|
|
|
Autor |
Mesaj |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Joi Iul 17, 2014 10:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vezi sa nu dai in plans!
Alea sunt difuzoare pentru gama cea mai se sus posibil. Daca vei da in ele cu amplificator mediu si player mediu (ca doar deastea gasesti pe la noi) chiar daca vei pune procesor, nu vei castiga nimic.
Sau de fapt vei castiga experienta... iti vei da seama cat de slabe sunt componentele sistemului pana la ele si apoi vei plage.....
Daca am vazut bine in poze ai un Alpine 9887. Asta nu e player pentru difuzoare ZStudio. Si nici nu vei gasi la noi ceva demn de ele
La noi nu gasesti un player de top la un pret pentru buzunarul nostru.
Era un F1 de vanzare acum ceva vreme 1500euro si cam atat.
In tara mai gasesti cred maxim 10 surse de sunet (eu sper sa fie mai multe, dar nu cred) din gama asta (al meu a decis sa se defecteze).
Asa ca nu te imbata cu apa rece.
Pastreaza midbasii pe care ii ai acum dar alege o pereche din ei ca daca folosesti 2 midbasi diferiti pe usa nu cred ca este ok , fa rost de amplificatoare bune (genesis, brax,....)
Daca vrei medii, nu gasesti nimic mai bun la banii astia si chiar dublu decat seria 5 de la micro precision (e undeva la 600lei perechea)
http://www.caraudio-store.de/Serie,5,5.8,MK,II,Mitteltoener,Micro-Precision::::461::::b5a976fb.html
Pe partea de inalte (nu am timp sa studiez acum ce ai pe masina), dar daca le tai undeva pe la 5000Hz, poti sa folosesti si tweetere mai putin sofisticate.
Daca vei orienta mediile un pic inspre tine e posibil chiar sa nu mai simti nevoia de tweeter.
Iti dau si exeplu de frecventa pentru crossover-e in configuratia de mai sus.
Midbasii HP70Hz LP250, mediile HP150, tweeter-e HP5000Hz (asta e asa orientativ, ca nu stiu exact ce midbasi ai si tweetere).
Dar tot ce am spus mai sus este doar parerea mea..... Si nu am nimic la vanzare din ce cauti tu.
Altii vor avea alte pareri, in functie si de ce au disponibil la vanzare.
Bafta _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
Data înscrierii: 03/Mar/2007 Mesaje: 239
|
Trimis: Vin Iul 18, 2014 8:03 am Titlul subiectului: |
|
|
stiu bine unde tintesc. nu iau zstudio ci z normal. O sa fie un setup complet schimbat.
Ideeea e ca vreau sa schimb cu lucruri pe care sa le pastrez. 9887r -ul este peste sistemul meu actual. Adica ... difuzoarele nu se ridica la nivelul lui. este un player foarte ok. Amplificarea Focal 4.75 si Focal 2.75 pe cat de scumpe au fost noi pe atat de repede vreau sa le dau. Tweeterele sunt Scanspeak 2904/60000
Da, v-a fi amplificare noua, si la anu o sa tintesc spre un procesor F1 status
Nush ... o sa vedem ce iese |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Vin Iul 18, 2014 9:21 am Titlul subiectului: |
|
|
E... asa este ok. Multa bafta atunci. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
rockford Pasionat

Data înscrierii: 21/Noi/2013 Mesaje: 105 Locație: Nevers
|
Trimis: Joi Iul 31, 2014 11:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
LooSeR a scris: |
Da, v-a fi amplificare noua, si la anu o sa tintesc spre un procesor F1 status
Nush ... o sa vedem ce iese |
sa intelegem ca v-a trebui schimbata si unitatea.
din cate stiu procesoarele de la f1 pot fi controlate doar de h.u f1 status deoarece nu au controller....posibil sa ma insel.
cred ca ai iesi mult mai ieftin daca ti-ai lua un pxa h700/701+ dvd care sa-l controleze + iesire optica.
din punctul meu de vedere, 9887 este unu din cele mai nereusite playere de la alpine, ma refer la cele cap de serie. |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Vin Aug 01, 2014 4:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
PXA-H800 - se poate controla/seta si prin laptop/calculator....
Prin interfata oferita de producator RUX-C800, este mult mai greu sa faci setarile, dar exista si posibilitatea asta. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
rockford Pasionat

Data înscrierii: 21/Noi/2013 Mesaje: 105 Locație: Nevers
|
Trimis: Sâm Aug 02, 2014 10:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
pxa h800 nu-i f1. |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Sâm Aug 02, 2014 11:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
asa este  _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
|
Trimis: Dum Aug 03, 2014 4:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai stiu cu ce se mananca h800 -le, as merge ori pe 701 care e mai cald si fara zgomot de fond ... cum se plang multi de h800 sau 1000e p900 sau p990 ) si mai multi bani
p.s. p900 merge controlat si cu altele nu doar de pxi 9990 |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Joi Aug 07, 2014 10:39 am Titlul subiectului: |
|
|
dragosdls a scris: | Vezi sa nu dai in plans!
Alea sunt difuzoare pentru gama cea mai se sus posibil. Daca vei da in ele cu amplificator mediu si player mediu (ca doar deastea gasesti pe la noi) chiar daca vei pune procesor, nu vei castiga nimic.
Sau de fapt vei castiga experienta... iti vei da seama cat de slabe sunt componentele sistemului pana la ele si apoi vei plage.....
Daca am vazut bine in poze ai un Alpine 9887. Asta nu e player pentru difuzoare ZStudio. Si nici nu vei gasi la noi ceva demn de ele
La noi nu gasesti un player de top la un pret pentru buzunarul nostru.
Era un F1 de vanzare acum ceva vreme 1500euro si cam atat.
In tara mai gasesti cred maxim 10 surse de sunet (eu sper sa fie mai multe, dar nu cred) din gama asta (al meu a decis sa se defecteze).
Asa ca nu te imbata cu apa rece.
Pastreaza midbasii pe care ii ai acum dar alege o pereche din ei ca daca folosesti 2 midbasi diferiti pe usa nu cred ca este ok , fa rost de amplificatoare bune (genesis, brax,....)
Daca vrei medii, nu gasesti nimic mai bun la banii astia si chiar dublu decat seria 5 de la micro precision (e undeva la 600lei perechea)
http://www.caraudio-store.de/Serie,5,5.8,MK,II,Mitteltoener,Micro-Precision::::461::::b5a976fb.html
Pe partea de inalte (nu am timp sa studiez acum ce ai pe masina), dar daca le tai undeva pe la 5000Hz, poti sa folosesti si tweetere mai putin sofisticate.
Daca vei orienta mediile un pic inspre tine e posibil chiar sa nu mai simti nevoia de tweeter.
Iti dau si exeplu de frecventa pentru crossover-e in configuratia de mai sus.
Midbasii HP70Hz LP250, mediile HP150, tweeter-e HP5000Hz (asta e asa orientativ, ca nu stiu exact ce midbasi ai si tweetere).
Dar tot ce am spus mai sus este doar parerea mea..... Si nu am nimic la vanzare din ce cauti tu.
Altii vor avea alte pareri, in functie si de ce au disponibil la vanzare.
Bafta |
Cred ca tu esti candidatul perfect pentru Amp Challenge:
http://tom-morrow-land.com/tests/ampchall/
Cu sursa sunt de acord....dar amplificatoarele? Diferentele sunt mici intre ceva bunicel, cu putere suficienta si ceva esoteric. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
|
Trimis: Vin Aug 08, 2014 2:12 am Titlul subiectului: |
|
|
sa stii ca am citit acel articol si nu sunt de acord. Sunt amplificatoare care merg si se pupa bine cu sistemul tau si altele care nu se pupa. unele au armonicele placute, altele mai puternice etc. Si tot asa. euam simtit pe pielea mea diferenta.
Din punctul meu de vedere ... regula asta se aplica la niste difuzoare care stiu sa cante perfect ele. Acolo vei simti diferentele usor. daca pui amplificator de 1000e pe sistem de 200e degeaba faci asta ca nu v-or putea sa reproduca difuzoarele toata gama de frecventa data de amp asa cum trebuie. Pe scurt asta e un articol pt cei ce vor sa creada ca sunt cei mai buni cu sistemul lor si ca nu merita investitia
https://www.youtube.com/watch?v=mDZcz-V29_M |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Vin Aug 08, 2014 9:13 am Titlul subiectului: |
|
|
Articolul la care se face referire si care doreste sa intareasca ideea ca nu exista diferente (sonore) intre anumite componenete (echipamente) este o MINCIUNA.
Nici nu mai este nevoie sa argumentez aceasta afirmatie.
Dar voi aduce aminte cateva "caracteristici" ale unui setup:
Echilibru spectral -diferenta de nivel intre frecventele joase si cele inalte.
Coloratie - diferenta de redare intre materialul original si cel reprodus.
Zgomot - sunet "in plus" la materialul original, ce afecteaza intreagul spectru de frecvente.
Distorsiuni - alterare a materialului original, care din nou afecteaza intreagul spectru de frecvente.
Spatialitate - distanta intre instrumente, solist....pe scena
...........
Toate aceste "caracteristici" sunt prezente si sunt redate de toate componenetele unui setup.
Ce inseamna "redarea" muzicii de fapt?
INSEAMNA CA SETUP-UL TREBUIE SA CITEASCA SI SA REDEA CAT MAI FIDEL (APROAPE DE REALITATE) MATERIALUL INREGISTRAT.
Doar atunci un setup poate fi considerat unul reusit.
Cine citeste semnalul - sursa (HU).
Cine reda semnalul - difuzoarele.
Cine amplifica - amplificatorul.
L-a nou s-a perpetuat in mod constient, ideea ca sunetul este "subiectiv" si ca fiecare aude diferit.
Motivul fiind unul de natura economica, desigur. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Vin Aug 08, 2014 1:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Este fix ce mi-ai zis și mie Ăźntr-un PM Ăźn legĂŁturĂŁ cu sunetul subiectiv. Sunetul subiectiv nu se referĂŁ la faptul cĂŁ eu aud diferit Ăźn comparație cu tine ci faptul cĂŁ eu vreau sĂŁ aud altfel fațĂŁ de tine. Eu pun accent pe joase pe cĂąnd tu pui accent pe medii spre exemplu, ține strict de gusturi.
SĂŁ faci o piesĂŁ sĂŁ sune Ăźntr-o mașinĂŁ ca atunci cĂąnd este cĂąntatĂŁ de instrumentiști iar tu ești Ăźn fața scenei este destul de greu de realizat dpmdv. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938
Ultima modificare efectuată de către ionuutzuu la Vin Aug 08, 2014 6:32 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Vin Aug 08, 2014 1:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
ionuutzuu a scris: | Este fix ce mi-ai zis și mie Ăźntr-un PM Ăźn legĂŁturĂŁ cu sunetul subiectiv. Sunetul subiectiv nu se referĂŁ la faptul cĂŁ eu aud diferit Ăźn comparație cu tine ci faptul cĂŁ eu vreau sĂŁ aud altfel fațĂŁ de tine. Eu pun accent pe joase pe cĂąnd tu pui accent pe medii spre exemplu, ține strict de gusturi, sĂŁ faci o piesĂŁ sĂŁ sune Ăźntr-o mașinĂŁ ca atunci cĂąnd este cĂąntatĂŁ de instrumentiști iar tu ești Ăźn fața scenei este destul de greu de realizat dpmdv. |
Ce legatura are ce zice dragosdls cu ceea ce spui tu?
Ca tu vrei sa iti sune sunetul intr-un anumit fel nu are nici o treaba cu sunetul redat corect! |
|
Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Vin Aug 08, 2014 6:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu vorbeam despre sunetul redat corect .... _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
|
Trimis: Dum Aug 10, 2014 12:20 am Titlul subiectului: |
|
|
dragos dls daca as putea , ti-=as da Like ! as ca o fac verbal LIKE
Oricum. drumul v-a fi lung. pana voi avea echipamentele de top, poate undeva la anu in aceasta perioada vom vorbi cu 90% din ele pe masina  |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|