Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Configuratie serioasa pentru viitoarea masina!!!
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
shoby
Pasionat

Data înscrierii: 19/Aug/2008
Locație: orastie

MesajTrimis: Vin Ian 03, 2014 12:54 pm    Titlul subiectului: Configuratie serioasa pentru viitoarea masina!!! Răspunde cu citat (quote)

Masina ce urmeaza sa o achizitionez o sa fie un Audi A4 B7 2006 1,9 tdi sau o Skoda Octavia 2 2006 1,9 tdi.

HU vreau sa achizitionez un http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/ALPINE/CDA-137BTi/.

pentru usi:
detin deja un amplificator http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/HELIX/Esprit-E400/
si ma gandeam sa iau pentru usi tot difuzoare helix http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HELIX/Esprit/E-62c/

Pentru partea de subwoofer m-am gandit prima data la un
SPL Dynamics SPL-380D2 cu o incinta construita de bau bau bogdan si un amplificator SPL Dynamics ICE-1500D.

Pentru un amplificator SPL Dynamics ICE-3500D si doua subwoofere SPL Dynamics SPL-380D2 cam ce as avea nevoie la partea electrica?
ce fel de baterie deep cycle este nevoie si daca trebuie schimbat alternatorul?
pentru 2 astfel de subwoofere cam la ce dimensiuni ar iesi incinta?

Astept sfaturi pentru alegerea subwoofer-ului/subwoofer-elor! si pentru restul componentelor!
Bugetul este variabil, subwooferul SPL Dynamics SPL-380D2, cu amplificatorul SPL Dynamics ICE-1500D si incinta ar iesi undeva pe la 2800 lei + 1300 lei 2 perechi de difuzoare helix pentru usi!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
shoby
Pasionat

MesajTrimis: Lun Ian 06, 2014 7:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nimeni nimic? nici o parere?
Sus
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Mar Ian 07, 2014 1:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Helixurile le-am ascultat la o cunostina pe masina, neamplificate, usi insonorizate, puse pe un dvd Alpine, chiar m-au surprins, sunau foarte bine si destul de tare!
Pe parte de subwoofere, tine mult de gusturi, mie de exemplu imi place mai mult seria xtr de la Spl Dynamics. Oricum doua spl-uri de 15" or sa aiba nevoie de incinta foarte mare, intereseaza-te intai daca ai loc suficient pentru o incinta buna, decat doua intr-o cutie mica mai bine unul dar intr-una buna!
Parerea mea, cu toate ca imi plac foarte mult Helixurile cred ca or sa fie foarte mult acoperite de bass iar partea de medii si inalte, la volum mare, o sa fie inexistente!
Daca nu te grabesti cu achizitiile, asteapta o competitie car-audio sau asculta cat mai multe masini mai potente sa-ti faci o idee despre ce ai vrea sa faci in continuare...
Sus
shoby
Pasionat

MesajTrimis: Mar Ian 07, 2014 7:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

M-am gandit si eu la aspectul asta!
la 1500w sau 3000w de bass ar trebui difuzoare pt usi mai puternice sau mai multe ca sa se auda si mediile si inaltele!
daca as pune cate 2 http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HELIX/Esprit/E-62c/ oare ar fi suficient? sau ar trebui sa ma orientez spre difuzoarele de competitie de la helix?
vreau helix pentru ca am amplificatorul pe 4 canale de la helix si sunt foarte multumit de el!
Sus
Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mar Ian 07, 2014 11:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu personal as miza pe ceva pro audio pentru usi.Au sensibilitate mai mare.Uitate pe net de SoundQubed QP-MR6.5 si QP-HT25.Te ajung in aceasi bani + transport,dar garantez ca sunt altceva !
Sus
shoby
Pasionat

MesajTrimis: Mar Ian 07, 2014 11:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

se gasesc si la noi in tara?
cam la ce pret ar iesi o pereche de astfel de difuzoare?
Sus
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Mar Ian 07, 2014 11:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Le poti comanda prin cineva.Sunt multi care comada de pe US.Cred ca te ajung undeva pana la maxim 550 de lei un sistem complet (2 midbassi,2 tw).Daca te convingi te pun in legatura cu cineva care mia adus mie Subwooferul SoundQubed
Sus
shoby
Pasionat

MesajTrimis: Joi Ian 09, 2014 6:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ar iesi chiar mai ieftin decat difuzoarele Helix Esprit! Amplificatorul helix nu as vrea sa il dau si sa iau altul, ca sunt foarte multumit de el! o sa iti cer date de contact dupa ce o sa iau masina si ma apuc de treaba Wink
multumesc mult!
Sus
shoby
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Ian 11, 2014 2:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pe partea de curent cam ce as avea nevoie pentru 1500w si ce ar fi nevoie pt 3500w? baterie deep cycle, cabluri si este nevoie de alt alternator?
Sus
shoby
Pasionat

MesajTrimis: Vin Ian 24, 2014 5:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nimeni nimic?
Sus
Sugar20
Priceput

Data înscrierii: 19/Iun/2010
Locație: Timis

MesajTrimis: Vin Ian 24, 2014 5:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

shoby a scris:
Pe partea de curent cam ce as avea nevoie pentru 1500w si ce ar fi nevoie pt 3500w? baterie deep cycle, cabluri si este nevoie de alt alternator?

Tu vrei pentru daily sau pentru concurs?
Pentru 1500w RMS, cablu de 35mm2 e suficient. Parerea mea ca daca tot o sa montezi cablu, mai bine pui de 50mm2 direct.
Alternator cat mai mare, preferabil de minim 120 A, cablurile de la alternator schimbate si puse mai groase.
Pentru daily parerea mea ca 2 baterii ajung, atata timp cat sunt de minim 90A chiar si pentru 3500w.
Pentru concurs acuma depinde de amplif, cat curent consuma, cat are nevoie, etc. poti pune de la 1 la 100 baterii daca ai loc si e necesar.

shoby
Pasionat

MesajTrimis: Vin Ian 24, 2014 7:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Masina o sa aiba motor de 1,9 tdi si de obicei bateria la un astfel de motor ii de 80-90 de amperi! am intrebat un electrician auto si se poate lega cea dea doua baterie pe acelasi alternator sa o incarce!
inca vreau sa ma hotarasc intre 2 subwoofere pe 12 inch cu amplificatorul de 3500 w sau un singur subwoofer de 15 inch cu amplificatorul de 1500!
la cabluri din ce am mai intrebat o sa merg pe 50 mm.
vreau sa fie un sistem care sa il pot folosi si daily in masina si daca tot investesc niste bani poate particip si la o competitie ceva !
Sus
shoby
Pasionat

MesajTrimis: Vin Ian 24, 2014 7:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vreau sa pun inca o baterie pe langa cea a masinii, iar alternatorul sa le incarce pe amandoua. cea dea doua baterie se va afla in portbagaj si se va incarca prin cabluri + si - de 50 mm venite de la alternator.
Sus
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Vin Ian 24, 2014 7:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ia 2 de 12.Eu am 1 de 15 si regret ca nu am luat 2 de 12.Preferam sa am mai mult cone area si temperatura mai usor disipata.
Sus
shoby
Pasionat

MesajTrimis: Vin Ian 24, 2014 7:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc pentru sfat! la 2 subwoofere de 12- SPL Dynamics SPL-300 de 1500w fiecare as avea nevoie de amplificatorul SPL Dynamics ICE-3500D!
-pentru el de cate baterii as avea nevoie ?
-ar merge cu bateria masinii si inca un deep cycle in portbagaj incarcat de alternatorul masinii?
-sau trebuie 2 deepcycle si alternator mai mare ca sa poate incarca bateria masinii si cele 2 suplimentare?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare
Pagina 1 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum