|
|
|
Autor |
Mesaj |
providius Priceput
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 675 Locație: oradea
|
Trimis: Dum Aug 10, 2014 6:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Incep cu scuzele de rigoare pentru offtopic,nu vreau sa incep iarasi discutii de genul celor avute pe topicul lui dragos de pe 4t dar sfatul meu este sa cititi mai putin si sa munciti mai mult la masini,de la 9887 la h701 si f1 sunt diferente cam mari ca urechea omului sa le realizeze peste noapte,e usor sa citesti pe forumuri externe cum am mai spus dar e greu(sau pt unii se pare ca nu)sa iti faci o idee fara sa testezi ce citesti....ca fapt divers as fi curios cati dintre cei care vorbesc de termenii de mai sus cu echilibru spectral sau etc asculta cd originale,sa nu intram in detalii de genul pe ce asculta ca iarasi o dam in discutii
fara rost,practica te face sa evoluezi nu povestile citite despre experientele altora,eu regret ca nu mai este interes pentru competii sq,acolo se vad diferentele intre sisteme si indemanarea fiecaruia,si implicit se poate discuta despre gusturi de reglare a sistemelor,cand ascult muzica in masina mea nu urmaresc sa reproduc orchestra de la filarmonica,sincer nu am auzit-o niciodata live ca sa ma raportez la acel sunet,nu e genul de muzica care sa il ascult,insa am si stage in masina si spectral suna destul de bine masina incat sa fiu multumit(am si ascultat cateva masini mult laudate care nu m-au impresionat in mod deosebit,si am ascultat o masina care m-a facut sa lacrimez cand o audiam).Ca idee eu am setate in procesor mai multe setari care mie mi se par foarte asemanatoare dar totusi modifica foarte mult redarea sunetului,eu nu reusesc sa spun cu exactitate care e mai bun dintre ele,ascultand alte masini mai potente(sa nu intram iarasi la sunet perfect)incerc sa gasesc numitorul comun intre cum cred altii ca ar trebui sa sune si ce imi place mie,fara termen fizic de comparare e greu sa setezi bine masina si cu un 9887(sau hai sa zicem 9835) nu mai vorbim de un h701 care e avion fata de un player si copil mic fata de f1(am dat exemple de alpine ca de ele se discuta),in concluzie sfatul meu e sa va obisnuiti urechea sa auda diferentele intre pasii evolutiei,altfel s-ar putea sa ajungeti sa stiti ca aveti sisteme foarte bune fizic dar sa nu realizati asta.spor...
_________________ Team SQNLL
Audison,soundstream,scanspeak, polk audio sr,h701/d511,bt400,hollywood energetics |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Lun Aug 11, 2014 2:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
dragosdls a scris: | Articolul la care se face referire si care doreste sa intareasca ideea ca nu exista diferente (sonore) intre anumite componenete (echipamente) este o MINCIUNA.
Nici nu mai este nevoie sa argumentez aceasta afirmatie.
Dar voi aduce aminte cateva "caracteristici" ale unui setup:
Echilibru spectral -diferenta de nivel intre frecventele joase si cele inalte.
Coloratie - diferenta de redare intre materialul original si cel reprodus.
Zgomot - sunet "in plus" la materialul original, ce afecteaza intreagul spectru de frecvente.
Distorsiuni - alterare a materialului original, care din nou afecteaza intreagul spectru de frecvente.
Spatialitate - distanta intre instrumente, solist....pe scena
...........
Toate aceste "caracteristici" sunt prezente si sunt redate de toate componenetele unui setup.
Ce inseamna "redarea" muzicii de fapt?
INSEAMNA CA SETUP-UL TREBUIE SA CITEASCA SI SA REDEA CAT MAI FIDEL (APROAPE DE REALITATE) MATERIALUL INREGISTRAT.
Doar atunci un setup poate fi considerat unul reusit.
Cine citeste semnalul - sursa (HU).
Cine reda semnalul - difuzoarele.
Cine amplifica - amplificatorul.
L-a nou s-a perpetuat in mod constient, ideea ca sunetul este "subiectiv" si ca fiecare aude diferit.
Motivul fiind unul de natura economica, desigur. |
Echilibru spectral - raspuns in frecventa, usor masurabil si 99% din amplificatoarele de pe piata au variatii prea mici ca sa fi auzibile usor. In special in masina.
Coloratie - Adica distorsiuni. Orice fel de coloratie e distorsiune
Zgomot - Similar cu echilibru spectral. Exceptand amplificatoarele care costa cat o lada de bere, 99% au un SNR mai mult de cat suficient cat sa nu poti sa detectezi diferente.
Distorsiuni - Acelasi lucru cu coloratiile. Nici tu, nici eu, nici altii nu vor putea auzi diferente intre THD de 1% si THD de 0.1%
Spatialitate - crosstalk, acelasi comentariu ca si zgomotul.
Tot ce ai e enumerat tu este masurabil si diferentele pe hartie intre ceva decent si ceva esoteric sunt prea mici ca sa fie auzibile. Exact pe asta se bazeaza articolul respectiv. Nici tu, nici eu, nici altii nu vor putea auzi diferente intre THD de 1% si THD de 0.1%
Daca ne bazam pe psihoacustica, atunci pana si cablul de alimentare face scena sa para mai adanca, sau mai lata, sau tobele sa para mai mari. Mai stiu cazuri care s-au urcat la mine in masina si cautau tweeterul din stanga sau spuneau ca tweeterele de pe stalpi suna bine...pe cand full-rangeurile sunt montate la picioare. Psiho-acustica sau ne imbatam cu apa rece.
Sa nu deviem de la amplificatoare. Vorbim strict de amplificatoare.
Din nou...daca e o minciuna articolul, de ce nu au fost mai multi care au obtinut rezultate pozitive?
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000
Ultima modificare efectuată de către ssrli la Mar Sep 02, 2014 10:55 am, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Mar Aug 12, 2014 8:38 am Titlul subiectului: |
|
|
Tot ce mai pot spune.... este un citat...
"Cand cultura prospera, incultii dispera, prostia da efect de sera"
_________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
providius Priceput
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 675 Locație: oradea
|
Trimis: Mar Aug 12, 2014 11:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Un big LIKE la ce ai spus mai sus ,eu as fi spus turma nu sera dare cam acelasi lucru
_________________ Team SQNLL
Audison,soundstream,scanspeak, polk audio sr,h701/d511,bt400,hollywood energetics |
|
Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
Data înscrierii: 03/Mar/2007 Mesaje: 239
|
|
Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
|
Trimis: Mar Oct 21, 2014 7:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
dupa munca am facut si inele frumoase pt difuzor frumos
Keep working
Description: |
|
Filesize: |
340.97 KB |
Viewed: |
385 Time(s) |

|
|
262.44 KB |
372 Time(s) |

|
|
428.26 KB |
407 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
|
Trimis: Lun Oct 27, 2014 6:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
incetu cu incetu.
urmeza imbracarea plasticelor de sub bord si consola centrala in alcantara sau imitatie alcantara, sa vedem ce se potriveste. ( probabil raman la lacantara ). Voi imbraca stalpii in material de plafon, daca gasesc, daca nu ... voi ramanle la alcantara.
Mocheta din masina a masinii scoasa si re modelata, am montat scaunle de bmw e36 si nu se mai pupa.
insonorizat podeaua si plafonul
Imbracat portierele in piele teoretic.
O luam incetu cu incetu....
pana atunci. . am terminat si grilele provizorii pana vin cele taiate water jet.
|
318.25 KB |
373 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|