern si atunci ai setari care sa merite investitia.
Daca nu, cumpara un player din categoria pe care ti-am descris-o in postul anterior, fa rost de un procesor mai ieftin si ai terminat.
Bafta _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
shoby Pasionat
Data înscrierii: 19/Aug/2008 Mesaje: 99 Locație: orastie
|
Trimis: Mar Iul 29, 2014 2:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc foarte mult pentru sfaturi si explicatii! tot respectul! nu am de ce sa ma supar, am deschis acest topic pentru a face cele mai buna alegeri la recomandarea celor care se pricep mult mai mult decat mine!
in toate 4 usi ale masinii o sa fie sistem de tweeter si midbass amplificate activ:
tweeter: soundqubed QP-TH25
midbass:http: soundqubed QP-MR65
2 amplificatoare pt ele: http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/HELIX/E40-Esprit/
pe partea de bass o sa fie un subwoofer GZPW 15 XQ cu incinta facuta de bau bau si un amplificator GZPA 1.8000D
Cam asta o sa fie sistemul, ce player ar fi cel mai bun si ce procesor de sunet? |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Mar Iul 29, 2014 10:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Amplificatoarele pentru midbass si tweeter-e are doar filtru HP pana la 200Hz.
"filtru HPF (trece-sus) variabil 40 Hz - 200 Hz"
Asadar nu iti da posibilitatea sa folosesti crossover-ele lor pentru tweeter-e, unde ai avea nevoie de minim HP 4000Hz, in cazul tau
Frecventa pentru tweeter-e este "Frequency 4k-25k Hz".
In configuratia pe care o ai acum, si in bugetul declarat, ai de ales intre Pioneer 80PRS sau ClarionCZ702(3) (pe la noi doar astea le gasesti).
Modul in care le poti folosi este urmatorul:
Setezi aparatul pe 3cai activ (3WAY).
Pe iesirea pentru sub conectezi clar amplificatorul de sub
- setezi LPF la 60, 80, 100Hz (in functie de cum doresti).
- HPF-ul il setezi din amplificator 10 -40Hz
Pe iesirea pentru midbass (medie) conectezi amplificatorul pentru midbasii
- in cazul tau midbasii stiu sa cante in gama (Freq Response 100Hz-16kHz),
-setezi HPF 100Hz cu slope de minim 12dB
-setezi LPF minim 4000Hz - de aici incep tweeter-ele- te poti duce si mai sus dupa preferinte
Pe iesirea pentru tweeter-e conectezi amplificatorul pentru tweeter-e
-setezi HPF minim 4000Hz.
Punctele astea de taiere le-am ales pe baza datelor gasite despre componenetele tale de la soundqubed si nu e obligatoriu sa fie doar astea.
"Calitatea " oferita de aceste player-e este aceeasi cu a player-elor de 200-1000lei. Ele au in plus procesarea.
Pe care din ele sa il alegi, nu iti voi spune ca nu vreau sa ma injuri pe urma. Eu nu l-as lua pe niciunul. Dar in bugetul asta nici nu ai alta varianta.
Dezavantajul este ca nu vei putea face TA decat stanga/dreapta fara fata/spate.
Nu vei putea folosi functia de autocalibrare.
Asta e valabil si daca vei folosi procesor extern.
Pentru ce vrei tu iti trebuie un procesor cu 5 perechi de RCA-uri pe iesire. Eu nu cunosc un astfel de procesor.
Asadar e foarte posibil sa renunti la difuzoarele dupa spate sau sa le amplifici pasiv, sau sa le montezi pe toate pe usile din fata.
Poate mai este si alta varianta dar doar astea imi "vin in cap".
Acum este momentul sa ii "multumesti din suflet" celui care ti-a recomandat configuratia asta de difuzoare.
PS:
ai putea sa o rezolvi altfel, dar costurile sunt mari.
Un player care sa aiba 2 perechi de preout.
O pereche alimenteaza procesorul
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Procesoare-de-sunet/PXA-H800/
folosesti cele 4 iesiri ale lui doar pentru midbass si tweeter
Cealalta iesire a player-ului o folosesti pentru sub.
Dezavantajul este ca nu vei mai avea posibilitate de TA pentru sub- dar nu e chiar dramatic.
Dai o bere cand treci prin Prahova - glumesc _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
shoby Pasionat
|
Trimis: Mie Iul 30, 2014 8:06 am Titlul subiectului: |
|
|
Recomanda-mi un alt player care sa poata face tot ce trebuie!
il pot comanda si din USA daca e nevoie, doar sa fie calumea!
bugetul poate creste daca e nevoie daca rezultatul final va fi cu mult mai bun.
ce as avea nevoie sa amplific activ midbasii si tweeterele? (procesor/player)
ce componente au folosit altii ca sa faca acest lucru?
deocamdata am doar un amplificator Helix Esprit E40, restul urmeaza sa le achizitionez. mentionez ca amplificatorul are comutator On/Off pt filtrul HPF . daca este in pozitia Off nu se poate regla frecventa pt tweeter sau midbass din procesor sau player? |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Mie Iul 30, 2014 1:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Spune mai intai ce ai in momentul asta, ca nu imi e usor sa inteleg.
Ai mai dat comanda de alte componenete? Urmeaza sa soseasca, sau nu ai dat comanda?
Pentru player
Alpine F1, dar trebuie folosit cu procesorul pe care ti l-am descris mai sus.
Clarion hdx3 - nu stiu sigur daca are procesor integrat sau nu...
Sony CDX c90 si iti mai trebuie procesor extern tot de la ei (de preferat) este unul de vanzare in Croatia daca imi aduc bine aminte (500 - 600euro)
Pioneer ODR
Pioneer P99 - are cam tot ce ii trebuie si sa spunem ca este cel mai ok la bani si conteaza faptul ca il poti cumpara nou.
Cele de mai sus au o gramada de ani.
http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Pioneer/DEX-P99RS/
Varianta mai ieftina Alpine 9887 (dar nu se apropie de cele de mai sus) - dar nu am studiat exact de setari are.
Principala problema la tine este faptul ca vrei sa pui difuzoare pe spate, si mai vrei sa fie si active.
Daca te-ai rezuma la 2 cai active fata, sub si daca vrei neaparat pe spate atunci ceva pasiv acolo. Dar eu unul nu as faca asta.
Daca nu ai comandat inca difuzoarele si amplificatoarele , mai bine te-ai orienta catre ceva pe trei cai fata si sub.
Asa ar fi mai corect. Dar nu inseamna ca e obligatoriu.
Ca si configuratie care poate fi cu greu batuta (cu un buget decent) ar fi:
Pioneer P99rs
Tweeter seria 5 MicroPrecision
Mid seria 5 MicroPrecision
Midbass seria 7 MicroPrecision
Sub.... aici ai o gramada de optiuni... te las sa decizi singur in functie de cat basssssss vrei.
Amplificatoare:
Genesis, DLS Ultimate, Brax, Sinfoni, Gladen..... nu neaparat in ordinea asta. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
shoby Pasionat
|
Trimis: Mie Iul 30, 2014 4:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Momentam am montat pe masina un HU Sony CDX 620U, un amplificator Helix Esprit E40 la care folosesc 2 iesiri pt difuzoarele fata iar celelalte 2 in punte pentru un subwoofer Pioneer TS-W309 S4.
Astea le-am avut pe vechea masina si le-am montat si pe Skoda Octavia pana mai strang ceva bani! In rest nu am cumparat nimic deocamdata!
Vreau sa iau un HU calumea dar Pioneer P99Rs mi se pare putin cam scump!
pe partea de bass vreau neaparat un subwoofer GZPW 15 XQ si un amplificator GZPA 1.8000D!
vreau pt usi un sistem de midbass, tweeter si crossover care sa sune bine dar sa aiba si ceva decibeli( cele de la soundqubed au specificat 95 db), ca sa tina pasul cu subwooferul asta de 5000 de wati.
pt usi nu vreau neaparat sa le amplific activ difuzoarele si tweeterele!
Mi-au placut cele de la Soundqubed si nu este un crossover anume pt ele si de asta am vrut sa le amplific activ! |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Mie Iul 30, 2014 5:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cu difuzoarele astea esti obligat la o investitie care nu este necesara in cazul tau.
Acum am inteles ca esti orientat spre street bass.
In cazul asta, cumpara niste difuzoare si tweetere care vin la pachet cu crossovere. Incearca sa vezi ce au folosit altii in sisteme de genul asta.
Ce ti-am recomandat e partea de difuzoare nu este indicat in cazul acesta. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
shoby Pasionat
|
Trimis: Mie Iul 30, 2014 5:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
subwooferul asta si amplificatorul le vreau neaparat. restul sistemului vreau sa fie contruit in jurul lor! la un subwoofer asa puternic e nevoie difuzoare midbass si tweetere ca sa tina pasul!
am Amplificatorul asta Helix Esprit E40 si mi se pare destul de bun, nu as vrea altceva! ce difuzoare as putea pune pe el ca sa sune bine si cat de cat tare ca decibeli?
acum ca stii cam spre ce configuratie vreau sa merg, ce HU imi recomanzi? |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mie Iul 30, 2014 5:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
ia deh 80prs sau si asta e prea scump? are iesiri preout ffff bune fara distorsiuni la volum maxim. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Mie Iul 30, 2014 5:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca vrei sa folosesti acest sub si amplif, adica 6000W la 1 ohm, iti vor trebui 416Amperi.
6000W/14.4V=416A
Si tu nu ai de unde sa furnizezi acesti amperi.
Ai zis ca ai alternator de 140A
140A*14.4V=2016W
Din astia 140A pe care ii poate furniza alternatorul tau , o parte (aproximativ 50A) ii trebuie si masinii sa functioneze in conditii normale.
Asa ca nu prea poti folosi acest sub si amplif (GZPW 15 XQ , GZPA 1.8000D).
Pe instalatia masinii poti pune un amplificator de aprox 1500w. Ceea ce inseamna mult.
Pe parte de player poti incerca Kenwood din seria KMM, care se potriveste nevoilor tale.
TA nu prea mai ai nevoie daca vrei un sistem care sa se auda foarte tare.
Pe parte de difuzoare nu stiu ce sa iti recomand ca nu am experienta pe ramura asta de Streetbass, SPL.
Din ce am mai auzit DD-urile ar fi de o calitate buna..... pentru treaba asta..... _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
shoby Pasionat
|
Trimis: Mie Iul 30, 2014 7:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Inainte de subwoferul asta urmeaza un upgrade pe partea de curent:
- 2 baterii deep cycle XS Power D3100 de 110 Ah fiecare ( una o inlocuieste pe cea de sub capota, iar cealalta vine in portbagaj)
-un alternator de 200-240 A
- Big 3 upgrade
- cabluri de 50 mm la big 3 si un traseu sau doua de la alternator la bateria din portbagaj
playerul o sa fie un Alpine CDA 137 BTI sau un Pioneer 80PRS !!!!!!! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|