|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Lun Oct 29, 2007 12:44 am Titlul subiectului: |
|
|
nu vreau sa spun decat un singur lucru ... cati dintre voi ati putea face aceasta diferenta (MA REFER LA AUDITIE) eu sincer cred ca niciunul... SO ????????????? _________________ no 92 |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mar Oct 30, 2007 12:15 am Titlul subiectului: |
|
|
bezz are urechi de aur.
dar eu am urechi de platina  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
dj01fad
Data înscrierii: 29/Oct/2007 Mesaje: 20 Locație: in copac
|
Trimis: Mar Oct 30, 2007 2:07 am Titlul subiectului: |
|
|
eu chiar nu va inteleg oameni buni! daca vreti sa va puneti cablu de sudura nu aveti decat ca nu va retine nimeni, dar, nu incercati sa sustineti ca nu e nici o diferenta intre ele, pentru ca nu aveti cum. cel putin pe mine, nu ma puteti convinge in nici un fel ca acel cablu de sudura este totuna cu cablul audio. merge si ala, nu contest, dar nu la fel; iar la spl puteti sa va trageti si cornier de la baterie la amplif daca aveti chef; ce mai urmeaza sa spuneti? ca in materie de sq putem sa punem si zgomotec sau altele ca ce, si alea tot bobina au? treziti-va la realitate si constientizati ca o lume intreaga foloseste cabluri dedicate la instalatiile audio si auto dar si de casa. un amic de-al meu are niste cablu de boxe pe care a dat ATENTIE 140 USD/metru, acesta fiind ceva de genul: cu o bucata decojita la capat, incerci sa te scarpini cu ea pe fata dar de fapt te gadila si care e problema? putea sa puna si cablu de la pravalie de 2x2.5 cu 3 ron pe metru nu? ca tot muzica se auzea.
in concluzie, daca vreti sa spuneti ca orice cabluri am folosi, se va auzi la fel, sau altfel spus vom avea acelasi randament, va spun sincer, lasati-va.
la urmatorul concurs de SQ, o sa imi trag si eu o instalatie sukara, adica imi pun cablu de sudura, la semnal pun de telefon, iar la difuri pun cablu de prelungitor... si ca sa fie treaba treaba o sa cumpar si cateva baghete de patcablu sa maschez frumos lucrarea...
si alta treaba... daca dai mii de euro pe amplifuri, difuri, HU, antifonare si alte treburi, sa te cramponezi taman la 100-200 de euro pentru cablul de alimentare? asta chiar nu inteleg.... e ca si cum mi-as lua evo IX si i-as baga gazolina ca e mai ieftina... si na, mere si cu aia.
si intelegeti ca nu este nici o rivalitate intre nici un fel de tabere, bezz nu vinde nimic, nu cumpara nimic, nu face reclama la nimic.
daca chiar aveti chef sa faceti comparatie intre un cablu bun audio si unul de sudura, faceti asa:
luati o bucata din fiecare, si numarati cate lite au. apoi, masurati cat mai exact ce diametru are lita fiecarui cablu, si apoi stiind cate lite sunt, puteti calcula suprafata totala a fiecarui tip de cablu... aia e cea care conteaza, nu sectiunea lui... sau nu stiati ca o teava conduce mai bine ca un fier cu acelasi diametru... _________________ =CX= |
|
| Sus |
|
 |
dorin Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007 Mesaje: 356 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Oct 30, 2007 9:42 am Titlul subiectului: |
|
|
| dj01fad a scris: |
daca chiar aveti chef sa faceti comparatie intre un cablu bun audio si unul de sudura, faceti asa:
luati o bucata din fiecare, si numarati cate lite au. apoi, masurati cat mai exact ce diametru are lita fiecarui cablu, si apoi stiind cate lite sunt, puteti calcula suprafata totala a fiecarui tip de cablu... aia e cea care conteaza, nu sectiunea lui... sau nu stiati ca o teava conduce mai bine ca un fier cu acelasi diametru... |
Toate chestiile astea s-au facut din cate imi aduc eu aminte de catre mgm si baban san, a fost expus pe alte 4umuri si tot degeaba:)
ce zice mihai cu rivalitatea intre tabere este pentru ca nu stiu cum se face, insa intotdeauna cand facem ceva nededicat car audio, toti gica contra sunt fanii hertz. |
|
| Sus |
|
 |
dj01fad
|
Trimis: Mar Oct 30, 2007 11:57 am Titlul subiectului: |
|
|
bezz nu este fan hertz, a avut sistem hertz, dar usor usor s-a mai modificat, iar acum vrea sa schimbe intreg sistemul sa treaca pe altceva... nu mai conteaza ce, ca nu e total decis.
ideea este alta. am si spus si repet: se pot folosi si acele cabluri, nu am nimic impotriva, la o instalatie entry sau la spl nu vor face diferenta. mai ales la spl, unde chiar daca ai pierderi pui de 4 ori mai multe si gata, pe cand la SQ se schimba total shmenul... dupa cum au spus si ceilalti, fiecare foloseste ce pofteste.
sa nu crezi ca daca sustin ideea cablurilor de calitate, mi-am tras sonus peste tot... nu, am orion pentru ca este mai accesibil, poate chiar foarte accesibil. calitativ este mult mai slab ca sonus, dar acum asta e, nu prea sunt multi bani....
nu vreau sa iau apararea nimanui, nu fac parte din nici o tabara, pur si simplu asta este parerea mea. _________________ =CX= |
|
| Sus |
|
 |
dj01fad
|
Trimis: Mar Oct 30, 2007 12:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
[quote="dorin"] | dj01fad a scris: |
insa intotdeauna cand facem ceva nededicat car audio, toti gica contra sunt fanii hertz. |
iar eu nu sunt gica contra la modul asta, si eu am avut destule idei sa fac ceva nededicat in masina, folosind altfel de materiale sau de aparatura, dar nu am iesit tot timpul cum trebuia... un mic exemplu: mi-am facut cabluri RCA, iar mufele au costat 15 ron/bucata ... _________________ =CX= |
|
| Sus |
|
 |
dorin Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007 Mesaje: 356 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Oct 30, 2007 12:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
da, eu nu ma refeream la bezz, ci la fosta discutie de pe 4 tuning. probabil nu o stii, pentru ca a disparut la fel de repede cum s-a si nascut
la inceput, fara sa stie nici un detaliu despre cablul de sudura, toti faceau misto ca poti sa il folosesti pe post de bata, ca e rigid, etc. dupa ce au vazut poze ca nu e rigid, au inceput cu alte probleme. nu pot sa iti explic acum ce a fost acolo.
aici discutia s-a nascut de la faptul ca peste a scris ca sa nu se foloseasca cablu de sudura, de lampa sau alte matze...
Cat despre DIY, daca ai dat 15 ron pe o mufa RCA, sper ca ai luat si un cablu bun. ca si astea se gasesc, destule, insa e o noua discutie. Cineva mi-a recomandat CANARE StarQuad, insa pana acum nu m-am preocupat de cabluri RCA. Probabil cat de curand o sa existe si o discutie cu RCA-uri ) |
|
| Sus |
|
 |
dj01fad
|
Trimis: Mar Oct 30, 2007 4:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
discutia de pe 4tun nu o cunosc, asa ca nu pot face comentarii. oricum, rusine daca s-a sters! _________________ =CX= |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Mar Oct 30, 2007 5:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
aha, si pentru ca aveti voi frustrari pe alt forum a trebuit sa descarcati galeata cu laturi in capul meu?
scrie 4tuning sau tottal motto pe mine? discutia si versusul on-topic raman deschise, ca nu toate instalatiile sunt orientate SPL, si nu toti vor folosi cablurile de sudura ale lui baban. sunt si alte cabluri flexibile ce pot tenta prin pret si dezmagi prin calitate.
astept poze cu cablurile de sudura de pe instalatia lui per soder...sunt foarte curios. _________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mar Oct 30, 2007 10:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
| bezz a scris: | aha, si pentru ca aveti voi frustrari pe alt forum a trebuit sa descarcati galeata cu laturi in capul meu?
scrie 4tuning sau tottal motto pe mine? discutia si versusul on-topic raman deschise, ca nu toate instalatiile sunt orientate SPL, si nu toti vor folosi cablurile de sudura ale lui baban. sunt si alte cabluri flexibile ce pot tenta prin pret si dezmagi prin calitate.
astept poze cu cablurile de sudura de pe instalatia lui per soder...sunt foarte curios. |
eu imi descarc furia pe tine...
sa fim seriosi...cu toate ca am vazut posturile sterse, nu aia ma deranjeaza pe mine.
ce urmeaza e mai mult spre dj01fad indreptat
toata lumea : es-chiu in sus eschiu in jos. sa il vad eu pe acela care poate sa distinga diferenta intre un amplificator alimentat cu cabluri de sudura si cabluri "es-chiu".
sincer, toata treaba cu "am sistem es-chiu" e o mare moda. hop - top mi-am cumparat aparatura scumpa (p88 neaparat ca sa fie es-chiu) si asta inseamna ca neaparat o sa sune bine.
nimeni nu discuta de o pregatire corecta (de la insonorizare extrema pana la montaj calumea), de o pozitionare corecta, de setari corecte (cati nu au habar nici macar sa isi seteze gainul ? ).
pot sa dau exemple de pozitionare nu optima in masini care se pretind a fi "top - notch". exemple de pregatire a usilor foarte slaba. are rost ? mai asculta cineva ?
eu va salut. pana in momentul in care o sa realizati ca intr-un sistem conteaza mai mult instalarea propriu-zisa si nu costul aparaturii o sa va las in pace. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007 Mesaje: 545
|
Trimis: Mar Oct 30, 2007 11:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
pt dj01fad
Tu vezi vreo diferenta intre curent continuu si curent alternativ (tensiune continua si tensiune alternativa)
P.s are legatura cu acel cablu cu multe fire in el  |
|
| Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007 Mesaje: 545
|
Trimis: Mie Oct 31, 2007 12:08 am Titlul subiectului: |
|
|
Ia sa-mi zici tu mie ce pierderi am eu aici pe acest PCB?
Crezi ca daca pui cupru /aur/platina pina la bornele acestui amplif el se va auzi diferit?
De la terminalele acestui amplificator pina in SMPS exista un strat de cupru si nu este litat si nu este argintat si nici aurit.
Ok?!
 |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Mie Oct 31, 2007 12:56 am Titlul subiectului: |
|
|
OT
dj01fad este anti p88
si nu este neaparat orientat pe echipamente scumpe cat pe echipamente bune instalate corect si chiar meticulos. lucreaza si acum cu fonomat, pe cand altii de mult au trecut la stinger si rola aplicatoare.
te asigur ca se pricepe si la SQ dar si la SPL, si are si jumatate de ureche sa asculte o masina.
masina mea este facuta la el in curte, cu exceptia faptului ca nu s-au putut monta difuzoarele pe niste inele MDF deoarece trebuiau taiate fetele de usi si nu mi-a permis garantia masinii, nu ma pot plange de nimic.
mgm: toate amplificatoarele sunt la fel? toti avem amplificatoare la fel? o sa-mi desfac si eu amplificatorul, ca am un contact imperfect la o mufa RCA, si o sa pun poze cu alimentarea.
voi ati "descoperit" ceva si tindeti sa generalizati, dar sunteti tot caz particular. _________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
dj01fad
|
Trimis: Mie Oct 31, 2007 3:03 am Titlul subiectului: |
|
|
nu face referire la mine daca nu stii ca este adevarat ceea ce spui. poate o sa ne vedem pe viitor si o sa imi vezi usile la care lucrez, si apoi mai discutam despre o instalare corecta... din pacate cred ca o sa mai dureze, pentru ca bugetul abia mi-a permis sa ma apuc in sfarsit de vopsit masina... si oricum mi-au trecut destule scule si jucarele prin mana si pe la ureche cat altii nici nu viseaza, asa ca stiu ce vorbesc; si ca sa vezi ca nu tin cu nici o firma, iti spun ca se gaseste si cablu dedicat mai bun si mai ieftin decat ala de sudura. de ce nu vreti sa intelegeti ca eu personal nu am nimic cu acele cabluri?
te asigur ca am incercat tot felul de metode neconventionale asa ca nu sunt rigid deloc.... si legat de aparatura scumpa...HA... am 2 amarate de amplificatoare care cred ca au peste 10 ani, dar suna de mori, iar ca aparat... nu suport pioneer de fel, si porcaria e ca nu imi permit sa imi cumpar ceva tare asa ca ma dau cu un amarat de 9855... sub nici macar nu am
P.S. : cum s-a puscat ampliful ala in asa hal? _________________ =CX= |
|
| Sus |
|
 |
Baban_San Pasionat

Data înscrierii: 25/Iul/2007 Mesaje: 109 Locație: 18 Z
|
Trimis: Mie Oct 31, 2007 3:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| dj01fad a scris: | nu face referire la mine daca nu stii ca este adevarat ceea ce spui. poate o sa ne vedem pe viitor si o sa imi vezi usile la care lucrez, si apoi mai discutam despre o instalare corecta... din pacate cred ca o sa mai dureze, pentru ca bugetul abia mi-a permis sa ma apuc in sfarsit de vopsit masina... si oricum mi-au trecut destule scule si jucarele prin mana si pe la ureche cat altii nici nu viseaza, asa ca stiu ce vorbesc; si ca sa vezi ca nu tin cu nici o firma, iti spun ca se gaseste si cablu dedicat mai bun si mai ieftin decat ala de sudura. de ce nu vreti sa intelegeti ca eu personal nu am nimic cu acele cabluri?
te asigur ca am incercat tot felul de metode neconventionale asa ca nu sunt rigid deloc.... si legat de aparatura scumpa...HA... am 2 amarate de amplificatoare care cred ca au peste 10 ani, dar suna de mori, iar ca aparat... nu suport pioneer de fel, si porcaria e ca nu imi permit sa imi cumpar ceva tare asa ca ma dau cu un amarat de 9855... sub nici macar nu am
P.S. : cum s-a puscat ampliful ala in asa hal? |
ceva preturi am dorii si noi si de unde sa le cumparam, eu sunt deschis la discutie, daca se gaseste ceva care are un raport pret calitate mai bun decat cablurile de sudura sunt deschis sugestiilor.
nu am discutat niciodata de cablurile de semnal pt ca deja, la un cablu de alimentare se fac 6 -7 pagini cel putin, dar la cablurile de semnal RCA, cred ca am umple acest forum cu detalii care mai de care mai picante  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|