| |
| Autor |
Mesaj |
Shokaliptiku Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006 Mesaje: 2945 Locație: galati
|
Trimis: Sâm Noi 25, 2006 12:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai nu prea am und sa pun Reference_R6A cas de 16.5 iar io pe spate am 16 ....
iar varinata de montare a difurilor de 16.5 in usile din fatza sincer nu ma piaptana .. |
|
| Sus |
|
 |
George Pasionat
Data înscrierii: 15/Noi/2006 Mesaje: 127 Locație: Pitesti
|
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Sâm Noi 25, 2006 7:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
mc mc george ... ma gandeam totusi la Reference MS5A ... oricum mai am ceva timp de gandire ... o sa mai aud sisteme si la emma .. si poate am sa ma hotarasc ... oricum bani prea rapid si de difuri pe fatza amplificate no sa am ! o sa stau 3 4 luni max cu tunul si statia ... timp in care am sa ma satur de bubuiala .. si am sami strang si banii necesari pt difuri pe fatza !!!
multumesc all ... !!! |
|
| Sus |
|
 |
George Pasionat
|
Trimis: Sâm Noi 25, 2006 8:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca e s-o luam logic MS5 ar trebui sa fie peste R5A dar nu inteleg o chestie.... de ce MS5 au adancime de instalare mai mica si sensibilitate cu 4dB mai mica decat R5A.mi se pare aiurea din partea DLS sa afirme asa ceva _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Sâm Noi 25, 2006 8:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
normal magnet mai mare stiu ca ins si dB mai multi ! sau ma insel !?
sai lasam pe mai "vechii" de peaici sasi sa ne explice asta !
multumesc ! |
|
| Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Dum Noi 26, 2006 11:34 am Titlul subiectului: |
|
|
magnetul mai mare nu inseamna decibeli mai multi...conteaza materialul din care este facut magnetul pt a avea o putere mai mare ca sa miste bobina:) _________________ www.rentabenz.ro |
|
| Sus |
|
 |
George Pasionat
|
Trimis: Dum Noi 26, 2006 3:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
avand in vedere ca vorbim despre difuzoare f asemanatoare ale aceluiasi producator cred ca magnetii sunt aceiasi si doar marimea lor difera.eu ziceam ca-i ciudat ca niste difuzoare mai scumpe sa fie mai slabe ca unele mai ieftine ale aceluiasi producator _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Lun Noi 27, 2006 11:06 am Titlul subiectului: salutare |
|
|
daca tot vrei sa scapi de subwoofer si vrei sa auzi bass si medii super tare, iti recomand urmatoarea improvizatie:
-pastrezi statia ta
-ledi boxele de pe fata la statie cu un condensator de 33 yf (micro farazi)
-tot pe statiea ta legi http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/mac_Audio/Olympic/Olympic_2.16/
montate in spate iar inalta la oglinzi,..astfel practic vei fi ca intr-o cutie cu boze: bass-medii in spate, medii-inalte in usi si inalte la oglinzi.
Plus ca pe viitor,..cand ai sa-ti iei boze pt usile din fata, le vei amplifica cu statia pe care o ai tu, iar pt mac=160 rms iti va trebui tot un amp jbl dar mai puternic.
tine minte: cumpara amplificatoare de aceeasi marca, ca altfel nu se aude bass-ul bine.
cu problema asta ma confrunt eu!!! am observat ca dc imi leg toate boxele pe aceeasi statie se aude mai mult bas decat amplificate cu doua amp-rii de mari diferite!!
ti le vand eu cu 4 mil..ca la mine nu incap in portiere |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Lun Noi 27, 2006 4:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
oke !
multumesc frumos ... dar cred ca o sa raman tot la varianta cu woofer si amplificator ... |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 10:12 am Titlul subiectului: |
|
|
@audi A6: sigur statiile tale sunt reglate bine. Nu ar trebui sa se piarda din bas, decat daca difuzoarele sunt in faze opuse, sau in faza decalata unele fata de celelalte. M-au uimit acele dif, au 3 magneti . La vremea respectiva am pus o foto pe topic, care trebuia sa te fi pus pe ganduri daca-ti incap sau nu. http://www.be-loud.ro/forum/olympic-2-16-sau-infinity-kappa-60-7cs-t561,start,15.html
@Shokaliptiku: ideea e ca o incinta cu 2 difuzoare se va auzi mai tare (ca db), dar daca ar fi sa le tii la nivelul de db atins de o incinta cu un singur difuzor se va auzi calitativ si mai bine. (ce zic eu se aplica f bine pentru cele GZ, chiar si intre game de pret diferite).
Masina ta fiind sedan, ti-ar trebui o incinta sealed puternica. Castigul de calitate al unei astfel de incinte ar compensa pentru denaturarea sunetului de catre izolatiea fonica. Problema e ca se va auzi mai incet cu vreo 3db. (un plus de 3db obtii daca dublezi puterea). La BMW exista aceasta grava problema. Ce masina ai?
Magnetul mai mare inseamna ca are mai multa putere, dar nu neaparat. Ar putea fi magnet de f multi oz de dimensiune mica si sa fie din neodymium (ex: dif Eminence, altele) Unele au magnetul mare doar de spectacol, este f important ansamblul intreg bobina-magnet. Partea cu db e mai greu de explicat, depinzand f mult pe ce gama e vorba de acei db. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 4:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
salut silviu si multumesc frumos de ajutor !
masina de care dispun este un logan ... intradevar is mai pacatoase sedanurile ... am scos difurile spate si am lasat gaurile pt a comunica mai bine portbagajul cu habitaclul ... am pus incinta in diferite pozitii ... nu prea am reusit sa fac nik ...
cu ajutorul lui ASUS ( tin sai multumesc pe acesta cale ) am reusit sa reglez statia cum trebe ... acum se aude ceva mai bine .. dar park tot mai simt lipsa de bass ( de subwoofer ) ...
mam gandit la incinta bass reflex cu II difuzoare pt ca am citit ca ar scoate mai multi dB .. si stiu ca sedanul are nevoie de asa ceva ...
acum te mai rog odata sa ma lamuresti .. ar fi mai bine sa raman pe entry level II difuzore , sau o gama mai avansata GZ ( basic sau comfort ) sau sa incerc de la JBL 1204bp d !?
iti multimesc frumos ! numa bine ! |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 5:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Parerea mea este sa ramai la:
http://www.ground-zero-audio.com/english/06_gztb2300br.htm 815 lei. Daca ai restul de bani pana la JBL ia-ti izolare fonica pt portbagaj (sa acoperi inspre exterior).
Eu zic ca incinta asta e mai buna decat JBL 1202BP-D pentru ca si difuzoarele sunt mai bune si pentru ca este bass-reflex. O sa-ti rupa masina in doua. Totusi sa stii ca e o ideea sa ai toate 4 difuzoarele din masina. O sa-ti dai seama dupa ce instalezi monstruletzul asta. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 7:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
oke ... multumesc !
dami si o idee de statie ... RX de la magnat e bun !?
sau sa ma indrept spre altceva ?!
raman dator .. dau o bere la emma !!!
numa bine ! |
|
| Sus |
|
 |
George Pasionat
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 8:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
in banii astia sigur nu are rival _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 10:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
| stiu ca nare rival ... pt specificatiile de pe hartie intradevar nare rival .. dar or fi reale !? chiar e asa "fortzoasa" !? |
|
| Sus |
|
 |
|